Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Perełkę i Szafirka:) To psiaki, które dziś przygarneliśmy. Ich mama to Sunia biednej, starszej kobiety. Kobieta mieszka w strasznych warunkach, Sunia w jeszcze gorszych, oczywiście nie wysterlizowana i rodząca co roku szczeniaki ale podobno kochana...
Chcieliśmy już parę razy zabrać Sunie, chociaż na sterylizację ale to jedyna przyjaciółka starszej Pani...Nie ma na to zgody, a my mieszkamy bardzo blisko.. Nie piszę więcej bo forum jest odwiedzane nie tylko prze dogomaniaków także wszelkie uwagi w tej kwestii proszę na pw.
Nie wiem ile mają psiaki ale Sunia jeszcze półtora miesiąca temu chodziła w ciąży także są bardzo malutkie i przepiękne. Będą średnio duże - mama jest do kolan, drobnej budowy ciała, a tata jest nieznany ale patrząc na ich dłuższą sierść i znając wiejskie psiaki obstawiam psa sąsiada - jest wielkości drobnej budowy owczarka.
Perełka jest cała biała a Szafirek to ten z łatą:) Ona aniołeczek, on mały buntownik ale oboje są cudni.
Wiem, że na dogo jest wiele biednych psiaków. Te już mają hotel:) Zakładam wątek żeby porobić bazarki na karmę, szczepienia, odrobaczenia i przede wszystkim znaleźć pomoc w ogłoszeniach - to najważniejsze.

Szczeniaczki, już w swoich domkach - teraz szukamy domu dla ich mamy - Sary:) Czyż nie jest piękna:)

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Ale fajne misiaki:loveu:

Gosiu nie pomogłabyś z ogłoszeniami? Najlepiej na już bo dużo ludzi zagląda na strony adopcyjne w weekend.

Posted

Magda popraw, uzupełnij lub zmień co uważasz za konieczne, dobrze?:)

Szukamy domku dla malutkich szczeniaczków o niespotykanej urodzie[FONT=Wingdings]:)[/FONT] Perełki i Szafirka[FONT=Wingdings]:)[/FONT]
Maluszki uratowane zostały z okropnych warunków gdzie nie czekało ich nic dobrego.

Ona to aniołeczek, on mały buntownik ale oboje są cudni[FONT=Wingdings]:)[/FONT]
Obecnie mają ok 6-8 tygodni i przebywają w domu tymczasowym gdzie pod troskliwa opieką czekają na swoje własne domki i odzyskują radość z życia wśród ludzi.
Psiaczki zostały odrobaczone oraz przebadane przez lekarza weterynarii, są zdrowe.
Kiedy dorosną będą psiakami średniej bądź średnio-dużej wielkości.
Maluchy nadają się do domu z innymi psami, suczkami, kotami.

Czekają na swojego człowieka, na malutkie miejsce w Twoim sercu….naprawdę niewiele im potrzeba….

Więcej informacji pod numerem telefonu: 504-62-02-19.

Posted

Super:) Wszystko mi się podoba:) Gosiu, ja Cie rzadko wykorzystuje - Idę częściej:) Może Ty byś mi zrobiła dla nich allegro - tylko ten tekst i te fotki - wyróżnione za 20 zł? Podałabym Ci namiary na moje allegro na pw?

Posted

to są maluszki???:crazyeye: one będą duuuże:lol:
na pewno szybko znajdą domki ale ja chciałam o co innego zapytać. Czy nie za wcześnie zostały odebrane od matki? bo skoro 1,5 miesiąca temu sunia była jeszcze w ciąży to wynika ,że nawet nie mają 6 tyg.

Posted

mrs.ka napisał(a):
to są maluszki???:crazyeye: one będą duuuże:lol:
na pewno szybko znajdą domki ale ja chciałam o co innego zapytać. Czy nie za wcześnie zostały odebrane od matki? bo skoro 1,5 miesiąca temu sunia była jeszcze w ciąży to wynika ,że nawet nie mają 6 tyg.

Nie bardzo było wyjście, tam, gdzie były, nawet nie dostawały jedzenia...
Ale myslę, że skoro same jedzą, nic im nie będzie ;)

Śliczne są :) zwłaszcza chłopak.
Gosia, ale jesteś ekspres z tymi ogłoszeniami.:loveu:

Posted

A ponieważ hotel stara się aby psiakom było jak najlepiej i żeby czuły się komfortowo więc ... sprowadziliśmy dziś mamę:) Koszt 50 zł a ile przyjemności:)

Posted

Na razie trójka jest w klatce ale... Była dziś wetka - maluchy mają koło 6 tygodni, mogą same jeść (jak mama jest to wcinają z mamą suche:)) i nadają się do adopcji. Dziś jadę sprawdzać już dla jednego lub nawet dwóch domek - dzięki Gosiu:)