Jump to content
Dogomania

Wystraszona, mała, kudłata sunia Mika w typie hawańczyka - już w DS u Funky !!! :D

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eve-w napisał(a):
Nareszcie znalazl sie pies, na ktorego pasuja ubranka! Ja stawiam na brazowe. Do twarzy jej :)

Żebyś wiedziała, z tych rzeczy dla psw a nie fretek - wszystko na nią idealne !
Funky jak któreś chcesz kupić to mów bo As-co wrzuca wszystko na allegro na aukcje na utrzymanie i leczenie psów nowodworskich pod naszą opieką.
Chociaż w Hiszpanii .... wątpię, włosy jej odrosną - ja zdecydowanie ją wolę w wersji kudłacz - i nawet w zimie będzie jej ciepło we własnym futerku.

Posted

Ja właśnie tak myślę E-S, ze tu w Hiszpanii to maleńka chyba nie będzie miała okazji wystąpić w takiej szykownej kreacji, bo temperatury na to nie pozwolą - taki gotowany pies chyba nie byłby najlepszym pomysłem :D Ale nie ukrywam, ze ten karakułowy kołnierzyk jest szałowy i Mikusiowi całkiem pasuje :)

Posted

Owszem, ale wszystkie te ubranka są niestety - dla Miki niestety - puchowe albo z grubym polarem no a karakułki jeszcze z misiem, w Hiszpanii tak ją wystroić to przegrzanie murowane.
Mika w nocy przychodzi do łóżka.
Skoro do łóżka włazi jeden pies - to reszta nie może tego przeżyć i też włazi. No a skoro gdzieś jest Bugi - to jest impreza !
Dzisiaj były 2 imprezy, przed 2 w nocy i nad ranem ....

Posted

O Matko E-S! Ty masz tam urwanie głowy!! Wytrzymaj jeszcze 4 dni. Proszę :D
Jutro ok. południa wyjeżdżamy. To jest ok 2700 km więc będziemy za 2 dni w Łodzi. Wtedy dzwonię i możemy następnego dnia się umawiać na zakończenie tych imprez u Ciebie!
Potem tylko myk i już za jakieś 5 godzin pokonamy te 249 km do Lublina :angryy:
Ale już nie mogę się doczekać :loveu:

Posted

OK, spoko, wytrzymuję, nie ona jest uciążliwa - kładzie się w nogach i przytula do nóg - tylko Bugi ... który natychmiast jak zobaczy, że Maja jest w łóżku to skacze mi prosto na głowę i jęzorem próbuje skontrolować stan moich migdałków, iska mi głowę i ciągnie za włosy, wylizuje mi uszy i oczy i łapie zębami za nos, mrucząc przy tym, tupiąc i waląc ogonem męża po twarzy, Zdrapka też widzi wtedy, że jest impreza więc musi być bliżej swojej Pani niż Bugi, wdrapuje się kluchon, warczy na Bugiego, żeby się odsunął, sama też musi koniecznie mnie wylizać no i się zaczyna kotłowanina ... Mika nie bierze w tym udziału - śpi w nogach, ale tak to u mnie jest - albo żaden pies nie śpi w łóżku, albo są w nim wszystkie, a wtedy spania nie ma.

Posted

Andzike napisał(a):
No to masz wesoło :)
Jest już ten bazarek z ubrankami?
Muszę kupić jakieś wdzianko dla mamusinej maltanki ;)

As-co dzisiaj jest w Zamościu u Funi, więc nie wiem nic i nie mam namiarów.

Posted

E-S napisał(a):
As-co dzisiaj jest w Zamościu u Funi, więc nie wiem nic i nie mam namiarów.

Już się dogadałam z Madalleną - jutro jadę z mala białą na mierzenie ciuszków :)

Posted

Andzike napisał(a):
Już się dogadałam z Madalleną - jutro jadę z mala białą na mierzenie ciuszków :)

aaaa, ale u Madalleny kurduplowe takie całkiem zostały .... u As-co są większe ociupek i u mnie chyba ze 4 sztuki ostatnie.

Posted

E-S napisał(a):
aaaa, ale u Madalleny kurduplowe takie całkiem zostały .... u As-co są większe ociupek i u mnie chyba ze 4 sztuki ostatnie.

Sziba waży 3kg ;) więc myślę, że coś wybierzemy ;) jak nie będzie nic pasować to uśmiechnę się do As-co :)

Posted

Andzike napisał(a):
Sziba waży 3kg ;) więc myślę, że coś wybierzemy ;) jak nie będzie nic pasować to uśmiechnę się do As-co :)

Lusia też waży 3 kg :cool3: i ciuszki były na nią za małe ... więc chyba się będziesz musiała uśmiechnąć. As-co wraca chyba we wtorek bo jeszcze gdzieś tam jeździ.

