Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorota zadzwonila ze wczoraj do schroniska przywieziono szczeniaczka,jest taki malenki ze Dorota myslala ze to malenki kroliczek.Malenstwo ma ok.3 tygodni i jest calkiem nieporadny.NIE UMIE SAM JESC!!!! Umrze z glodu jesli ktos go nie wezmie i nie wykarmi chociaz przez tydzien butelką.Nie mamy w schronisku suni ktora ma pokarm.Jest tylko sunia w ciązy.Dorota nie moze go zabrac bo 5 duzych psow w domu i pod opieką 2 szczeniaczki z parwowiroza,tula lada dzien urodzi,ja wyjezdzam z dzieckiem na 2 tygodnie...
Gdyby nie wyjazd,zabralabym go i wykarmila.Blagam pomozcie!!!!!!Maly umiera z glodu!!!!STRASZNIE PILNE!!!!!
Jesli ktos by go wzial na 2-3 tygodnie obiecuje ze znajde dla niego dom.Pomozcie...nie mam zdjec niestety,dzis nie mam jak jechac do schroniska a Dorota nie ma aparatu.Ale psina jest wielkosci pięści.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bąbelek ma juz zalatwiony transport na niedziele po poludniu.
Teraz czekam tylko na odzew Lessi bo ma wlączoną poczte glosową,wyslalam jej smsa.

Posted

rozmawiałam z Lessi na gg, mam nadzieję że się odezwie do Ani, tylko problem jest taki, co z maluchem jak juz sam zacznie jeść?czy Ania weźmie go spowrotem?mam nadzieje że sie jakos dogadacie

Posted

a może podzwonić po weterynarzach w Radomiu, może któryś wie, czy nie ma na miejscu suczki, która straciła szczeniaki a ma mleko...

bo co zrobić do niedzieli? ktoś małego nakarmi?

Posted

lothia napisał(a):
rozmawiałam z Lessi na gg, mam nadzieję że się odezwie do Ani, tylko problem jest taki, co z maluchem jak juz sam zacznie jeść?czy Ania weźmie go spowrotem?mam nadzieje że sie jakos dogadacie

Ania w pierwszym poście deklarowała, że znajdzie małemu dom.
Ja też rozmawiałam z Lessi na gg, prosiłam, żeby zajrzała na dogo. Odpowiedziała, że ok., potem już się nie odezwała (ani na forum, ani na gg).
A teraz na gg jej nie ma.

I wiecie co... ona ma 15 lat (tak wynika z gg), więc może nie róbmy sobie wielkich nadziei... chociaż wolałabym, żeby nie było tak jak myślę :mad:

(Jeżeli Lessi skontaktowała się z Anią przez telefon, odszczekam publicznie :evil_lol: )

Posted

Alenaa napisał(a):
Ja karmiłam szczeniaki mlekiem w proszku dla niemowląt - tylko w innych proporcjach.

Chodzi o to, że Ania wyjeżdża i nie ma możliwości zajęcia się maluchem...

Posted

ulvhedinn będzie szukała transportu Warszawa-Wrocław, wiec może Wrocław-Warszwa też ktoś będzie jechał....
wtedy mleko na wypadek, gdyby suczka odrzuciła tego szczeniaka - zobaczy się, jak mały przyjedzie

Posted

Mam nadzieje, ze faktycznie nie jest tak jak myslisz Dabrowko:shake: bo inaczej plonne nadzieje moga zabic szczeniorka. Jesli tylko znalazlby sie ktos do karmienie to moze rzeczywiscie sprowadzic to mleko z Wroclawia...

Posted

ostatecznie można mleko przesłać przesyłką konduktorską (koszt 25 zł)

najbliższy bezpośredni pociąg jest o 23:00 z Wrocławia, w Radomiu na 6:10 rano
następny o 7:00 z Wrocławia, 13:46 w Radomiu

więcej bezpośrednich połączeń nie ma, tylko te 2 wchodzą w grę
(rozkład jazdy PKP)

czyli
w Radomiu musiałby ktoś iść na dworzec i odebrać tę przesyłkę z pociągu
a wcześniej we Wrocławiu ktoś przesyłkę nadać, opakować tak jak w linku każą i napisać wszystkie napisy, które PKP sobie życzy ;)
i zapłacić te 25 zł oczywiście

lub w ten sam sposób dostarczyć mleko z Wrocławia do Warszawy :)
(nie wiem co taniej wyjdzie - zakup na miejscu czy przesyłka konduktorska...)

Posted

Oj Dabrowka...chiba bedziesz musiala odszczekac:evil_lol: Lessi sie ze mna kontaktowala i wszystko dogadalysmy.Maluszka zawozi w niedziele tula.Potem albo go odbiore albo znajde mu dom w Warszawie.Mam nadzieje ze opiekunka szczeniat p.Diana nakarmi dzis malenstwo a jutro w schronie bedzie tula i dorota,ja moze tez.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Oj Dabrowka...chiba bedziesz musiala odszczekac:evil_lol:
No to odszczekam :D

:dog: hau :dog: hau :dog: hau :dog: hau :dog:

Może jeszcze szczeknę kilka razy jak już piesek będzie u przybranej mamusi :cool1:

(ale przyznajcie szczerze - ostrożnie podchodzimy do nowych dogomaniaków..., chyba każdy się sparzył chociaż raz...)

Posted

w Warszawie jest wystawa psów w sobote i niedzielę , może ktos z Wrocławia będzie jechał dzisiaj i zgodziłby sie pojechać przez Radom z mleczkiem?trzebaby zapytać na "wystawach" ew.moze dziewczyny z funduszu mogły by przelać kaskę na takie mleko i w Radomiu udałoby sie je kupić?a taki maluch nie może jeść takiej kaszki dla niemowląt do niedzieli?

Posted

jakos go karmia,dzis pani Diana,jutro tula i Dorotka.Mam nadzieje ze jakos do niedzieli da rade biedaczek.Ja nawet nie mam jak pojechac tam dzis,jestem uziemiona do 21 co najmniej w pracy.

Posted

maluszek jednak nie jedzie do Warszawy.Lessi napisala mi dzis ze jej sunia nie przyjmie obcego szzceniaczka.Na tymczas bierze go niezastapiona Bozenka :buzi:malutki je sam z miseczki wiec praktycznie niepotrzebuje juz mamki.Zabki dopiero mu wyrosly,jedzonko trzeba miksowac ale je.trzeba go tylko pilnowac bo nieporadny jest.Bardzo prosimy-kto moze pomoc i wystawic na Allegro?Musze poczekac na fotki.