red Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ściąć dredy, obejrzeć skórę - to podstawa. No cóż - mamy zbyt duże wymagania....Kiedyś ogoliłam sznaucera, który nic nie widział, bo miał kołduny na oczach. Co do czytnika chipów, p.kierownik może wnioskować do obecnego zarządu RTOZ o taki zakup. Quote
anita_happy Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='kasumi']Anita, Mała Mi znalazła domek, a ten jej DT jest wolny (to jest wawa?)? DT sam wybiera psy :) heh Spaniel - miał zpalenie płuc - wyleczony w schronie ok 3 tygodni siedział /?/ ma do zaszycia oczodół dredy miał czesciowo powycinane - ale i tak miał ich fullll.... jak go pierwszy raz widziałam to by obraz nedzy /rozpacz/ - potem lepeij ...jak dzis odbieraąlm - nawet szedł za mna!!! biedol straszny...ale juz odmoczony jest..obcięty... jak na razie musze mu allegro cegiełkowe zrobic - bo niestety bedą koszty weta spore :/ PUDEL Z SERII PUDLI po pseudohodowli BORYS juz u JAMORA Quote
kasumi Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 a mogę namiary na ten DT? bo jeżeli by się zgodzili to Wawa bliżej niż Toruń...(oczywiście DT w Toruniu nie gardzę, wręcz jestem wdzięczna ) Tego pudla to przez okna widziałam :D siedział na krześle p.Agaty i to tak zabawnie wyglądało, jakby ją zastępował :D Quote
Monday Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Anita, czy pudła wrzuciłaś na stronę pudle w potrzebie? Tam dość duze zainteresowanie pudlakami Quote
tula Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kasumi a dowiedziałaś się może jak sie miewa Bubu? Co do czytnika to RTOZ nie wykorzystał chyba jeszcze pieniędzy, które zgromadził z 1% w 2009 roku, o zeszłym juz nie mówiąc, więc stać ich na zakup takiego czytnika, nie wiem po co trzymac kasę skoro brakuje wielu rzeczy. Tylko potrzebna jest dobra wola, której brakuje niestety i członkowie zarządu powinni zrozumieć że Rtoz to nie jest ich prywatna firma tylko organizacja pożytku publicznego utrzymywana z dofinansowania miasta i z darowizn. Quote
Monday Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 tak - powinni wyryć sobie to gdzieś w widocznym miejscu, żeby ciągle sobie i tym przypominali!!!!!!!!! Quote
kasumi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 tula, przepraszam bardzooo, ale zapomniałam o nim(tak samo jak w piątek zapomniałam się zapytać o fiprex dla rudej) :( jak się tam wchodzi, to od razu robota jest...obiecuję na wszystko, że w sobotę się dowiem. już jedna dogomaniaczka pytała się o niego... Quote
kasumi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 co do tego 1% to po prostu załamka...te boksy ''agresywne'' się rozpadają...:placz: jakieś sklejki żelastwa i nie wiadomo czego jeszcze..., mogliby to odremontować...., następne, stoją (już do połowy ogrodzone, jest wylany beton, postawione konstrukcje do zadaszenia) boksy do dokończenia, p.kierownik mówiła, że zajmie się tym przed zimą...'jakoś' nie wyszło...szkoda gadać. pytam się po co oni kiszą te pieniądze? po co?:shake::shake::shake: Quote
red Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 kasumi napisał(a):co do tego 1% to po prostu załamka...te boksy ''agresywne'' się rozpadają...:placz: jakieś sklejki żelastwa i nie wiadomo czego jeszcze..., mogliby to odremontować...., następne, stoją (już do połowy ogrodzone, jest wylany beton, postawione konstrukcje do zadaszenia) boksy do dokończenia, p.kierownik mówiła, że zajmie się tym przed zimą...'jakoś' nie wyszło...szkoda gadać. pytam się po co oni kiszą te pieniądze? po co?:shake::shake::shake: Brak gospodarza.....niestety.....za to świetne efekty osiągają w plotkowaniu i tworzeniu sensacji. Dziwi mnie odmawianie pomocy, ale znam to, dlatego psy jedzą te kości rurkowe non stop. Quote
