Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

idusiek napisał(a):
kąpu kąpu...

Miłeczek - będzie z niego średniak, większość czasu spędza przy nogach Marleny. Dobry psiak. Załatwia się na razie w domu.

ładne te fotki, muszę wykorzystać ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zrobiłam mu wyróżnione allegro, trochę porozjeżdzane zdjęcia, bo różne rozmiary ale jest.
Wrzuciłam go też na cafe.

Dzięki Kochana, ja też zabiorę się za ogłoszenia.

Posted

Ludzie to jednak mają pokręcone w głowach:-( Karygodne to jest to, że takie maluchy zostają porzaucone, że suki w ciąży są wykopywane z domów na poniewierkę. Eeeechh..... żyć się czasami odechciewa.
Tyle, że po za wszystkim skoro psiak był w poprzednim DT tak długo, to powinien mieć 2 szczepienia i czekać na szczepienie przeciw wściekliźnie najwyżej. No i robaka nie powinno byc ani jednego... Dlaczego nic tam nie było zrobione poza pierwszym odrobaczeniem?

Posted

dziewczyny, fakt, Miłek nie był szczepiony, ale to nie jest jeszcze jakieś przestępstwo.
Odrobaczamy był. Według zalecen weta z Łochowa. Tabletkę na 2 razy dostał zaraz po przyjsciu do Marleny, potem drugą lekarz kazał podać po miesiacu- i tą już podała Tora&Faro. Marlena nie widziała robali w pozniejszych kupach Miłka. Niestety, to bezdomne szczyle, mogły być zarobaczone jak ta lala. Po zdjeciach jednak też nie widać, żeby go te robaki rozrywały..nie wiem .

Marlena nie zaszczepiła malucha,ale miał się dobrze. Przebywał na dworze i z innymi psami i nie umarł. Moim zdaniem to wykręt Pani Ani. Niestety.

Trzeba pilnie maluchowi szukać domu. Tora- przepraszam za tą Panią Anię i za to, że Miłek ma robaki i nie został zaszczepiony - proszę o PW ile to będzie kosztowało.

Wieś to wieś i tamtejsi weci też.:(

Posted

Brak szczepienia to nie przestępstwo ale na pewno zaniedbanie.
Nie chodzi o to, żebyśmy sobie do gardeł skakały ale jeśli pies jest w DT i ma jechać do drugiego to można było go przynajmniej na tyle odrobaczyć, żeby Gosia nie miała znowu robali w domu. Nie od dzisiaj zajmujemy się psami i wiemy jak trzeba postępować i czym odrobaczać. W sumie to było dla nas oczywiste.
Przecież nie można co 2 tygodnie odrobaczać dorosłych psów, poza tym takie robaki w mieszkaniu to też średnia frajda, co innego jak pies biega po podwórku i tam się załatwia. Niestety Miłek załatwia się tuż po powrocie ze spaceru ;)

Trzeba pilnie szukać mu domu, jak już wiemy a do tego trzeba ogłoszeń. Szczerze mówiąc to my już ledwo wyrabiamy... mamy kilka psów do ogłaszania i nie mamy kiedy. Myślałam, że możemy liczyć na pomoc ale coś i z tym krucho.
Zrobiłam mu allegro, ma obserwatora i ponad 50 wyświetleń w jeden dzień, mam nadzieję, ze w końcu zadzwoni ten jedyny dom.

Posted

mysza, ja pomogę z ogłoszeniami, ale tez trochę ledwo ostatnio wyrabiam z różnymi sprawami.

tak, jak napisałam- Marlena postępowała jak jej wet kazał. Potem, twierdzi,że robaków nie było, wiec moze po prostu wyszły za drugim razem?
Nie jestem w stanie tego określić.:( nie było mnie na miejscu:(

Posted

No proszę, Kajaczek zawitał do maluchów;)

Wracając do Miłka, absolutnie nic mu się nie oberwało;) więc go Ciotki nie żałujcie:) chłopak ma się dobrze, rozrabia, apetyt mu dopisuje, generalnie jest ok.
Dzisiaj idziemy do lecznicy, zbadamy się i zaszczepimy, dowiem się też czy trzeba powtórzyć odrobaczenie.

I proszę nie wprowadzajmy tu nerwowej atmosfery, bo to niczemu nie służy.

Posted

Szarotka napisał(a):
Biedny Milek, ale mu sie oberwalo :(:( robali mu sie zachcialo ;);)

Miłkowi się na razie ;) nie oberwało, ten nie czyta wątków, przynjamniej oficjalnie :evil_lol:
Piszemy do ludzi i otwarcie jak jest, żeby na przyszłość unikać takich sytuacji, zwłaszcza, jeśli można tego uniknąć.

idusiek napisał(a):
no no jestem za ;)

gusia- podobny do tego co go wczoraj o północy znalazłam, serio.
sorrry za te smsy, ale to było moje pierwsze skojarzenie ;)

Ja tez dostałam smsa ;) i pisałam Ci, że Gusia ma ogara ;)

Posted

Byliśmy w lecznicy. Wet kazał nam powtórzyć odrobaczenie, jeśli będzie ok zaszczepimy się w weekend. Dostaliśmy aniprazol, mam mu też podawać tran w kapsułkach żeby zlikwidować łupież. Poza tym wszystko wydaje się być w porządku, założyliśmy książeczkę i zważyliśmy się - Miłek waży 7,300 kg :crazyeye::)

Posted

mysza 1 napisał(a):
O właśnie tu weszłam, żeby napisać, że pusto, wątek spadł itd. ;) Ale wielki Miłek :eviltong:

Ile zapłaciłaś w lecznicy?

Miłek naprawdę jest spory:);)

Zapłaciliśmy 39 zł, zaraz wkleję rachunek.

Posted

idusiek napisał(a):
7 kilo? kawał psa... tak jak Nemo.
tora płacić teraz czy póżniej?

Jak wszystko będzie w porządku w weekend się zaszczepimy więc spokojnie zaczekajmy:)

Edit. chciałam jeszcze dodać że Miłek to jest taka pierdoła że bez przerwy śmiać mi się z niego chce;), dzisiaj w nocy dwa razy grzmotnął z łóżka na podłogę aż się budziłam a on tylko się otrzepał, nic go nie rusza:evil_lol:

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Jak wszystko będzie w porządku w weekend się zaszczepimy więc spokojnie zaczekajmy:)

Edit. chciałam jeszcze dodać że Miłek to jest taka pierdoła że bez przerwy śmiać mi się z niego chce;), dzisiaj w nocy dwa razy grzmotnął z łóżka na podłogę aż się budziłam a on tylko się otrzepał, nic go nie rusza:evil_lol:

Zamiast się użalić nad bidulkiem, to się Ciotka śmieje;) No to przynajmniej chłopak Torze rozrywki odstarcza. W sumie to dobre rodzeństwo się trafiło. Najpierw obrońca a teraz rozweselacz nocny:)

Posted

Tora&Faro napisał(a):

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Biedny maluszek :loveu: ale jak sobie umie poradzić ;)