Jump to content
Dogomania

Wystraszona, mała, kudłata sunia Mika w typie hawańczyka - już w DS u Funky !!! :D

Recommended Posts

Posted

Poznałam te horrorystyczną historię .I nie wiadomo, czy się z niej śmiać, czy nad nią płakać.:evil_lol:Szczęśliwy zbieg okoliczności i Opatrzność ... Właściwie to taki psikus luśkowego okruszka.:diabloti:
Dobrze, że maleńka wróciła do właściwego domku.;)

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

E-S napisał(a):
Mika jest fantastyczna. Idealna.
Sygnalizuje potrzeby - popiskuje i prowadzi do drzwi :)
Nadal nienawidzi Bugiego.

Czekam z nadzieją na jakąś Twoją tymczasową mikrosunię, która pokocha Bugiego :D :D :D

Posted

Andzike napisał(a):
Czekam z nadzieją na jakąś Twoją tymczasową mikrosunię, która pokocha Bugiego :D :D :D

Czyli że na wściekniętą jagdterierkę z ADHD ? nie doczekasz się !!! nie chcę miec eksmisji ! :eviltong:
Mika nie jest taka mikro, jest mniejsza i dużo lżejsza od Zdrapki, ale większa od Bibi.
W czasie remontu zginęła nam waga, nie mogę jej zważyć, na moje oko waży 7 kg, bo ją noszę bez problemu i waży mniej więcej tyle, ile moja teczka do pracy.

Posted

:))) Oooo, to widzę, że będę mieć prawdziwego wielkoluda - przy moim 3,5 kilogramowym jamniczym potworze to prawdziwy gigant :D:D:D
E-S, pstryknij w wolnej chwili fotkę jak Bugi i Mika sobie 'gawędzą' :)

Posted

Nie miałam ostatnio wolnych chwil.
Poza tym Bugi z Miką się nie komunikują, a akcja zaczepna Bugiego jest tak błyskawiczna, że nie ma szans zdążyć aparatu wziąć ani ustawić.
Dopiero wróciłam z pracy, nie mam na nic siły, jestem coraz bardziej chora.

Posted

No to aspiryna ,herbata z malinami i moczenie nóg w gorącej wodzie z solą.
Albo, jak zdzierżysz - to mleko z miodem, masłem i czosnkiem.I polopiryna S.
I ciepłe wyrko ! Koniecznie."To mówiłem jaJarząbek Wacław, trener drugiej klasy...":evil_lol:

Posted

Ewa, ale jutro to chyba nie pracujesz już, co? Mam nadzieję, że się wykurujesz troszkę przed weekend, bo jak to zaniedbasz, to się
będzie ciągnąć jak guma do żucia :/ Zrób sobie ciepłe okłady z psiaków :D
Dużo zdrówka!!

Posted

Jezu, kaszlałam całą noc ... o 5 wymiękłam, bo nie było sensu udawać, że może zasnę tak kaszląc, wstałam i zaczęłam sobie robić inhalacje - najwierniejszy pies czyli Mika, ze mną oczywiście, rozkichała się w tych oparach ziołowych w kuchni, ale wiernie trwała :D o 10 rano wszystkie 3 uparcie robiły mi z siebie okłady :D :D kurde, ale jestem niewyspana i wszystko mnie boli i dalej kaszlę ...
Zrobiłam zdjęcia Mikuni jak błaga o ciasteczko.
Nie wiem jaką miała przeszłość przed schroniskiem - ale ewidentnie zna i zdecydowanie preferuje wszystko to, czego pieskom jeść nie wolno - czekoladę, cukierki, ciasteczka, wafelki, kakao ... pogardzi mięskiem i chrupkami i smaczkami, byle biszkopta dostać. wywąchała, w której szufladzie trzymamy czekoladę i jest jej wierna :D Sęp jak nie wiem, wybredna - okropnie, gada, strasznie, nienawidzi aparatu fotograficznego i jak jej robię zdjęcia to warczy, mruczy i poszczekuje.
Zaraz zrzucę foty na kompa i wstawię.