lilith27 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 kasumi, anita ma też chyba fotki Magda W. jest co sobota w schronisku spotyka się tam rano z młodymi wolontariuszami, którzy psy wyprowadzają na spacery to dobra okazja, żeby strzelić fotki i dowiedzieć się coś o psach od Magdy red napisał(a):Brak gospodarza.....niestety.....za to świetne efekty osiągają w plotkowaniu i tworzeniu sensacji. Dziwi mnie odmawianie pomocy, ale znam to, dlatego psy jedzą te kości rurkowe non stop. kasumi napisał(a):co do tego 1% to po prostu załamka...te boksy ''agresywne'' się rozpadają...:placz: jakieś sklejki żelastwa i nie wiadomo czego jeszcze..., mogliby to odremontować...., następne, stoją (już do połowy ogrodzone, jest wylany beton, postawione konstrukcje do zadaszenia) boksy do dokończenia, p.kierownik mówiła, że zajmie się tym przed zimą...'jakoś' nie wyszło...szkoda gadać. pytam się po co oni kiszą te pieniądze? po co?:shake::shake::shake: Czy mi się wydaje, czy opp musi się rozliczać i prowadzić ewidencję przychodów i wydatków?????? Ktoś ma uwagi, niech się zastanowi czy być może nie ma kogoś kto mógłby to zweryfikować? Quote
kasumi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 widziałam już p.Magdę, ale tylko przez chwilę...w soboty to ja jestem, ale stosunkowo późno - koło 12. do schronu jadę ok.godziny 2 autobusami..., czyli jak ja przyjeżdżam to widzę grupkę osób, które wracają do domu...:( Quote
lilith27 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 kasumi napisał(a):widziałam już p.Magdę, ale tylko przez chwilę...w soboty to ja jestem, ale stosunkowo późno - koło 12. do schronu jadę ok.godziny 2 autobusami..., czyli jak ja przyjeżdżam to widzę grupkę osób, które wracają do domu...:( mogę jechać z tobą któregoś południa w weekend tylko jak się ogarnę w domu miałam wczoraj jechać z kocykami, ale mam problem senior mój od wczoraj jest w szpitalu jak się wszystko ustabilizuje to chętnie wsadzę d..pę w tą cholerną 12 kasumi napisał(a):ale kupa roboty z tym :shake: rób zdjęcia i opisuj 640 psów..., to co mają tam w karcie to takie podstawowe, a chciałabym jeszcze charakter.... faktycznie jest dużo roboty tyle, że osobiście uważam, że to nie jest tylko wina schroniska kiedy miałam samochód i jeździłam czasem do schroniska zawsze miałam ze sobą aparat wykonane fotki - jakiekolwiek z boksu czy budynku- wysyłałam do włodiego, który wrzucał je na stronkę schroniska wysłałam też zdjecia Lady z dogomanii co za problem przesłać fotki z dogo kilku psów?????? Na tym wątku jest 20 psów, czy są one na stronie schroniska? sprawdzam: pitusia nie ma moka jest bez fotek maksa nie widzę .................... za to jest cacek dolly już nie ma tam nie wszystko jest zupełnie nieaktualne gdyby każdy z nas parę fotek podsyłał nie było by problemu bez urazy...ale po co komu setki zdjęć na prywatnym kompie, o które trzeba się specjalnie prosić, żeby móc przekazać potem do schroniska? Quote
kasumi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 [quote name='anita_happy']podhalanka - cud nad Wisłą - wiecej http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/podhalanka/ info...sunia podesłana na Forum podhalanów /ma gwóźdź w łapie...widmo amputacji...było źle - morfologia była fatalna..nerki nie pracowały/ ŻYJE! byłam wczoraj w lecznicy.... Quote
kasumi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 jeżeli ktoś chce pomóc to nie ma problemu :) można przydzielić (temu kto chce pomóc) boksy, żeby nie było to chaotyczne, bo wtedy się pogubimy... Quote
lilith27 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 czy ktoś sie pytał o niego????? dostałam wiadomość od Dogo07 [quote name='Dogo07']Witaj :). Szukam kogoś kto mógłby się dowiedzieć jak się miewa piesek Bubu z radomskiego schroniska, i kto mógłby porobić mu jakieś ładne aktualne fotki. Bubu już tak długo czeka na swoją szansę, mam nadzieję że w tym roku ją dostanie. Pozdrawiam. Renata nie ma go na tym wątku który to bubu? ten? http://www.schronisko.radom.pl/?p=productMore&iProduct=9 Quote
kasumi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 nie zapytałam się o Bubu, pisałam kilka postów wcześniej... ja również dostałam wiadomość od Dogo07 Quote
lilith27 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 anita Ty miałaś być w schronisku pytałaś? jeśli nie ja jutro zadzwonię i zapytam Quote
tula Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Bubu jest na tym wątku, wklejałam jego fotki w poście 40 na 2 stronie wątku, razem z opisem. A co do trzymania fotek na prywatnym kompie to chyba tyczyło się Luisien, tak Lilith?, więc napiszę, że te wszystkie opisy i zdjęcia Luisien już dawno, dawno temu przesłała do Wlodiego aby robił wizytówki na boksach, żeby adoptujacy ludzie mogli poczytać o danym psie, więc na strone też można było je wrzucić. Tym bardziej że jako moderator widoczny jest tam właśnie Wlodi. Quote
