Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To nie Dora.

To Boni.
Sunia trafiła do schroniska przywieziona przez hycla. Była skrajnie przerażona i zestresowana. Prawie trzy tygodnie myśleliśmy, że to pies. Boni ze strachu gryzła na oślep przy próbie jakiegokolwiek zblizenia do niej. Nie lubię rozwiazań siłowych i pętli używamy tylko w ostateczności, wiec dałam psiakowi spokój. Siedziała w pojedyńczym kojcu i płeć nie była w tym momencie najważniejsza. Poświęciłam jej mnóstwo czasu, spędzałam w jej kojcu każdą wolną chwilę, ale opłaciło się. Po prawie trzech tygodniach sama podeszła do mnie i dała się w końcu pogłaskać. Przełamała się i zaufała człowiekowi. Wyszła na pierwszy spacerek, jeszcze na ugiętych nogach, bardzo zestresowana. Teraz to jedna z najcudniejszych suczek na schronisku. Bardzo posłuszna, ufna, przytulaśna i bez cienia agresji dla ludzi i innych psów. Jedynie nie lubi kotów. Mam wrażenie, że była kiedyś szkolona. Pamięta niektóre komendy i idzie zawsze po mojej lewej stronie. Puszczona ze smyczy biega radośnie, cieszy się wolnościa, ale na zawołanie grzecznie przybiega. To idealny pies dla osoby, która chciałaby chodzić z psem na szkolenie, ćwiczyć agility itp.
Boni jest młodziutka, nie ma więcej jak dwa lata. Jest już zaszczepiona, chciałabym ją wysterylizować, ale niestety kończy się nam kasa a kolejka suk duża.

Posted

No i wyleciało mi z głowy zapytać o cenę. Jutro rano odbieram z lecznicy drugą Onkę to postaram sie nie zapomnieć.
Boni ślicznie chodzi na smyczy, spuszczona przychodzi na zawołanie. Podejrzewam że będzie to tzw. pies jednego pana/pani. Dziś gdy kolega podszedł za blisko i zaczął się wygłupiać ostrzegawczo sie na niego wyszczerzyła. Kochana niunia uznała, że on mi zagraża i stanęła w mojej obronie. Gdy siadamy na murku, Boni ustawia mi się za plecami i obserwuje co sie dzieje za ogrodzeniem. Mam wrażenie że ubezpiecza mi tyły:lol:

Posted

Ja też i za chwile wstawie nowe zdjęcia.
Sunia była dziś na długim spacerze, dała się czesać, miziać, przytulać, pozowała jak rasowa modelka. :)
Piękność.