Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fafik i Wika dziękują wszystkim, którym ich los nie jest obojętny...
Maluchy są w świetnej formie. zaczęliśmy podawać im wit. B3. W dalszym ciągu dopisuje im apetyt. Sporo urosły, zwłaszcza z Fafika jest już niezła baryłka ;). Ale czemu się dziwić - jedzenie wciągają jak odkurzacz :lol:.
Właśnie, odkurzacz... Wczoraj poznały tego okropnego, buczącego stwora :crazyeye:.
Zanim go włączyłem, rozrabiały w domu jak pijane zające. Kiedy go usłyszały, wtuliły się w posłanie i udawały niewiniątka. Kiedy skończyłem, Wika nieco się ośmieliła i pod moją nieobecność zaczęła nawet podgryzać okropną "trąbę" tego potwora ;).
Kiedy wchodziłem do kuchni, szybciutko nawiewała na posłanie. Sytuacja powtarzała się po każdym moim wyjściu. Obserwowałem ją z ukrycia, a ona skradała się jak "złodziej" z takim szelmowskim wyrazem oczu :razz:.
Fafik jest bardziej nieufny i przeważnie ustępuje pola siostrze.
Ogólnie psiaki są bardzo grzeczne. Kiedy bierze się je na ręce, wtuliwszy się, zamierają w bezruchu i tylko czasem liżą wąsy wujka ;).
Na posesji nie oddalają się, a kiedy się je woła, przybiegają. Wciąż chętnie bawią się z Benią. Fafik nie musi już podskakiwać, żeby polizać ją po pysku.
Czasem zaczepiają Bonusa, który ostrzegawczo obnaża kły. Chłopak nie lubi jak mu się smarkacze plączą pod nogami :cool3:. Maluchy są nieco zdezorientowane, bo Zarówno Benia jak i Bonus są czarne i podobnej wielkości.
Inka (ratlerkowata wścieklizna :razz:) bawi się z nimi, pod warunkiem, że w pobliżu nie ma innych psiaków. Jest jakby zazdrosna o nie. Dolores (futrzasty tłuścioszek) zwyczajowo ucieka przed takimi napastliwymi malcami.
Maluszkom nie brakuje niczego, poza własnymi, kochającymi domkami...

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Recuanzs, masz jakieś info z domu Kamci-Suzi ?

Fafik z Wiką mają się świetnie. Są niesłychanie spostrzegawcze i uczą się zachowań od innych psiaków. Ma poniższym filmiku widać jak Wika z Fafikiem "małpują" Benię podczas zabawy, a potem Inkę, kiedy polują na krety. W domu są bardzo grzeczne. Czasem zostają na noc w kuchni i przesypiają spokojnie całą noc. Nie słychać najmniejszego szmeru.
A tutaj wspomniany film:

http://www.youtube.com/watch?v=1AksP-P17V0

Posted

Dzwonią, ale póki co nic z tego nie wynika...
Albo mieszkają bardzo daleko, albo obawiają się wizyty przedadopcyjnej. Moja TZ-ka ma w zwyczaju opatrywać to takim oto komentarzem: "niech spadają na drzewo" :cool3:.
Czekamy na TE domki.

Elmiro, miło nam Cię widzieć na wątku maluszków.
A może zajrzysz przy okazji na wątek kolejnej naszej bidy:
http://www.dogomania.pl/threads/196692-List-od-Murzynka-do-ludzi...?p=15763983#post15763983

Posted

Dobre wieści, Tofik dzięki ogłoszeniom Sylwi znalazł DS :multi: i w dodatku zapowiada się na wspaniały, kochający domeczek. Szczeniaczki :modla::modla::modla: dziękują Ci Sylwia pięknie. Została jeszcze maleńka Wikusia i nie wie co się stało, że jest sama :placz: bez rodzeństwa. Trzymamy kciuki, aby i jej się poszczęściło.

