Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś rano przyszedł za mną (a dokładnie za Filutkiem) do domu ze spaceru... Czarny z białą "krawatką", uciętym ogonkiem. Ma czarną skórzaną obrożę (końcówka odgryziona) i obrożę p/pchelną. Średniak, chudy, ma 13 kg, niecałe 50 cm w kłębie, około 1,5- 2 lat, nie ma czipa ani adresówki. Przyjacielsko nastawiony do psów, kotów, ludzi. Nie był wygłodniały, nie rzucił się na jedzenie. Pomocy !!! Z szóstym psem sobie nie poradzimy :-( . Schronisko poznańskie powiadomione. Szukamy właściciela !!!

Posted

przeglądam...

czy gdzieś w Czerwonaku jest schronisko dla psów? od nas do Koziegłów jest rzut beretem, może przywędrował z tamtego kierunku i właściciele będą sprawdzać w jakimś tamtejszym schronie, a nie w poznańskim...

Posted

a ktos sie niedawno skarżył,że nie ma 'szczęścia' bezdomnego psa spotkac...:evil_lol:
sliczny , nieduzy ,przyjacielski w razie czego o dom łatwiej bedzie..

Posted

ta, bardzo śmieszne, teraz to nie mamy gdzie go "wcisnąć", jak go umieścimy w łazience, to koty nie wejdą się załatwić... w dodatku młody jest pierwszym psem, na którego Pepsi warczała... reszta psów nie sprawdzona, siedzą w pokojach, znajdka w kuchni z siostrą (oboje właśnie wyżerają z lodówki co lepsze rzeczy)

edit: mały umie zrobić "siad" i dać łapkę

Posted

Ojej, piekny. Ja tez wierze, ze sie zgubil, tak jak Fuks wczoraj. Oby moje szczescie przeszlo na Was - zadzwonili do mnie ze schronu po 30 minutach, ze ktos dzwonil, ze znalazl czarnego sznaucera. Z Wami bedzie tak samo na pewno !!!

Posted

What May NN napisał(a):
no to teraz macie zabawnie - "pełna chata" :-) jak pomóc?? może jakieś ogłoszenia w wersji papierowej porozwieszać??

Oj przydałoby się, na razie nikt nie szuka Elmo ( tak go nazwała druga córka, przylepił się do niej i nie spuszcza "z oka":evil_lol: )

Posted

Cioteczki znalazł się właściciel Maksia:multi::multi::multi: , bo tak psiak ma na imię. Szukał go cały dzień aż wpadł na pomysł żeby zadzwonić do schroniska. Maksio ma 3 lata i uciekł ze spaceru na naszym osiedlu. Jak pan przyszedł do nas to Maksio wpadł w szał radości. Przyszedł z córką - teraz wiem czemu tak upodobał sobie moją pociechę:evil_lol: Dziękuję wszystkim cioteczkom za zainteresowanie i pomoc:lol:

Posted

BeaBono-to wspaniale ,ze nie idziesz obojetnie przez miasto i pomagasz psiakom.cudownie ,ze uchroniles/as psa przed pobytem w schronisku :nawet krotki pobyt w tym wiezeiniu to dla psow jest prawdziwa tragedia.