lilith27 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 odnosiło się do wszystkich, którzy robią zdjęcia i nie przesyłają ich dalej nie tylko do luisien, ja zdjęcia wysyłałam włodiemu i pojawiały się, dlaczego więc włodi nie miałby innych tam wrzucać fotek, jeśli je miał? Quote
lilith27 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 odnosiło się do wszystkich, którzy robią zdjęcia i nie przesyłają ich dalej nie tylko do luisien, ja zdjęcia wysyłałam włodiemu i pojawiały się, dlaczego więc włodi nie miałby innych tam wrzucać fotek, jeśli je miał? nie jestem od początku a nikt nie zwrócił na to uwagi nie tylko ja dostałam pw o tym psie znalazłam [quote name='tula']A ja pozwolę sobie wkleić zdjęcia Bubu: a to jego opis ze strony schroniska: "Pies mix, średni, czarny z szorstkim włosem, ok.6 lat. Został do nas dostarczony 07.05.2004r z ul. Krychnowickiej. Został wykastrowany i zaszczepiony. Jest to pies bardzo łagodny, lecz wymagający poświęcenia od swych przyszłych opiekunów ponieważ gdy się wchodzi do boksu pies odrazu rzuca sie na człowieka, aby się z nim bawić, przytulać...Jednym słowem będzie to prawdziwy przyjaciel." To już ponad 6 lat za kratami....:( podeśle dziewczynie zapytam czy to starczy po co miniaturki na boksach? sam opis nie starczy? jaki pies siedzi w boksie każdy widzi Quote
tula Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Lilith nie wysyłaj Dogo tych fotek, ja jej juz kiedys je wysyłałam, Dogo chodziło o to co teraz dzieje sie z Bubu i dlatego pytałam o nowe wieści:) A czemu fotki od Luisien nie zostały zamieszczone na stronie mogę się tylko domyślać....może nie było czasu Miniaturki były po to że w boksie siedzi po kilka psów i dobrze jeśli jest fotka łatwiej się ludziom zorientować. Quote
anita_happy Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Monday']Anita, czy pudła wrzuciłaś na stronę pudle w potrzebie? Tam dość duze zainteresowanie pudlakami pudel ma juz kołowane DT... SPANIEL!!!!!!!!!!!!! ALBUM ZE ZDJĘCIAMI - JAK KTOS JEŹDZI do schronu to moze potem ZMNIEJSZONE /max wys 500pxl/ ZDJECIA zapodac do ALBUMU!!! http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/ Bedzie potrzebna pomoc PRZY lobbowaniu wątku BORYSA!!!!pies nie ogarnie sie w miesiąc..ani dwa jest na głowie Labradory.info i mojej W sumie to radomski pies i z żalu go wyciągnełam - bo mu to obiecałam.... pies total wycofany - nawet Jamor powiedział..."gorszego nie było w schronie?" Quote
anita_happy Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 SZCZENIAKI Z RADOMIA - z biura http://www.dogomania.pl/threads/199873-Uratuj-psie-dziecko-daj-dt.-Mini-mini-szczeniaki-do-adopcji-wysyp-w-schronisku!!!?p=16078500#post16078500 Quote
anita_happy Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 MAM OGROMNĄ PROŚBĘ do tych co w ogóle nie plotkują... nie donoszą...nie przeinaczają faktów na swoją stronę... NIE KOMENTUJCIE "stanu zachowania" psów, które dzięki mnie i bezdomniakom szydłowieckim wychodzą ze schroniska w RADOMIU... [SIZE=3]Jak się nie uczestniczy w wyciąganiu konkretnego psa ze schroniska to się potem nie komentuje zdawkowo jego stanu w jakim pies został zabrany - zazwyczaj są to psy problemowe...w stanie, który w warunkach schroniskowych nie jest do opanowania...GUT? już dwa razy musiałam tłumaczyć i przepraszać, bo ktoś doniósł, ze psy są źle leczone... [SIZE=6]OŚWIADCZAM TUTAJ, że ZABIERANE przeze mnie psy i przez bezdomniaki JAK JUŻ SĄ ZGŁOSZONE DO ZABRANIA sa cały czas konsultowane...moze nie pachną fiołkami...nie wyglądają pięknie - ale to nie hotel ***** ale schronisko. jak nie wiadomo o co chodzi: 1. Tula Onka po swierzbie 2. Spaniel Dziadunio vel Rufus Spaniel był w schronie dosć krótko - przeszedł co przeszedł /w tym zapalenie płuc/ ŻYJE! mimo stanu w jakim go przywieziono... DZIĘKUJĘ..[SIZE=2].jak ktoś chce się czegos dowiedzieć o psach, które są ogłaszane przeze mnie to zapraszam na PW...bo straciłam jakoś entuzjazm do wklejania informacji o psach z radomskiego schroniska. Wiem dlaczego na Radom w innych województwach mówią - warcholstwo "Kielczaki to podobno scyzoryki, radomiaki to warchoły" - tak sie goda Quote
Recommended Posts