Jump to content
Dogomania

HUSKY, MALAMUTY - w roznym wieku [bezdomne.szpice] - aktual. 2006.12.29

Recommended Posts

Posted

uaktualnione zaprzegowce:
(2006.12.29)

SH:
73o1

Domu szuka siberian husky, który błąkał się przez 3 tygodnie w okolicach Zabierzowa Bocheńskiego ( koło Krakowa), przygarnął go dobry człowiek, ale po poczytaniu o rasie i obserwacji psa uznał, że pies nie nadaje się dla niego. Pies nie posiada tatuażu, ani czipa i nikt go nie szukał po za właścicielami niepełnych kurników. Weterynarz określił wiek psa na 1,5 – 3 lata. Pies jest bardzo przyjazny do ludzi, kotów i dzieci. Uwielbia gdy mu się poświęca czas. W domu nie nocował, ale gdy jest wybiegany, to jest spokojny i potrafi znaleźć sobie miejsce w mieszkaniu, nie przeszkadzając innym. Pies nie lubi gotowanego jedzenia, nauczony jest jeść suchą karmę. Pies jest w Zabierzowie Bocheńskim.

(niestety tylko takie zdjęcia, przynajmniej narazie)

2:
74o1

Domu szuka mieszaniec siberian husky, który został oddany do schroniska przez właściciela. Demi ma 10 m-cy. Jest łagodny i przyjazny. Pełen temperamentu i siły, wymaga aktywnego opiekuna. Uwielbia długie spacery i zabawę z człowiekiem. Ładny i mądry, idealny do domu z ogrodem.

3:
75o1

Domu szuka siberian husky, który został oddany do schroniska przez właściciela. Funt ma około 3 lata i od sierpnia przebywa w schronisku.

4:
77o1

Domu szuka sunia husky 3 letnia. Suczka nie ma rodowodu i nigdy nie biegała w zaprzęgu. Posiada wszystkie aktualne szczepienia. Bardzo lubi dzieci, nie jest agresywna w stosunku do ludzi. Jest bardzo żywiołowa, poluje na inne zwierzęta ( kury, króliki). Suczka jest niedaleko Polic.

5:
78o1

Domu szuka 5 m-ny pies husky. Psiak jest miłym szczeniakiem wychowywanym w domu. Maks jest w Poznaniu.

AM - brak

INNE:
1:
17o3
Domu szuka pies grenlandzki 2 letni, wykastrowany. Umaszczenie wilczaste. Pies miał dwa zabiegi ( ciało obce) i raz był mocno pogryziony. Pies jest wychowywany w domu w wyniku stałej opieki jakiej wymagał po zabiegach. Lekko utyka na tylną kończynę ( szczególnie po wysiłku), co jest wynikiem pogryzienia. Do oddania jest w dobre ręce jako pies do towarzystwa. Nie przejawia żadnej agresji wobec ludzi i dzieci. Pies jest miły, łagodny, kontaktowy, ułożony jak na szpica, potrafi chodzić na smyczy i nie kopie dziur. niestety lubi zjadać różne rzeczy ( efekt - dwa zabiegi), lubi polować na inne zwierzęta typu wiewiórki itd. Pies jest w Rzeszowie. Zdjęcia wkrótce.

2:
(16o3) W Polsce południowej szuka nowego domu suczka Sara - mieszaniec malamuta i owczarna niemieckiego. Sara ma cztery lata, jest bardzo grzeczna i potrafi długo zostawać sama. Jest wdzięczna i nie wymaga specjalnego traktowania. Jest to suka która ma olbrzymie zdolnosci przystosowawcze. Odwdzięcza się za każde pogłaskanie. Potrafi ostrzec jeśli ktoś obcy kręci się wokół domu. Transport do ustalenia.

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiosno bardzo dziekuje, za dzisiejsza pomoc w Koncercie na trzy psy i kota

Pies pojechal do domku tymczasowego, ktory juz moze byc docelowym. Domek z ogrodkiem, mlodzi ludzie, duzego serca znam ich...umkneli mi w poszukiwaniach domkow...widujemy sie z rzadka
i dobrze sie stalo, bo dzis ta mysl spadla jak z nieba

Pies odchodzil radosnie, w podskokach, Pan tez !

Ogladalam zdjecia tych proponowanych tu psow i mysle ze on jest najbardziej podobny do Sary, czyli Onka z Malamutem

Czy mozesz wskazac mi dla nich strone, w ktorej mogliby sie zaznajomic blizej i poznac wskazowki, ktore przydadza im sie w wychowaniu dorastajacego szczeniaka slodziaka?
czy to porownanie moje wydaje ci sie sluszne?

Wiosno jeszcze raz dziekuje.
Zglosilam na Paluch i kontoluje ogloszenia...jesli jednak jest to wakacyjna przygoda psa, wskutek urlopow, to zakonczyla sie wspaniale dla psa!

