Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moze jak nie da rady inaczej dac jej cieplego mleka ile wlezie (o ile nie reaguje na nie rozwolnieniem oczywiscie) i wyjsc na spacer; nie da rady - bedzie sikac; a jak bedzie sikac to ja chwalic i chwalic i dawac pysznosci; a w domu niestety obserwowac i nie dac sie wysikac do konca tylko lapac na rece (da rade?) i niesc na dwor; ale to na weekend raczej eksperyment...

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kakadu napisał(a):
moze jak nie da rady inaczej dac jej cieplego mleka ile wlezie (o ile nie reaguje na nie rozwolnieniem oczywiscie) i wyjsc na spacer; nie da rady - bedzie sikac; a jak bedzie sikac to ja chwalic i chwalic i dawac pysznosci; a w domu niestety obserwowac i nie dac sie wysikac do konca tylko lapac na rece (da rade?) i niesc na dwor; ale to na weekend raczej eksperyment...

No własnie ona sika w nocy pod stołem , albo jak nikt nie widzi . To jest chwila . Ja mam nadzieje że się toszkę to unormuje , bo Sonia jest grzeczną dziewczynką i napewno pzestanie sikac w domku ...ale musimy jej szukac DS ...

Posted

kakadu napisał(a):
zagladamy...
jak tam z pecherzem/sikaniem? uspokoilo sie cos?

Tak Sonia sie przełamała i już robi siusiu na dworzu , to nie było jakies schorzenie tylko chyba cos w główce jej blokowało . Ale już jest coraz lepiej :)

Posted

Dziewczyny sytuacja krytyczna . Dzis musze zabrac sunię od przyjacółki bo zabiła jej królika . Nigdy nic się nie działo , dziś została sama na godzinę w domu , Ola przyszła i królik był rozszarpany , nie wiemy jak otworzyła sobie klatkę .

Posted

Tragicznie i przykro. Niestety na nowe psiaki trzeba bardzo, bardzo uważać bo one dość długo nie pokazują na co je stać do końca szczególnie w relacjach z innymi zwierzakami.
Czy masz jakieś lokum zastępcze albo sama ją zabierzesz na jakiś czas?

Posted

mestudio napisał(a):
Tragicznie i przykro. Niestety na nowe psiaki trzeba bardzo, bardzo uważać bo one dość długo nie pokazują na co je stać do końca szczególnie w relacjach z innymi zwierzakami.
Czy masz jakieś lokum zastępcze albo sama ją zabierzesz na jakiś czas?

Nie mam jej dokąd zabrać . Jeśli nie znajdę na cito Dt , mała ląduje na ulicy :( Pomocy !!!

Posted

marlenka napisał(a):
Nie mam jej dokąd zabrać . Jeśli nie znajdę na cito Dt , mała ląduje na ulicy :( Pomocy !!!

Cholera...:angryy:....Mi sie noz w kieszeni otwiera...:angryy: Bedziecie mialy sumienie ja wywalic na ulice? Sunia miala przeciez obiecany DT do konca miesiaca....:shake: Zagryzla krolika...Przykre,ale trzeba bylo pomyslec nad tym wczesniej,ze cos sie moze stac...i nie zostawiac jej bezposrednio przy klatce z krolikiem....Jak teraz sie bedzie czula sunia,gdy wyladuje na ulicy lub w schronisku...?:shake:

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Cholera...:angryy:....Mi sie noz w kieszeni otwiera...:angryy: Bedziecie mialy sumienie ja wywalic na ulice? Sunia miala przeciez obiecany DT do konca miesiaca....:shake: Zagryzla krolika...Przykre,ale trzeba bylo pomyslec nad tym wczesniej,ze cos sie moze stac...i nie zostawiac jej bezposrednio przy klatce z krolikiem....Jak teraz sie bedzie czula sunia,gdy wyladuje na ulicy lub w schronisku...?:shake:

Niebieska , nie interesuje mnie co Ci się w kieszeni otwiera. Nie zamierzam CI się tłumaczyć . Dla mnie jest ważne zeby znaleźć suni Dt , a Ty nie lep bez sensu tylko jak chcesz pomóc to porozsyłaj Pw z prośba o pomoc . A jak zamierzasz tylko klepać w klawiaturę to daruj sobie .

