idusiek Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [FONT=Times New Roman]BŁAGAM - PILNIE POMOC POTRZEBNA !!!![/FONT] [FONT=Times New Roman]7 MALUCHÓW POD CMENTARZEM CZEKA TRAGICZNA ŚMIERĆ !- 3 DZISIAJ ZNIKNEŁY :([/FONT] JA ZAPEWNIE OGŁOSZENIA, BEDZIEMY ZBIERAĆ NA KARMĘ I ODROBACZENIE . Pomóżcie , błagam !!! i mamusia [FONT=Times New Roman]Wczoraj odebrałam telefon od Pani, która w wakacje tego roku znalazła na ulicy sukę z 6 szczeniakami. Sunia nie podnosiła się. Maluchy mokły na deszczu.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Gmina wypięła się na jakąkolwiek pomoc. Ludzie na ulicy mijali bez słowa mamę z maluchami.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zlitowała się pani Basia, która ani nie jest bogata ani nie ma miejsca – po prostu kocha zwierzęta.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ponieważ jest z Broku- i ja z tej pier...miejscowości również pochodzę- wieści się rozeszły i Pani Basia zadzwoniła do mnie z płaczem i prośbą o pomoc.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Działałam wtedy w fundacji, miałam wsparcie, dziewczyny pomogły. Na hotelik dla Poli i maluchów uzbierałam. Małe i ich mama znalazły wspaniałe domki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]A teraz historia się powtarza [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Pani Basia znalazła 7 szczeniaków na opuszczonym podwórku.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dokarmiała sukę i szczeniaki jakieś 2 tygodnie, [/FONT] [FONT=Times New Roman]obecnie małe już same jedzą, powoli się rozłażą.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kilka lat temu- podobna historia skończyła się tak, że „ktoś uprzejmy” pomógł szczeniakom w taki sposób- że porozbijał im głowy o cmentarne, betonowe ogrodzenie. Nie wiem czy chociaż jedno z nich przeżyło.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tego lata- przy okazji łapania bezdomnej suczki Śnieżki dowiedziałam się od ludzi, że niedawno obok nich oszczeniła się suczka, miała 5 maluchów, już jadły, mogły szukać domów. Ktoś zawiadomił gminę- poprosił o pomoc. „Pomoc” przyjechała... rozwaliła prowizoryczną budę suczki, zebrała maluchy do worka po kartoflach i odjechała nad rzekę Bug....[/FONT] [FONT=Times New Roman]Proszę Was moi drodzy ! Błagam wręcz o pomoc dla małych. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie działam już z grupą. Nie mam ani kasy ani miejsca ani NIC NIE MAM.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Te maluchy mogą skończyć lada dzień na 3 sposoby:[/FONT] [FONT=Times New Roman]- pod samochodem na warszawskiej[/FONT] [FONT=Times New Roman]- zabite pod bramą cmentarza[/FONT] [FONT=Times New Roman]- utoopione w rzece.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Takie są realia Broku.....w którym 99,9 procent ludzi ma głęboko gdzięs los bezdomnych psów wyrzucanych tu w wakacje na potęgę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]POTRZEBNE TYMCZASY= BEZPŁATNE [/FONT] [FONT=Times New Roman]( nie mam pieniędzy [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] i na utrzymaniu 2 psy – jeden ze schronu ,drugi z ulicy)[/FONT] [FONT=Times New Roman]POTRZEBNA KARMA[/FONT] [FONT=Times New Roman]POTRZEBNA POMOC FINANSOWA [/FONT] [FONT=Times New Roman]( szczepienia, ew wet, odrobaczenie) [/FONT] [FONT=Times New Roman]TRANSPORT- z Broku[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kaja:[/FONT] Miłek: Molton: Nemo: Lucek -MA JUŻ DOM Quote
tripti Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 a gdzie to wogóle jest? do jakiej miejscowości blisko? to ten Brok w Kampinosie? Quote
idusiek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 [FONT=Times New Roman]bazarki dla maluchów i mamy:[/FONT] [FONT=Times New Roman]biżu i inne dodatki- bardzo ładna![/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/195420-Bi%C5%BCuteria-na-3-szlachetne-cele-do-7-listopada kurteczka na jesień /zimę: http://www.dogomania.pl/threads/195797-Sztruksowa-kurtka.-Rozm.-16.-na-szczeniaki.-Do-10.11 DUŻE CIUSZKI DLA CIOTECZEK: http://www.dogomania.pl/threads/195059-I-znowu-duże-ciuchy-bo-potrzeby-duże-bo-szczeniaków-dużo...do-31.10 WYDATKI: 125 zł - karma dla maluchów, szelki, smycz i odrobaczenie dla 1 malucha. 52 zł- odrobaczenie i fiprex dla malucha u mariolki 50 zł- zostawiłam Agnieszce i Urwisowi .... 217 za Kosiarzy ( sam galastop na powstrzymanie fontanny mleka kosztował "tylko" 95 zł ).. 50 zł karma dla Lucka 20 zł - odkleszczenie Lucka. -60 zł szczepienia i karma dla Nemka -100 zł Molton -100 Miłek DT -24,40 allegro m -24,80 allegro młek -80 zł miłek 913,20 ZŁ... :-(:-(:-(:-(:-( wpłaty: 30 zł Patrycja B (sonikowa) 40 zł Magda K. 17 zł tayga bazarek 45 zł Iv_ bazarek 57 zł Monika J. bazarek 44,36 zł Timea Ch. 50 Arleta P 50zł rozi bazarek 35 zł mysza1 bazarek 32 zl Lemoniada bazarek 20 zł chita [FONT=Times New Roman]15,94 marchewkowy bazarek[/FONT] [FONT=Times New Roman]20 aldrumka bazarek?