Kajusza Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 i kolejny filmik z Karlosem i jego psia grupą :-) http://www.youtube.com/watch?v=ITcqEN9RIoU Trzeba zacząć szukac domu dla chłopaka :-) Quote
iwcia93 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 wybiegany Karlos nie ciągnie już jak parowóz :D ! dobrze chłopak ma, oby jego przyszły domek nie był gorszy :) Quote
Milka__ Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 No, Karlosek ma super. przytył bardzo, grubasek z niego teraz. Biega sobie po ogrodzonym terenie :) Wygląda zjawiskowo. I coraz lepiej zachowuje się wśród innych psiaków, miał już spotkania z młodymi samcami, które odbyły się bezkonfliktowo :) Quote
phase Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Super się czyta takie wieści, szkoda że nie z domku, ale naprawdę lepsze to. :) Quote
Kajusza Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 oto opis Karlosa ze stronki behawiorysty: "Karlos to pewny siebie pies, który wymaga zdecydowanego przewodnika. Reaguje na komendy "do mnie", "siad", "zostań", " na miejsce" oraz chodzi przy nodze. Czasami jeszcze zdarza mu się za bardzo nakręcić emocjonalnie i wówczas skacze i próbuje chwytać ręce. Właściwie reaguje podczas kontaktów z ludźmi, zarówno z kobietami, mężczyznami jak i dziećmi. Nie przejawia żadnych zachowań agresywnych w stosunku do ludzi. W stosunku do psów, które poznał u nas, zachowanie Karlosa jest bez zastrzeżeń, można odwołać go i uspokoić, kiedy tylko za bardzo się podekscytuje.[you tube -psieterapie] W nowym domu będzie potrzebował ogrodu [ świetnie sprawdza się jako stróż] i dużo kontaktu z właścicielami. Blokowisko raczej nie jest wskazane, gdyż będzie za dużo bodźców, w szczególności psów. Potencjalny właściciel będzie musiał u nas, w Psim Ranczu, przejść krótki kurs na temat zachowania i postępowania z psami bojowymi, zdobyć zaufanie psa oraz kontynuować bezpłatne szkolenie jak i dalszą socjalizację z psami" musze napisac nowy tekst ogłoszenia i trzeba intensywnie chłopaka ogłaszać, bo juz długo siedzi u behawiorysty :-( Quote
Kajusza Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=210984572273487 wydarzenie ne fb :-) prosze się częstować :-) Quote
sundayrose Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jest bazarek ogłoszeniowy http://www.dogomania.pl/threads/209418-Bazarek-ogłoszeniowy-na-hoteik-dla-Emki-i-leczenie-Livii Quote
Kajusza Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 ok, to ja wieczorem siąde i napisze nowy tekst ogłoszenia. to może zrobimy zrzutke na ten większy pakiet (za 10zł)?? Quote
sundayrose Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Tak jest... :) zrzuta po 'piątaku' i będzie komplecik ogłoszeń. Quote
Kajusza Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 dziewczyny, wczoraj nie maiałam weny na jakiekolwiek pisanie, dziś to zrobie na pewno. Quote
agaga21 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 łał! jaki się z niego grubcio zrobił ;) i widać jaki grzeczny na zdjęciach. Quote
Kajusza Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 ale fajne fotki :-) Mam nadzieje, że szybko znajdzie dom... a to tekst ogłoszenia, prosze o uwagi i zastrzeżenia :-) " [FONT=Arial]Karlos to pewny siebie pies w typie amstaffa, który wymaga zdecydowanego przewodnika. Ma ok. 3 lat, jest wykastrowany i nie ma problemów ze zdrowie. Nowego domu szuka po tragicznej śmierci właściciela i pobycie w schronisku. Nie przejawia żadnych zachowań agresywnych w stosunku do ludzi. Właściwie reaguje podczas kontaktów z ludźmi, zarówno z kobietami, mężczyznami jak i dziećmi. W stosunku do psów, które poznał w trakcie pobytu u behawiorysty, zachowanie Karlosa nie budzi zastrzeżeń. Jednak z uwagi na jego dominujący charakter lepszy byłby dom bez innych zwierząt. W nowym domu będzie potrzebował dużo kontaktu z właścicielami, dlatego nie nadaje się do budy. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Karlosa można adoptować, podpisując umowe adopcyjną i zgadzając się na wizytę przed adopcyjną. Pies nie jest na sprzedaż. Obecny opiekun (behawiorysta i szkoleniowiec psów) ma prawo zdecydować, który dom będzie najlepszy dla niego. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Tel. kontaktowy: [/FONT][FONT=Arial]501 675 375[/FONT] [FONT=Arial]Więcej informacji nt Karlosa można znaleźć na stronie: [/FONT] [FONT=Arial]http://www.psieranczo.com.pl/adopcje/psy-gotowe-do-adopcji.html" [/FONT] Quote
koelka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Tekst dobry. Ja może zamiast dokładać do pakietu ogłoszeniowego, zrobię mu allegro. Quote
Kajusza Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 dobra, a my z Natalia się zrzucimy na jakis pakiecik :-) Quote
sundayrose Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ok :) Tekst akurat :) Jeszcze ze 4 fotki trzeba wybrać. Quote
Kajusza Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 to może te (z psem, z ludzmi i samemu) Quote
sundayrose Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Zamówiłam ogłoszenia. Duży pakiet, jak na chłopaka przystało ;) Muszę jeszcze dosłać info w jakich okolicach ma być ogłaszany? Lubuskie, Gorzów, czy cała Polska? Quote
czikusiowa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 jaki radosny Karlos :p mam nadzieję,że ogłoszenia dadzą szybki odzew Quote
Kajusza Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 sundayrose napisał(a):Zamówiłam ogłoszenia. Duży pakiet, jak na chłopaka przystało ;) Muszę jeszcze dosłać info w jakich okolicach ma być ogłaszany? Lubuskie, Gorzów, czy cała Polska? ja już sama niewiem :-( chyba to nie ma reguły, skąd zadzwonią .... dziś byłam na wizycie p/ad w sprawie innego ttb, dom może za kilka miesięcy weźmie sunie jako komana dla Rysia, to obiecali, że w pierwszej kolejności rozejrzą się u nas w schronisku :-) super, bo domek naprawdę fajny! Quote
koelka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Allegro dla Karlosa: http://allegro.pl/karlos-amstaff-czeka-na-dom-i1670383114.html Quote
Recommended Posts