Tigraa Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Dorota zadzwonila ze wczoraj do schroniska przywieziono szczeniaczka,jest taki malenki ze Dorota myslala ze to malenki kroliczek.Malenstwo ma ok.3 tygodni i jest calkiem nieporadny.NIE UMIE SAM JESC!!!! Umrze z glodu jesli ktos go nie wezmie i nie wykarmi chociaz przez tydzien butelką.Nie mamy w schronisku suni ktora ma pokarm.Jest tylko sunia w ciązy.Dorota nie moze go zabrac bo 5 duzych psow w domu i pod opieką 2 szczeniaczki z parwowiroza,tula lada dzien urodzi,ja wyjezdzam z dzieckiem na 2 tygodnie... Gdyby nie wyjazd,zabralabym go i wykarmila.Blagam pomozcie!!!!!!Maly umiera z glodu!!!!STRASZNIE PILNE!!!!! Jesli ktos by go wzial na 2-3 tygodnie obiecuje ze znajde dla niego dom.Pomozcie...nie mam zdjec niestety,dzis nie mam jak jechac do schroniska a Dorota nie ma aparatu.Ale psina jest wielkosci pięści. Quote
masienka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Jezu:placz: tu jest sunia w Warszawie. moze daloby rade jakos malucha szybko przewiezc. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27823&highlight=wykarmi Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Masienko serdeczne dzieki,juz napisalam do dziewczyny i dogaduje transport.Dzieki!!!!! Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Bąbelek ma juz zalatwiony transport na niedziele po poludniu. Teraz czekam tylko na odzew Lessi bo ma wlączoną poczte glosową,wyslalam jej smsa. Quote
masienka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Szczeniorku! Cioteczki nie dadza Ci zginac:loveu: byle do niedzieli... Quote
lothia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 rozmawiałam z Lessi na gg, mam nadzieję że się odezwie do Ani, tylko problem jest taki, co z maluchem jak juz sam zacznie jeść?czy Ania weźmie go spowrotem?mam nadzieje że sie jakos dogadacie Quote
Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 a może podzwonić po weterynarzach w Radomiu, może któryś wie, czy nie ma na miejscu suczki, która straciła szczeniaki a ma mleko... bo co zrobić do niedzieli? ktoś małego nakarmi? Quote
lothia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 mam , niestety ale mleko jest we Wrocławiu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1879892 Quote
masienka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1879892 tutaj watek o mleku. Tylko, ze chyba to Wroclaw a jesli psiak jechalyby jutro do Warszawy to i tak nie zdazyloby dojsc. Edit: spoznienie ;) Quote
Alenaa Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Ja karmiłam szczeniaki mlekiem w proszku dla niemowląt - tylko w innych proporcjach. Quote
Dabrowka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 lothia napisał(a):rozmawiałam z Lessi na gg, mam nadzieję że się odezwie do Ani, tylko problem jest taki, co z maluchem jak juz sam zacznie jeść?czy Ania weźmie go spowrotem?mam nadzieje że sie jakos dogadacie Ania w pierwszym poście deklarowała, że znajdzie małemu dom. Ja też rozmawiałam z Lessi na gg, prosiłam, żeby zajrzała na dogo. Odpowiedziała, że ok., potem już się nie odezwała (ani na forum, ani na gg). A teraz na gg jej nie ma. I wiecie co... ona ma 15 lat (tak wynika z gg), więc może nie róbmy sobie wielkich nadziei... chociaż wolałabym, żeby nie było tak jak myślę :mad: (Jeżeli Lessi skontaktowała się z Anią przez telefon, odszczekam publicznie :evil_lol: ) Quote
Dabrowka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Alenaa napisał(a):Ja karmiłam szczeniaki mlekiem w proszku dla niemowląt - tylko w innych proporcjach. Chodzi o to, że Ania wyjeżdża i nie ma możliwości zajęcia się maluchem... Quote
Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 ulvhedinn będzie szukała transportu Warszawa-Wrocław, wiec może Wrocław-Warszwa też ktoś będzie jechał.... wtedy mleko na wypadek, gdyby suczka odrzuciła tego szczeniaka - zobaczy się, jak mały przyjedzie Quote
masienka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Mam nadzieje, ze faktycznie nie jest tak jak myslisz Dabrowko:shake: bo inaczej plonne nadzieje moga zabic szczeniorka. Jesli tylko znalazlby sie ktos do karmienie to moze rzeczywiscie sprowadzic to mleko z Wroclawia... Quote
Legion23 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 ostatecznie można mleko przesłać przesyłką konduktorską (koszt 25 zł) najbliższy bezpośredni pociąg jest o 23:00 z Wrocławia, w Radomiu na 6:10 rano następny o 7:00 z Wrocławia, 13:46 w Radomiu więcej bezpośrednich połączeń nie ma, tylko te 2 wchodzą w grę (rozkład jazdy PKP) czyli w Radomiu musiałby ktoś iść na dworzec i odebrać tę przesyłkę z pociągu a wcześniej we Wrocławiu ktoś przesyłkę nadać, opakować tak jak w linku każą i napisać wszystkie napisy, które PKP sobie życzy ;) i zapłacić te 25 zł oczywiście lub w ten sam sposób dostarczyć mleko z Wrocławia do Warszawy :) (nie wiem co taniej wyjdzie - zakup na miejscu czy przesyłka konduktorska...) Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Oj Dabrowka...chiba bedziesz musiala odszczekac:evil_lol: Lessi sie ze mna kontaktowala i wszystko dogadalysmy.Maluszka zawozi w niedziele tula.Potem albo go odbiore albo znajde mu dom w Warszawie.Mam nadzieje ze opiekunka szczeniat p.Diana nakarmi dzis malenstwo a jutro w schronie bedzie tula i dorota,ja moze tez. Quote
Dabrowka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Ania-tygrysiczka napisał(a):Oj Dabrowka...chiba bedziesz musiala odszczekac:evil_lol: No to odszczekam :D :dog: hau :dog: hau :dog: hau :dog: hau :dog: Może jeszcze szczeknę kilka razy jak już piesek będzie u przybranej mamusi :cool1: (ale przyznajcie szczerze - ostrożnie podchodzimy do nowych dogomaniaków..., chyba każdy się sparzył chociaż raz...) Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Na razie kilka tygodni maluszek bedzie z przybraną mamą a ja w miedzyczasie stane na glowie i znajde mu domek w Warszawie.Musze. Quote
Lessi Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Ciesze się że jakoś moge pomóc temu biedakowi. Martwie się tylko co z nim będzie to niedzieli ?? Quote
lothia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 w Warszawie jest wystawa psów w sobote i niedzielę , może ktos z Wrocławia będzie jechał dzisiaj i zgodziłby sie pojechać przez Radom z mleczkiem?trzebaby zapytać na "wystawach" ew.moze dziewczyny z funduszu mogły by przelać kaskę na takie mleko i w Radomiu udałoby sie je kupić?a taki maluch nie może jeść takiej kaszki dla niemowląt do niedzieli? Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 jakos go karmia,dzis pani Diana,jutro tula i Dorotka.Mam nadzieje ze jakos do niedzieli da rade biedaczek.Ja nawet nie mam jak pojechac tam dzis,jestem uziemiona do 21 co najmniej w pracy. Quote
Tigraa Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Szczeniusia zabrala dzis Wiesia.Do niedzieli bedzie u jej mamy.Jest nakarmiony,wykąpany i spi.W niedziele jedzie z tulą do Warszawy. Quote
Tigraa Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 maluszek jednak nie jedzie do Warszawy.Lessi napisala mi dzis ze jej sunia nie przyjmie obcego szzceniaczka.Na tymczas bierze go niezastapiona Bozenka :buzi:malutki je sam z miseczki wiec praktycznie niepotrzebuje juz mamki.Zabki dopiero mu wyrosly,jedzonko trzeba miksowac ale je.trzeba go tylko pilnowac bo nieporadny jest.Bardzo prosimy-kto moze pomoc i wystawic na Allegro?Musze poczekac na fotki. Quote
Recommended Posts