Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mamanabank napisał(a):
Leni, już wysyłam Wykastrowany piesek nawet panu bardziej pasował, bo w domu jest suczka. Gdzie jest ten piesek, kogo podawać do kontaktu?

W Ostrowi Mazowieckiej, eve-w go widziała ;)

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
Pan się zainteresował tym psiakiem, odległość dla niego nie ma żadnego znaczenia, do kogo mam podać kontakt? Bezpośrednio do schroniska?

Nie, nie, poczekaj, zaraz zapukam do Ostrowi i wrócę :)

Posted

mamanabank napisał(a):
Pan się zainteresował tym psiakiem, odległość dla niego nie ma żadnego znaczenia, do kogo mam podać kontakt? Bezpośrednio do schroniska?

zaraz odszukam numer

Posted

mamanabank napisał(a):

[FONT=Calibri, Verdana, Helvetica, Arial]wysyłam na pw
[/FONT]

Posted

No dobra, już trochę mogę :-)

Poznałam naprawdę wspaniałych, dzielnych i pełnych serca dla zwierząt Ludzi, Małych i Dużych i w dodatku pełnego energii, żywiołowego jak cholera :-) psa, a raczej suczkę, Fridę :-) Jesteśmy w stałym kontakcie z AniąiJankiem, co dla mnie bardzo wiele znaczy, dlatego właśnie, mimo ogromnego zainteresowania Mambą (kolejne telefony dzisiaj, wszyscy czekają na polecenie innych psów, m.in. poszukiwana suczka, najlepiej z DT, do odpowiedzialnego domu w Warszawie), zdecydowałam się na Ten właśnie Dom. Aniu jesteś bardzo dzielna!

Pewnie, że tęsknię za Mambą, to był naprawdę zaszczyt mieć taką suczkę w domu. Nawet nie o to chodzi, że zjawiskowa, ale jej charakter, to co mojemu Hyźkowi zajęło 60 powtórzeń, ona załapała w 2, a nawet w 1. Pierwszego dnia, przy pierwszym karmieniu, gdy sama zjadła łapczywie swoje jedzenia, próbowała wyjadać innym z miski, odizolowałam ją i już nie próbowała tego więcej robić, po jedzeniu siadała grzecznie i czekała, a może któreś coś zostawi :-) Na początku, gdy ją przywoływałam na dworze, nie miała pojęcia, że człowiek może ja wołać i w ogóle mówić do niej, nie reagowała. Po kilku dniach nauczyła się reagować i to nawet z radością. Cudownie patrzy się na taką przemianę.

Właśnie rozmawiałam z Anią (po raz kolejny przez telefon, dziękuję Aniu) Mamba łazi po domu, zachwycona ilością psich zabawek, a Frida za nią, co to za stwór :-) Podczas rozmowy Mamba szczekała: "To już są teraz moje zabawki! Odczep się!" - do Fridy. Mamba na razie na koty nie zwraca żadnej uwagi, zabawki są teraz number one!

Posted

Wątek jest dobrym pomysłem i też o tym myślałam ale z drugiej strony wszyscy chcą przejrzeć zdjęcia niezobowiązująco...

Na razie wysłałam (w zależności od tego jakiego psa kto i gdzie poszukuje) Balbinę, Korę, Serwusa, Felka, Nelsona, Pufcię, białą Kropkę z powyższego linku, Florcię.

Posted

mamanabank napisał(a):
Wątek jest dobrym pomysłem i też o tym myślałam ale z drugiej strony wszyscy chcą przejrzeć zdjęcia niezobowiązująco...

Na razie wysłałam (w zależności od tego jakiego psa kto i gdzie poszukuje) Balbinę, Korę, Serwusa, Felka, Nelsona, Pufcię, białą Kropkę z powyższego linku, Florcię.

Rewelacja, że Mamba jest w takim świetnym domu!!! Dziękuję za podsyłanie mojego szczurka:)

Posted

mamanabank napisał(a):
No to czekam niecierpliwie :-)

AniaiJanek błądzą gdzieś po wsiach w drodze po Mambę :-) :-) :-)

Przepraszam, przepraszam, że dopiero teraz się melduję! Kontakt w sprawie jamnikowatego psiaka poproszę do mnie: 889 174 935 lub do Magdy 512370424. Dzięki :-)

Piesek jest w schronisku, ma ok. 3-4 lata, nie jest wykastrowany niestety (możemy jakoś się umówić na tę kastrację, kwestia do uzgodnienia - np. zabrać go wcześniej do Wawy i wykastrować). To taki trochę większy jamnikowaty psiak, na 1000 proent domowy. Bardzo czeka na dom.
W schronisku jest też jego kopia w wersji mniejszej i młodszej, a my w hoteliku pod Warszawą też mamy coś w tym stylu, to znazy czarnego, jamnikowatego i bardzo eleganckiego chłopaka w wieku ok. 1 roku.
Ale oczywiście tamten sierotek ma pierwszeństwo. Bardzo mi go żal, nie przestaje tęsknić za swoim domem, ale nikt się po niego nie zgłasza.

To ta sierota:

PS czy w Wałbrzychu była już wizyta pa, czy ewentualnie trzeba ją zorganizować?

Posted

Tak, dostałam, dzięki. Czekam w takim razie na telefon od pana. Bardzo bym chciała, żeby ten psiak znalazł szybko dom. On nie powinien być w schronisku.