[/FONT] [FONT=Times New Roman]20 zł ona03 bazarek[/FONT] 100 zł mariusz k. 200 zł Gall Anonim (US) 50 zł izabelka 70 bazarek 30 zł divia gg bazarek 16 zł kumiko bazarek 50 zł magdola bazarek 30 zł docha bazarek 22 zł elzak bazarek 10 zł idusiek bazarek [FONT=Arial]20 zł kaas bazarek[/FONT] [FONT=Arial]90 zł zebrazebra bazarek[/FONT] [FONT=Arial]30 zł monika083 bazarek[/FONT] [FONT=Arial]10 zł idusiek bazarek[/FONT] [FONT=Arial]18 zł anez moi bazarek[/FONT] [FONT=Arial]30 zł iv bazarek[/FONT] [FONT=Arial]5 zł bazarek zebrazebra [/FONT] "Grupa cmentarna" dostała 1187,30 zł zostało 280 zł na plusie. które przekazuję na Gufiego Dziękujemy ! mysza i tora&Faro mają na utrzymaniu szczeniora Moltonka: jego koszty: 120zł - wet plus karma 50 zł szczepienia 45 odrobaczenie 100 zł puszki -80 zł - na Miłka -315 wpłaty: 75 zł od koleżanki Ewa Marta 100 zł z zebranej bazarkowej kasy na maluchy. 25 zł ronja 50 zł Luckowa mama 70 zł idusiek (uzbierane z wpłat) 49 zł z bazarku myszy - 54 zł na plusie ;) Quote
mysza 1 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Tymczasy pilnie, tymczasy. Megii, ile możesz wziąć? :eviltong:;) Quote
tripti Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 ten Brok za Sochaczewem czy ten Brok jak jedzie się na Białystok? Quote
koosiek Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 tripti napisał(a):a gdzie to wogóle jest? do jakiej miejscowości blisko? to ten Brok w Kampinosie? To chyba nie ten Brok ;) Quote
mysza 1 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 tripti napisał(a):ten Brok za Sochaczewem czy ten Brok jak jedzie się na Białystok? Ten na Białystok (zbaczając z trasy) Quote
idusiek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 TAK, TO TEN brok - pomiedzy Warszawą a Białystokiem Quote
Ewanka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 kolejna tragedia ......... zapisuje, ale nie mam jak pomoc ................ :( mam komplet, no i jeszcze teraz ta zlamana reka :/ Quote
paulinken Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Jestem i ja... osoby, które prowadzą DT i przychodzą mi do głowy: hotel_lilki, yumanji, mariamc, daśka, Ewanka, mestudio, hotelamok, zuziaM, BeaBono, Arktyka, Ania + Milva i Ulver, borysus... Ja mogę ewentualnie wspomóc groszem. Quote
idusiek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 jutro bede miała zdjęcia małych, podobno są sliczne- ŁACIATE :( ja naprawde nie mam jak im pomóc- a większość hotelików jest bardzo daleko :( potrzebne coś w Wawie lubo okolicach.:( Quote
paulinken Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 idusiek napisał(a):jutro bede miała zdjęcia małych, podobno są sliczne- ŁACIATE :( ja naprawde nie mam jak im pomóc- a większość hotelików jest bardzo daleko :( potrzebne coś w Wawie lubo okolicach.:( Jeszcze Renata5 i kikou. Quote
tripti Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 to szczeniaki, trzeba szukać bezpłatnych domów, dojdą szepienia, może i inne wydatki, zależy w jakim stanie są. Może jak ludzie zobaczą zdjęcia to wtedy się zlitują. Takie szczylki szybko do domków idą. Quote
mimiś Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 jak będą zdjęcia to moze prędzej znajda sie DT Quote
megii1 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 mysza 1 napisał(a):Tymczasy pilnie, tymczasy. Megii, ile możesz wziąć? :eviltong:;) Na dzień dzisiejszy nikogo:( A dziś przyszła do mnie babcia ze wsi... pamiętasz mówiłam Ci o suce, u mnie na wsi, białej w łaty. Chcielismy ja zabrać i wysterylizować ale ludzie się nie zgodzili. I teraz jest zachudzona suka i ...dwa szczeniaki. Ona ich nie karmi, ludzie nie dają jeść, na uśpienie po porodzie nie było pieniędzy. Czekają aż umrą śmiercią głodową. Musze wysłać tam jutro Darka z flaszką i może chociaż szczeniaki oddadzą. I dalej nie wiem co z nim zrobię. Chyba klatka Amigo w garażu. Quote
idusiek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 NIESTETY, WYGLADA NA TO ,ŻE NIE UDA SIE IM POMÓC :(:(:(:(:(: idę palnąć sobie w łeb :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(: Quote
auraa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Ida spokojnie, Zdjęcia, trzeba porozsyłać wątek i coś się ruszy! Quote
go-ja Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Jestem. Ida... Bądź dobrej myśli. Rozsyłajmy wątek! Musimy chociaż próbować coś zrobić. Nie ma tam jeszcze jakiejś fundacji blisko? Quote
malagos Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Najważniejsze są tymczasy. O reszczie pomyslimy. Pomogę w odrobaczeniu i odpchleniu. Żeby tylko ktoś je wziął, do wiaty, budy, szopy - gdziekolwiek!! Quote
Recommended Posts