Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na forum jestem nowa i wielu rzeczy nie umiem więc wybaczcie niezgrabność :oops: W zeszłym tygodniu znalazłam na działkach rekreacyjnych pod Kołbielą 7 szt. 4-5tyg. szczeniaczków. 3 z nich udało mi się umieścić już w domkach ale z resztą mam kłopoty. Zostały 2 dziewczynki i 2 chłopców. Weterynarz powiedział, że będą to małe pieski. Na tu i teraz kupiłam im karmę i dogadałam się z dziewczyną, która mieszka na miejscu, żeby je karmiła więc nie głodują ale idzie zima i te bidy nie dadzą rady przezimować, są malutkie. Niestety nie umiem umieścić fotek. Podpowiedzcie proszę jak je ratować i gdzie szukać domków.

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GDZIE SA TE PSY? na dworze...?! A gdzie jest ich matka? wiecie cos???
Fotki wrzucasz, najpierw rzucajac np. na imageshock czy jakos tak, potem linkiem tutaj...

Posted

Psy są na dworze, na działce rekreacyjnej. Chowają się pod drewniany taras przy domu. Początkowo były same, teraz jak pokazało się żarełko, pokazały się też trzy dorosłe (chyba dzikie) pieski. Te dorosłe są szczupłe lecz nie wyglądają na zagłodzone. Jest to sunia i dwa psy. Zawsze trzymają się razem. Szczeniaczki natomiast musiały mieć kontakt z człowiekiem, ponieważ są ufne i lgną do człowieka. Jak wróci córka, to spróbuję wstawić zdjęcia - może damy radę.

Posted

Zdjęć jeszcze nie wiem jak umieścić, ale mam dobrą wiadomość - jeden chłopczyk poszedł w dobre ręce. Zostały więc dwie podpalane dziewczynki i jeden czarno-biały chłopiec. Podpowiedzcie proszę gdzie jeszcze można szukać (i jak) dla nich domeczku !!!

Posted

Trójce, która została zrobię aktualne zdjęcia w piątek jak pojadę na działki zawieźć żarełko na następny tydzień. Całe szczęście, że jest ta dziewczyna i zgodziła się do nich przychodzić, bo dojeżdżać codziennie bym nie mogła. Matki z nimi raczej nie ma. Sunia, która się pokazuje na 100% nie karmiła ostatnio szczeniąt a jej obecność wynika z dostępności jedzonka. Cóż ona też stworzonko boże.

Posted

Aniu, właśnie te szczenięta miałam ja wziąć :) już się umówiłyśmy z założycielką wątku, to możę wziełabyś te z Lipska??? Byłoby łatwiej ... Chodzi o logistykę... no i o pomoc!!!

Posted

gallegro napisał(a):
Mogę zaproponować DT dla maluchów.

Kiedy TZ-ka podesłała mi link do wątku, od razu zrozumiałem, że naszą powinnością jest pomoc tym maleństwom, oraz Tobie recuans.
Kilka lat wstecz, TZ-ka była w podobnej sytuacji (tylko maluchów było więcej i do tego z mamą), i ona również nie zawahała się przed zaopiekowaniem całą tą zgrają.
Ona, podobnie jak Ty, też raczkowała na dogo. I właśnie wtedy otrzymała wsparcie moralne, oraz wymierną pomoc od dogomaniaków.
Jesteśmy więc gotowi spłacić swoisty "dług"...
Do dyspozycji miałyby dużą, solidną i ocieploną budę, stojącą pod zadaszeniem. Wybieg wielkości 80m2, a pod nadzorem duża posesja.
Wszystkie nasze psiaki, których aktualnie mamy pięcioro (kilka dni temu za TM odeszła nasza ukochana Kama :-(), są przyjazne i bezkonfliktowe.
Na dodatek jedna z suń o imieniu Benia, jest typową piastunką-terapeutką, więc myślę, że i tym gówniarstwem zaopiekowałaby się w typowy dla siebie sposób.
Natychmiast zaczęlibyśmy ogłaszać psiaki w necie oraz lokalnej prasie (pomoc dogo-ciotek mile widziana ;)). Z doświadczenia wiemy, że stosunkowo szybko powinny znaleźć dobre domy.

Jeśli nasza oferta wyda się sensowna, czekamy na info w jaki sposób i kiedy można odebrać maluchy. A może jest szansa, żeby ktoś je do nas podwiózł (z Sulejówka jest to ok. 50km na wschód).
Na wszelki wypadek podaję swój tel: 600 870 225

To ja już nie wiem :) A może te z Lipsa moglibyście wziąć? Tam się dzieje tragedia!!!

Posted

Cudnie!!! Ok, to super, że tak się umówiliśmy, ja już TE OGARNĘ, bo już jestem ugadana z założycielką wątku :)
Ufff, poukładana sprawa :) Obyście tamte złapali z matką - modlę się dosłownie!!!

Posted

Gallegro, dziękuję Ci za tak wspaniałą propozycję :) Jesteście wspaniali :) Tak jak Paulina78 napisała już dogadałyśmy sposób pomocy szczeniaczkom. Mam jedno pytanie, proszę trzymajcie kciuki aby znalazł się DS. Jutro będę miała nowe zdjęcia i nowe wieści co u maluszków słychać, oczywiście napiszę.

Posted

Byłam wczoraj u szczeniaczków. Są nadal jeszcze trzy. Dwie dziewczynki i chłopiec. Zabrałam je na pierwszą wycieczkę samochodową. Pojechaliśmy do weterynarza na odrobaczenie, odpchlenie i przy okazji miały zrobione manicure. Szczeniaczki zniosły wszystkie zabiegi dzielnie i dziś rano wróciły :( na działki. Zdjęcia zrobione wczoraj wyszły tak sobie ale poprosiłam Bekę aby je i tak umieściła. Domeczków szukamy na gwałt.

Posted

czy ktoś wie co z maluchami?
czy to będą duże pieski?co powiedział weterynarz?
czy one są daleko od Warszawy?
Pytam bo szukam pieska niewielkiego, mogłabym zabrać go do siebie w niedzielę.

Posted

Beka dziękuję za pomoc ze zdjęciami :) Szczeniaczki nadal są w Kołbieli (50 km z pl.Bankowego). Podpalane, to dziewczynki a biało-czarny chłopiec, będą małymi pieskami (prawdopodobnie do kolan). Wet szacuje, że urodziły się ok. 1 IX, są zdrowe i odrobaczone oraz zabezpieczone przed kleszczami. Mają prowizoryczne miejsce do spania i zadaszony taras do zabaw, przynajmniej raz dziennie wizytę człowieka oraz żarełko. Tam gdzie są, są bezpieczne. Aż tyle albo tylko tyle udało się zorganizować. Przed zimą konieczne DS bo jeśli nie zamarzną, to zdziczeją.

Posted

Witaj,
jak rozmawialysmy mialam wziac male, ale mam nagla sprawe :shake: z 5-tygodniowa sunienka, ktora jest chora chyba na wirusowke i jest do jutra w lecznicy. Potem wraca do mnie... To wyszla nagla sprawa :( Boje sie, ze w tym stanie nie moge wziac wiecej szczeniat :( narazajac wszystkie na strate zdrowia :(
Pisalam wczoraj z gallegro, ktory odpowiedzial, ze jak akcja z Lipskiem nie wyjdzie to wezmie male na DT...
Badzmy w kontakcie, w kazdym razie, tu sie wszystko zmienia jak w kalejdoskopie ....