ata Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 przepraszam, że jeszcze nie rozliczyłam się z wpłat na Samiego... zrobię to niedługo ... Quote
ata Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Samsung bezpieczny, na wątku cichutko ;) Że Jamor się w nim jeszcze nie zakochał?, bo Sami to na pewno:loveu: tylko czy z wzajemnością:roll: Quote
docha Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 tak, wątek sobie cichutko szemrze, oj, gdybym miała warunki na dwa psy to bez zastanowienia wzięłabym samiego do towarzystwa dla dośki Quote
lilk_a Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='docha']tak, wątek sobie cichutko szemrze, oj, gdybym miała warunki na dwa psy to bez zastanowienia wzięłabym samiego do towarzystwa dla dośki ja też tak chwilami myślę , gdyby nie mój ojciec , juz dawno Sami miałby potencjalny dom :) a wracając do cieczki , u nas właśnie się skończyła , pies rodziców wył tylko przez dwa dni , ale jak on wyje ... pięknie wyje , jeszcze nie słyszałam psa , który tak długo i z takim zacięciem wyje ;) przypomniał mi się nasz sposób na adoratorów pod bramą , suka ma zakaz wyjścia na spacery , jeżeli wychodzi to jedziemy samochodem , i spacerujemy daleko od domu , Docha , na pewno zauważyłaś że suka w cieczce bardzo często siusia , i tym naprowadza psy na swoje miejsce pobytu , przy wyjeździe gdzieś dalej , ślad się urywa , a nie wychodząc z podwórka "na piechotę" też nie zostawia zapachu cieczki Quote
docha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Nie pomyślałam o tym siusianiu. Mój mąż z dosią jeździ do lasu co najmniej raz na tydzień, a w okresie grzybobrania to codziennie na godzinkę. W czasie przedostatniej cieczki ( pół roku temu) wziął ją do lasu, a ja ostro zaoponowałam-przecież ona ma cieczkę- no i co z tego, dzik ją tam dorwie?!, ale ostatnio miesiąc temu bał się ją brać, bo jednak zdarzają się na obrzeżach lasu błąkające psy. ...a przy ostatniej cieczce to mieliśmy zupełne urwanie głowy. Przez szparę pod bramą wjazdową przeciskał się jakiś kurdupel i nie wiadomo było czy nie siedzi gdzieś w krzaczorach przyczajony na tyłach. Jakiś ogromniasty, którego się bałam, a on jeszcze bardziej mnie otwierał sobie furtkę łapą, gdy go pogoniłam i przeszłam na tył domu, to stał na środku ogrodu pełny radości. Jak szybko obiegł chodnikiem kilka domów i jak przedostał się do ogrodu od tyłu to tylko on wie. Quote
lilk_a Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 z wątku jamora... to chyba Sami ;) [quote name='"jamor"']Kilka zdjęc z cyklu " na pastwisku" Quote
docha Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 on się tam już tak zadomowił, że można by powiedzieć, iż jest stadny. widać, że ma swoich koleżków. to są budrysy ;) zobaczcie jakie te psy tam mają życie....(no właśnie jakie życie? bo przecież nie pieskie) tworzą sobie grupki adoracji, układziki, myślę, że jak któryś odchodzi to zbiorowo tęsknią, oh jamor! no nie wiem .... Quote
lilk_a Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 pokusiłam się dzisiaj na zrobienie dwóch ogłoszeń dla Samiego .... na razie dwóch :) będę robić sukcesywnie ;) Sami na morusku Sami na adoptuj psa Sami na mojej stronie ( zawsze ktoś tam zagląda ... chyba ;) ) Sami na allegro wyróżnione ( w prezencie ;) ) Quote
jola_li Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Wspaniale, ze Samsung potrafi się dogadywać z kolegami :-)! Quote
lilk_a Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Sami na alegratce Sami na cafeanimal Sami na tablica.pl( szerlok.pl) Sami na Animalia.pl Quote
monika55 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Sami ma tam dobrze. Ale co swój własny dom to swój. Quote
lilk_a Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 monika55 napisał(a):Sami ma tam dobrze. Ale co swój własny dom to swój. włąśnie obawiam się że Sami ma u Jamora tak dobrze że może być trudno w nowym miejscu , Jamor pisał że to pies który ma wszystko ustalone , działa jakby wg schematu , tak się zastanawiałam że u Jamora ma idealne warunki do swoich potrzeb , bo rytm dnia ustalony z góry i odstępstwa od niego znikome ... trzeba by szukać domu gdzie człowiek jest cały czas i jest konsekwentny i poukładany .... widać że taki ustalony plan dnia to dobre rozwiązanie dla Samiego , czuje się bezpieczny i wie czego może się spodziewać Quote
docha Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 dodam, iż potrzebny jest mądry i świadomy problemów samiego, a nawet z jednym już psiakiem pokroju samiego. Lila, a jamor wśród swoich rozsyła wieści o samim? Quote
lilk_a Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='docha']dodam, iż potrzebny jest mądry i świadomy problemów samiego, a nawet z jednym już psiakiem pokroju samiego. Lila, a jamor wśród swoich rozsyła wieści o samim? z tego co wiem to chyba nie , zresztą pisał tak kiedyś ,że nie , ale nie wiem na pewno , może ata wie coś bliżej Quote
ata Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='lilk_a']z tego co wiem to chyba nie , zresztą pisał tak kiedyś ,że nie , ale nie wiem na pewno , może ata wie coś bliżej Lilk_a, Ty wiesz najwięcej ;) Tak po cichu to boję się o naszego chłopaka, czy znajdzie się dla niego właściwa osoba ??? Lilk_a czy bazarek, który robiłaś dla Marysi (*) został zamknięty ?? Quote
lilk_a Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 ja napisałam tam że zamykam go ze względu na śmierć Marysi , no coś w tym rodzaju , ale potem obydwa moje zakończone bazarki zaginęły mi w jakiś dziwny sposób , nie mogłam na nie wejść , nie ma ich w wyszukiwarce ... noszę się z zamiarem napisania do moda jakiegoś co się z nimi stało , ale jakoś nie mogę się zebrać no właśnie , jakoś też tak myślę że trudno będzie z Samim , wątek cichutki , pies bezpieczny ..... a tak a propos to jak z kleszczami u niego ? jest zabezpieczony p/kleszczowo? Quote
lilk_a Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Samiemu potrzebne psikanie fiprexem , jeżeli chcemy , Jamor pisze że 20 zł to kosztuje :) ata , przelejesz ? to wiadomość od Jamora :)fiprex zdecydowanie lepszy. Sami, Rampa. Mundek, Ares,Pks,Nero- te nie nadają sie do obrozy, po 5 minutach w zabawie by sobie pozrywały Quote
ata Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [quote name='lilk_a']Samiemu potrzebne psikanie fiprexem , jeżeli chcemy , Jamor pisze że 20 zł to kosztuje :) ata , przelejesz ? to wiadomość od Jamora :) Oczywiście, już się robi ;) Quote
Javena Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Wpałaciłam Samiemu deklaracje ,ale chyba zapomniałam nicku. Przelew od Jadwigi Ż. Quote
lilk_a Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 w górę piesku , oj , zapomnieli wszyscy o tobie :) Quote
jola_li Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Cześć Samsung :-)! Czy jest jakiś kontakt z Jamorem? Czy są dalsze postępy w socjalizacji? Czy Samsung ma choć od czasu do czasu kontakt z innymi osobami? Może ktoś z dogomanii mieszka w pobliżu Jamora i mógłby odwiedzić Samusia? A na marginesie ;-) - wydawało mi się, że na początku maja (albo pod koniec kwietnia) wpłaciłam swoją skromną deklarację na kolejne miesiące - jakby nie doszła, proszę krzyczeć ;-)! Quote
lilk_a Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 tak na szybko ;) "jamor" napisał(a):"lilka" napisał(a):ata przelała pieniądze jakiś czas temu na p/kleszcze :) co u Samiego Jamor? nikt się nim nie interesuje , zero odzewu z ogłoszeń :( jak on sobie radzi ? tak, doszła kasa na kleszcze. Kupiłem mu 2 kg kleszczy , ale nie chciał ich jesć. Musze kupic mu szczoteczke do zebów, bo on uzywa swojej budy. ofrezował ja na okragło. NIe ma nigdzie zadnych kantów. Pewnie po to aby ktos za rogu go nie zaatakował. Nażre sie, nalata, pobawi z innymi psami. Warto by znależc mu jakis dom, ile mozna sie tak byczyc Quote
Recommended Posts