Posted

Maleńka Kama pozdrawia Dogomaniaków ze swojego szczęśliwego DS :multi: Co prawda miała być psem "na dwornym" a jest tylko kanapowcem :evil_lol:, ale i tak kocha swoich Państwa, a Pąństwo w zamian noszą na rękach :B-fly:

Posted

Cieszymy się bardzo z tego, że Kamunia-Suzi ma taki fajny domek. Dzięki Mirka za odwiedziny i super wieści.
A ja chciałem tylko zakomunikować, że kto nie zdążył adoptować Wiki, niech ma pretensje do samego siebie ;). Tak, tak, Wikunia jest już w długiej podróży do swojego domku, z wieloma przystankami na mini-tymczasy :p.
I tak, cały dzisiejszy dzień (12h) spędzi u TZ-ki w pracy. Następnie uda się do Radomia, aby tam przespać dwie nocki, a w piątek jest jej wielki dzień :lol:. Przyszła opiekunka odbierze ją w Kielcach, gdzie dowiezie ją moja nieoceniona TZ-ka :loveu:.
Uprzedzam ew. wątpliwości - domek został uprzednio sprawdzony przez doświadczoną dogomaniaczkę. Zdecydowała o tym znaczna odległość,ponieważ domek jest w Czeladzi k/Katowic. Długo rozważaliśmy za i przeciw, ale ludzie wyglądali tak bardzo O.K., że po namyśle zdecydowaliśmy o tym, żeby zamieszkała z nimi. Żaden inny sensowny domek nie wyraził chęci adopcji suni.
A przepraszam... Był jeden i owszem.
Pojechaliśmy specjalnie do Brwinowa, żeby odwiedzić regularną pijacką melinę.
Dwóch niezbyt zachęcająco wyglądających jegomości (no jeden to już rekord świata :cool3:) przywitało nas w progu. W tej samej chwili mój umysł zaczął kombinować, jak wyjść z tego "impasu" obronną ręką. Zanim to nastąpiło, TZ-ka przez grzeczność zdążyła zapytać, czy panowie mieszkają sami, na co jeden z nich wybełkotał, że jest jeszcze matka, ale... śpi (a trzeba Wam wiedzieć, że nie była to bynajmniej noc :roll:). Postanowiliśmy więc ulotnić się czym prędzej, tym bardziej, że woń, w której skąpane było całe mieszkanie, przyprawiała o... powiedzmy "zawrót głowy" :shake:.
Tak więc wróciliśmy z dalekiej podróży, aby teraz zawieźć Wikę jeszcze dalej.
Miejmy nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się skończy...
Dam znać co i jak.
A ja już tęsknię za tym, sikającym w kuchni, gnojkiem...
Kto teraz przytuli się do mnie w nocy?
No tak, może w końcu sztuka ta uda się mojej TZ-ce :evil_lol:.

Z ostatniej chwili:
Wika jest niesłychanie grzeczna. Siedzi z TZ-ką w pracy jak trusia. Wszyscy nie mogą wyjść z podziwu, że szczeniak może być tak spokojny. Żartują sobie, że można by ją postawić na półce w charakterze maskotki :lol:.
Po wyniesieniu na dwór natychmiast sika i po chwili dopomina się wzięcia na ręce.
W podróży również nie ma najmniejszego problemu. Taki psiak to skarb.
Mieliśmy w swojej historii trochę szczeniorków, ale z tak grzecznymi jak nasza trójka bohaterów, jeszcze się nie spotkaliśmy.

Posted

no i się poryczałam ... :roll: Najpierw, gdy je znalazłam, poryczałam się ze złości i bezsilności na ludzką głupotę i okrucieństwo a teraz ... to już chyba tylko z radości. Cała siódemka znalazła domeczki :sweetCyb: i mam nadzieję, że zawsze będą miały kochających Państwa.

Posted

To ja wraz z moim narzeczonym będziemy mieć niewątpliwą przyjemność i zaszczyt ugościć Wikę w jej nowym domku, Naszym wspólnym :) Już jutro nastąpi ten szczęśliwy dzień kiedy pojadę do Kielc ją odebrać i nareszcie przytulić. Wszystkim ludziom którzy pomogli tym szczeniaczkom w tym oczywiście Wiki, aby znalazły swoje nowe domy- BAARDZO DZIĘKUJEMY!!

Posted

Też Cię witam Daroth :bye:, miło, że oprócz DS zyskaliśmy jeszcze jednego dogomaniaka :cool3: Życzę szczęśliwej i bezśnieżnej podróży do domeczku i oczywiście czekam na wieści !!!

