beka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 mam nadzieje że nie jest w schronisku? piekna Quote
monika55 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jeśli to Dora to już ma wątek tu http://www.dogomania.pl/threads/194698-Piękna-onka-u-nas.Ratujemy-przed-podejrzanymi-typami. To ta z tatuażem? Bo jeśli tak to nie może pies mieć dwóch wątków. To może ja swój zamkne. Bo to Twój pierwszy wątek to może prowadż sobie. Quote
figanadrzewna Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 nie rozumiem, jak można takie cudo porzucić? :shake: patrząc na zdjęcia, to nie ta sama sunia co już ma wątek Quote
shanti Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 To nie Dora. To Boni. Sunia trafiła do schroniska przywieziona przez hycla. Była skrajnie przerażona i zestresowana. Prawie trzy tygodnie myśleliśmy, że to pies. Boni ze strachu gryzła na oślep przy próbie jakiegokolwiek zblizenia do niej. Nie lubię rozwiazań siłowych i pętli używamy tylko w ostateczności, wiec dałam psiakowi spokój. Siedziała w pojedyńczym kojcu i płeć nie była w tym momencie najważniejsza. Poświęciłam jej mnóstwo czasu, spędzałam w jej kojcu każdą wolną chwilę, ale opłaciło się. Po prawie trzech tygodniach sama podeszła do mnie i dała się w końcu pogłaskać. Przełamała się i zaufała człowiekowi. Wyszła na pierwszy spacerek, jeszcze na ugiętych nogach, bardzo zestresowana. Teraz to jedna z najcudniejszych suczek na schronisku. Bardzo posłuszna, ufna, przytulaśna i bez cienia agresji dla ludzi i innych psów. Jedynie nie lubi kotów. Mam wrażenie, że była kiedyś szkolona. Pamięta niektóre komendy i idzie zawsze po mojej lewej stronie. Puszczona ze smyczy biega radośnie, cieszy się wolnościa, ale na zawołanie grzecznie przybiega. To idealny pies dla osoby, która chciałaby chodzić z psem na szkolenie, ćwiczyć agility itp. Boni jest młodziutka, nie ma więcej jak dwa lata. Jest już zaszczepiona, chciałabym ją wysterylizować, ale niestety kończy się nam kasa a kolejka suk duża. Quote
monika55 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 No tak. Nie rozpoznałam. No to piękna w góre. Quote
beka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 A ile potrzeba na sterykę? Trzeba bezwzglednie ja wysterylizować, zeby nie skończyła jako maszynka do szczeniat.. Quote
monika55 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Za małą sunie płaciłysmy 165 zł. To tu chyba drożej. Shanti wie najlepiej. Quote
shanti Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Zapytam jutro . Cena i tak będzie promocyjna, jak to zwykle dla psów schroniskowych bywa. Quote
monika55 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Z kasą u nas biedniutko. Bazarki nie idą, deklaracji brak. Ech... Quote
figanadrzewna Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 pójdziemy na żebry tu i tam, może coś się da wygospodarować? Spróbować zawsze można Quote
shanti Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 No i wyleciało mi z głowy zapytać o cenę. Jutro rano odbieram z lecznicy drugą Onkę to postaram sie nie zapomnieć. Boni ślicznie chodzi na smyczy, spuszczona przychodzi na zawołanie. Podejrzewam że będzie to tzw. pies jednego pana/pani. Dziś gdy kolega podszedł za blisko i zaczął się wygłupiać ostrzegawczo sie na niego wyszczerzyła. Kochana niunia uznała, że on mi zagraża i stanęła w mojej obronie. Gdy siadamy na murku, Boni ustawia mi się za plecami i obserwuje co sie dzieje za ogrodzeniem. Mam wrażenie że ubezpiecza mi tyły:lol: Quote
alina71 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Ja też i za chwile wstawie nowe zdjęcia. Sunia była dziś na długim spacerze, dała się czesać, miziać, przytulać, pozowała jak rasowa modelka. :) Piękność. Quote
figanadrzewna Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 aż za ładna bestyja, trzeba ją ciachnąc zanim komuś w oko wpadnie:shake: Quote
shanti Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Nawet jak wpadnie, to bez sterylki ze schroniska nie puszczę. Choćby miała być na kredyt. Quote
Recommended Posts