Pyrdka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Niestety Sabinka nadal szuka domu. Musimy ja troszke podkurować, wyleczyć uszka i wysterylizować. Zasługuje na najlepszy dom pod słońcem. Dziewczyna jest wyjątkowo ułożona i grzeczna. Albo śpi ale asystuje w kuchni bo mała żebraczka z niej. Quote
Pyrdka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Nie sądziłam, iż bedę musiała prosić o pomoc a jednak. Proszę cioteczki pomóżcie same nie damy rady. Musimy Sabę porządnie zdiagnozować aby wiedzieć na czym stoimy. Od tego zależy dalszy los suni. Już raz zawiódł ją człowiek.My nie możemy. Ja nie mogę bo bedzie to moja osobista porażka i już nic dla mnie nie będzie miało sensu. Quote
Pyrdka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Podrzucam z rana Sabę do góry. Może cioteczki zajrzą do niej.:-( Quote
Ss Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Potrzebowałabym tekstu do ogłoszeń... Nie musi byc to coś nadzwyczajnego.. takie pare słów o psince.. już dzisiaj zrobiłabym jej ogłoszenia, nie zadużo bo psiaków w kolejce troche mam... Czy sunia ma allegro? Jeśli nie to obowiązkowo.. ja niestety nie wiem jak się to robi Quote
Pyrdka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Dzięki kochana. Dostaniesz gotowy tekst na pw. Quote
Pyrdka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Sabcia jedzie w piątek do innego weterynarza na konsultację. Zobaczymy co nam powie. Dziewczątko bardzo grzeczne tylko jakieś smutne. Odnoszę wrażenie, ze tęskni. Ma taki smutny wzrok, dużo śpi. Apetyt jej dopisuje tylko dość dużo moim zdaniem pije. Potrzebujemy wsparcia na badania. Same nie damy rady.:oops: Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Tekst do ogłoszeń: [FONT=Comic Sans MS]Mam na imię Saba i opowiem wam moją historię.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Byłam ślicznym szczeniaczkiem, zostałam zabrana do domku, w którym byłam rozpieszczana, wybaczano mi wszystkie psoty, nauczono mnie co to życie w domu, ciepło, wygoda... I tak sobie żyłam beztrosko przez 4-5 lat, raz po raz rodząc kolejne szczeniaki. I nagle przyszedł ten okropny dzień... Wpakowano mnie do samochodu - pomyślałam, jadę na spacer... niestety... rzeczywistość okazała się inna, tragiczna.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zostałam zaprowadzona do miejsca, gdzie było dużo innych psów, przekazano mnie panu, który zabrał mnie od moich kochanych ludzi, powiedział że od teraz tu będę mieszkać... Kojec, inne psy, zamiast miękkiego posłanka - twardy beton, zimna buda, kraty... [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dlaczego mnie przestali kochać? Dlaczego mnie porzucili? Dlaczego się znudziłam?[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Źle znosiłam pobyt w przytulisku, złapałam zapalenie gardła, futerko mi się skołtuniło... zapalenie spojówek,uszu... I nagle światełko się dla mnie zaświeciło. Zabrano mnie do psiego fryzjera, wykąpano, wycięto brzydkie futerko i znów trafiłam do domu, mówią że pobędę tu tylko tymczasowo, na czas leczenie i znalezienia nowego domu, w którym znów będę rozpieszczana, w którym będę kochana.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Mam teraz ok 4-5 lat, jestem bardzo łagodną,kochaną psinką, nie sprawiam problemów. Umiem chodzić na smyczy, zachowywać czystość w domu. Nie wybrzydzam jedzeniem. Niezwykle szybko przywiązuję się do człowieka, chodzę za nim krok w krok. Aportuję, robię siad, podaję łapkę.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie wykazuje agresji wobec innych piesków, więc myślę że mogłabym zamieszkać w domku z innymi pieskami. Niestety nie lubię kotów, więc dom z kotami odpada.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jestem taka kochana, może to właśnie TY dasz mi nowy domek??[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kończę kurację antybiotykową, po której zostanę wysterylizowana.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Małgosia: 692-496-657, goguc@interia.pl[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Może być??[/FONT] Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Zrobiłam Sabie allegro - http://allegro.pl/show_item.php?item=1313194039 Quote
