abero Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Jutro będę się prawdopodobnie widzieć z osobą, która ma dobry kontakt z p. Hejdą z TV. Nadam temat. Nie zapominajmy też o radiu. W tę sobotę już prawie na pewno o Mamci będzie, audycja ma sporo słychaczy, paru psom już pomogli. Quote
abero Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Mamcia dziś znów była na wybiegu. Biegała, węszyła, robiła toalete :-). Odbiegała na spore odległości, co świadczy o jej rosnącej pewności siebie, ale co jakiś czas zerkała i upewniała się, czy jestem. Ogon jej chodził jak szalony! Temat TV nadany, ale programu nie było pół roku na antenie i nie wiadomo, kiedy by się udało Mamcię wcisnąć. Będę walczyć :-) Quote
zebrazebra Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ja również! Cieszę się, że widać pozytywne zmiany. Z góry przepraszam, może nie doczytałam, ale czy Mamcia potrzebuje jakieś kocyki, polary? Quote
abero Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Dzięki, [B]zebrazebra[/B], ale nie trzeba. Teraz w zimie we wszystkich boksach jest podścielone. U Mamci jest wykładzina a na niej koce. Quote
DoPi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a czy mozna wziąć mamcie ze schronu na spotkanie takie psie w gazeta cafe? Quote
abero Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Myślę, że można to przemyśleć, choć ona bardzo boi się nieznanych osób i miejsc. Ostatnio wyprowadziłam ją na wybieg z dziewczyną, którą słabo kojarzy. Biegała, węszyła, a potem chciała podejść, machała ogonem z daleka i popiskiwała, zbliżała się i zawracała. Dopiero jak dziewczyna wyszła i zniknęła za rogiem, Mamcia podbiegła do mnie. Ale w końcu chodzi o to, żeby nie spędziła reszty życia w znanym sobie, niestety, azylu, musi powoli przyzwyczajać się do nowych okolicznosci. A co sie dzieje na tych spotkaniach? Quote
DoPi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...zeta_Cafe.html http://www.facebook.com/pages/Gazeta...11777562170435 to było pierwsze spotkanie, mam nadzieję, ze następne bedzie bardziej owocne Quote
zebrazebra Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='DoPi']http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...zeta_Cafe.html http://www.facebook.com/pages/Gazeta...11777562170435 to było pierwsze spotkanie, mam nadzieję, ze następne bedzie bardziej owocne Myślę że warto próbować. Trzeba ją pokazać - im więcej ludzi ją zobaczy, tym większa szansa, że znajdzie się ktoś zainteresowany takim psem :) Quote
abero Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 W 7-ej minucie dzisiejszej audycji w Radiu Kraków krótka wzmianka o Mamci: http://chwiladlapupila.pl/informacje/5-luty-2011-klinika-zdrowego-chomika/ Może w którąś sobotę zabierzemy Mamcię do radia i znów coś o niej będzie, obdszerniej. Quote
romenka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Mamcia jest słodka i bardzo śliczna. Jej pasuje wszystko nawet ta łapka przy niej jest piękna!!! Bardzo cudowna psica!!!!Mamciu byleś znalazła najwspanialszy dom na świecie bo na taki zasługujesz!!!! Quote
abero Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Romenka, bardzo dziękuję za ciepłe słowa w imieniu kochanej Mamci. Mam nadzieję, że sunię w końcu ktoś dostrzeże, bo na razie rozpaczliwa cisza...:-( Quote
DoPi Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Byłam na spacerze z psiakami z boksu Mamci i oczywiście z Mamcią. Na razie Mamcie trzeba socjalizować. Jest uroczą sunią:loveu: , ale bardzo się boi. Trzeba ją jak najczęściej brać na spacerki, żeby wyzbyła się lęku przed innymi osobami niż opiekunki. Na razie spróbujemy wrzucić ją do gazety. No i bedę jeździć ja socjalizować choć raz w tygodniu:oops: Quote
abero Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Dzięki, DoPi, czy to Ty byłaś z nimi w piątek? To bardzo ważne, tak jak piszesz, żeby Mamcia zaakceptowała wiekszą ilość osób. Ona już po kilku spacerach rozpoznaje człowieka, zaczyna witać. Ja dziś wyprowadziłam zgraję na dwie raty na duży wybieg. Mamcia wybiegła wręcz z boksu i powlokły mnie za sobą z Ritą na zewnątrz :-) Na wybiegu Mamcia szalała z szybkością niemalże zdrowego psa; mam wrażenie, że łatwiej jej biegać niż chodzić. Pozałatwiała elegancko swoje sprawy - potwierdza się, że wie, do czego służy spacer. Po jakimś czasie zaczęła sobie co chwię odpoczywać na trawie. Przybiega na wołanie i wykłada się do głaskania. Strasznie się pilnuje: co chwilę zerka na człowieka i jak zmieniam kierunek, pędzi za mną. Nich ktoś, kurcze, da jej szansę! To będzie cudowny, wierny, oddany psiak! Quote
abero Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Mamcia znów dziś szalała na wybiegu, tym razem w towarzystkie wszystkich trzech psów ze swojego boksu. Radosna, energiczna. To już inny pies, nawet jeśli przyjdzie jej poczekać na własny dom, to te kilka spacerów w tygodniu, okna na zewnętrzny świat, trochę głaskania i przytulania, to i tak już szalona zmiana w jej życiu po 2,5 roku spędzonych w zamknięciu. Razem z Paoiii nie mogłyśmy się dziś nadziwić jej przemianie. Quote
Kana Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Wspaniale wieści o Mamuśce. A ja mam podobną bidę do mamuśki w podpisie :( Quote
DoPi Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Tak, ja i moje "dziecię":evil_lol: byliśmy na spacerku z psinami wprowadzeni przez Agamikę, bo nie mamy jeszcze identyfikatorów wolontariuszy. No i po pewnym czasie udało mi się wymiziać mamcie za uszkami, po brzusiu i pod bródką:multi: Wszystko idzie ku dobremu:lol: Quote
chwiladlapupila Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [video=youtube;P1ANBGXqwBg]http://www.youtube.com/watch?v=P1ANBGXqwBg[/video] Quote
alice midnight Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ciesze sie bardzo ze ciotki z krakowa tak dbają o Mamcie :))) Quote
abero Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Filmik urywa się nagle, bo operatorka została nagle "zaatakowana" przez Mamcię i Nero naraz i przewrócona :-) Quote
abero Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Kochani! Mamcia ma ogromną szansę już wkrótce znaleźć ciepły, kochający dom! Decyzja już właściwie zapadła, ale ja uwierzę, jak zobaczę Mamcię w domowych pieleszach :-) Quote
abero Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 paoiii napisał(a):jej jakie cudowne wieści! Tak, Paoiii, to jest dzień dobrych i złych wiadomości, choć przważają dobre: szansa dla Mamci, poprawa u Luckiego, adopcja Migotki. Mimo to, trudno zapomnieć o niesprawiedliwym, bardzo przedwczesnym odejściu Kolombo :-( Quote
Limba Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Mamciu, wiedziałam, że ci się uda, wierzyłam w to, mimo iż moje długie poszukiwania domu dla ciebie wśród moich znajomych nic nie dały, wszyscy zapsieni, ja zapsiona + kot, bezsilność! Trzymam kciuki, żeby to był dom - cudo, ja też mam ukochane niepełnosprawne suczki, a wszystkie problemy są do rozwiązania, trzeba być cierpliwym, nieskończenie cierpliwym i dać szansę! Dziękuję osobom, które "nagłośniły" Mamcię i uratowały ją! Quote
Recommended Posts