Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

Jeny ale się cieszę oby nie zapeszyć .Miałam dziś telefon o moja Miśke , ale ona na 80 % ma juz domek i poleciłam panu naszego Brysia , podałam mu numer i ma dzwonić .Bardzo zależy mu na psiaku , był nawet dzis na Paluchu, niestraszna Mu wizyta adopcyjana i ma juz łozko dla psiaka.Trzymajcie kciuki, żeby wypaliło!!!!!!!!!! A tylko z transportem gorzej .

Posted

moni12 napisał(a):
Jeny ale się cieszę oby nie zapeszyć .Miałam dziś telefon o moja Miśke , ale ona na 80 % ma juz domek i poleciłam panu naszego Brysia , podałam mu numer i ma dzwonić .Bardzo zależy mu na psiaku , był nawet dzis na Paluchu, niestraszna Mu wizyta adopcyjana i ma juz łozko dla psiaka.Trzymajcie kciuki, żeby wypaliło!!!!!!!!!! A tylko z transportem gorzej .

Moni wielkie dzięki że poleciłaś Brysia, jak tylko dostanę maila to zaraz wysyłam fotki panu:)

Posted

pati851 napisał(a):
9 grudnia jadę do Wawy.

To co do brysia :) :) :)

Tylko Pati byś musiała mu oddać całą tylną kanapę :)
Jak nie będzie innej rady, to ja zawiozę Brysia - pod warunkiem, że to warszawa.
Ale dzwonciedo Magdy Wólkiewicz jak rozmawiałam wczoraj z anhatą.

Posted

Dzwoniłam wczoraj do Magdy i do pana powiedziec mu co nieco o Brysiu i podac kontakt do Magdy. Sytuacja się jednak zmieniła bo idzie do niego Miśka. Jesli będą jeszcze jakies telefony o Miśke , która juz teraz ma zaklepany dom na 100% Brysia napewno podsunę.A i przyszły pan Miśki , pochwalił nas za to co robimy i postara sie pomóc schronisku w Radomiu bo wczoraj bardzo zawiódł sie na Paluchu.Trzymamy za słowo.

Posted

Zapraszam na wątek szczególnie dogomaniaków, którzy poprzez sympatie i kumoterstwo z kierownictwem i wetką radomskiego schroniska nie chcą widzieć pewnych rzeczy, które nie powinny mieć miejsca przy takim "wspaniałym zarządzaniu" schroniskiem, wyciągacie te biedne psy a setki zostają - jedno wielkie cierpienie, na które dajecie przyzwolenie, ktos tu stwierdził, że "same sobie zasłużyłysmy na takie traktowanie" . Luisien, która krzyczała w obronie tych zwierząt ma zakaz wstępu do schroniska, który wisi i przynosi ogromną radość i ulgę co niektórym, a takich ludzi nam potrzeba niestety...... Przykre.....
http://www.dogomania.pl/threads/197345-Radomskie-schronisko-s%C4%85-pieni%C4%85dze-zbi%C3%B3rki-%C5%BCywno%C5%9Bci-psy-g%C5%82odne!-Szok!?p=15838704#post15838704

Posted

pati851 napisał(a):
jutro biorę się za zakładanie wątków psiakom ze schronu

Ja założyłam wątki tylko Maksowi - temu co nie słyszy i tej starszej Husky. Bo tu potrzebna jest pomoc.
Reszcie nie zakładałam, bo jak pisałam to "szaraczki" i według mnie ich wątki nie będą żyły. Kto będzie chciał do tych psiaków zagladać? Dlatego wkleiłam zdjęcia jakie miałam, porobiłam teksty do ogłoszeń i robię ogłoszenia. Na pierwszej stronie można napisać na których stronach tego wątku są psy do adopcji.

Jeżeli uważasz, że trzeba każdemu psiakowi osobny wątek założyć to mogę to zrobić. Tzn tym, którym ja zdjęcia robiłam. Tylko czy jest sens??

Posted

Wczoraj pod moją ptracą był młody psiak (ok 7 miesięcy). Wysłąłam swoje dzieciaki, zeby dały mu jeść. Potem co przerwę na dyżurze ciągle wyglądałam przez okno. Patrzyłam jak stoi i marznie. I biegałam od okna do łazienki(bo w łazience można sie wypłakać) Pracowałam do 14. Nie było go potem.

Dzi do pracy nie dojechałam z powodu warunków klimatycznych. Tereny podmiejskie zasypane. I tak myślę o tym psiaku. I obwiuniam się, że mu nie pomogłam. I ile jeszczea takich obrazków będę oglądać? Ta cholerna bezradność...:-(

Monday, komu mam zrobic ogloszenie na gumtree? bo juz umiem

Posted

Ja wszystkim psom, które tu wkeiłam to robię ogłoszenia.
Ale możesz pomóc porozsyłać wątek Maksa jak masz czas i wysyłać pw z zaproszeniem na bazarek dla Lady.

Kurcze - ja chcę wierzyć w to, że psy jakoś dają sobie radę w te mrozy, że są mądre i potrafią przetrwać. Nie lubię tych "mądrości", że natura eliminuje słabsze osobniki - zarówno ludzi jak i zwierzęta.
Codziennie raniutko wynoszę gotowane jedzenie pod śmietnik, nie wiem, czy ktoś tego nie zabiera....ale mam nadzieję, że mimo wszystko jakiś kot czy pies się pożywi.

Nie cierpię zimy !!!

Posted

Mnie się cały zcas przypomina ten widok, jak stoi, marznie, podlatuje do ludzi.....Tak zima najgorsza....U nas w schronie straszne przepełnienie...Nie ma, gdzie zwierzaków umieszczac....A mało rąk do pracy...

Bede rozsylac watek Maksa i bazarek dla Lady<-- ten z płytamy ?