Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maciek777']To był tylko przykład. OK, już się nie odzywam:)[/QUOTE]
Dobry przykład :).
Można go łatwo odnieść do opiekuna psa. Dla w miarę ufnego psa, bez przeszłości, wystarczy czas, serce i pewna wiedza rozwijana w miarę potrzeb. Przy skrzywdzonym, wycofanym, nieufnym często bez kontaktu z behawiorystą nie da rady.

Posted

i mamy nowe wiadomości od Magdy :)

[FONT=lucida grande]Za nami kolejny pracowity weekend. Powtórka sytuacji grilowej na piatkę i praca z osobami zupełnie obcymi, pierwszy raz widzianymi przez Zapa. Bez problemu, puszczony luzem wykonuje wydawane przez nich komendy. Zuch chłopak :)

[/FONT]

Posted

jęzor jak szufla :) ale czekał na jedzonko ;)

Magda napisała też na wydarzeniu:
Ja mu tylko zasady funkcjonowania z ludźmi pokazuję, a dalej to on sam układa klocki. Jego inteligencja to duża zaleta, ale może być również wadą. Praca z Zapem to szachy- moja strategia przeciwko jego, oboje myślimy kilka ruchów do przodu. Godny z niego zawodnik i wart dużego szacunku :)

Posted (edited)

[quote name='lilk_a']Magda napisała też na wydarzeniu:
A można o link do wydarzenia prosić?
Choć nie wiem czy cokolwiek zobaczę, bo nie mam konta na fb...

Ja mu tylko zasady funkcjonowania z ludźmi pokazuję, a dalej to on sam układa klocki. Jego inteligencja to duża zaleta, ale może być również wadą. Praca z Zapem to szachy- moja strategia przeciwko jego, oboje myślimy kilka ruchów do przodu. Godny z niego zawodnik i wart dużego szacunku :)

Pani Magdo, wielkie dzięki za dostrzeżenie w Zapie więcej niż tylko strachu...
Na to czekaliśmy :)!

Edited by jola_li
Posted (edited)

u Zapa wszystko w porządku ( tak piszę żebyście się nie martwili ;) ) dzisiaj wieczorem , najdalej jutro nowe wiadomości

a nawet bardziej jak w porządku , ale to już Magda wszystko najlepiej opisze więc czekam na maila od niej

Edited by lilk_a
Posted

staram się żeby wszędzie było na bieżąco ;)
ale jedno już Wam napiszę :) Magdy nie było przez tydzień , Zap był pod opieką jej męża .... odkąd Magda wróciła Zap chce być blisko niej " miziaj mnie i przytulaj " , a przywitał ją przywierając przednimi łapami do ziemi (parę razy ;) więc świadomie ;) ) trochę się później zastanowił i zmieszał ale była radość wielka :)