Romka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Nasza Mamba jak widzę pomaga innym psiakom... Quote
mamanabank Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Pokażę Wam Mambę w nowym domu. Frida i Mamba mają dosyć trudne początki, rywalizują, chociaż bezkrwawo, każda chce być pierwsza wszędzie i zawsze, ale co raz częściej ustępują. Dzisiaj nawet Frida oddała Mambie świńskie ucho do gryzienia. Wczoraj odwiedziła je psia "superniania", obserwowała je, dała Ani wiele wskazówek, z resztą Ania pewnie co nieco sama o tym napisze. Na razie zdjęcia: Quote
Romka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Widać,że rywalizują na tych górnych zdjęciach,jedna przez drugą...ale pasuja do tego wnętrza... Quote
Andzike Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Romka napisał(a):Widać,że rywalizują na tych górnych zdjęciach,jedna przez drugą...ale pasuja do tego wnętrza... Super razem wyglądają :) widać, że to fajny dom! Quote
Florentynka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 A mi się podoba to, że dwa ryje w jednej misce, ale dziecko każda ma swoje! Quote
leni356 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Super zdjęcia :) Czy pan się odezwał w ogóle o jamnikowatego chłopczyka? Quote
mamanabank Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Z tym Panem to było tak, że chciał zrobić niespodziankę teściom, którzy mieli trzy jamnikowate psy, dwa odeszły w bardzo zaawansowanym wieku, została jedna psina, w domu smutek i tylko wszędzie obrazki i zdjęcia psów, które odeszły. Nie zgodziłam się na taki układ i kiedy Pan przekonał rodzinę do mamby i zadzwonił do mnie, żeby organiozwać wizytę Mamba miała już dom zaklepany. Teraz pewnie cały proces musi rozpoczynać od nowa. Telefon w sprawie Mamby nie przestaje dzwonić ale większość domów jest taka sobie. Ostatni telefon dzisiaj: pani ma dziecko z astmą, szuka psiaka krótkowłosego i niedużego, miała pinczerka miniaturowego, który zginął pod kołami samochodu, ponieważ mieszkają przy ruchliwej ulicy... w domu żałoba i szukają pieska do adopcji. Chce ktoś taki kontakt...? U Mamby za to co raz lepiej :-D Dziewczyny przestały się tłuc, będą chodziły na szkolenie, czy też raczej szkolenie będzie przychodziło do nich (księżniczki! :-D) do domu. Będą się uczyły dobrych manier :-) Ania i Janek przychylili Mambie nieba. Quote
Andzike Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 mamanabank napisał(a): U Mamby za to co raz lepiej :-D Dziewczyny przestały się tłuc, będą chodziły na szkolenie, czy też raczej szkolenie będzie przychodziło do nich (księżniczki! :-D) do domu. Będą się uczyły dobrych manier :-) Ania i Janek przychylili Mambie nieba. No i rewelacja :) Takich kontaktów szukamy ;) Quote
Romka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Andzike napisał(a):No i rewelacja :) Takich kontaktów szukamy ;) I tylko takich... Quote
AniaiJanek Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wreszcie mam chwilkę by spokojnie napisać :) Przybycie Mamby zbiegło się z chorobą moich dzieciaków i był ‘lekki’ Sajgon ;) Zacznę od tego, że Mamanabank jest wspaniała i oprócz tego, że ją podziwiam za to ,że ma jeszcze więcej domowników do ogarnięcia niż ja to jeszcze miała czas by znosić moje jęczenia przed, w trakce i i po wzięciu Mamby :) Początki jak była napisane były delikatnie rzecz ujmując kiepskie ;) Frida była potwornie nachalna i nie dawała Mambie nawet się położyć. Mambę denerwowało to strasznie i non stop kłapała zębami co wkurzało Fridę i ścinały się po kilkadziesiąt razy dziennie. Po przebytym załamaniu nerwowym ;) w niedzielę, tydzień temu, wezwałam psią behawiorystkę, którą mogę polecać i polecać. Super kobieta. Z wielu informacji najważniejsze było dla mnie, że mają obie trudne charaktery i będą walczyć póki jedna nie zdominuje drugiej oraz, że ona nie widzi zagrożenia dla ich bezpieczeństwa. Dała mi wiele cennych wskazówek, listę zakupów ;) i poszła. Niedziela była dniem wdrażania i z każdą godziną było coraz lepiej. W połowie tygodnia przestały się ścinać, przestały się rzucać na siebie o byle co i zaczęły się naprawdę super razem bawić i na spacerach i w domu. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu Mamba zdominowała naszą dwa razy większą od niej szaloną Fridę! Myślałam, że Mamba to taki potulny baranek ale nie –to jest niezły łobuz :) Zawsze chce być pierwsza, nie daje Fridzie bawić się żadną zabawką bo od razu jej wyrywa ;) a Frida już się z tym pogodziła i wszystko jej daje. Nawet świńskie uszy już im daje bo się o nie nie kłócą… Mamba strasznie potrzebuje bliskości człowieka. Śpi na nas, ciągle wskakuje na kolana i liże. Od piątku chyba poczuła, że ona tu już na stałe bo jak przyszła do nas to cieszyła się na widok każdego kto do nas przychodził a teraz na każdego szczeka i w pierwszej chwili wcale nie daje się głaskać :) Jest naprawdę fajnie i czerpię wielką radość z posiadania dwóch psiaków :) Quote
Romka Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Super wieści:lol:...czułyśmy wszystkie,że tak będzie...szalona Mamba i Frida dały Wam nieżle w kość...ale teraz to będzie już tylko lepiej...i tak jak piszesz będziesz czerpać radość z posiadania 2 psiaków...ja tez mam 2 psiaki i ich początki też były trudne.:lol: Quote
mamanabank Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Aniu dziękujemy za wieści! Uściski dla Was wszystkich i dzięki ogromne :loveu: Quote
mamanabank Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Dziewczyny się zaprzyjaźniły (i... tego nie widać na zdjęciach, znalazły sobie nową, wspólna rozrywkę, czyli demolowanie mieszkania). Quote
kajkoowa Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [URL]http://foto3.m.onet.pl/_m/1f455cc4508c9d1354747055a43d9a93,10,19,0.jpg[/URL] na taki obrazek właśnie czekałam :loveu: Quote
Ploter Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 czadowe! dwa bawiące się psy to cudny widok:) super że sie panny dogadały. U mnie nie było tego problemu bo mam psa i sukę, ale mała Morka potrafi nieźle wtubować wielkiemu Ploterowi:) Quote
Romka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Ale zdjęcia!Dopiero teraz je zobaczyłam...super...dziewczyny zaprzyjażnione...podobno wspólnie czytają książki pana domu...:cool3: Quote
Recommended Posts