kiwi Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 i ja sie doloze choc troche i w pazdzierniku upieke jej ciasteczka watrobowe i zawioze i pojdziemy z kocykiem na łake:) Quote
Perfi Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 :( :( :( biedna sunieczka... wyglada na taka ktora by oddala cale serce... Quote
Ela_and_Krzys Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Dopiero tu weszłam :( Biedna suczeńka :( Niestety też nie mamy warunków żeby ją wziąć - póki co blok i wynajęte mieszkanie - a poza tym 8-9h w towarzystwie Fuksia tylko :( Dziura w budżecie straszna (wykańczanie domu + gigantyczny kredyt) a teraz opercja oczka Bima + zabieg na oczka i kastracja Fuksia, ale coś się pewnie dołożymy... Quote
Toska Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Będę dla Timby wplacać co miesiąc 50 zł, tak długo , jak będzie trzeba , tylko proszę -weźcie ją ze schrona do hoteliku ! Niech jej ostatnie miesiące , a może lata ? będą lepsze . Może wspólnymi siłami jakoś uciułamy na tą opłatę za jej pobyt ? Quote
AgaG Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Nie ma się co zastanawiac damy radę!!!:loveu: Quote
Tweety Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 AgaG napisał(a):Nie ma się co zastanawiac damy radę!!!:loveu: to juz brzmi lepiej, też dołożę parę groszy. Może znjadzie sie też jakis tymczas, bo tutaj chyba trudno mówić o stałym domku. Pamiętacie Gremlinkę? :shake: Nie zdążyła nawewt zamieszkać gdzieś porządnie. Rzucę hasło na AFN-ie, może uda się też coś wyskorobać z samego funduszu a może ktoś się będzie dorzucał konkretnie na Timbę. Poza tym jest tam otwarta "skarpetka" pt psiaki z Krakowa. Quote
Tweety Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 a to kiedy Timbusia przeprowadza się? Transport potrzebny? Quote
Tweety Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Mama Pauli "Skarabeusz" prosiła o przekazanie 50 zł, które są na AFN, a które pozostały z kwiatów dla Pauli o zakup karmy dla psiaków za te pieniądze lub spożytkowanie na podobny cel. Myslę, że zabranie Timby do hotelu można uznać za podobny cel. Co Wy na to? Quote
Ela_and_Krzys Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Zabierajmy Timbę! Szkoda że hotelik a nie domek, ale to o niebo lepsze niż schron... Quote
Neris Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Czy dla niej na 100% nie ma ratunku? Może skonsultować to z dobrym onkologiem? Jeśli ma to sens, ja mogę pójść z wynikami badań do p. Jagielskiego w Warszawie. Quote
kiwi Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 nigdy nie wiemy czy na 100% nie ma ratunku, pigwa tez miala byc nieoperowalna, co prawda walka o jej zycie byla "trudna" ;) ale zyje i ma sie swietnie problem w tym ze z drugiej strony hotel to nie dom i opieka pooperacyjna i chec psa do zycia zawsze sa lepsze w normalnym domu zaden jak narazie sie nie zglosił, rzecz jasna trzeba ja zaprowadzic do doktora i zabdac :) nie mozna odpuszczac cioteczki kochane, dziekujemy za deklaracje! bez was nic bysmy w tym krakowie nie zrobily :modla: Quote
Neris Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Cioteczki, ten doktor Jagielski to świetny fachowiec i cudowny człowiek. I NIGDY nie ściemnia, nie naciąga na leczenie jeśli uważa że nie ma ono sensu. Ja niestety sfinansować leczenia nie dam rady, przykro mi, ale mogę do niego pójść i zapytać, niech obejrzy wyniki i szczerze powie co o tym sądzi. Quote
AgaG Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 oczywiście, że zrobimy co w naszej mocy. Ja proponuję szybką i intensywną akcję plakatową. W nocy coś spłodzę i wyślę do ach21 do wydrukowania. Quote
supergoga Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 A może zobaczmy czy mamy cos co można wystawić na Timbe na psim bazarku. Tez sie pewnie coś uzbiera. Quote
Perfi Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 mozemy porozwieszac plakaty. wiecej niestety nie damy rady zrobic dla tej sunieczki :( Quote
AgaG Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Napisałam dla Timby takie ogloszenie: po poprawkach pani Hani i skrótach redakcji powinno się ukazać w piątkowym dzienniku. Czas Timby się kończy Dla Timby nie ma już żadnej nadziei na długie życie. Ma nowotwór z przerzutami, a z jej oczu patrzy rozpacz.... Przebywa w schronisku od sześciu lat. Zimny betonowy boks dzieli z innymi sukami. Stąpa ostrożnie i delikatnie, bo nie chce ich zdenerwować, bo się ich obawia, a poza tym jest coraz słabsza. Czy jedyne, co ją czeka, to śmierć w zapomnieniu i samotności? Czy otworzy się przed nią brama schroniska i te najważniejsze drzwi - do czyjegoś serca? Ona pragnie tak niewiele i tak dużo zarazem: ciszy, spokoju, a przede wszystkim czułych ludzkich rąk, które będą głaskać zmęczoną psią głowę, ale też wkładać do pyska leki wtedy, gdy będzie bolało. Często słyszę: „dopiero straciłem psa, nie chcę znów przez to przechodzić”. A jednak czekam na telefon od kogoś, kto usłyszy ostatnie wołanie Timby o pomoc i wypełni resztę jej życia swoją obecnością. Otrzyma z pewnością żarliwą miłość, bo Timba potrafi kochać, jest łagodna i przyjacielska. Quote
AgaG Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Może cos zmienić, pisałam strasznie zmęczona po powrocie z hotelu. Do 22 mge jeszcz chyba cos zmienić w tekście. Kiwi pomocy!!! Aga pada... Quote
Patia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Timba na Allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=130511567 :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
Patia Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Timba na Zwierzaki w Krakowie : http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html Reklamujmy gdzie się da! Quote
Perfi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 strasznie mi ta sunka w seducho zapadla :( Quote
black sheep Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 [quote name='Patia']Timba na Allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=130511567 :-( :-( :-( :-( :-( :-( Patia dzięki za wstawienie, ja mam urwanie głowy, wchodze na net raz na dwa dni. Tak chyba będzie przez ok 2 tyg. Quote
Recommended Posts