iwcia93 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Kajusza napisał(a): Pozatym to .... grubas sie zrobił!! ledwo wychodzi z budy bo już taki cielak się zrobił :razz: jeszcze trochę a nia dietę będzie musiał przejść :eviltong: A może jakieś zdjęcia 'tłuścioszka' masz ? :) Kajusza napisał(a):W taką deszczową pogodę nie chce wychodzić na spacery, wystawia tylko łepek z budy, rozejrzy się i cofa jak żółw do skorupy :-D No w schronie też się psiaki najczęściej chowają, nawet ostatnio wołałam Białaska żeby sie pokazał to schował się tak że nawet łepka nie chciał wystawić i wcinał wieprzowe ucho :eviltong: Quote
Kajusza Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 właśnie nie mam, bo trudno mi się zorganizować jak jestem z wegą, niechce ryzykowac jakiegoś spięcia między nimi, zresztą zazwyczaj wtedy jest więcej psów i karlos siedzi u siebie. Postaram się na nastepny weekend (jak będę rano) wziąśc aparat i karlosa na spacer to porobię mu trochę zdjęć. Bo z budy to nawet nie ma efektu jak teraz odżył. A w taka pogode to chyba żaden pies nie chce wychodzić, wega rano tak sie ociąga, żeby tylko odwlec moment wyjścia :-) Quote
sundayrose Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Kajusza napisał(a):dzis byłam w w Psim Ranchu i odwiedziałam Karlosa - powoli robi postępy, wycisza się, dziś miał spotkane z młodą owczarką, przebiegło bez zgrzytów, ale młoda była zbyt natarczywa i spotkanie było króciutkie, żeby Karlos się nie zdenerwował. Daje sie juz głaskać i nie ekscytuje się tym niezdrowo. Pozatym to .... grubas sie zrobił!! ledwo wychodzi z budy bo już taki cielak się zrobił :razz: jeszcze trochę a nia dietę będzie musiał przejść :eviltong: W taką deszczową pogodę nie chce wychodzić na spacery, wystawia tylko łepek z budy, rozejrzy się i cofa jak żółw do skorupy :-D Sundeyrose - budy nadal nie ma (tej co zamówiłyśmy) :-( może trzeba tam przedzwonić i wyjaśnić, czemu to tyle trwa?? Zadzwonię dziś. Generalnie w ogłoszeniu było napisane, że termin realizacji to 7 dni (podejrzewam, że roboczych), więc akurat dziś przypada 7 dzień. Dowiem sie i napiszę. Cieszę się, że Karlosek odżywa troszkę :) Quote
koelka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Oto Karlos "grubasek" :) A ma już nową budę? Quote
Kajusza Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 fotki kiepskie, bo na szybko robione, ale i tak widać, że kości już nie widać, ogon powoli goi się, Karlos nieraz na spotkania z innymi psami - ostatnio bawił się z mołodą amstaffką :-) ps. budy nadal niema :-( Quote
Kajusza Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 buda już jest! Karlos goopek niechce do niej wejść, i teraz jest "Pan na salonach" - ma dwie budu w dwóch kojcach i może wybierać gdzie łaskawie będzie spał :-) Quote
czikusiowa Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Pan na salonach wie co mu wolno ;p a niech wybiera Karlos - tyle jego :) Quote
Kajusza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 dziś było spotkanie pierwsze stopnia - Karlos zapoznał się z moją Wegą!! Miałam stresa, bo ona różnie reaguje na psy ..... ale między nimi zaiskrzyło :-) Normalnie z Jackiem byliśmy w szoku! Super było, bawiły się, oboje bardzo delikatni, Karlos memłał jej uszko, lizali się po pyskach! Będąc w Gralewie będe mogła go brać na spacery z Wegą bez obaw, że się pogryzą :-) ........ ale żeby nie było tak różowo - Karlos miał spięcie z psem, przez kraty, ale i tak pysk ma poraniony, w sumie już w strupach, ale nie wygląda to ładnie :-( także raczej z samcami nie może miec żadnego kontaktu! cdn Quote
Kajusza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 do ludzi Karlos nie wykazuje agresji, ze mną była Sundeyrose, której Karlos nie zna, ale nie miał problemów z tym - dawał się głaskać,wykonywał jej polecenie :-) Ogona już wogóle nie gryzie, i ładnie sie zagoił, jednak chyba nigdy mu już końcówka nie zarośnie sierścią :-( cdn Quote
Kajusza Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 prawda?? zaraz wstawię więcej fotek, ale trochę powoli mi to idzie :-) sierśc ma taką miękką, i taki wielki się zrobił :-) nie taki szkielecik jak wtedy gdy go przywiozłam :-) fajny pies poprostu się zrobił, mam nadzieje, że w końcu zadzwoni ktoś w jego sprawie! Quote
koelka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ale fajny widok - Wega bawiąca się z Karlosem - super:) Quote
phase Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Jestem u Donki to i u Karlosa będę. śliczny czarnuch, szkoda tego jego łebka. Widzę, ze chyba już pogoda lepsza u Was?. Quote
Kajusza Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 phase napisał(a):Jestem u Donki to i u Karlosa będę. śliczny czarnuch, szkoda tego jego łebka. Widzę, ze chyba już pogoda lepsza u Was?. serdecznie witam u Karloska :-) u nas już lepiej, dziś było na plusie w ciągu dnia :-) Mam nadzieje, że te strupki szybko zejdą i nie będzie śladu :-) Quote
Kajusza Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 u Karlosa coraz większe postępy, poznaje coraz więcej psów - dziś bawił się z grupą młodych psów (kilku miesięcznych) labkami i owczarką kaukazką :-) Potem, już na smyczy, zapoznał sie z kolejnymi - dwoma młodymi i jednym dorosłym goldenem! Nie wykazał żadnej agresji do tego dorosłego :-) Fajnie widać, jak zmienia się jego zachowanie, juz nie jest tym samym psem co w schronie :-) Quote
czikusiowa Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 świetnie,że Carlos nie wykazuje agresji do innych psów, pomoże mu to na pewno znaleźć domek :) wyjdzie jeszcze chłopak na ludzi ;) Quote
Kajusza Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='czikusiowa']świetnie,że Carlos nie wykazuje agresji do innych psów, pomoże mu to na pewno znaleźć domek :) wyjdzie jeszcze chłopak na ludzi ;)[/QUOTE] niewiem, czy będzie mógł tak "beztrosko" bawić się z każdym psem, to jednak dorosły pewny siebie samiec, ..... jednak nie atakuje innych psów, na spacerze nie rwie się, z sukami i młodymi psami jest bezkonfliktowy. Moja Wega warknęła ostro na niego (będąc na smyczy, bo niestety ciągle ma problem :smyczowy") a on stoicki spokój, nie dał się sprowokować. Quote
Kajusza Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 koelka napisał(a):Ale fajny widok - Wega bawiąca się z Karlosem - super:) a tu jeszcze lepsze widoki .... bo ruchome :-) czyli filmik z Karlosem w roli głównej! Ps. serce się raduje jak widac taką zmianę, a Biała, Dona i reszta nadal w schronie :-( Quote
czikusiowa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 jaka zmiana :p aż miło popatrzeć , a teraz chłopaku do domku ! Quote
Recommended Posts