Posted

Andzike napisał(a):

Możesz odkupić jakby co moje niebieskie, jest u Madalleny, miałam je wystawiać na bazarek dla kudłaczy. Ale może nie pasować, bo było kupowane dla 9-kg kluski..

Posted

leni356 napisał(a):
Możesz odkupić jakby co moje niebieskie, jest u Madalleny, miałam je wystawiać na bazarek dla kudłaczy. Ale może nie pasować, bo było kupowane dla 9-kg kluski..

Takie bialo niebieskie ortalionowe z kapturkiem? Chyba je już mierzyłam na Shibę ;) albo nawet Nelkę próbowałam w nie upchać:cool3:

Posted

Andzike napisał(a):
Takie bialo niebieskie ortalionowe z kapturkiem? Chyba je już mierzyłam na Shibę ;) albo nawet Nelkę próbowałam w nie upchać:cool3:

Tak, chyba któraś tymczasowiczka Madalleny się mieściła w nie, ale nie pamiętam już która :)

Posted

Uwaga !!! ZGUBIŁAM NA CMENTARZU SWÓJ TELEFON Z PLAY TEN 790 coś tam .... kurde flak.
Czynna tylko era póki co.
Po świętach wyrobię duplikat karty z play.

Posted

[quote name='as_ko']Nie ma mnie w Lublinie, ale na szczęście dostęp do neta mam :)
Tutaj jest nasz bazarek kubraczkowy:
http://www.dogomania.pl/threads/195222-NOWE-i-u%C5%BCywane-psie-ciuszki-na-jesienno-zimowe-spacery!-do-5.11!-DOSTAWA-KURTECZEK!

Coś on kiepsko rozreklamowany !

Mika dzisiaj wpakowała się w nocy między mnie a Mateusza do łóżka. Jak się obudziłam - twarz miałam w brzuchu Miki, na plecach leżał mi Bugi, a na tyłku Zdrapka, małżonek jak wtsał i to zobaczył to powiedział tylko "o jezu ...." :evil_lol:
Miałam problem, żeby zrzucić z siebie moje kluchony - Mika była niewzruszona, grunt to spać w łóżku !

Posted

Starałam się rozreklamować ten bazarek, ale wystawiłam 3 w mniej więcej jednym czasie i widocznie nie wszyscy załapali że to jest jakiś nowy. E-S dzięki za świetną kampanię reklamową :D

Sikam jak wyobrażam sobie minę Mateusza jak zobaczył ten cały cyrk :roflt: Ja go podziwiam za te pokłady cierpliwości i spokoju :grin:

Posted

Funky napisał(a):
E-S za godzinę wyruszamy w drogę. Już niedługo zabiorę mojego potwora i będziesz mieć ciut więcej miejsca w łóżku :D
Do zobaczenia :*

Do zobaczenia, wysłałam Ci SMS bo zgubi9łam 1 telefon.
Mika była wręcz szczęśliwa, że moja głowa na niej leży :D także wiesz, będziesz mieć dodatkową poduszeczkę do wyrka :D

Posted

2 h spacerek to dla Miki kara straszna po prostu ... dla Zdrapki też, dla Bugiego - zawsze mało !

A Mika ze Zdrapką ... dwie nieszczęśliwe ... bo nuuuuudy takie a królewny kudłate za patykami przecież nie biegają ani dołów nie kopią w poszukiwaniu myszy i kretów, tylko biedne siedzą i czekają aż Bugi skończy swe uciechy

do dooomuuu !!! :placz:

W czwartek powinna dotrzeć Funky :D Czwartek mam w pracy taki, że juzusmaryja ... TZ też mnie nie zastąpi w obowiązkach gospodyni bo pracuje do 17.
Ja do 19.
Nie bardzo wiem jak to zorganizować.

Posted

Funky napisał(a):
Już jestem w Polsce i odespałam te 2 dni podróży! E-S, zadzwonię i może uda się nam jakoś umówić :D

Funky, ja zadzwonię. A problemu z czwartkiem już nie ma - tak się koszmarnie rozchorowałam przez to, że chora w tamtym tygodniu pracowałam, że siedzę na zwolnieniu .... ;)
Moje chłopaki za mnie pracują w firmie, z jękiem bo z jękiem, ale co ! szefowa chora, wyjścia nie ma.