Jump to content
Dogomania

Żarłoczny ?

Recommended Posts

Guest BlackStar
Posted

Moj labrador skonczyl 3 miesiace. Nie wiem co mam z nim zrobic,bo...zamiast jesc - łyka posilki :angryy:
probowalam z nim na rozne sposoby - i podawanie jedzonka z miski z reki tez bylo,a efekt ten sam. jesli ktos mial podobny problem - prosze o rade

Posted

Mika też kiedyś połykała pokarm po czym go zwracała.Naszczęście pomogło karmienie z ręki i zabieranie miski w momencie kiedy zaczynała połykać,a nie gryźć.Niewielkie przysmaki zamykałam w dłoni i nie dawałam jej dopóki nie przestawała podgryzać mnie i próbować dobrać się do jedzenia.

Posted

chyba większośc szczeniaków tak ma. Jedzą szybko, bo w stadzie musiały walczyć o pokar z rodzeństwem. Z wiekiem mu przejdzie, kiedy zda sbie sprawę, że nikt mu tego jedzonka nie odbierze :)

Posted

Dawaj psiakowi rozdrobniony pokarm, żeby się nie zadławił, albo nie zwymiotował po połknięciu dużych kawałków i pozwól mu jeść w spokoju. Postaw miskę i odejdź, nie gadaj do niego, nie dłub przy misce. Niech wie, że moze spokojnie i bezpiecznie jeść.

Większość szczeniorów to super- żarłoki, a małe labki chyba wiodą w tym prym :evil_lol: