Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgodnie z obietnicą załączam filmik z rytuałem wyjścia na spacer:
część pierwsza (uwaga: w połwie filmiku Laki daje głos:)) : [video=youtube;3ZVV87F5pQc]http://www.youtube.com/watch?v=3ZVV87F5pQc[/video]

i część druga: [video=youtube;PTNCMVMvrrs]http://www.youtube.com/watch?v=PTNCMVMvrrs[/video]

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczne filmiki :)
Wesołe psiaki :)
Ale największą zadymę przy wyjściu robią szeltki :) Lakuś zaszczekał, ale widać , że nie jest szczekliwym pieskiem.

Posted

Najszczęśliwszy pies na świecie :)
Jak cudownie widzieć jego usmiechniętą mordkę i błyszczące oczy... którymi wpatrzony jest w swojego Pana :)
Zupełnie inny pies :)

• 2 months later...
Posted

Cześć,
dzięki za pozdrowienia.
Laki ma się świetnie, rozbrykał się już całkiem i bawi się z szetlandami jak szczeniak.
Ma czasami trochę pecha (dzisiaj na spacerze wpadł mi do rzeczki) ale swoje wpadki przyjmuje z godnością.
Ruchowo jest już całkiem sprawny i dużo bardziej aktywny niż na początku naszej znajomości i w naszym ogródku czuje się bardzo swobodnie.
To ogromna frajda gdy po powrocie z pracy witają mnie trzy merdające wesoło ogony :cool3:

Posted

Wspaniałe wieści, chciałoby się tylko takie czytać :lol:. Jednego nie pojmuję, dlaczego nie uszczęśliwiłeś nas zdjęciami :mad:, a robisz takie piękne :p.
Na jakiś czas vampo damy Ci spokój, potem znowu będziemy "ciekawe". Uściski dla całej czworonożnej trójki, serdeczne podziękowania dla dwunożnych :loveu:

Posted

Ale ma piękną, wyczesaną szatę, teraz już wygląda całkiem jak sheltie nieco innego umaszczenia :)
I jakieś sztuczki wyczynia ze swoją Pancią :)
Szczęśliwy pies!

Posted

Vampo byłam wcześniej na wątku :oops:, zdjęcia widziałam i ... nic nie napisałam, bo nie ma takich słow, którymi można opisać obecny wygląd Lakiego :lol:. Nie dosyć, że piękny, wyczesany, kolor sierści niespotykany, to w dodatku taki radosny, szczęśliwy i ... ten ogon w górze mówi sam za siebie - pewny siebie, bezpieczny.
Nie pytają się ludzie co to za odmiana sheltie :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ufff...
Nie pisałem, żeby nie zapeszyć, ale we wtorek Laki miał wizytę u dentysty, żeby usunąć pozostały jeszcze kamień, który mu mocno przeszkadzał. Narkozę dostał wziewną, żeby nie obciążać organizmu ale i tak się o niego obawiałem. Po zabiegu wyglądał marnie, ale już jest wszystko w porządku i znowu biega po ogródku. Jeszcze przez kilka dni musi jeść mokrą karmę, ale jest szansa, że gdy pozbędzie się bakterii z pyska to będzie w jeszcze lepszej formie niż dotychczas.

Posted

To i my odetchnelismy z ulgą. Zabiegi u starszych piesków zawsze niosa pewne ryzyko.
Własnie dzisiaj moja Janka ma umowiona wizyte u dentysty. A ja od rana umieram ze strachu, ale niestety to konieczny zabieg.

Posted

Dam mu jeszcze kilka dni na oswojenie się z czystym pyskiem :) , a potem zrobię nowe zdjęcia. Chłopak doszedł już całkiem do siebie i znowu zaczyna się rządzić. Ostatnio odkrył telewizor i dodatkowo zauważył, że jeśli telewizor jest włączony i psisko stanie tuż przed ekranem (najlepiej bokiem, żeby zasłonić cały) to zaraz ktoś go woła do głaskania :)

Posted

vampo napisał(a):
Ostatnio odkrył telewizor i dodatkowo zauważył, że jeśli telewizor jest włączony i psisko stanie tuż przed ekranem (najlepiej bokiem, żeby zasłonić cały) to zaraz ktoś go woła do głaskania :)

I następny dowód na obalenie teorii, że psy nie myślą :)