megii1 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Dzisiaj odwiedziła mnie Tymianka czyli Renata z Domu Tymianka. Niby zwykła wizyta - przyjechała żeby porobić fotki swoim psiakom, przejść się z nimi itd. Byłyśmy też razem na obiedzie. Wtedy akurat zadzwoniła Ludwa, bo chciała zabrać swoją sunie na badania więc wyrwałyśmy się z knajpy i pojechałyśmy do domu żeby dać jej Sunie. Kiedy jechałyśmy obok lasu, który jest po drodze do mojego domu, na piaskowej drodze zobaczyłyśmy małego rudego psiak. Oczywiście cofnęłam, wjechałam w tą drogę. Psiak uciekł ale kiedy Renata do niego wyszła i go zawołała przybiegł w moment i zaczął się przytulać. I w ten sposób Renata zyskała nowego podopiecznego a ja hotelowicza. Dzeki jest super. Widziała go już wetka - ma od 8 do 10 miesięcy; kocha dzieci, super dogaduje się z innymi psami. Jest czyściutki w domu (jest domowym hotelowiczem), nie niszczy, nie szczeka - aniołek. Nie jestem znawcą jamników ale on ma sierść jamniczą, sylwetkę jamniczą ... tylko uszka nie pasują ale jak dla mnie jest w typie. Szukamy domku dla przystojniaka:loveu: Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Dżeki jest malutki - taki jamnik miniaturka:) Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 No naprawdę gdyby nie te kosmiczne uszy - jamniczek:) Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 I ostatnie:) Renata tez robiła także myślę że wybierze się coś do ogłoszeń:) Z tego co wiem to on błąkał się po lesie już od minimum tygodnia:( Ludzie mówili o nim - że chowa się pod samochody, ucieka przed ludźmi, ja się rozglądałam i go nie widziałam. A dziś akurat się pojawił ia Renatę od razu polubił:) Quote
Halinka3 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 witam sympatyczny piesio, myśle że szybko znajdzie sie dla niego domek Quote
Isadora7 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Śliczny jest. Już biegnę go umieścić na jamniczych forach. Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Isadora7 napisał(a):Śliczny jest. Już biegnę go umieścić na jamniczych forach. Czyli ma coś z jamnika:)? Quote
Isadora7 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='megii1']Czyli ma coś z jamnika:)? No trochę ma jasne. umieszczony na jamnikach w potrzebie, oraz na obu jamniczych forach. http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!!!!!?p=15607049#post15607049 http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?p=27711#27711 http://naszejamniki.pl/viewtopic.php?p=60886#60886 Quote
mrs.ka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 co Ty wiatrak mu włączałaś do zdjęć :roflt: przecież te uszy ma jakby tam huragan wiał:roflt: Ty go lepiej zgłoś na fotomodela ,ma taki ergonomiczny wizerunek:bigcool: Quote
P78 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Hehe, jestem i ja megii :) Cudo po prostu :lol:! Myslicie, ze jest "szansa", ze to zagubiony pies? Renata, Ty sie lepiej nie ruszaj spoza miesjca zamieszkania :) :) :) Quote
Wet-siostra Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Świetny.No,komu jak komu,ale jemu z tymi uszami do latania paralotnia niepotrzebna!!! :-) Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Paulina78 napisał(a):Hehe, jestem i ja megii :) Cudo po prostu :lol:! Myslicie, ze jest "szansa", ze to zagubiony pies? Renata, Ty sie lepiej nie ruszaj spoza miesjca zamieszkania :) :) :) Kurcze nie wiem czy on nie zgubiony ale nie widziałam żeby ktoś go szukał, adresownika nie ma, obroża nie podpisana. Quote
wieso Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 nowa rasa, jamnik ze stojacymi uszami......:evil_lol: Quote
zachary Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 A może poszukać w internecie, czy aby ktoś go nie szuka, w lokalnych stronach, czy papierowych mediach....Dziwne,że ktoś się pozbył takiego cuda....Wiem,że teoretycznie to właściciel powinien porozwieszać ogłoszenia ....ale nie wiadomo skąd on przybył, może z daleka...przywędrował.... Quote
ludwa Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Słodziek jest. WIdziałam na żywca;) Mnie ominął:) całe szczęście, bo ja już nie bardzo mam co z głowy rwać;) Quote
basia0607 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Cudo, miał chłopak farta bo by nocował w lesie. Quote
mrs.ka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='megii1']Kurcze nie wiem czy on nie zgubiony ale nie widziałam żeby ktoś go szukał, adresownika nie ma, obroża nie podpisana. a sprawdzałaś czy nie ma czipa? niedawno nasz wet na parkingu leśnym zgubił małą suczke,poprostu wyśliznęła się z samochodu ,było ciemno,on z trójką małych dzieci,dopiero jak dojechali do domu ok.100 km zobaczyli,że małej nie ma:placz: ale miała czipa i szybko sie zanalazła Quote
mestudio Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Kosmiczny jamnik, super uszy:-). Jestem przekonana, że szybko znajdzie domek. Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Uszy jak uszy on jest jak połowa mojej Gabrysi - taki szczurek:) Quote
mrs.ka Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 jeszcze raz pytam: czy sprawdzałyście czy nie ma czipa? Quote
megii1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 mrs.ka napisał(a):jeszcze raz pytam: czy sprawdzałyście czy nie ma czipa? Wiem, wiem tez o tym myślałam - jutro poproszę wetkę żeby przyjechała z czytnikiem. Tyle że: - sezon grzybowy się skończył; - to kolejny psiak wyrzucony w ostatnim czasie w mojej okolicy (dwa pozostałe nie dały mi się złapać i uciekły do lasu), - Serock to małe miasteczko - jakby był zgubiony byłyby ogłoszenia, - większość psiaków z okolicy leczy moja wetka - znałaby go A tak w ogóle to Dżeki albo jest kastrowany albo jest wnętrem i jeszcze nie podnosi nogi - siusia jak sunia:) Quote
Recommended Posts