Jump to content
Dogomania

Wystraszona, mała, kudłata sunia Mika w typie hawańczyka - już w DS u Funky !!! :D

Recommended Posts

Posted

To jutro wielki dzień :D
Funky, sory ale nie posprzątam bo nie mam siły taka chora to po pierwsze, po drugie - Bugi nie lubi jak jest porządek i natychmiast rozpierdziela co się da, po trzecie - Zdrapka mi się pochorowała i rzyga ... coś chyba na spacerze złapała niestety śmieciara kudłata.

Ale spagetti i sałatka z tuńczyka będzie :D

Mika rozłożona na sofie też czeka.

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
To znaczy, że sunia już ma domek :) ?

Zdaje się :D

Najbardziej szczęśliwy z tego faktu jest mój mąż :D

No, chyba, że Funky się wycofa ! :mad:
Ale nic na to nie wskazuje a Mika plamy nie da - jest prawdziwą księżniczką. :loveu:

Posted

No ,proszę jak się tu na gościny umawiają,tuńczykami wabią:eviltong:
Funky,cholero:diabloti:,odezwij się do mnie ,bo się nie mogę dodzwonić!:cool3:
A tutaj na pewno zajrzysz-do córuni:evil_lol:

Posted

Wariatki! Jak Boga kocham! Ta chora, że ledwie gada, a tłumaczy się z bałaganu i jeszcze będzie robić za mistrza kuchni, a ta druga krzyczy, a ja telefon na kablu zostawiłam do ładowania i poleciałam załatwiać sprawy. No już zadzwoniłam, już nie krzycz :D
E-S, nie rozmyśliłam się :) Nigdy w życiu!!! Jutro będę :D
Buziaki, moje kobitki drogie :*

Posted

Funky, ja wróciłam właśnie ze Zdrapką z kliniki na Stefczyka - zaczęła wymiotowac krwią, trutka ... nie zjadła w/g weterynarzy dużo albo tylko lizała lub memłała, ale wystarczyło. Nic nie widziałam, aby jadła albo lizała na spacerze, kompletnie nic, ale trawa wysoka, ona kudłacz, no i jak mam zobaczyć czy ona wącha, czy liże ? Lizać to i w kagańcu będzie ! Jest po kroplówkach i zastrzykach, mam ją obserwować w nocy i jakby co odwieźć do szpitala, nie chcieli jej zostawić, bo strasznie przeżywała, że mnie nie ma. Będzie żyć. Mika OK. Bugi też - mimo że zjadł gówno kocie na spacerze.

Posted

Oj Ewuś! Tak mi strasznie przykro, że Zdrapol taki chory! Ale ona jest dzielną dziewczynką i zwalcz te 'syfy' na pewno!!
Kochanie, Ty nie szalej jutro z obiadami, bo sama nogami powłóczysz, a my jesteśmy 'normalne ludzie' i najważniejsze, żeby wszystko u Ciebie grało!!
Buziaki 3maj się ciepło, do jutra
:*

Posted

O 5 Zdrapka jeszcze zwymiotowała krwią - ale poszła spać. Wet wczoraj dał jej pozwolenie na 1 pawia bez paniki. Ale teraz znowu wymiotuje krwią i padła jak szmatka biedna moja .... zbieram się i jadę ją niestety oddać do szpitala, muszę ją uratować ! :placz::placz::placz:
Proszę Was dziewczyny, bo ja już tylko wyję i nie wiem co robić, trzymajcie mocno kciuki za moją ukochaną kudłaczkę ...

Posted

E-S napisał(a):
O 5 Zdrapka jeszcze zwymiotowała krwią - ale poszła spać. Wet wczoraj dał jej pozwolenie na 1 pawia bez paniki. Ale teraz znowu wymiotuje krwią i padła jak szmatka biedna moja .... zbieram się i jadę ją niestety oddać do szpitala, muszę ją uratować ! :placz::placz::placz:
Proszę Was dziewczyny, bo ja już tylko wyję i nie wiem co robić, trzymajcie mocno kciuki za moją ukochaną kudłaczkę ...

O mamtko, E-S !!!! Trzymam kciuki za kochaną kudłatą!!! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz !!!

Posted

Mika pojechała z Funky do Łodzi. Jest po kroplówkach i zastrzykach - leci jej krew z dziąseł, prawdopodobnie polizała wymiociny Zdrapki i trucizna spowodowała krwawe wybroczyny w pyszczku i przesiąkanie krwi.
Obie sunie mają zmniejszoną krzepliwość krwi, Zdrapka ma gorsze wyniki niż Mika. Obie mają krwawe wybroczyny w oczkach.
Około 18 będą wyniki badań krwi i enzymów.
Mika po kroplówkach i zastrzykach jak nowa, awanturowała się o jedzenie już.
Zdrapka klapnięta.
Mika na jutro na 11 ma już umówioną wizytę w Łodzi.
Przez 3 dni muszą być leczone.

Posted

Jeszcze dopiszę, że Mika sucz zdradliwa w podskokach poszła z Panem i Panią, nawet się za mną nie odwróciła !
Mało - uciekł z mieszkania i pognał za Funky, w której się na śmierć zakochał - Bugumił !

Posted

wklejam wyniki

MIKA:

ZDRAPKA:

Pobieżnie przeleciałam internet i zdaje mi się, że Zdrapce wąrtoba poszła ... :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='E-S']wklejam wyniki

Pobieżnie przeleciałam internet i zdaje mi się, że Zdrapce wąrtoba poszła ... :placz::placz::placz:[/QUOTE]

Bosh... co powiedział lekarz??? :(

Posted

Nie było dr Ostaszewskiego, Zdrapka ma nic kompletnie nie jeść - ale się nie rwie, takie błotko jest - i jutro o 14 wizyta.

Posted

[quote name='leni356']Biedna Zdrapka :( Jak ona się czuje? Trzymaj się, Ewa[/QUOTE]

Leży biedne błotko, jak szmaciana laleczka taka :(
Ma krwawe śpiochy pod oczkami .... nie chcę jej męczyć i odklejać tego od włosow, bo ona się zaczyna wyrywać, a ma mieć spokój.

Posted

[quote name='E-S']Leży biedne błotko, jak szmaciana laleczka taka :(
Ma krwawe śpiochy pod oczkami .... nie chcę jej męczyć i odklejać tego od włosow, bo ona się zaczyna wyrywać, a ma mieć spokój.[/QUOTE]

Biedna kierowniczka :(