Ss Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 OGLOSZENIA zrobione sa na: -adopcje.org -petworld.pl -darmobranie.pl -alegratka.pl -eoferty.com.pl -gumtree.pl -cafeanimal.pl -adopcjapsa.pl -kupsprzedaj.pl wczoraj robiłam innym spanielom i już jest odzew... zobaczymy Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/1960...i%C4%99-do-nas!!! [SIZE="2"]Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html Quote
Akrum Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 SS, wielkie dzięki za ogłoszenia - mam nadzieję, że bedzie jakiś odzew :) Quote
Pyrdka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Na dobranoc podrzucam do góry wątek Sabuni. Quote
Akrum Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Na allegro Sabuni weszło już 105 osób, a to dopiero 2 dzień aukcji :) Quote
Pyrdka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 A na allegro Łatka weszło przeszło 1000 a Łatuś jeszcze u Ciebie grzeje dupcie. Quote
Akrum Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 tak, ponad 1170 odwiedzin i 5 obserwatorów i telefon milczy... na innych portalach też Łatek ma wysoką oglądalność i nic... Ale ja cierpliwie czekam :) Quote
Pyrdka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Sabunia jedzie dzisiaj z cioteczkami do Kwilcza do weta. Cioteczki trzymajcie kciuki aby wizyta dobrze wypadła.Jest chętny domek na nasza panne, ale wszystko zależy od tej wizyty. Quote
Akrum Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Tak, tak :) Mamy dobre wieści :) U nas wet stiwerdził, że Saba ma guzy pod każdym cycuszkiem i bedzie trzeba obie listwy mleczne usunąć... zajechaliśmy dziś do Kwilcza do bardzo dobrego weta i on na dzień dobry jak dotknał jej sutki powiedział, że to tylko wynik ciązy urojonej :) Owszem, ma jednego małego guzka, który powinien się zahamować jak bedzie zrobiona sterylka :) Saba dostała 3 zastrzyki - pan doktor zbadał ją dokładnie, nawet w tyłeczku biednej pogrzebał. Za co Saba nie pozostała dłużna i jak tylko została zsadzona ze stołu, wypięła się i zrobiła duuuużą mega smrodliwą kupę w gabinecie :evil_lol: Pan doktor pobral tez wymaz z ucha i w końcu Sabcia dostała leki na daną bakterię :) A diagnoza i leczenie naszych wetów miejscowych zostawiam bez komentarza... :angryy: Tak więc Saba za około miesiąc będzie mogła być sterylizowana. Ale wcześniej chyba do domku nowego pojedzie, bo mamy kilka domków do sprawdzenia :) Quote
Ss Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 no to elegancko!!! Jakby domy sprawdzane nie spełniały waszych oczekiwań to podeślijcie do mnie... jest mase spanieli, ktore czekaja na domki .. trzymam kciuki! Mam nadzieje, że nie dzwonili tylko z allegro:P Quote
Akrum Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 oczywiście, pamiętamy o innych spanielach :) jeśli któryś z domków zaadoptuje naszą Sabcie, to reszte skierujemy do Ciebie :) Quote
Pyrdka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Potwierdzam Saba zrobiła w gabinecie mega dużą i smrodliwą kupę. Po przyjeździe do domu strzeliła kupacza na klatce schodowej w bloku, ale co tam po takiej diagnozie wszystko pannicy wybaczam. I tak kocham tego zesrusa. Weterynarz super facet. Cioteczki a Łatek pod skrzydłami Akrum istne cudo . Wszyscy się nim zachwycali z wetem włącznie. Quote
Recommended Posts