matrioszka2 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Poznałam te horrorystyczną historię .I nie wiadomo, czy się z niej śmiać, czy nad nią płakać.:evil_lol:Szczęśliwy zbieg okoliczności i Opatrzność ... Właściwie to taki psikus luśkowego okruszka.:diabloti: Dobrze, że maleńka wróciła do właściwego domku.;) Quote
Funky Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Oj, dobrze, dobrze! Żeby tak wszystkie przypadki na Dogo miały takie szczęśliwe zakończenia!!! Quote
E-S Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Mika jest fantastyczna. Idealna. Sygnalizuje potrzeby - popiskuje i prowadzi do drzwi :) Nadal nienawidzi Bugiego. Quote
Andzike Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 E-S napisał(a):Mika jest fantastyczna. Idealna. Sygnalizuje potrzeby - popiskuje i prowadzi do drzwi :) Nadal nienawidzi Bugiego. Czekam z nadzieją na jakąś Twoją tymczasową mikrosunię, która pokocha Bugiego :D :D :D Quote
E-S Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Andzike napisał(a):Czekam z nadzieją na jakąś Twoją tymczasową mikrosunię, która pokocha Bugiego :D :D :D Czyli że na wściekniętą jagdterierkę z ADHD ? nie doczekasz się !!! nie chcę miec eksmisji ! :eviltong: Mika nie jest taka mikro, jest mniejsza i dużo lżejsza od Zdrapki, ale większa od Bibi. W czasie remontu zginęła nam waga, nie mogę jej zważyć, na moje oko waży 7 kg, bo ją noszę bez problemu i waży mniej więcej tyle, ile moja teczka do pracy. Quote
Funky Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 :))) Oooo, to widzę, że będę mieć prawdziwego wielkoluda - przy moim 3,5 kilogramowym jamniczym potworze to prawdziwy gigant :D:D:D E-S, pstryknij w wolnej chwili fotkę jak Bugi i Mika sobie 'gawędzą' :) Quote
Funky Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Oczywiście wieczorem też odwiedzam moją córunię :) Jak sobie popatrzę w te oczki i na świecący nosek to mi się radośniej robi :D Quote
E-S Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Nie miałam ostatnio wolnych chwil. Poza tym Bugi z Miką się nie komunikują, a akcja zaczepna Bugiego jest tak błyskawiczna, że nie ma szans zdążyć aparatu wziąć ani ustawić. Dopiero wróciłam z pracy, nie mam na nic siły, jestem coraz bardziej chora. Quote
matrioszka2 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 No to aspiryna ,herbata z malinami i moczenie nóg w gorącej wodzie z solą. Albo, jak zdzierżysz - to mleko z miodem, masłem i czosnkiem.I polopiryna S. I ciepłe wyrko ! Koniecznie."To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy...":evil_lol: Quote
Funky Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ewa, ale jutro to chyba nie pracujesz już, co? Mam nadzieję, że się wykurujesz troszkę przed weekend, bo jak to zaniedbasz, to się będzie ciągnąć jak guma do żucia :/ Zrób sobie ciepłe okłady z psiaków :D Dużo zdrówka!! Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Jezu, kaszlałam całą noc ... o 5 wymiękłam, bo nie było sensu udawać, że może zasnę tak kaszląc, wstałam i zaczęłam sobie robić inhalacje - najwierniejszy pies czyli Mika, ze mną oczywiście, rozkichała się w tych oparach ziołowych w kuchni, ale wiernie trwała :D o 10 rano wszystkie 3 uparcie robiły mi z siebie okłady :D :D kurde, ale jestem niewyspana i wszystko mnie boli i dalej kaszlę ... Zrobiłam zdjęcia Mikuni jak błaga o ciasteczko. Nie wiem jaką miała przeszłość przed schroniskiem - ale ewidentnie zna i zdecydowanie preferuje wszystko to, czego pieskom jeść nie wolno - czekoladę, cukierki, ciasteczka, wafelki, kakao ... pogardzi mięskiem i chrupkami i smaczkami, byle biszkopta dostać. wywąchała, w której szufladzie trzymamy czekoladę i jest jej wierna :D Sęp jak nie wiem, wybredna - okropnie, gada, strasznie, nienawidzi aparatu fotograficznego i jak jej robię zdjęcia to warczy, mruczy i poszczekuje. Zaraz zrzucę foty na kompa i wstawię. Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Łysol kudłaty sępi wafelka: na sofie: Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 c.d.n. Mikusi tedej: i co jeszcze: z worka smakuje lepiej niż z miski, sprawdzałam, czy brit z dziczyzny lepiej jej będzie smakować niż 1st choice z jagnięciną, bez różnicy: Quote
Onaa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Jaka ona śliczna, że też jeszcze żaden domek jej nie wypatrzył. Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Dogo07 napisał(a):Jaka ona śliczna, że też jeszcze żaden domek jej nie wypatrzył. Jak nie ??? Dogo07 Funky ją zabiera na DS do Hiszpanii !!! :multi: Jej dni u mnie na DT są policzone :eviltong: Quote
