Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Equus']wiadomo, nellyduzy (wielkie dzięki!) była i się dowiedziała, szczylków już nie ma[/QUOTE]

No to trzeba mieć tylko nadzieję, że nie stały się Mikołajowymi prezentami...
Oby miały dobre domy:lol:

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak się stały prezentem to pewnie wrócą jak ta suńka co ją jako ostatnia na pudlowy wstawiłam :( ale nie kraczmy - miejmy nadzieje że będą mieć dobre domki!!!

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

MAM OGROMNĄ PROŚBĘ !!!!!!!!! dzis dzwoniła do NAS kobitka w sprawie NATANA / Dzekiego!!!!!!z PUŁAW!!!!!!!

wskoczył do niej na posesje ponieważ jej suka ma cieczkę

zadzwoniła poniewaz Natan miał adreatkę

JAK DOWIEDZIAŁA SIĘ, ze to pies "fundacyjny" ---- zapytała się CZY MOZE GO SOBIE ZATRZYMAC....

dowiedziała sie, ze musi skonataktować sie ze mną...przejść proces adopcyjny - wizytę i KASTRACJĘ

ROZŁACZYŁA SIE

Dzwoniła z budki telefonicznej przy ul. Lubelskiej......

PROSZE WAS O POMOC w przeglądzie posesji w okolicy tej ulicy

nie chce robić na razie ogólnopolskiej AKCJI - NAMIERZ swego sąsiada do nam PRZETRZYMUJE NASZEGO PSA
jak sie nie odnajdzie wszedzie dolezę - do radia...do prasy...do dzielnicowych...

ALE JAK NA RAZIE CHCEMY TO PO CICHU ZAŁATWIĆ

PLizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ZA ODNALEZIENIE PSA lub wskazanie jego miejsca POBYTU /skutecznego/
NAGRODA - nawet dla dogomaniaków - cel wskazany przez dogomaniaka obdarujemy +200 zł

ploszeeeeeeeeeeeeeemy o pomoccc ---- NATAN / Dzeki jest w trakcie leczenia i ma dwie propozycje domów!!!!
włóczykij jest teraz przetrzymywany - nikt ze mną nie kontaktował się - mimo, ze osoba, która dzwoniła w jego sprawie otrzymała kontakt do mnie

Posted

O matko...co za historia :crazyeye:
Anita ul. Lubelska to jedna z głównych ulic w Puławach i jest ona bardzo długa, ale domów jednorodzinnych to jest tam może ze 2 przy tej ulicy. Nie bardzo kojarzę w którym miejscu jest tam budka telefoniczna, ale podejrzewam, że to mógł dzwonić ktoś z pobliskich osiedli, niedaleko Lubelskiej jest jedno nowe osiedle domków jednorodzinnych, reszta to supermarkety, urząd miasta itd. Ale dlaczego ktoś dzwonił właśnie z budki?

Posted

Jak to dlaczego z budki ? Żeby się nr telefonu nie wyświetlił w razie odmowy zostawienia psa, żeby nie można było jej namierzyć po numerze ... cwana bestia jakaś, łatwo nie będzie.

Posted

Ale budkę telefoniczną na prawdę nie łatwo w Puławach znaleźć, prościej jest zastrzec swój numer telefonu, żeby nie pokazywał się osobie do której się dzwoni.

Posted

as_ko napisał(a):
Ale budkę telefoniczną na prawdę nie łatwo w Puławach znaleźć, prościej jest zastrzec swój numer telefonu, żeby nie pokazywał się osobie do której się dzwoni.

Przy zawiadomieniu policji o przywłaszczeniu psa - nie ma numerow zastrzeżonych ...

Posted

E-S napisał(a):
Przy zawiadomieniu policji o przywłaszczeniu psa - nie ma numerow zastrzeżonych ...

A no to chyba że tak...kuźwa nieźle sobie ten ktoś to zaplanował :angryy:

Posted

Na które imię on reaguje?
Mieszkam na osiedlu przy Lubelskiej-popatrzę dokładniej po posesjach...
Napisz mi na pw więcej szczegółów (czy wspomniała jaką ma sukę, jakie ogrodzenie-siatka czy płot itp...) spróbuję go poszukać...

Posted

[quote name='as_ko']O matko...co za historia :crazyeye:
Anita ul. Lubelska to jedna z głównych ulic w Puławach i jest ona bardzo długa, ale domów jednorodzinnych to jest tam może ze 2 przy tej ulicy. Nie bardzo kojarzę w którym miejscu jest tam budka telefoniczna, ale podejrzewam, że to mógł dzwonić ktoś z pobliskich osiedli, niedaleko Lubelskiej jest jedno nowe osiedle domków jednorodzinnych, reszta to supermarkety, urząd miasta itd. Ale dlaczego ktoś dzwonił właśnie z budki?

ES poniezej odpowiedziała - ZAŁAMKA - poszly plakaty do serwisów net i urzedu miasta i pracy - że szukamy psa - za wskazanie miejsca pobytu /skuteczne/ nagroda

[quote name='E-S']Jak to dlaczego z budki ? Żeby się nr telefonu nie wyświetlił w razie odmowy zostawienia psa, żeby nie można było jej namierzyć po numerze ... cwana bestia jakaś, łatwo nie będzie.

cwana - nie popuszcze....pisałma pół dnia - nie poddamy się..najgorzej jak ta osoba zdejmie PSU adresatke z numerem..juz nigdy go nie znajdizmey...on ma chipa - na dane poprzedniego własciciela!!!!który go NIE CHCE!

[quote name='nellyduży']Na które imię on reaguje?
Mieszkam na osiedlu przy Lubelskiej-popatrzę dokładniej po posesjach...
Napisz mi na pw więcej szczegółów (czy wspomniała jaką ma sukę, jakie ogrodzenie-siatka czy płot itp...) spróbuję go poszukać...

Dzieki - to TY DZWONIŁAS DO MNIE dzis - prawda...
Dzięuję za pomoc..
Babak - głos dojrzały..ma suke labka/i ma cieke!/ miała komórke bo słychać było jak wstukuje numer do komórki!!!!!CWANA BESTIA...
czego się boję!!!
macie na terenie Miasta pare PSEUDOHODOWLI!!!
nie wime - czy ta babka co ma tą labkę - to nie ta pseudo co sie ogłasza! NORMALNY człowiek to by oddał psa!

wszedize piszę, ze NAGRODA za wskazanie miejsca pobytu!!!i tak będzie!!!
ktokolwiek go namierzy - nawet zulik spod kiosku - dostaje nagrode..
a moze wysłac wam podrukowane ogłoszenia ---cOOOO?

• 2 weeks later...
Posted

Byłam dzisiaj w schronisku ;) Niestety kierownika nie było, przyjechał tylko wet, który dojeżdża do schronu z Lublina i jest tam 2 razy w tygodniu. O psiakach mam tylko podstawowe informacje. Pogoda straszna, zimno i śnieg :( Zdjęcia mam niestety słabej jakości bo aparat stary a i psy nie bardzo chciały ze mną współpracować :mad:
Psów jest sporo, szczeniaków podobno nie ma.

Posted

1)

2) Suczka ONkowata, 2-lata, Bardzo fajny ma charakter, spokojna i przyjazna. Podobno matkowała szczeniaków, które były podrzucone do schronu i jak szczeniaki domy znalazły to została sama, smutna.

3) Śliczny piesek, 1,5-roku. Szorściak raczej. Przestraszony, wyciągnięty z boksu był bardzo zdezorientowany.

4)

Posted

5) Piesek. 6-7lat. Bardzo spokojny, przyjacielski, siedział cały czas przy kratach, wypuszczony od razu pobiegł do furtki i próbował sobie łapką ją otworzyć :( Smutny.

6) Malizna, suczka. Prosiła cały czas o uwagę.

7)

Posted

8 ) Molosowaty (chyba bo się nie znam) piesek. Starszy. Podszedł tylko 2 razy do mnie, potem zaraz wrócił do budy i już nie wychodził, spokojny, ale smutny i zrezygnowany. Nie słyszałam w ogóle żeby szczekał.

9) Malutka suczka, wychudzona. Podchodziła do mnie ale niepewnie. Chowała się za koleżankę.

Widać ją też 2 zdjęcia wyżej wciśniętą w kąt.

Posted

10) Dwie bardzo fajne suczki. Obydwie tej samej, średniej wielkości, tak do kolana. Gładkowłose.

a) Biała w rude kropy ma ok. 1,5 roku. Jest świeżo po sterylce.

b) Czarna ma ok. 3 lata

11)

12)

Posted

13) Onek - pies, agresywny, z zębami startował do weta przy nas.
Po prawo suczka, średniej wielkości.

14) Piesek, bez oka :( 2-lata, bardzo czujny, nieufny.

15) Onkowaty piesek, szczekacz. Ma ok 2-lata.

• 3 weeks later...
Posted

To ja powrzucam nowe zdjęcia ze schronu...a nóż ktoś do nas zajrzy. Te psy bardzo potrzebują pomocy, tam w schronie rzadko kto bywa, a one siedzą bardzo długo :(

1) Tą pannę już Wam pokazywałam, ale co tam.

2) Sunia - jamniczka szorstkowłosa. Ma ok. 4 lata. Do krat podchodzi do ludzi, ale jak pracownik chciał ją złapać i wyciągnąć z boksu to uciekała. Bardzo długo siedzi już w schronisku, ponad pół roku i nikt się nią nie interesuje :(

Posted

5) Suczka - 2 lata - piękny mix owczarka niemieckiego i huskiego. Sunia wyciągniętą z boksu stała spokojnie i się rozglądała. Jak widac na zdjęciach ma jedno oczko po huskim a drugie po owczarku. Jest łagodna do ludzi i wesoła, pogodna. Sunia ma bardzo fajną w dotyku sierść, jak u szczeniaka :) Jest po sterylizacji.

Posted

6) Suczka - 1,5 roku - Niesamowicie wychudzona co widać na jednym ze zdjęć :( Gładkowłosa, ma bardzo ładną sierść. Wyciągnięta z boksu stała bardzo spokojnie, troszkę się bała, ale szukała kontaktu z człowiekiem. Jest łagodna. Po sterylizacji :)

7)

8)

Posted

9) Rottweiler - pies, ma ok 5 lat. Pies idealnie nadaje się do pilnowania posesji. Z daleka szczeka i hałasuje, przez co wzbudza respekt, natomiast jeśli się do niego podchodzi to jest niesamowicie łagodny, bez problemów daje się głaskać. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Nie wszczyna awantur. Wyciągnięty z boksu na smycz stał spokojnie i się rozglądał, nie szalał.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

10) Młody - 4 lata - piesek. Piesek bardzo energiczny, tak się cieszył że został wyciągnięty na smycz, że trudno było go na niej utrzymać - tańczył z radości :loveu: Jak podeszła do niego osoba żeby go pogłaskać, to się uspokoił, podsuwał się żeby go głaskać i przytulać :) Bardzo potrzebuje czułości. Średniej wielkości, max. do kolan.