Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja niestety od wtorku nie byłam w azylu, nie mam więc wieści o Mamci. Paoiii miała być wczoraj, może ma jakieś zdjęcia, filmik? Jak nie, ja się postaram we wt. Wezmę świeże baterie do aparatu :-)

Posted

Byłam dzis w schronisku natomiast nie udało mi się mamci wyprowadzić.. Byłam u niej w boksie, ale sama nie dałabym rady z tą całą bandą, a niestety nikogo nie miałam pod ręką. Z nimi najlepiej wychodzić na raz np w 2 czy 3 osoby wtedy mamcia czuję się pewniejsza. Niestety dziś skończyło się na kilku głaskach...:(
Kamery nie miałam bo rano padało więc bałam się ze mi sie moze np zepsuc...

Posted

abero napisał(a):
No tak to właśnie u nich w boksie jest; ale głaski też ważne :-)

Własnie dlatego ja tak uwielbiam "moich" podopiecznych z boksów pojedynczych :D Tam trzeba się tylko z jednym męczyc, bo tlyko jeden hce na spacer ;P
A na ogólnych wsyztskie na raz chcą ! ;D

Posted

podejrzewam, że my w ich sytuacji tez bysmy chcieli ;)
ja nie wiem czy juz pytałam, za duzo mam tych psiaków w głowie, co sądzicie o postępach Mamci?
Czy w schronisku jest lub czy wspolpracuje z, bechawiorysta? Zeby tak Mamcie profesjonalnie oduczyc lęku,
Na jakiejs zasadzie mozna organizowac zbiórki dla konkretnego psa i czy np. zlecic komus odpłatnie sesje z psicą?
czy istnieje cos jak wirtualna adopcja na zasadach schroniska?,

Posted

Preparat dotarł! Jutro zawiozę do schronu z opisem permanentnym pisakiem, że to dla Mamci.
alice midnight, w azylu jest na pół etatu behawiorystka-szkoleniowiec, zapytam, czy by Mamcię oceniła, może będzie miała czas z nią poracować, jeśli to konieczne. Ale myślę, że przypadek Mamci nie jest taki beznadziejny. Do osób, które troszkę zna bardzo się w boksie cieszy, jak widać na zdjęciach, wywala brzucho do głaskania, skacze na ramiona i się przytula. Największy lęk jest chyba przed przestrzenią, nieznajomym miejscem. Na spacerze głównie się stresuje i ciagnie z powrotem.
Adopcja wirtualna istnieje, nie wiem, jakie są zasady, nigdy się tym specjalnie nie interesowałam, zapytam jutro, jeśli tylko mój sklerotyczny mózg nie odmówi posłuszeństwa.

Posted

tamb napisał(a):
Mamcia jest w Dzienniku Polskim.

Na razie cisza, ale może ludzie po południu siądą do gazet i, miejmy nadzieję, ktoś się odezwie :-)

Posted

Nadal cisza:-( Ale nie należy się załamywać, czasem ludzie przeglądają gazety po paru dniach i zauważają rzeczy, które wcześniej przeoczyli. Szkoda tylko, że to nie piątkowe albo sobotnie wydanie, bo wtedy więcej ludzi kupuje gazetę.
Preparat dostarczony do wetów. Oto dowód, że moja skleroza ma ograniczone rozmiary :-) :

Posted

Niestety był tak napięty program audycji, że nie udało się wpomnieć tym razem o Mamci jak i o kilku innych psach w potrzebie. Zrozumiałam, że za tydzień audycja będzię ze schroniska, jeśli tak, to zawalczę o parę minut dla Mamci :-)

Posted

abero napisał(a):
Niestety był tak napięty program audycji, że nie udało się wpomnieć tym razem o Mamci jak i o kilku innych psach w potrzebie. Zrozumiałam, że za tydzień audycja będzię ze schroniska, jeśli tak, to zawalczę o parę minut dla Mamci :-)

Koniecznie, sunia zasłużyła na dobry los...