Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sonka95']Też już bym chciała skończyć szkołę :roll: jeszcze tylko rok chodzenia i dopiero wtedy będzie koniec :crazyeye:
Trzymam kciuki w takim razie za szczeniaka :loveu: :cool3: a Nela jak słodko sobie śpi :loveu:
http://i58.tinypic.com/30rtvk8.jpg
Dopiero, dopiero, a zleci strasznie szybko. Też tak miałam, wydawało się, że to tak daleko, ale ostatnia klasa zlatuje najszybciej i jest... najlżejsza ;)
Kciuki się przydadzą, dzięki :loveu: Ona to tylko śpi ostatnio aż ciężko ją zwlec.

Wczoraj blisko północy rozpakowywałam ziemie do kwiatków iii oczywiście nie mogło zabraknąć Neli w tym wszystkim. Ziemia, coś tak cudownego, że widząc ręce, które ją zabierają i wkładają w jakieś kwadratowe coś musiała zacząć w niej kopać. Zrobiła syf na balkonie, strasznie była podekscytowana już samym zamkniętym opakowaniem. Już dawno przestałam się zastanawiać czy kiedyś dorośnie :evil_lol: W ciągu dnia myślałam, że położę się obok niej i chwilę odpocznę, ale tak zaczęła chrapać, że się nie dało, aż pokusiłam się nagrać jej donośne chrapanie.

A dzisiaj:

Okropni ludzie ukryli

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No dokładnie. To smutne, nie to powinno się wynosić ze szkoły...
W takim razie mocno Cię podziwiam, ja nie miałabym odwagi podjąć decyzję o drugim psie w pierwszym roku studiów :)

I Ty ją tak puściłaś po tej ziemi do wyra? :D

Posted (edited)

[quote name='Ty$ka']No dokładnie. To smutne, nie to powinno się wynosić ze szkoły...
W takim razie mocno Cię podziwiam, ja nie miałabym odwagi podjąć decyzję o drugim psie w pierwszym roku studiów :)

I Ty ją tak puściłaś po tej ziemi do wyra? :D
Mam nadzieję, że uda mi się to pogodzić, psiak i studia, chyba nie będzie tak źle :eviltong:
Nie no, co Ty, wytarte łapy musiała mieć. A na łóżka ma wstęp tylko w dzień, noc ma przesypiać w legowisku :)

[quote name='deer_1987']Trzymamy kciuki za szczeniaczka :)
Dziękuję, nie mam aktualnych zdjęć, ale tutaj chłopak ma 5 tygodni :loveu:

I Nelka

Edited by Collie
Posted

Trzymam za to kciuki :)
Ufff, nie tylko ja jestem wyrodna i nie wpuszczam psa do wyra :p

Ojojoj, jaki słodki szkrab. Mocno Ci... współczuję... będzie ciężko Ci być konsekwentną 8)
Maluch już zaklepany u hodowcy?

Posted

Dzięki ;) Mały skradł moje serce, a jak tylko zobaczyłam zdjęcia to odruchowo padło "jaki mały szczur" :p Będą dwa szczuro-psy. Świat jest okrutny, my jesteśmy okrutne, psy biedne nie mogą wylegiwać tyłka na łóżeczkach :shake:
Zarezerwowany jest, odbiór początkiem maja... za kilka dni dosłownie.

Posted

[quote name='Sonka95']Ale słodziak :loveu: :loveu: http://i57.tinypic.com/2wplame.jpg Nela po swojemu tam pomaga przy sadzeniu :diabloti:
Teraz już większy :loveu: Ona zawsze pierwsza do pomocy, z różnym skutkiem jej to wychodzi :D
[quote name='rashelek']Wpadłam się przywitać i widzę w idealnym momencie, bo szykuje się papiś :grins: Nela jest cudna, taki szczurek a widzę umysłowo ciągle szczeniak :lol:
Cześć i dziękujemy :) Umysł szczeniaka na zawsze :evil_lol:

[quote name='Ty$ka']Pewnie już odliczasz dni do przyjazdu malucha? ;)
Razem z dniami do matury :cool3: Choć trochę się obawiam pierwszych dni, Nela na swoim terytorium nigdy nie miała innego psa (jeżeli już to tylko na krótki czas).

Posted

Łał! Nela ma piękne zęby :loveu:

E tam matura, papiś ważniejszy :D Jak poznasz ich na spacerze i tam się zaakceptują, powinno być ok. Przez pierwsze dni będzie zazdrosna, ale się przyzwyczai. Musi :p

Posted

[quote name='Ty$ka']Łał! Nela ma piękne zęby :loveu:

E tam matura, papiś ważniejszy :-D Jak poznasz ich na spacerze i tam się zaakceptują, powinno być ok. Przez pierwsze dni będzie zazdrosna, ale się przyzwyczai. Musi :-P
Ząbki jakoś się jej trzymają pomimo wieku, takie bieluchy jeszcze są.
Pewnie, że ważniejszy, wczoraj zamówiłam wyprawkę ;) Mały będzie jeszcze miał kwarantanne, ale na rękach na dwór będę go brała właśnie z Nelą i mam nadzieję, że przyzwyczają się do siebie. Może będzie go trochę niańczyć (łudzę się) :eviltong:

Dzisiaj wygrzebała z mojego pokoju takie foliowe coś, co wkłada się do przesyłek. Nela kocha też folię bąbelkową (kiedyś wredota mi ukradła i zabrała do siebie).

Posted

U nas poleciały w wieku 2lat... teraz są, w ogóle jeśli to możliwe, trochę bielsze. Starł ten brud?

Kwarantanna kwarantanną, ale dla mnie socjalka ważniejsza. Papisia na znany teren puszczać możesz. I na rękach pokazywać świat ;)
http://i60.tinypic.com/1z4z8ci.jpg patrzy się jak w święty obrazek :D

Posted

[quote name='Ty$ka']U nas poleciały w wieku 2lat... teraz są, w ogóle jeśli to możliwe, trochę bielsze. Starł ten brud?
Kwarantanna kwarantanną, ale dla mnie socjalka ważniejsza. Papisia na znany teren puszczać możesz. I na rękach pokazywać świat ;)
http://i60.tinypic.com/1z4z8ci.jpg patrzy się jak w święty obrazek :D
Strasznie szybko :-o A miał kamień? Jeśli tak to możliwe, że starł trochę, z Harrym tak było.
Dla mnie też, tylko, że jeśli chodzi o osiedle to wiele psów nie jest wcale odrobaczanych i szczepionych :shake: Ale coś się wykombinuje, na pewno nie będzie siedział ciągle w mieszkaniu, świat musi poznawać. Zawsze zastanawiałam się jak to jest z tym, że Nela wiele prostych rzeczy woli od wszystkich kupnych zabawek np. worki foliowe, folie czy związane stare skarpetki - kompletnie jest tym zafascynowana :lol:

Starsze zdjęcie, jeszcze w kubraczku pooperacyjnym:

Posted

To dlatego, że od babci dostawał śmieciowe żarło :loveu: Teraz jest diety pilnuję. I trochę kości podgryza. ;)
Dacie radę, u nas jest podobnie. Można psa nosić. A małe toto, nie co owczarek czy bernardyn :lol:
Moje koty mają tak samo. Morus pewnie by tak samo miał, gdyby był zabawkowy :D Dla tego nawet nie kupuję żadnych zabawek. Kilka podstawowych kocich (w naszym przypadku), reszta to domowa robótka :p Szkoda pieniędzy.

Posted

Ja miałam ciut łatwiej. Mała chodzi ze mną do pracy, gdzie teren prywatny, mało ludzi z psami ogólnie, a za budynkiem trawnik, ogrodzony z 4 stron z jednym, ciasnym przejściem między budynkiem a krzakami. I tam, nie chodzi nikt i nic... tam mała miała pierwsze spacery ;)

Maleństwo śliczne, a Nelka ... ma na zdjęciach bardzo mądre oczy. Właśnie na oczy zawsze patrzę najpierw ;)

Posted

Oo świetnie,że wróciłyście na dogo po przerwie :loveu: Gratuluję szczeniaczka no i czekam na zdjęcia jak mały będzie już u Ciebie :) A z maturą poradzisz sobie bez problemu ale i tak trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Na pewno coś wymyślisz, żeby maluchowi zapewnić socjal. Z tą kwarantanną też nie ma co przesadzać, trzeba znaleźć miejsce gdzie chodzą te bardziej "zadbane", odrobaczane itp, psiaki i z nimi się kumplować ;) Nelka też na pewno pomoże w socjalce, będzie dobrze :)

Posted

Cudowny szczeniaczek :loveu: Ja zawsze się bałam szczeniaków, że źle wychowam i kieeedys, jak pilnowalam 2 tyg kuzynki 5cio miesięcznego psa, obiecałam sobie ze ja jak bede miec swojego, to tylko sierote ze schroniska ok 2letnią.
Powodzenia życzymy!

Posted

Wpadam po raz pierwszy i przyznam ze mało kiedy zdarza mi się przeglądać od razu galerię, a u was jak ją zobaczyłam to musiałam pociągnąć dalej.
Jaka ona jest słodka! a jej pomysły są uroocze :D

Ile jeszcze dni do szczeniorka? Czytałam że ma być w maju, ale jeszcze go chyba nie ma?

Posted (edited)

[quote name='Ty$ka']To dlatego, że od babci dostawał śmieciowe żarło :loveu: Teraz jest diety pilnuję. I trochę kości podgryza. ;)
Dacie radę, u nas jest podobnie. Można psa nosić. A małe toto, nie co owczarek czy bernardyn :lol:
Moje koty mają tak samo. Morus pewnie by tak samo miał, gdyby był zabawkowy :D Dla tego nawet nie kupuję żadnych zabawek. Kilka podstawowych kocich (w naszym przypadku), reszta to domowa robótka :p Szkoda pieniędzy.
Przez kości mógł zetrzeć i dodatkowo zapobiegał. Faktycznie taka kruszyna, ogólnie jest drobniutki. Chyba też nie będę kupować wielu zabawek, zamówiłam dwie (w tym kość kong), a reszte jakoś się wymyśli. ;) Zawsze coś w kieszeni zostanie.
[quote name='Sonka95']Jak się przygląda za co by tu złapać :evil_lol: http://i59.tinypic.com/2l87z2s.jpg
Czatuje :eviltong: Tak samo jak blokowy kot na Nele :lol:
[quote name='chounapa']Ja miałam ciut łatwiej. Mała chodzi ze mną do pracy, gdzie teren prywatny, mało ludzi z psami ogólnie, a za budynkiem trawnik, ogrodzony z 4 stron z jednym, ciasnym przejściem między budynkiem a krzakami. I tam, nie chodzi nikt i nic... tam mała miała pierwsze spacery ;)

Maleństwo śliczne, a Nelka ... ma na zdjęciach bardzo mądre oczy. Właśnie na oczy zawsze patrzę najpierw ;)
To fajną socjalkę miała, pozazdrościć takich możliwości. :) Dziękujemy :loveu: Nieskromnie powiem, że Neli często to mówią (a ja odpowiadam, że pozory mylą :diabloti:).
[quote name='Molowe']Oo świetnie,że wróciłyście na dogo po przerwie :loveu: Gratuluję szczeniaczka no i czekam na zdjęcia jak mały będzie już u Ciebie :) A z maturą poradzisz sobie bez problemu ale i tak trzymam kciuki :kciuki:
Ooo, cześć :loveu: Zdjęcia będą, choć będzie to dla mnie czas nieco napięty. Chyba powinnam siedzieć nad książkami, dzięki wielkie, dodatkowymi kciukami nie pogardzę w takim momencie :mdrmed:

[quote name='rashelek']Na pewno coś wymyślisz, żeby maluchowi zapewnić socjal. Z tą kwarantanną też nie ma co przesadzać, trzeba znaleźć miejsce gdzie chodzą te bardziej "zadbane", odrobaczane itp, psiaki i z nimi się kumplować ;) Nelka też na pewno pomoże w socjalce, będzie dobrze :)
Też tak sądzę, trzeba wypośrodkować i znaleźć rozwiązanie dobre dla zdrowia i socjalizacji małego jednocześnie. Nela w ogóle ma "instynkt" macierzyński, niestety została wysterylizowana za wcześnie (stąd furtkę miał rak) i wszystkie hormony wytwarza normalnie. Już wiem dlaczego miewała kiedyś okresy, że niańczyła zabawki. Miała takiego dużego piszczącego kuraka, który dla niej był szczeniaczkiem :p

[quote name='Panna Cotta']Cudowny szczeniaczek :loveu: Ja zawsze się bałam szczeniaków, że źle wychowam i kieeedys, jak pilnowalam 2 tyg kuzynki 5cio miesięcznego psa, obiecałam sobie ze ja jak bede miec swojego, to tylko sierote ze schroniska ok 2letnią.
Powodzenia życzymy!
Dzięki wielkie! Też miałam obawy, bo od małego w pełni nigdy nie wychowywałam szczeniaka. Oczywiście pomagałam w nauce czegoś czy oduczaniu złych zachowań, ale taki własny maluch to co innego. Z Nelą zaczęłam pracować dopiero, gdy miała 4 lata i miałyśmy dużo roboty, ale była (czy jest) to dla mnie przyjemna współpraca (może to ten umysł szczeniaka :D).

[quote name='Majkowska']Wpadam po raz pierwszy i przyznam ze mało kiedy zdarza mi się przeglądać od razu galerię, a u was jak ją zobaczyłam to musiałam pociągnąć dalej.
Jaka ona jest słodka! a jej pomysły są uroocze :D

Ile jeszcze dni do szczeniorka? Czytałam że ma być w maju, ale jeszcze go chyba nie ma?
Heej, oo, bardzo nam miło :loveu: To tylko wilk w owczej skórze :evil_lol: Jeśli wszystko pójdzie dobrze to 6 dni i szczeniaczek będzie u nas, oby tylko wyprawka dotarla na czas i obym ja nie zapomniała, że mam matury :lol:

Edited by Collie
Posted

Dasz radę z wychowaniem ;) Nie taki diabeł straszny :D
I słusznie, grunt to rozsądek. Te pieniądze na zbędne zabawki można wydać w bardziej rozsądny sposób ;D.

Jest stresik bardziej przed szczylem czy bardziej przed maturą?