zebrazebra Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Preparat dla Mamci już u mnie, proszę o pw z adresem do kogo go wysłać :) Quote
abero Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 zebrazebra napisał(a):Hop Hop, czekam na pw z adresem :) Poszło :-) Quote
zebrazebra Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jutro wysyłam z najlepszymi życzeniami i miziankiem :) Quote
zebrazebra Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Preparat wysłany priorytetem do abero :) Podnosimy piękną sunię! Quote
zebrazebra Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Co tu tak pusto? Sama ze sobą gadam... :( Mamcia czeka na cioteczki!!! Quote
abero Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Ja niestety od wtorku nie byłam w azylu, nie mam więc wieści o Mamci. Paoiii miała być wczoraj, może ma jakieś zdjęcia, filmik? Jak nie, ja się postaram we wt. Wezmę świeże baterie do aparatu :-) Quote
alice midnight Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 nowe foty pięknoty :) jak ona brzuszek wystawia! Quote
paoiii Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Byłam dzis w schronisku natomiast nie udało mi się mamci wyprowadzić.. Byłam u niej w boksie, ale sama nie dałabym rady z tą całą bandą, a niestety nikogo nie miałam pod ręką. Z nimi najlepiej wychodzić na raz np w 2 czy 3 osoby wtedy mamcia czuję się pewniejsza. Niestety dziś skończyło się na kilku głaskach...:( Kamery nie miałam bo rano padało więc bałam się ze mi sie moze np zepsuc... Quote
abero Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 No tak to właśnie u nich w boksie jest; ale głaski też ważne :-) Quote
paoiii Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 abero napisał(a):No tak to właśnie u nich w boksie jest; ale głaski też ważne :-) Własnie dlatego ja tak uwielbiam "moich" podopiecznych z boksów pojedynczych :D Tam trzeba się tylko z jednym męczyc, bo tlyko jeden hce na spacer ;P A na ogólnych wsyztskie na raz chcą ! ;D Quote
alice midnight Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 podejrzewam, że my w ich sytuacji tez bysmy chcieli ;) ja nie wiem czy juz pytałam, za duzo mam tych psiaków w głowie, co sądzicie o postępach Mamci? Czy w schronisku jest lub czy wspolpracuje z, bechawiorysta? Zeby tak Mamcie profesjonalnie oduczyc lęku, Na jakiejs zasadzie mozna organizowac zbiórki dla konkretnego psa i czy np. zlecic komus odpłatnie sesje z psicą? czy istnieje cos jak wirtualna adopcja na zasadach schroniska?, Quote
abero Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Preparat dotarł! Jutro zawiozę do schronu z opisem permanentnym pisakiem, że to dla Mamci. alice midnight, w azylu jest na pół etatu behawiorystka-szkoleniowiec, zapytam, czy by Mamcię oceniła, może będzie miała czas z nią poracować, jeśli to konieczne. Ale myślę, że przypadek Mamci nie jest taki beznadziejny. Do osób, które troszkę zna bardzo się w boksie cieszy, jak widać na zdjęciach, wywala brzucho do głaskania, skacze na ramiona i się przytula. Największy lęk jest chyba przed przestrzenią, nieznajomym miejscem. Na spacerze głównie się stresuje i ciagnie z powrotem. Adopcja wirtualna istnieje, nie wiem, jakie są zasady, nigdy się tym specjalnie nie interesowałam, zapytam jutro, jeśli tylko mój sklerotyczny mózg nie odmówi posłuszeństwa. Quote
alice midnight Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 dopytaj :) ja poczytam na stronie schroniska, mamci przydałby sie stały "nadzór" ktoś kto by z nia ćwiczył przełamywanie lęków regularnie. Quote
abero Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 tamb napisał(a):Mamcia jest w Dzienniku Polskim. Na razie cisza, ale może ludzie po południu siądą do gazet i, miejmy nadzieję, ktoś się odezwie :-) Quote
tamb Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jak nikt fajny się nie odezwie to ogłoszenie za jakiś czas powtórzymy. Tylko każdego dnia spędzonego w schronisku szkoda. Quote
abero Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Nadal cisza:-( Ale nie należy się załamywać, czasem ludzie przeglądają gazety po paru dniach i zauważają rzeczy, które wcześniej przeoczyli. Szkoda tylko, że to nie piątkowe albo sobotnie wydanie, bo wtedy więcej ludzi kupuje gazetę. Preparat dostarczony do wetów. Oto dowód, że moja skleroza ma ograniczone rozmiary :-) : Quote
abero Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 W sprawie Mamci ostatnio coś sie dzieje; dzięki zainteresowaniu i błyskawicznej akcji pana Andrzeja, wolontariusza, Mamcia trafiła na stronę Chwila dla Pupila: http://chwiladlapupila.pl/informacje/niepelnosprawna-mamcia-z-iskierka-nadziei-w-oczach-szuka-domu/ Quote
abero Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Jutro (sobota) o 9-ej rano w Radiu Kraków w audycji Klinika Zdrowego Chomika będzie mowa o Mamci. Quote
zebrazebra Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 abero napisał(a):Jutro (sobota) o 9-ej rano w Radiu Kraków w audycji Klinika Zdrowego Chomika będzie mowa o Mamci. I jak? Co mówiono? :) Quote
abero Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Niestety był tak napięty program audycji, że nie udało się wpomnieć tym razem o Mamci jak i o kilku innych psach w potrzebie. Zrozumiałam, że za tydzień audycja będzię ze schroniska, jeśli tak, to zawalczę o parę minut dla Mamci :-) Quote
zebrazebra Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 abero napisał(a):Niestety był tak napięty program audycji, że nie udało się wpomnieć tym razem o Mamci jak i o kilku innych psach w potrzebie. Zrozumiałam, że za tydzień audycja będzię ze schroniska, jeśli tak, to zawalczę o parę minut dla Mamci :-) Koniecznie, sunia zasłużyła na dobry los... Quote
Recommended Posts