Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajusza napisał(a):
Pozatym to .... grubas sie zrobił!! ledwo wychodzi z budy bo już taki cielak się zrobił :razz: jeszcze trochę a nia dietę będzie musiał przejść :eviltong:

A może jakieś zdjęcia 'tłuścioszka' masz ? :)
Kajusza napisał(a):
W taką deszczową pogodę nie chce wychodzić na spacery, wystawia tylko łepek z budy, rozejrzy się i cofa jak żółw do skorupy :-D

No w schronie też się psiaki najczęściej chowają, nawet ostatnio wołałam Białaska żeby sie pokazał to schował się tak że nawet łepka nie chciał wystawić i wcinał wieprzowe ucho :eviltong:

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie nie mam, bo trudno mi się zorganizować jak jestem z wegą, niechce ryzykowac jakiegoś spięcia między nimi, zresztą zazwyczaj wtedy jest więcej psów i karlos siedzi u siebie. Postaram się na nastepny weekend (jak będę rano) wziąśc aparat i karlosa na spacer to porobię mu trochę zdjęć. Bo z budy to nawet nie ma efektu jak teraz odżył.

A w taka pogode to chyba żaden pies nie chce wychodzić, wega rano tak sie ociąga, żeby tylko odwlec moment wyjścia :-)

Posted

Kajusza napisał(a):
dzis byłam w w Psim Ranchu i odwiedziałam Karlosa - powoli robi postępy, wycisza się, dziś miał spotkane z młodą owczarką, przebiegło bez zgrzytów, ale młoda była zbyt natarczywa i spotkanie było króciutkie, żeby Karlos się nie zdenerwował. Daje sie juz głaskać i nie ekscytuje się tym niezdrowo. Pozatym to .... grubas sie zrobił!! ledwo wychodzi z budy bo już taki cielak się zrobił :razz: jeszcze trochę a nia dietę będzie musiał przejść :eviltong: W taką deszczową pogodę nie chce wychodzić na spacery, wystawia tylko łepek z budy, rozejrzy się i cofa jak żółw do skorupy :-D

Sundeyrose - budy nadal nie ma (tej co zamówiłyśmy) :-( może trzeba tam przedzwonić i wyjaśnić, czemu to tyle trwa??

Zadzwonię dziś. Generalnie w ogłoszeniu było napisane, że termin realizacji to 7 dni (podejrzewam, że roboczych), więc akurat dziś przypada 7 dzień. Dowiem sie i napiszę.
Cieszę się, że Karlosek odżywa troszkę :)

Posted

fotki kiepskie, bo na szybko robione, ale i tak widać, że kości już nie widać, ogon powoli goi się, Karlos nieraz na spotkania z innymi psami - ostatnio bawił się z mołodą amstaffką :-)

ps. budy nadal niema :-(

Posted

buda już jest! Karlos goopek niechce do niej wejść, i teraz jest "Pan na salonach" - ma dwie budu w dwóch kojcach i może wybierać gdzie łaskawie będzie spał :-)

Posted

dziś było spotkanie pierwsze stopnia - Karlos zapoznał się z moją Wegą!! Miałam stresa, bo ona różnie reaguje na psy ..... ale między nimi zaiskrzyło :-) Normalnie z Jackiem byliśmy w szoku! Super było, bawiły się, oboje bardzo delikatni, Karlos memłał jej uszko, lizali się po pyskach! Będąc w Gralewie będe mogła go brać na spacery z Wegą bez obaw, że się pogryzą :-) ........ ale żeby nie było tak różowo - Karlos miał spięcie z psem, przez kraty, ale i tak pysk ma poraniony, w sumie już w strupach, ale nie wygląda to ładnie :-( także raczej z samcami nie może miec żadnego kontaktu!

cdn

Posted

do ludzi Karlos nie wykazuje agresji, ze mną była Sundeyrose, której Karlos nie zna, ale nie miał problemów z tym - dawał się głaskać,wykonywał jej polecenie :-) Ogona już wogóle nie gryzie, i ładnie sie zagoił, jednak chyba nigdy mu już końcówka nie zarośnie sierścią :-(

cdn

Posted

prawda?? zaraz wstawię więcej fotek, ale trochę powoli mi to idzie :-) sierśc ma taką miękką, i taki wielki się zrobił :-) nie taki szkielecik jak wtedy gdy go przywiozłam :-) fajny pies poprostu się zrobił, mam nadzieje, że w końcu zadzwoni ktoś w jego sprawie!

Posted

phase napisał(a):
Jestem u Donki to i u Karlosa będę.
śliczny czarnuch, szkoda tego jego łebka.
Widzę, ze chyba już pogoda lepsza u Was?.

serdecznie witam u Karloska :-) u nas już lepiej, dziś było na plusie w ciągu dnia :-) Mam nadzieje, że te strupki szybko zejdą i nie będzie śladu :-)

• 2 weeks later...
Posted

u Karlosa coraz większe postępy, poznaje coraz więcej psów - dziś bawił się z grupą młodych psów (kilku miesięcznych) labkami i owczarką kaukazką :-) Potem, już na smyczy, zapoznał sie z kolejnymi - dwoma młodymi i jednym dorosłym goldenem! Nie wykazał żadnej agresji do tego dorosłego :-) Fajnie widać, jak zmienia się jego zachowanie, juz nie jest tym samym psem co w schronie :-)

Posted

[quote name='czikusiowa']świetnie,że Carlos nie wykazuje agresji do innych psów, pomoże mu to na pewno znaleźć domek :)
wyjdzie jeszcze chłopak na ludzi ;)[/QUOTE]

niewiem, czy będzie mógł tak "beztrosko" bawić się z każdym psem, to jednak dorosły pewny siebie samiec, ..... jednak nie atakuje innych psów, na spacerze nie rwie się, z sukami i młodymi psami jest bezkonfliktowy. Moja Wega warknęła ostro na niego (będąc na smyczy, bo niestety ciągle ma problem :smyczowy") a on stoicki spokój, nie dał się sprowokować.

• 2 weeks later...
Posted

koelka napisał(a):
Ale fajny widok - Wega bawiąca się z Karlosem - super:)

a tu jeszcze lepsze widoki .... bo ruchome :-) czyli filmik z Karlosem w roli głównej!

Ps. serce się raduje jak widac taką zmianę, a Biała, Dona i reszta nadal w schronie :-(