LadyS Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Dogo07 napisał(a):Jaka ona śliczna, że też jeszcze żaden domek jej nie wypatrzył. Wypatrzył, sunia jedzie do DS :) Quote
Funky Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Hahahaha, tak oglądam te foty i oglądam, i oglądam, i się nadziwić nie mogę jakie ten łysol ma szczęście :D Tak Dogo, Mikunia jedzie do DS, POTWIERDZAM i nie mogę się doczekać!! Dzięki Ewa za taką piękna sesję! Normalnie jak gwiazda :D :* Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Ale wiesz co Funky, to niesprawiedliwe ! Powinnaś dostać psa, przy którym byłoby coś do roboty, jakaś nauka, oswajanie, przyzwyczajanie, a tu - NIC ! Zdecydowałaś się na strachulca kłapiącego, który po wyjściu ze schroniska okazał się być królewną łagodną i kochającą z nienagannymi manierami ! Super jeżdżąca samochodem, nie kradnąca, bez syndromu izolacji, sygnalizująca potrzeby, czyściutka, zdrowiutka i grzeczniutka, chodząca na spacerku przy nodze, akceptująca koty, papugi, inne psy (wyjątek - Bugi), bez instynktu myśliwskiego, błyskawicznie adaptująca się do nowych warunków, wcale nie strachliwa, odważna, nie szczekająca, nie niszcząca i w dodatku gadająca przylepka i pieszczoch nakolankowy ! :loveu: Ej, nie masz na oku jakiegoś trudnego psa, przy którym musiałabyś się napracować ? :cool3: Quote
matrioszka2 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Mam nadzieję, że czekolady jej nie dajesz ...:roll: http://ona-i-pies.pl/porady-eksperta/zdrowie-psa/zywienie-psa/44-przysmak-dla-ludzi-a-trucizna-dla-psa-czekolada.html Quote
matrioszka2 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 E-S napisał(a):Ale wiesz co Funky, to niesprawiedliwe ! Powinnaś dostać psa, przy którym byłoby coś do roboty, jakaś nauka, oswajanie, przyzwyczajanie, a tu - NIC ! Zdecydowałaś się na strachulca kłapiącego, który po wyjściu ze schroniska okazał się być królewną łagodną i kochającą z nienagannymi manierami ! Super jeżdżąca samochodem, nie kradnąca, bez syndromu izolacji, sygnalizująca potrzeby, czyściutka, zdrowiutka i grzeczniutka, chodząca na spacerku przy nodze, akceptująca koty, papugi, inne psy (wyjątek - Bugi), bez instynktu myśliwskiego, błyskawicznie adaptująca się do nowych warunków, wcale nie strachliwa, odważna, nie szczekająca, nie niszcząca i w dodatku gadająca przylepka i pieszczoch nakolankowy ! :loveu: Ej, nie masz na oku jakiegoś trudnego psa, przy którym musiałabyś się napracować ? :cool3: Byle łajzy za granicę nie wyślemy przecież. Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 matrioszka2 napisał(a):Mam nadzieję, że czekolady jej nie dajesz ... No coś Ty ! Dostała wafelka bo mnie tak wymęczyła, tak łaziła, gadała, na 2 łapkach błagała, prowadziła do kuchni do stołu, mruczała, że wymęczyła w końcu jednego. Ale tylko tyle. Czekolada jest trująca dla psów, żadnemu nigdy nie daję. Bugi tylko raz w samochodzie jak został, bo szłam na sprawę i musiał godzinkę na mnie poczekać, zajął się troskliwie opakowaniem ptasiego mleczka .... nic mu nie było potem na szczęście. Quote
Funky Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 E-S napisał(a):Ale wiesz co Funky, to niesprawiedliwe ! Powinnaś dostać psa, przy którym byłoby coś do roboty, jakaś nauka, oswajanie, przyzwyczajanie, a tu - NIC ! Zdecydowałaś się na strachulca kłapiącego, który po wyjściu ze schroniska okazał się być królewną łagodną i kochającą z nienagannymi manierami ! Super jeżdżąca samochodem, nie kradnąca, bez syndromu izolacji, sygnalizująca potrzeby, czyściutka, zdrowiutka i grzeczniutka, chodząca na spacerku przy nodze, akceptująca koty, papugi, inne psy (wyjątek - Bugi), bez instynktu myśliwskiego, błyskawicznie adaptująca się do nowych warunków, wcale nie strachliwa, odważna, nie szczekająca, nie niszcząca i w dodatku gadająca przylepka i pieszczoch nakolankowy ! :loveu: Ej, nie masz na oku jakiegoś trudnego psa, przy którym musiałabyś się napracować ? :cool3: To jest po prostu nagroda za moją determinację w poszukiwaniu jakiejś psiej biedy. Nie zapominaj, ze Mika była któraś z kolei na mojej liście i pierwsza wolna! A mówiąc poważnie, to aż niewiarygodne, że taka maleńka sunieczka była skazana na schron:/ Ludzie są potworami bez serca!!! Aaaaa, no i mamy już upartego, ROZPIESZCZONEGO (czytaj: trudnego) jamniora :D Nie będzie łatwo! :* Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 No, to przynajmniej jamnior mnie pociesza :D :D :D Rewia mody, proszę : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
E-S Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts