Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ratlerka zaraz na drugi dzięń musi pojechac do weta .Jeśli jest silnie zarobaczona to powazny sprawa bo trucie takiej takiej ilości robali jest niebezpieczne dla zdrowia i zycia .Trzeba to zrobic fachowo bo robale trując się wydalaja toksyny ,które słaby organizm mogą zabic ....

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='E-S']Zabiera As-co jutro 2 - ja obie wiozę w środę wieczorem. Do środy jakoś musimy dać radę tu w Lublinie.[/QUOTE]

Czy zajmiecie się tą śliczną rudą? Zwrócę Wam połowę kosztów transportu ?

Posted

[quote name='bianka0']Czy zajmiecie się tą śliczną rudą? Zwrócę Wam połowę kosztów transportu ?[/QUOTE]

Ja za darmo wiozę sunie. I tak, zajmiemy się obydwoma :D
Ratlerka będzie u weterynarza.

Posted

[quote name='E-S']Ja za darmo wiozę sunie. I tak, zajmiemy się obydwoma :D
Ratlerka będzie u weterynarza.[/QUOTE]

Dziękuję E-S :lol:
To wobec tego jak nic nie macie przeciwko, ruda jamnisia szorstkowłosa byłaby pod moją opieką.

Posted

Vicky mi napisała:
[quote name='vicky1792']Super, a masz może więcej jego zdjęc, lub może jakiś opis konkretny... Zależało by mi na takich informacjach jak - wiek, stosunek do dzieci innych ludzi innych psow,jakies zastrzezenia i tego typu rzeczy :smile:[/QUOTE]
Da się coś więcej dowiedzieć o tym mixie ON x husky? Pewnie nie bardzo... :(

Posted

[quote name='bianka0']Dziękuję E-S :lol:
To wobec tego jak nic nie macie przeciwko, ruda jamnisia szorstkowłosa byłaby pod moją opieką.[/QUOTE]

Nie mam nic przeciwko temu :) A mogą być razem z ratlerką ?

Posted

[quote name='E-S']Nie mam nic przeciwko temu :) A mogą być razem z ratlerką ?[/QUOTE]

Jeżeli nie będzie przeciwwskazań weterynaryjnych, to nie mam nic przeciwko temu :lol:

Posted

[quote name='bianka0']Jeżeli nie będzie przeciwwskazań weterynaryjnych, to nie mam nic przeciwko temu :lol:[/QUOTE]

Pewnie nie, i tak były razem, jamnisia odrobaczona może być po 14 dniach od sterylki dopiero ...

Posted

[quote name='bianka0']Dobrze, to bardzo dziękuję za opiekę nad Ritą do momentu przekazania jej funi :loveu:

Ach, RITĄ :D
Dobra, ok.
Zrobimy suczkom jeszcze sesję fotograficzną w Lublinie, żeby były wolnościowe zdjęcia z miasta do ogłoszeń :)

Posted

Dziewczyny, spróbujemy znaleźć dom stały lub tymczasa dla suki (mieszanka husky a onkiem) przez HuskyAdopcje. Ale potrzebuję więcej informacji o niej i w miarę możliwości jakieś zdjęcia. Chcemy ją wyciągnąć ze schronu, ale każdy chętny potrzebuje informacji typu stosunek psa do ludzi, kotów, innych psów w miarę możliwości do dzieci. Pomóżcie. Założę jej osobny wątek również na Wielkopolskim.

Moja znajoma znajmuje się również Fundacją Rottków. Z tego co mówiła, macie jakiegoś. O info o niego w takim razie również żebram :)

Posted

[quote name='E-S']No ta, szalejemy, dołączysz ? :D[/QUOTE]

Powieki mi strasznie opadają i zaraz odlecę, więc raczej nie dołączę.Poza tym tu już wszystko ustalone, co będę tu tak sama ....leżała:evil_lol:
Czy obie suki idą do boksu nowodworskiego, czy osobno ? Pytam w kontekście propozycji bianki0.

Posted

[quote name='matrioszka2']
Czy obie suki idą do boksu nowodworskiego, czy osobno ? Pytam w kontekście propozycji bianki0.[/QUOTE]

Matrioszko co to jest boks nowodworski, na czym to polega ? :confused:

Posted

[quote name='bianka0']Matrioszko co to jest boks nowodworski, na czym to polega ? :confused:[/QUOTE]

Mamy zarezerwowany 2 -osobowy (?) duży w każdym bądź razie boks na 2 pieski u Funi, który jest na psiaki nowodworskie. Jeśli poszłyby sunie we 2 do 1 boksu to byłoby taniej niż każda do osobnego.

Posted

teoretycznie bedą siedzieć razem ,ale gdyby sie zaczęło pannom poprawiac i np.zaczęłyby gryzc to musze je rozłączyc .
Dorota ty się nie martw .dla twojej tez się znajdzie miejsce .Tylko karantanne najwyżej przesiedzą razem i twoja pójdzie do innego boksu .

Posted

[quote name='Equus']dziewczyny powstawiałam rotka i tą ONko-husky na wątki poszukujące psa i vicky1792 obiecała że wstawi tą suńkę na adopcjehusky - więc chcę się upewnić czy ona nadal w schronie

W sobotę obydwa psiaki byly. Sunia siedziała w boksie w koncie i się przyglądała, a rottek siedzi uwiązany na smyczy poza boksami, bo jest tak samo łagodny jak inna sunia rottka, która jest tam rezydentką i chodzi sobie luźno po schronisku, więc teraz łażą razem :)
Nie jestem w stanie napisać o niej więcej niż jest na wątku schroniska, kierownik schroniska też nie potrafił mi nic więcej powiedzieć. Zdjęcia są najlepsze jakie dało się zrobić i na razie nie ma możliwości zrobienia nowych. Oczywiście nie znam jej stosunku do dzieci, kotów itd. to nie realne żeby się tego dowiedzieć.

Ja poszłam spać a Wy tu rozmowy nocą prowadzicie :D
Jadę dzisiaj po jamnisię i ratlerkę. Jamnisia i tak miała być u mnie do wyjazdu do Funi, więc się bianko nie martw, zajmę się nią. Jak trza będzie to będą obydwie u mnie. Sunie są podobno odrobaczone (ale kiedy? nie wiadomo), mają wściekliznę i obydwie są po sterylce, tylko ratlerka dużo wcześniej, już szwów nie ma. Najgorsze jest to że nie mogę Rity wykąpać :( no ale może przeżyjemy.

Jak się tak rozpędziłyście to może jeszcze któregoś Wam przywieść? jestem otwarta na propozycje :evil_lol:

Bardzo się cieszę że na wątku zrobił się ruch, nawet nie wiecie jak bardzo :loveu:

Posted

[quote name='funia']teoretycznie bedą siedzieć razem ,ale gdyby sie zaczęło pannom poprawiac i np.zaczęłyby gryzc to musze je rozłączyc .
Dorota ty się nie martw .dla twojej tez się znajdzie miejsce .Tylko karantanne najwyżej przesiedzą razem i twoja pójdzie do innego boksu .[/QUOTE]

Nie martwię się funiu, wiem że zawsze znajdziesz miejsce dla psa w potrzebie, dzięki Tobie dowiedziałam się o Puławach.
Ale jak dziewczyny nie będą brały dodatkowego psa do nowodworskiego boksu i suczki nie będą się gryzły, to zawsze będzie taniej. Z chęcią wtedy z tej propozycji skorzystam.

Posted

as_ko, siedzę, jak na szpilkach ... Wiem, że od rana masz urwanie łaba i jajec, ale kurde ... no ... dawaj tu jakieś info : dojechałaś ? zabrałaś ? szelki się przydały ? bez przygód, czy z ? sorki, ale wiesz, że nie mam możliwości zadzwonienia.
Już o foty to nawet dzisiaj nie śmiem, ale ... kliknij cokolwiek, żeby, wiedziała, że dałaś radę z furmanką E-S i z psiutami, i szczęśliwie dotarłaś do home'a swego.

Posted

Suczki już wyciągnięte i są po wizycie u weta.
Ruda Rita jest mniejsza od ratlerki, niespełna 5 kg. Obie śliczne, malutkie i bardzo grzeczne.:lol:
Więcej napiszą E-S i as_ko którym serdecznie dziękuję :Rose:

Posted

No to się uspokoiłam.Żebyś widziała to szaleństwo w oczach as_ko ..., gdy Jej przekazywałam akcesoria do okiełznania tych bestyi :shake::evil_lol:, no i samochód nie Jej, więc tym trudniej i bardziej stresująco.Dlatego cały czas myślę co tam . No, ale jak już się uwolnię z pracy, to zadzwonię, i trudno , że o 22-giej, niech mnie zabija ... trudno.....:-(