Posted

c.d.n. Mikusi tedej:

i co jeszcze: z worka smakuje lepiej niż z miski, sprawdzałam, czy brit z dziczyzny lepiej jej będzie smakować niż 1st choice z jagnięciną, bez różnicy:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jaka ona śliczna, że też jeszcze żaden domek jej nie wypatrzył.

Jak nie ???
Dogo07 Funky ją zabiera na DS do Hiszpanii !!! :multi:

Jej dni u mnie na DT są policzone :eviltong:

Posted

Hahahaha, tak oglądam te foty i oglądam, i oglądam, i się nadziwić nie mogę jakie ten łysol ma szczęście :D
Tak Dogo, Mikunia jedzie do DS, POTWIERDZAM i nie mogę się doczekać!! Dzięki Ewa za taką piękna sesję! Normalnie jak gwiazda :D
:*

Posted

Ale wiesz co Funky, to niesprawiedliwe !
Powinnaś dostać psa, przy którym byłoby coś do roboty, jakaś nauka, oswajanie, przyzwyczajanie, a tu - NIC !
Zdecydowałaś się na strachulca kłapiącego, który po wyjściu ze schroniska okazał się być królewną łagodną i kochającą z nienagannymi manierami !
Super jeżdżąca samochodem, nie kradnąca, bez syndromu izolacji, sygnalizująca potrzeby, czyściutka, zdrowiutka i grzeczniutka, chodząca na spacerku przy nodze, akceptująca koty, papugi, inne psy (wyjątek - Bugi), bez instynktu myśliwskiego, błyskawicznie adaptująca się do nowych warunków, wcale nie strachliwa, odważna, nie szczekająca, nie niszcząca i w dodatku gadająca przylepka i pieszczoch nakolankowy ! :loveu:

Ej, nie masz na oku jakiegoś trudnego psa, przy którym musiałabyś się napracować ? :cool3:

Posted

E-S napisał(a):
Powinnaś dostać psa, przy którym byłoby coś do roboty, jakaś nauka, oswajanie, przyzwyczajanie, a tu - NIC !
Zdecydowałaś się na strachulca kłapiącego, który po wyjściu ze schroniska okazał się być królewną łagodną i kochającą z nienagannymi manierami !
Super jeżdżąca samochodem, nie kradnąca, bez syndromu izolacji, sygnalizująca potrzeby, czyściutka, zdrowiutka i grzeczniutka, chodząca na spacerku przy nodze, akceptująca koty, papugi, inne psy (wyjątek - Bugi), bez instynktu myśliwskiego, błyskawicznie adaptująca się do nowych warunków, wcale nie strachliwa, odważna, nie szczekająca, nie niszcząca i w dodatku gadająca przylepka i pieszczoch nakolankowy ! :loveu:

Ej, nie masz na oku jakiegoś trudnego psa, przy którym musiałabyś się napracować ? :cool3:

Byle łajzy za granicę nie wyślemy przecież.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Mam nadzieję, że czekolady jej nie dajesz ...

No coś Ty ! Dostała wafelka bo mnie tak wymęczyła, tak łaziła, gadała, na 2 łapkach błagała, prowadziła do kuchni do stołu, mruczała, że wymęczyła w końcu jednego. Ale tylko tyle.

Czekolada jest trująca dla psów, żadnemu nigdy nie daję.
Bugi tylko raz w samochodzie jak został, bo szłam na sprawę i musiał godzinkę na mnie poczekać, zajął się troskliwie opakowaniem ptasiego mleczka .... nic mu nie było potem na szczęście.

Posted

E-S napisał(a):

To jest po prostu nagroda za moją determinację w poszukiwaniu jakiejś psiej biedy. Nie zapominaj, ze Mika była któraś z kolei na mojej liście i pierwsza wolna!
A mówiąc poważnie, to aż niewiarygodne, że taka maleńka sunieczka była skazana na schron:/ Ludzie są potworami bez serca!!!
Aaaaa, no i mamy już upartego, ROZPIESZCZONEGO (czytaj: trudnego) jamniora :D Nie będzie łatwo!
:*