E-S Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 To jutro wielki dzień :D Funky, sory ale nie posprzątam bo nie mam siły taka chora to po pierwsze, po drugie - Bugi nie lubi jak jest porządek i natychmiast rozpierdziela co się da, po trzecie - Zdrapka mi się pochorowała i rzyga ... coś chyba na spacerze złapała niestety śmieciara kudłata. Ale spagetti i sałatka z tuńczyka będzie :D Mika rozłożona na sofie też czeka. Quote
E-S Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Dogo07 napisał(a):To znaczy, że sunia już ma domek :) ? Zdaje się :D Najbardziej szczęśliwy z tego faktu jest mój mąż :D No, chyba, że Funky się wycofa ! :mad: Ale nic na to nie wskazuje a Mika plamy nie da - jest prawdziwą księżniczką. :loveu: Quote
mojamisia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 No ,proszę jak się tu na gościny umawiają,tuńczykami wabią:eviltong: Funky,cholero:diabloti:,odezwij się do mnie ,bo się nie mogę dodzwonić!:cool3: A tutaj na pewno zajrzysz-do córuni:evil_lol: Quote
Funky Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Wariatki! Jak Boga kocham! Ta chora, że ledwie gada, a tłumaczy się z bałaganu i jeszcze będzie robić za mistrza kuchni, a ta druga krzyczy, a ja telefon na kablu zostawiłam do ładowania i poleciałam załatwiać sprawy. No już zadzwoniłam, już nie krzycz :D E-S, nie rozmyśliłam się :) Nigdy w życiu!!! Jutro będę :D Buziaki, moje kobitki drogie :* Quote
E-S Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Funky, ja wróciłam właśnie ze Zdrapką z kliniki na Stefczyka - zaczęła wymiotowac krwią, trutka ... nie zjadła w/g weterynarzy dużo albo tylko lizała lub memłała, ale wystarczyło. Nic nie widziałam, aby jadła albo lizała na spacerze, kompletnie nic, ale trawa wysoka, ona kudłacz, no i jak mam zobaczyć czy ona wącha, czy liże ? Lizać to i w kagańcu będzie ! Jest po kroplówkach i zastrzykach, mam ją obserwować w nocy i jakby co odwieźć do szpitala, nie chcieli jej zostawić, bo strasznie przeżywała, że mnie nie ma. Będzie żyć. Mika OK. Bugi też - mimo że zjadł gówno kocie na spacerze. Quote
Funky Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Oj Ewuś! Tak mi strasznie przykro, że Zdrapol taki chory! Ale ona jest dzielną dziewczynką i zwalcz te 'syfy' na pewno!! Kochanie, Ty nie szalej jutro z obiadami, bo sama nogami powłóczysz, a my jesteśmy 'normalne ludzie' i najważniejsze, żeby wszystko u Ciebie grało!! Buziaki 3maj się ciepło, do jutra :* Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 O 5 Zdrapka jeszcze zwymiotowała krwią - ale poszła spać. Wet wczoraj dał jej pozwolenie na 1 pawia bez paniki. Ale teraz znowu wymiotuje krwią i padła jak szmatka biedna moja .... zbieram się i jadę ją niestety oddać do szpitala, muszę ją uratować ! :placz::placz::placz: Proszę Was dziewczyny, bo ja już tylko wyję i nie wiem co robić, trzymajcie mocno kciuki za moją ukochaną kudłaczkę ... Quote
Andzike Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 E-S napisał(a):O 5 Zdrapka jeszcze zwymiotowała krwią - ale poszła spać. Wet wczoraj dał jej pozwolenie na 1 pawia bez paniki. Ale teraz znowu wymiotuje krwią i padła jak szmatka biedna moja .... zbieram się i jadę ją niestety oddać do szpitala, muszę ją uratować ! :placz::placz::placz: Proszę Was dziewczyny, bo ja już tylko wyję i nie wiem co robić, trzymajcie mocno kciuki za moją ukochaną kudłaczkę ... O mamtko, E-S !!!! Trzymam kciuki za kochaną kudłatą!!! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz !!! Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Teraz po lekach kolejnych śpi biedna ... okropne jest patrzeć jak ukochany pies tak cierpi :( Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Mika też rzyga, walę znowu na Stefczyka ... chryste panie Quote
Andzike Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 E-S napisał(a):Mika też rzyga, walę znowu na Stefczyka ... chryste panie O ja pierdziele :( Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Mika pojechała z Funky do Łodzi. Jest po kroplówkach i zastrzykach - leci jej krew z dziąseł, prawdopodobnie polizała wymiociny Zdrapki i trucizna spowodowała krwawe wybroczyny w pyszczku i przesiąkanie krwi. Obie sunie mają zmniejszoną krzepliwość krwi, Zdrapka ma gorsze wyniki niż Mika. Obie mają krwawe wybroczyny w oczkach. Około 18 będą wyniki badań krwi i enzymów. Mika po kroplówkach i zastrzykach jak nowa, awanturowała się o jedzenie już. Zdrapka klapnięta. Mika na jutro na 11 ma już umówioną wizytę w Łodzi. Przez 3 dni muszą być leczone. Quote
Andzike Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 ufff, czekalam aż coś napiszesz... dobrze, że sytuacja póki co opanowana ... Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Tu wątek "trutkowy" http://www.dogomania.pl/threads/195831-*Uwaga-LUBLIN!-Kto%C5%9B-wyk%C5%82ada-trutki-trzy-psy-ju%C5%BC-za-TM!*?p=15671629#post15671629 Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Jeszcze dopiszę, że Mika sucz zdradliwa w podskokach poszła z Panem i Panią, nawet się za mną nie odwróciła ! Mało - uciekł z mieszkania i pognał za Funky, w której się na śmierć zakochał - Bugumił ! Quote
mojamisia Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Trzymam kciuki za zdrowie obu panienek! Quote
LadyS Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Dobrze, że szybko zareagowałaś - trzymaj się, będzie dobrze. Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 wklejam wyniki MIKA: ZDRAPKA: Pobieżnie przeleciałam internet i zdaje mi się, że Zdrapce wąrtoba poszła ... :placz::placz::placz: Quote
fizia Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 O matko, biedactwa...:( Co za potwór zostawił tą trutkę.... Trzymam mocno kciuki!!! Quote
Andzike Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='E-S']wklejam wyniki Pobieżnie przeleciałam internet i zdaje mi się, że Zdrapce wąrtoba poszła ... :placz::placz::placz:[/QUOTE] Bosh... co powiedział lekarz??? :( Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Nie było dr Ostaszewskiego, Zdrapka ma nic kompletnie nie jeść - ale się nie rwie, takie błotko jest - i jutro o 14 wizyta. Quote
leni356 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Biedna Zdrapka :( Jak ona się czuje? Trzymaj się, Ewa Quote
E-S Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='leni356']Biedna Zdrapka :( Jak ona się czuje? Trzymaj się, Ewa[/QUOTE] Leży biedne błotko, jak szmaciana laleczka taka :( Ma krwawe śpiochy pod oczkami .... nie chcę jej męczyć i odklejać tego od włosow, bo ona się zaczyna wyrywać, a ma mieć spokój. Quote
Andzike Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='E-S']Leży biedne błotko, jak szmaciana laleczka taka :( Ma krwawe śpiochy pod oczkami .... nie chcę jej męczyć i odklejać tego od włosow, bo ona się zaczyna wyrywać, a ma mieć spokój.[/QUOTE] Biedna kierowniczka :( Quote
Recommended Posts