Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jagienka']Faro zniknęła z pola widzenia:

Tak Mordka siedziała wpatrzona w bramę hotelu gdy zniknęłam za nią by przygotować Mordzińskiej jedzonko w boksie . Mordka bardzo przywiązała sie do mnie emocjonalnie , niesamowicie cieszy sie na mój widok, na hotelowej łące, gdy jesteśmy razem - skacze , wykłada się "kołami do góry" - jest tak szczęśliwa i radosna ....... A ja gdy pomyślę , że za 3 -4 dni znajdzie sie pewnie w schronisku ..... Ten pies nie poradzi sobie w schronisku , broniąc sie przed sytuacją "pójdzie w agresję" , nie ma więc wtedy najmniejszej szansy na adopcję , czeka ją tam śmierć w samotności . Taka jest prawda.
Szkoda, ...... Cała praca z Mordką pójdzie na marne. Teraz to zupełnie inny pies niz ten , którego spotkałam w hotelu jesienią. Bardzo związałyśmy sie ze sobą, Morda pozwala mi prawie na wszystko : zaglądam jej w zęby, czyszczę uszy, sprzątając w boksie przesuwam miske gdy z niej je - a ona nawet nie mruknie na mnie.Nie pozwala tylko na "manewry" przednimi łapami - do tej pory nie wiem dlaczego , moze jakis uraz ? złe skojarzenia ? nadwrażliwość ???
Nie znaczy to jednak, ze jest potulna jak baranek - o nie. Morda ma charakterek - to dominantka , ale to co mnie udało sie z nia osiągnąć świadczy, że przy własciwym podejściu , można nie tylko ją opanować , ale i wychować na SUPER psa, ( stosując sie do wskazówek i rad, które z chęcią przekażę) - cdn, bo jade do Mordki ( być może zostało nam jeszcze tylko 6 wspólnych, radosnych spacerów :-( )

Posted

Gabriella napisał(a):
a nie ma innego hoteliku w okolicy?

Gabriella, ale widziałaś chyba jaki Mordka ma dług... To niestety nie takie proste utrzymać prawie rok psa w hotelu

Posted

Niestety dług nie topnieje :shake: Dziś podliczyłam i wynosi 2170 !!!!!

Proszę pomóżcie, musimy wygrzebać się z tego długu !!! Mordzie wciąż grozi schronisko :placz: :placz: :placz:

Posted

Moge przekazać "na cegiełki" trochę 4 i 5 -listynych koniczynek. Miały być na cegiełki dla Maksia i Sandry, ale jakos poradzę sobie bez nich w tej chwili. Nie mam jednak czasu na przygotowanie aukcji (trzeba te koniczynki popakować w foliowe torebki , można do nich dołaczyc malutkie zdjęcia Mordki i wystawić na allegro lub bazarek.) Zbierałam juz tak pieniądze w tamtym roku dla Maksa - i przyniosło efekt. Osobie, któa sie tego podejmie przekaże koniczynki . Niestety , pieniądze same "nie przyjdą" , trzeba wykazać sie inicjatywą w ich zdobywaniu !!!
"Boksery w potrzebie" maja "dużo kasy" , bo wspólnie wymyślamy coraz to nowe sposoby jej zdobywania :bazarki, aukcje, kiermasze,kalendarze, kubki z boksiem, breloczki do kluczy, kartki walentynkowe, świateczne, stroiki wielkanocne .... - to wymaga duzo zaangażowania i pracy , zainwestowania troche własnych srodków , ale i przynosi wymierne efekty . Niestety oprócz "kasy" mamy i boksie w potrzebie ( dużo boksiów w potrzebie :shake::shake::shake:), którym pomagamy a kolejne czekaja na pomoc ( Mordce też pomogły "boksery" w postaci opłacenia hotelu - jeśli dobrze pamietam łącznie 1200 zł - teraz musimy tu na miejscu wykazać pomysławość i inicjatywę w zdobywaniu środków )
Czekam na informacje kto przygotuje "koniczynkowe cegiełki " dla Mordki .

Posted

Rzeczywiście, pieniądze same nie przychodzą. Zapewne większość darczyńców ciężko na nie pracuje. Ja również. Zapłaciłam już ponad 800zł i zobowiązuję się płacić dalej co miesiąc, ale sama po prostu nie dam rady, dlatego zwracam się z prośbą o datki :shake: