Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

Dobrze, że są te pakieciki.
Tutaj też jest bazar ze sporą ilością ogłoszeń
http://www.dogomania.pl/threads/209150-OGŁOSZENIA-45-za-5zł-oraz-AKTUALIZACJA-gt-na-karmę-do-26.06

Ja właśnie skończyłam ogłaszać psiaki - zajmuje to kupę czasu :( 7 psiaków po 8 ogłoszeń = czas 2 godziny

Ogłąszam w dalczym ciągu te szczyle http://tablica.pl/oferta/szczeniaczki-malutkie-sliczne-i-niekochane-ID9CPJ.html
z dopiskiem, że czarny i łaciaty do adopcji...ale nie wiem czy to dziewczyny, czy chłopaki.

Ogłaszam też tego kawalera

I to tyle ze szczeniaków. Następne będą od Jacka.

O Ślepka nikt nie dzwonił? Ma sporo wejść....

Ja miałam maila o Bródkę. Poprosiłam o tel do Kasi. Może coś z tego będzie.

Posted

Monday napisał(a):
Dobrze, że są te pakieciki.
Tutaj też jest bazar ze sporą ilością ogłoszeń
http://www.dogomania.pl/threads/209150-OGŁOSZENIA-45-za-5zł-oraz-AKTUALIZACJA-gt-na-karmę-do-26.06

Ja właśnie skończyłam ogłaszać psiaki - zajmuje to kupę czasu :( 7 psiaków po 8 ogłoszeń = czas 2 godziny

Ogłąszam w dalczym ciągu te szczyle http://tablica.pl/oferta/szczeniaczki-malutkie-sliczne-i-niekochane-ID9CPJ.html
z dopiskiem, że czarny i łaciaty do adopcji...ale nie wiem czy to dziewczyny, czy chłopaki.

Ogłaszam też tego kawalera

I to tyle ze szczeniaków. Następne będą od Jacka.

O Ślepka nikt nie dzwonił? Ma sporo wejść....

Ja miałam maila o Bródkę. Poprosiłam o tel do Kasi. Może coś z tego będzie.

ten beżowy jak jakby na coś chory....może smutny jest? bo kupa ok itd. ale jak poświęci się mu więcej niż 10 minut to się otwiera...:D
siedział pod fotelem, ja usiadłam i po kilku minutach położył się na kolanach :D może będą z niego "ludzie" :P

a ze szczeniaków to jeszcze te 7 miesięczne siostry są....załaduje zdjęcia na wątek ogłoszeniowy...

a które jeszcze ogłaszasz psy, żeby nie dublować? i dawaj teksty na wątek...
http://www.dogomania.pl/threads/206572-Radomski******-do-og%C5%82aszania!-W%C4%85tek-informacyjny!!!-POMOCY-W-OG%C5%81ASZANIU!!!?p=16753198#post16753198

luknij tam i zobacz jakich nie ma psów..

Posted

jeśli chodzi o te pakiety, które wykupiłam na bazarku u waderci - te pakiety są SZCZĘŚLIWE! :) kilka dni po zrobieniu pakietu Tarze miałam te 2 szczęśliwe telefony :)
i jak zamówi się 5 pakietów to 6 GRATIS :p

Posted

Dobra, jeden pakiet ogłoszeń idzie na Bilę:

Smutna Bila...wypatruje, czeka, siedzi w kącie...czy ktoś ją pokocha?
Bila to 9-letnia suczka o niesamowicie smutnych oczach, tak bardzo tęskni za wolnością a przede wszystkim za człowiekiem. Ma ogromny zasób miłości, którą chciałaby obdarować swojego pana. Bila bardzo źle znosi pobyt w schronisku, siedzi w kącie a każdy podchodzący człowiek rozbudza w niej nadzieję....na krótko. Sunia jest bardzo spokojna i łagodna. Potrafi chodzić na smyczy, jest już wysterylizowana. Ma króciutką sierść i ciągle drży z zimna. Nadaje się zarówno do bloku jak i domku z podwórkiem, i ciepłą budą. Pomóż jej uwierzyć w człowieka, podaruj jej dom, dom na zawsze, ona potrafi pokochać bezgranicznie.

Kontakt w sprawie adopcji:
j.kinga@op.pl
511732514

Bila znajduje się w Radomiu i pomożemy w transporcie do nowego domu.

Posted

Kolejny na Puszka, który wg. mnie nie jest najbardziej urodziwym psem i trzeba mu pomóc w szczęściu :)

PUSZEK to uroczy piesek sięgający połowy łydki, ma ok. 2 lata. Zupełnie nie radzi sobie w "schroniskowej rzeczywistości". Prawie każdego dnia silniejsze psy zastraszają go i gryzą. Puszek jest malutki więc nie umie się bronić. Większość część dnia siedzi schowany w budzie. Bardzo potrzebuje swojego prawdziwego domu i kochającej rodziny. Tęskni za kontaktem z ludźmi, uwielbia być przytulany. Będzie wspaniałym towarzyszem i przyjacielem kogoś kto uratuje go i uwolni od stresu jaki przeżywa dzisiaj czekając w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Radomiu na swoją rodzinę.
W sprawie adopcji Puszka kontakt z psychologiem zwierzęcym Magda - 606 916 915 lub wolontariuszką Kingą - 511 732 514 j.kinga@op.pl

Posted

Monday napisał(a):
Ale, to tara ma dom???
nic nie pisałaś....

ja zamawiałam dla Lady i Blanki pakieciki

no pisałam :) tylko pojedzie do niego po p.a. i jeszcze trzeba ja na koty sprawdzić i zrobię to osobiście, bo w czwartek musiałam szybko pojechać ze schronu, bo dostałam telefon z domu odnośnie Buby (psa u mnie na DT)...no i się narobiło

aha, możesz usunąć te 2 sunie szczeniaki (7msc.) bo są wklejone przeze mnie z nowymi zdjęciami

Posted

aria dalej

[SIZE="6"]wreszcie last not least
czyli mój faworyt
wojownik o imieniu trixos
największy
najładniejszy
najgrubszy
na rękach tulił się grzecznie
dziś wywalił kola do góry i się bawił ze mną

resztę trixia jutro

Posted

3 pakiet dla szorściaków:

Dwa śliczne nietypowe szorściaki bliźniaki!!! Piesek i sunia!!!

Ich nietypowość niestety nie jest atutem lecz przeszkodą. To są trzyłapki, takie się już urodziły. Ale właśnie dlatego brak jednej łapki w niczym im nie przeszkadza. Radzą sobie niegorzej niż zwykły czterołapny pies. Uwielbiają zabawy i czułości.

Psiaki są bardzo ufne i lubią kontakt z człowiekiem. Niestety, znajdują się w schronisku dla zwierząt, gdzie trudno o częstą obecność kogoś, kto mógłby ofiarować im to co najważniejsze...nie wspaniałe apartamenty, nie przepyszne jedzenie – tylko siebie, po prostu swoją bliskość, uwagę i troskę.

Szukamy domu dla pieska i suni. Nie muszą być adoptowane razem!
Psiaki mają około roku, są zdrowe i wysterylizowane.
Znajdują się w Radomiu. Możliwa jest pomoc w zawiezieniu ich do nowego domu.

Kasia 507 237 447 lub Anita 692 407 681
mail: bezdomne.szydlowiec@wp.pl

Posted

4 dla Ślepka :) i w sumie już nie mamy pakietów :p

Czy niewidomy znaczy gorszy?
Czy niewidomy nie ma prawa do szczęścia? Do znalezienia się w troskliwej ludzkiej rodzinie?
Na pewno wiele osób odpowie, że ma, że to taki pies jak każdy inny i zasługuje na to samo – a nawet na więcej, bo i tak już cierpi przez swoją ślepotę.
Niestety, życie pokazuje coś zupełnie innego…

Poznajcie Ślepka, malutkiego i ufnego psiaka. Nauczył się doskonale funkcjonować pomimo tego, że nie widzi. On nie zdaje sobie przecież sprawy, że jest troszkę inny!
Nie sprawia mu kłopotu podążanie za kimś, zabawy z innymi psami. Jest niesamowicie wesoły i żywiołowy.
Ślepek ma ok. 2-3 lat, nie przejawia żadnej agresji i bez problemu może zamieszkać z innymi psami. Niestety znajduje się w schronisku dla bezdomnych zwierząt, w którym skazany jest na przebywanie w betonowym boksie, a na krótki spacer może liczyć nie częściej niż raz w tygodniu.

Pilnie szukamy domu dla Ślepka. Nie zasłużył na dożywocie w tak trudnym miejscu!
Nie bój się przygarnąć niewidomego psa!
Ślepek znajduje się w Radomiu. Możemy pomóc w zawiezieniu go do nowego domu.
Kinga - 511 732 514
j.kinga@op.pl

EDIT:
nie, nie nie....Ślepka kasuje, bo on miał już wykupowany pakiet ogłoszeń przez Monikę...jakiegoś innego znajdę :)

Posted

Leona dajemy zamiast Ślepka :)

Lenon to wspaniały miniaturowy piesek. Na pewno ma w sobie odrobinę pekińczyka, co równoznaczne jest z odwagą pitbula i przymilnością pinczerka!
Jest bardzo wesołym i zabwny psiakiem, zarówno z wygladu jak i usposobienia.

Niestety, Lenon przebywa w schronisku dla zwierząt w Radomiu, gdzie trafił po wypadku. W schronisku ma małe szanse wśród 600 innych psów na znalezienie domu. Dodatkowo kontakt z człowiekiem jest bardzo ograniczony, a o spacerach nie ma mowy. Tak póki co wygląda życie malusieńkiego Leona, który widać, że tęskni za codzienna bliskością z człowiekiem.

Jego życie odmieniło się! Ale nie na długo...zaadoptowała go wspaniała rodzina i wzięła dla niego kolegę-szczeniaka! Lecz właściciel kamienicy już nie był tak dobroduszny...., a nawet okrutny! Postawił warunek - albo mieszkanie, albo psy! Na dodatek, gdy dziecko było na spacerze ze szczeniakiem, ta starsza kobieta (właścicielka kamienicy) KOPNĘŁA PSA! Niestety psiaki musiały wrócić do schroniska..., najlepiej, aby psiaki poszły razem do adopcji, bo są ze sobą zżyte.

Możesz odmienić los Leona przygarniając go do swojej rodziny!!!!
Pies jest zdrowy, ma ok. roku i zostanie wykastrowany, szczeniak ma kilka tygodni. Istnieje możliwość pomocy w zawiezieniu ich do nowego domu.

Tel w sprawie adopcji:
507 237 447
j.kinga@op.pl

Posted

I za co te zwierzęta tak cierpią? Dlaczego ŻYCIE odwraca się do nich d...pą? Gdzie jest miłosierdzie, Opatrzność i jakaś LOGIKA? Kto powiedział: "Człowiek - to brzmi dumnie!" i o kim to powiedział?? Bo jeśli te bezduszne, zapatrzone w siebie masy dookoła, to ludzie - kim więc Wy jesteście??
Wczoraj ok. 21. jechałem Kusocińskiego. Na przystanku k/Żabki zauważyłem małego, biało-łaciatego pieska, który biegał i węszył nerwowo wzdłuż krawędzi przystanku, wybiegał na środek jezdni, rozglądał się to w jedną, to w drugą stronę, wracał na przystanek i znów rozpoczynał poszukiwanie tego, który go tam wysadził z samochodu, czy autobusu i zostawił "humanitarne" na pastwę obcego, wrogiego środowiska. Chciałem przywołać go do siebie, nawet zdecydowany byłem na noc wziąć go do domu, ale piesek nie szukał obcego człowieka. Miał przecież SWOJEGO pana, który gdzieś się na chwilę zapodział i pewnie zaraz się znajdzie, i którego przecież zaraz przywita swoją psią radością. Piesek uciekał przede mną, przebiegał bez opamiętania jezdnię. Dałem spokój, żeby nie wpędzić go pod samochód. Nie zadzwoniłem do schronu. Wątpię, żeby pojedynczy człowiek na dyżurze był w stanie go złapać. Potrzebna byłaby akcja paru osób. Nie mogłem już wczoraj nic zrobić... Jeśli jutro jeszcze tam będzie, mogę pomóc go łapać. Może go ktoś zobaczy. On cały czas wracał na krawędź jezdni przy przystanku i węszył... Szukał swojego pana...

Posted

albo cieczka :/

Na www napisała do mnie Pani...brzmi ok...
Pyta o psa - duzego - do stórżowania
ma w domu małego kundelka - wiec pies ma wyglądać groźnie, ale ma byc Aniołem
wiek - dorosły
do ocieplonej budy bez kojca
Pani - psiara - zszedł jej staruszek co mieszkał w tej budzie i już są w stanie wziać kolejnego :/

KTO SIE NADAJE DO BUDY i nie jest agresywny?
moze tą starszą Benie?? zapytam Kasi jutro - w jakim ona wieku jest

DRUGI TELEFON!!!!
Dzwoniła Pani w sprawie szczeniaczka - tego biało/czarnego - czy on jeszcze jest???
jak nie ma to czekamy na tego co wraca z Leonkiem:(
Pani szuka psa dla teścia l.51 - pies do mieszkania /blk 4 rodzinny z podwórkiem/ w Wawie
Sami pojadą po pieska - "bo Radom to nie koniec Świata"
:)))

Posted

anita_happy napisał(a):
albo cieczka :/

Na www napisała do mnie Pani...brzmi ok...
Pyta o psa - duzego - do stórżowania
ma w domu małego kundelka - wiec pies ma wyglądać groźnie, ale ma byc Aniołem
wiek - dorosły
do ocieplonej budy bez kojca
Pani - psiara - zszedł jej staruszek co mieszkał w tej budzie i już są w stanie wziać kolejnego :/

KTO SIE NADAJE DO BUDY i nie jest agresywny?
moze tą starszą Benie?? zapytam Kasi jutro - w jakim ona wieku jest

DRUGI TELEFON!!!!
Dzwoniła Pani w sprawie szczeniaczka - tego biało/czarnego - czy on jeszcze jest???
jak nie ma to czekamy na tego co wraca z Leonkiem:(
Pani szuka psa dla teścia l.51 - pies do mieszkania /blk 4 rodzinny z podwórkiem/ w Wawie
Sami pojadą po pieska - "bo Radom to nie koniec Świata"
:)))

Podoba mi się - Radom to nie koniec świata!!!!!
Kinga pisała, że jest białoczarny i czarny ze szczyli.

A do budy - łagodny....to idealnie Binki będzie się nadawał. Agresji zero, wygląd mini rodwailer....może nie budzi bardzo strachu sobą, ale jest nadzwyczaj czujny!!!
Niech kobieta dzwoni do Magdy 606 916 915 - ona mu wszystko o nim opowie.
Binki jest luks na podwórko - pilnowanie to jego powołanie ;)

To jego ogłoszenie, można komuś podesłać
http://tablica.pl/oferta/binki-wesoly-fajny-pies-bardzo-czujny-ID9CdX.html

Posted

dobra - jak lepsza buda dla POLDACA BINKIEGO..Cesara
niz kojec..
a on musi miec towarzystwo!!
jak on na inne psy>>>

Pani od szczeniaka dzwoni co chwile!!!!!!!!!!!!!!
potrzeba mi foty

i teraz bomba!
FART JUTRO WYLATUJE NA BRUK - było wszystko oka...bez nerwicy, ale szczeknał na jedną pensjonariuszke i wylądował na lince z nakazem exmisji!!
baba sie wsciekła!!! i DT KAZE PSA ZABIERAC NA JUZ!!!

Po wielkich bólach - JEST KOJEC U furciaczek!!! 300 zł - warunki dobre
nie bedzie mieskzał w domu..ale nie w schroniskowym kojcu!

PROBLEM TO TRANSPORT!!!! ja jade nad morze JUTRO - nie bedzie mnie przy necie!
KTO skoordynuje i ZNAJDZIE TRANSPORT dla 3 łapka??

TAK WIĘC - mobilizacja - bo najszybciej pies to moze trafiś do Radomia! do schroniska