iwa77 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Taka kochana, taka urocza ... Subtelna i delikatna w zachowaniu ... Cichuteńka , grzeczna , wyważona , spokojna .... Zapatrzona w czlowieka i kochająca go całym swym psim sercem ... I co z tego ? Jak i tak podzieliła los wielu setek innych psich biedaków i została kolejnym bezdomnym psem schroniskowym . Gdzieś musiała mieć swój dom , swoich pańciów , jakoś przeżyć to swoje dotychczasowe psie życie , ale coś musiało się wydarzyć ,że wylądowała na ulicy ...Zgubić się raczej nie zgubiła - nikt nie szukał , nikt nie pytał ... Może po prostu sie znudziła , może się zestarzała , może wymieniono ją na nowszy model ... któż to wie ! Moja uwagę przykuły jej wielkie ,czarne , piękne oczy w których widać potworny smutek , tęsknotę i żal . Matylda nie wyje , nie szczeka , nie prosi ,szalejąc pod kratą, o uwagę . Ona po prostu stoi i patrzy , patrzy człowiekowi w oczy ... A gdy wyciągnie się do niej rękę , podchodzi , wtula swoją główkę w dłoń , przymyka oczy i tak zastyga ... Cała sobą wyraża tylko jedno pragnienie : nie zostawiaj mnie , blagam ! Patrząc na Matyldę ma się wrażenie ,że ona wie gdzie i po co jest , że schronisko to jej ostatni przystanek , a za nim juz tylko śmierć . . Ona wie ,że nie ma co konkurowac z młodzszymi , ładniejszymi psami ... nie ma co zabiegać o względy człowieka , bo i tak spotka ją tylko z jego strony obojętność i niechęć do starszych psów ... I dlatego te króciuteńkie chwile , gdy przyjdzie ktoś i wyciągnie do niej dłoń - tak bardzo i głęboko przeżywa . Jest to bardzo smutne , gdy się patrzy na ten psi dramat ! A to Matylda : Tutaj widać narośl na łapce : A to te piękne , smutne oczęta : Matylda przebywa w schronisku od 03.10.2010 , ma numer 1584/10 , mieszka w boksie 18 . Zostala znaleziona biedulka na ulicy . Jej wiek oceniono na ok .12 latek. Quote
Korenia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Oczy ma hipnotyzujące...:( A co to za narośl na łapce? Wiesz może Iwa coś więcej? Quote
iwa77 Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Słuchajcie mam wspaniałą nowinę - Matylda została przedstawiona na stronie adopcyjnej schroniska i bardzo to jej pomogło ..... wczoraj zostala adoptowana ! Jakaś Pani ją sobie upatrzyła i dała jej dom . Po prostu cudownie .:multi::multi::multi: Kochana Matyldko bądź szczęśliwa !:loveu: Quote
Basia1244 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Bukiet kwiatów dla tej pani i wielki ukłon! Matyldo bądź szczęśliwa! Quote
ulvhedinn Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 HURAAA!!!!! Rewelacyjna wiadomość!!!!!!!!!!! :) :) :) Quote
Korenia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Booosko :multi: Ona ma coś w sobie, że obojętnie nie można było koło niej przejść! :loveu: Quote
Reksiu21 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 oh, cudownie, bo mi po nocach spac niedawala... bardzo sie ciesze! Quote
Recommended Posts