Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pokażę Wam Mambę w nowym domu. Frida i Mamba mają dosyć trudne początki, rywalizują, chociaż bezkrwawo, każda chce być pierwsza wszędzie i zawsze, ale co raz częściej ustępują. Dzisiaj nawet Frida oddała Mambie świńskie ucho do gryzienia. Wczoraj odwiedziła je psia "superniania", obserwowała je, dała Ani wiele wskazówek, z resztą Ania pewnie co nieco sama o tym napisze. Na razie zdjęcia:

Posted

Z tym Panem to było tak, że chciał zrobić niespodziankę teściom, którzy mieli trzy jamnikowate psy, dwa odeszły w bardzo zaawansowanym wieku, została jedna psina, w domu smutek i tylko wszędzie obrazki i zdjęcia psów, które odeszły. Nie zgodziłam się na taki układ i kiedy Pan przekonał rodzinę do mamby i zadzwonił do mnie, żeby organiozwać wizytę Mamba miała już dom zaklepany. Teraz pewnie cały proces musi rozpoczynać od nowa.

Telefon w sprawie Mamby nie przestaje dzwonić ale większość domów jest taka sobie. Ostatni telefon dzisiaj: pani ma dziecko z astmą, szuka psiaka krótkowłosego i niedużego, miała pinczerka miniaturowego, który zginął pod kołami samochodu, ponieważ mieszkają przy ruchliwej ulicy... w domu żałoba i szukają pieska do adopcji. Chce ktoś taki kontakt...?

U Mamby za to co raz lepiej :-D Dziewczyny przestały się tłuc, będą chodziły na szkolenie, czy też raczej szkolenie będzie przychodziło do nich (księżniczki! :-D) do domu. Będą się uczyły dobrych manier :-) Ania i Janek przychylili Mambie nieba.

Posted

mamanabank napisał(a):

U Mamby za to co raz lepiej :-D Dziewczyny przestały się tłuc, będą chodziły na szkolenie, czy też raczej szkolenie będzie przychodziło do nich (księżniczki! :-D) do domu. Będą się uczyły dobrych manier :-) Ania i Janek przychylili Mambie nieba.

No i rewelacja :) Takich kontaktów szukamy ;)

Posted

Wreszcie mam chwilkę by spokojnie napisać :) Przybycie Mamby zbiegło się z chorobą moich dzieciaków i był ‘lekki’ Sajgon ;)

Zacznę od tego, że Mamanabank jest wspaniała i oprócz tego, że ją podziwiam za to ,że ma jeszcze więcej domowników do ogarnięcia niż ja to jeszcze miała czas by znosić moje jęczenia przed, w trakce i i po wzięciu Mamby :)

Początki jak była napisane były delikatnie rzecz ujmując kiepskie ;) Frida była potwornie nachalna i nie dawała Mambie nawet się położyć. Mambę denerwowało to strasznie i non stop kłapała zębami co wkurzało Fridę i ścinały się po kilkadziesiąt razy dziennie. Po przebytym załamaniu nerwowym ;) w niedzielę, tydzień temu, wezwałam psią behawiorystkę, którą mogę polecać i polecać. Super kobieta. Z wielu informacji najważniejsze było dla mnie, że mają obie trudne charaktery i będą walczyć póki jedna nie zdominuje drugiej oraz, że ona nie widzi zagrożenia dla ich bezpieczeństwa. Dała mi wiele cennych wskazówek, listę zakupów ;) i poszła. Niedziela była dniem wdrażania i z każdą godziną było coraz lepiej. W połowie tygodnia przestały się ścinać, przestały się rzucać na siebie o byle co i zaczęły się naprawdę super razem bawić i na spacerach i w domu. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu Mamba zdominowała naszą dwa razy większą od niej szaloną Fridę! Myślałam, że Mamba to taki potulny baranek ale nie –to jest niezły łobuz :) Zawsze chce być pierwsza, nie daje Fridzie bawić się żadną zabawką bo od razu jej wyrywa ;) a Frida już się z tym pogodziła i wszystko jej daje. Nawet świńskie uszy już im daje bo się o nie nie kłócą… Mamba strasznie potrzebuje bliskości człowieka. Śpi na nas, ciągle wskakuje na kolana i liże. Od piątku chyba poczuła, że ona tu już na stałe bo jak przyszła do nas to cieszyła się na widok każdego kto do nas przychodził a teraz na każdego szczeka i w pierwszej chwili wcale nie daje się głaskać :) Jest naprawdę fajnie i czerpię wielką radość z posiadania dwóch psiaków :)

Posted

Super wieści:lol:...czułyśmy wszystkie,że tak będzie...szalona Mamba i Frida dały Wam nieżle w kość...ale teraz to będzie już tylko lepiej...i tak jak piszesz będziesz czerpać radość z posiadania 2 psiaków...ja tez mam 2 psiaki i ich początki też były trudne.:lol:

Posted

czadowe! dwa bawiące się psy to cudny widok:) super że sie panny dogadały. U mnie nie było tego problemu bo mam psa i sukę, ale mała Morka potrafi nieźle wtubować wielkiemu Ploterowi:)