Posted

mestudio napisał(a):
Marlenka nie ma zapewne tu nic do gadania. To DT podjął taką decyzję. Nie wszyscy sa zaprawieni w bojach z tymczasowiczami i trzeba tu pomóc podnosząc wątek i rozsyłając.

Ja nie mam nic do gadania . Do siebie jej nie zabiorę , bo mam swoich 4 psy + jeden na Dt i 3 koty . Więcej nie upchnę .... mam pokój z kuchnią , więc czekam na propozycje od Niebieskiej moze ona ma kawałek kąta gdzie nie ma jakiegoś sierściucha ....
Przykro mi z tego powodu , tym bardziej że sunia może być w ciązy ... prawdopodobnie była kryta . Nie jest mi łatwo podjac taką decyzję , ale nie mam innego wyjścia :( Serce pęka ...

Posted

Olena84 napisał(a):
Zapisuje sie na watek. Brak mi pomyslu na dt, jednorazowo pomoge jesli trzeba finansowo.
A jak ze sterylką?

Olena dzikeuję za propozycje pomocy , narazie nie mam pomysłu , hotel to około 300 zł miesięcznie ... starylka miała być jak sie na dobre skończy cieczka , ale w tej sytuacji :( Mnie szlag trafia , uwierzcie mi jest mi bardzo cieżko ...

Posted

marlenka napisał(a):
Olena dzikeuję za propozycje pomocy , narazie nie mam pomysłu , hotel to około 300 zł miesięcznie ... starylka miała być jak sie na dobre skończy cieczka , ale w tej sytuacji :( Mnie szlag trafia , uwierzcie mi jest mi bardzo cieżko ...

Pisalas,ze sunia moze byc w ciazy,bo prawdopodobnie byla kryta...Skad ta pewnosc,ze byla kryta? I ma teraz cieczke?

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Pisalas,ze sunia moze byc w ciazy,bo prawdopodobnie byla kryta...Skad ta pewnosc,ze byla kryta? I ma teraz cieczke?

Tak ma cieczke od conajmniej 2 tygodni , zabrałm ją w cieczce z tej ulicy , miała być sterylka i szukanie ds ... miałobyć tak pięknie :(.

Posted

marlenka napisał(a):
Tak ma cieczke od conajmniej 2 tygodni , zabrałm ją w cieczce z tej ulicy , miała być sterylka i szukanie ds ... miałobyć tak pięknie :(.

Biedna sunia nawet nie wie,ze za chwile straci DT....:shake:.

Posted

marlenka napisał(a):
[quote name='Niebieska713']Biedna sunia nawet nie wie,ze za chwile straci DT....:shake:.[/QUOTE

Biadoleniem nie pomożesz ....

Oczywiscie,ze nie pomoge....Nie pomoge tez z tego wzgledu,ze jestem za daleko...

Posted

WIem jak jest cięzko z dt bo ciezko jest z adopcjami ... Moja przyjaciólka brałaby póxniej tez napewno psy na Dt ale w tej sytuacji sami rozumiecie ....
Niebieska możesz pomóc w rozsyłaniu wątku prośba .... sytuacja jest podbramkowa , mam jeszcze psa w rurze któremu szukałam tez Dt ... troszkę deklaracji się zebrało ale mało stałych ...a mnie niestety nie stać zeby płacić za hotelik dla psa , moja tymczaska jest u mnie za darmo a jej leczenie szczepienie tez kosztuje , nie mówię o karmie która zjadają moje psy ( 60 kg mieisecznie ) :(
Koszty niestety przewyższają czasem moje zarobki , szara rzeczywistośc :(