Posted

Co prawda zdjęcia przesłałem już nieco wcześniej, ale były małej rozdzielczości (adoptowane do ogłoszeń i forum).
Jeśli zaś chodzi o zdjęcie z Twojego avatarku, to było ono powodem małego zamieszania... Za nic nie mogłem się dogadać z pewnym gościem, który twierdził, że piesek jest za kratami. Byłem już prawie przekonany, że to jakaś pomyłka.
Tak czy inaczej, kiedy TZ-ka pociągnęła nieco zainteresowanego za język, okazało się, że z powodu wyjazdów, poprzednie psiaki oddawali komu popadnie, a po powrocie brali kolejnego. Najciekawsze jednak jest to, że nie widzieli w tym nic złego :shake:.

Z ostatniej chwili:
Wika jedzie pociągiem do Kielc, skąd dalej podróżować będzie samochodem ze swoją Pańcią...

Posted

Ona tu przechodzi przez rozplecioną siatkę w ogrodzeniu. Nawiasem mówiąc, ... siatka została rozpleciona :cool3: bo maluchy podrosły i bałam się że w końcu utkną w oczkach :crazyeye: Początkowo były tak małe, że przechodziły przez oczka w siatce bez problemu :shake: Najgorsze, że jeszcze tego nie zreperowałam :oops:

Posted

Wika już ze swoją Pańcią jedzie do nowego domu...
Pewnie jest zaskoczona nową sytuacją, ale mam nadzieję, że już za kilka dni będzie znów sobą i dostarczy swoim opiekunom wiele radości.

Posted

W ramach akcji wspomnień, wklejam Tobiego, który jako pierwszy wybrał się do DS opuszczając niefrasobliwie rodzeństwo :loveu: Po prostu przykleił mi się do nogi i powiedział, że do swoich nie wraca :evil_lol: pomieszkał już na działkach a teraz chce do domu !!!

Posted

Witamy witamy :)

Wikunia oswaja się ze swoim domkiem, baa nawet powiedziałabym że już się oswoiła psoci, rozrabia, aportuje. Tego ostatniego to wczoraj nie mogliśmy się nadziwić że tak malutki piesek już to potrafi. Apetyt w miarę dopisuje. Właśnie odpoczywa ze swoim Panem po długim i męczącym dniu samego lenistwa:evil_lol:. Aaa nie jednak przed chwilką był HOOP Pani na kolanka, noo i już piesek szczęśliwy :) Już musi zalizać wszystko dookoła :) Już jesteśmy w niej zakochani po uszy :loveu:.
Zdjęcia będą za niedługo jak będą baterie do aparatu.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich dogomaniaków :):)

Posted

Cieszymy się razem z Wami, że Wika tak szybko zaaklimatyzowała się w nowym otoczeniu. To prawdziwa mądrala, która potrzebuje kontaktu z człowiekiem i zainteresowania z jego strony. Z różnych względów nie mogliśmy jej tego zagwarantować w stopniu, w jakim tego potrzebowała, dlatego tak bardzo zależało nam na możliwie szybkiej adopcji (jednak nie za wszelką cenę).
Fajnie jest przeczytać, że psiak, który jeszcze niedawno koczował pod gołym niebem, zamieszkał w kochającym domu...
Wielkie dzięki Daroth.

Posted

Dziś skontaktujemy się z domkiem Fafika-Edwarda i napiszemy co u niego.
Reszta psiaków jest pod "kuratelą" Recuanzs. Mam nadzieję, że niebawem napisze co u nich słychać. Sami jesteśmy bardzo ciekawi.

Posted

Słowo się rzekło...
Edward (do niedawna jeszcze Fafik ) ma się wyśmienicie.
Jest oczkiem w głowie państwa i ich córeczki.
Brane były pod uwagę różne opcje miejsca do spania dla Fafika (typowe legowisko, mini-domek, itp.) a skończyło się na tym, że Edi śpi... hmm... w łóżku :lol:.
Pan powiedział, że psiak tak ładnie prosił, aż wymiękli...
Prawie zawsze potrzeby załatwia podczas spacerku.
Odwiedził już weta i po ogólnych oględzinach został drugi raz odrobaczony.
W sobotę czeka go ostatnie szczepienie.
Naprawdę fajny domek trafił się Faficzkowi, podobnie jak pozostałym szczeniorkom.
Chciałbym zobaczyć teraz minę zwyrodnialca, który skazał je na pewną śmierć :shake: :mad:. Tylko czy ludzie tego pokroju rozumieją cokolwiek...