Posted

Pixie - to ja na pewno pomoglam.. ? bo prawde mowiac, to nie wiem, o jakiego pisiaka chodzi.. :roll:

na pewno moge pomoc w informowaniu - polecam tresci strony
http://www.husky.info.pl/ohuskich.html
i zapraszam na forum zaprzegowe www.dogolandia.pl

opisy rasy dotyczace husky'ch mozna smialo 'przykladac' do malamutow - patrzac z perspektywy osoby nie majacej wczesniej nic z zaprzegowymi wspolnego, sa takie same.

napisz mi prosze o jakiego to psa chodzi i czy to na pewno ja, bo nie wiem teraz o co chodzi.. :)

Posted

wiosna napisał(a):
Pixie - to ja na pewno pomoglam.. ? bo prawde mowiac, to nie wiem, o jakiego pisiaka chodzi.. :roll:

na pewno moge pomoc w informowaniu - polecam tresci strony
http://www.husky.info.pl/ohuskich.html
i zapraszam na forum zaprzegowe www.dogolandia.pl

opisy rasy dotyczace husky'ch mozna smialo 'przykladac' do malamutow - patrzac z perspektywy osoby nie majacej wczesniej nic z zaprzegowymi wspolnego, sa takie same.

napisz mi prosze o jakiego to psa chodzi i czy to na pewno ja, bo nie wiem teraz o co chodzi.. :)

pomoc szeroko pojeta, dom wyluskalam z kalendarza telefonicznego mojego, l
ecz pomoc to dla mnie tez fakt, ze wskazalas droge, chocby tym zglos to do mnie po wypelnieniu...
po przeczytaniu, nie poszlas dalej...
lecz wyciagnelas reke z taka pomoca, jaka mialas
i TO dla mnie JEST BARDZO WAZNA POMOC!!!

dlatego jeszcze raz dziekuje, a dotyczylo to watku
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27733&highlight=Koncert
pytalam na psach zaprzegowych o identyfikacje rasy
i sadze ze podobny z maski do Sary jak pisalam tej ON-ka z Malamutem

Posted

Wiosna! Moze by zrobic z tego watku taki zbiorczy wszystkich zaprzegowcow? nie tylko tych z Bezdomnych Szpicow? Taki jaki maja bullowate.
Co Ty na to? Bo juz jest nastepny husky w kolejce po domek :shake:

Posted

to ja sie bardzo ciesze, ze okazalam sie przydatna :)
ciesze sie jeszcze bardziej, ze psiak ma domek!
super, ze trafil na Ciebie na tym spacerze :multi:

co do 'przewatkowania watku' - mysle, ze to niezly pomysl, tyle, ze ja dodawalabym wszystkie psiaki tutaj 'wymienione' do BS - moze tam sie uda, moze ktos akurat sie zakocha :)
jestem jaknajbardziej ZA !!

Posted

mam taka info z domku , jeszcze bezimiennego muzyka,
ze kuli sie gdy chcieli mu rzucic patyk do aportu i ciagle garnie sie do pieszczot

konisia mowila, ze mogl byc zabrany zbyt wczesnie od matki, jego wlasciel obecny,zastanawia sie czy nie byl bity..czy i jak ...bezbolesnie, sposobem, mozna to sprawdzic...
pytam pod katem, ze gdyby zjawil sie dotychczasowy, to ja bylabym przeciwna podawaniu dalej adresu...
niech ma dobry dom

aha i bardzo interesujace linki podalas wiosno do huskych
ze uciekinier to slyszalam, lecz ze glodowki swiadome...nie i wielu innych rzeczy..ogordek ogrodzony...ale one wpsinajace sa, musz o tym wszystkim uprzedzic i podac link

Posted

Wiosna przesłałam Ci na pw pare ogloszen pt: przyjmę, kupie husky...
jesli juz je widziałas to przepraszam za zaśmiecanie, ale są aktualne w miare, tj nowe z przed paru dni i moze warto by sie z tymi ludzmi skontaktować! zycze powodzenia!

Posted

Ambra - raz jeszcze - dzieki :)
i prosba do wszystkim, ktorym sie takie ogloszenia napatocza - podsylajcie do mnie, albo podawajcie link do BS - moze jakis psiak na tym skorzysta :))

Posted

aha - sprawdzic, czy pies byl bity nigdy na 100% sie nie da - mozna oczywiscie oceniac to po zachowaniu psa - jesli kuli sie na podniesiona gwaltownie reke, krzyki, kije, gwaltowne ruchy nogami, sykniecia, 'odwiniecie' reki - moze to wskazywac na to, ze tak. Jednak jest to bardzo indywidualna kwestia - sa psy bardzo wrazliwe, ktore od zawsze boja sie wszystkiego, chociaz nigdy nie dostaly w leb, a sa i takie, ktore 'mozna tluc i nic'.. ale to dowiadczona osoba jest w stanie mniej wiecej wyczytac obserwujac psa, przez siec nie da sie tergo opisac - moge postarac sie opisac szerzej, jesli potrzebujesz, ale to najwczesniej jutro..

druga sprawa - dostalam info o 12-letniej suni, malamutce - sprawa dosc beznadziejna, bo sucza lapie zebami dziecko, podobno nie mocno, ale rodzice sie boja. widza, ze nam ciezko jest znalezc dom nawet dla rocznego psa, biora wiec pod uwage uspienie..