Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lilk_a']ja tu się nie liczę , ważny jest Sami i Magda , ta dwójka ;) a cała reszta to tylko droga do ich sukcesu :) a zasadzie sukcesu Samiego , bo widać że pies jest otwarty na nowe sytuacje i radzi sobie w nich świetnie , a że ma dobre oparcie w Magdzie to dzieje się wszystko w zawrotnym tempie
można przypisać to jego inteligencji , ale kluczem do sukcesu jest Magda :)[/QUOTE]

... a nocką se podrzucę Samiego- chłopaczka dzielnego... w końcu kolega Braciszków, więc się mu należy :)

Brawo! Tylko tak dalej!

Posted

[quote name='Maciek777']To ja może zauważę coś na co inni nie zwracają w tym wszystkim uwagi - ucho się mu ładnie zaokrągliło:) (oczywiście w miarę możliwości)ja zauważyłam :) już do Magdy przyjechał z pięknie odrośniętą sierścią :)

:loveu:

aha ... pies chudnie ... żeby mi tu nikt nie marudził, że żebra widać:mad: ;) tak ma być ;)

Posted

[quote name='lilk_a']

aha ... pies chudnie ... żeby mi tu nikt nie marudził, że żebra widać:mad: ;) tak ma być ;)[/QUOTE]

Hahaha... nie marudzić? :(... ani troszkę :shake::cool3: ?
Nie żartuj!:cool3:
Tyle tu powodów do ochania i achania, że troszkę marudzenia bedzie całkiem miłym przerywnikiem:eviltong::loveu:

Ale jak sobie życzysz... nie marudzę! Tym bardziej, że na grilu, nie bardzo się da schudnąć ;)
Dzisiaj Lupo wybiera się także na grilowanie... maraton grilowy Magda dla Chłopaków zrobiła!

Posted

i wiadomości od Magdy :)

Zap:)
zaczyna sie z nami komunikowac- piszczeniem prosi o spacer, o to czego od nas potrzebuje. Kręcący się po domu goście i harmider, to świetny trening. Komunikuje się nie tylko ze mną, ale z wszystkimi. Szalone zachowania mojego syna znosi coraz lepiej. Wysyłam filmik z wyprawy do lasu cała ferajną. Oczywiście Zap robi postępy. Podróż autem świetnie, wyluzowany i zadowolony. A na filmiku wołanie i nagradzanie przez gości, dotykanie psa uprzedzonego komendą, minisesja odwrażliwiania łap.
Jestem ze stwora zadowolona:) Aha, widać jak w czasie spaceru z osób obcych tworzy sobie tymczasowe stado. Czeka na obu Arturów, na Agę, bo stadu dzielić sie nie wolno.:) Na uwagę zasługuje zachowanie osób obcych psu, nie ma tu presji, a dotyk jest dopiero, gdy pies postanowi wkroczyć w przestrzeń osobistą wołającego. Oczywiście wszyscy znają obowiązujące gesty, komendy i wymaganą pozycje ciała.

[video=youtube_share;GTg6a4Q_8Xs]http://youtu.be/GTg6a4Q_8Xs[/video]

Posted

[quote name='magdyska25']super Sami! - tzn. Zap ;)właśnie dostałam smsa od Magdy
stało się coś strasznego !

Zap MERDA do Magdy i prosi o drapanie :lol:

Posted

[quote name='lilk_a']właśnie dostałam smsa od Magdy
stało się coś strasznego![/QUOTE]
Lilk_a nie rób tego...............................
Mało zawału nie dostałam..........................

Uffffff ;).........................

Mały dzielny Przyjaciel Zapiego rośnie na wspaniałego behawiorystę :).
To, czego my wszyscy powoli się uczymy, On ma we krwi :).
Dziękujemy bardo za pomoc w uczeniu Zapiego prawdziwego świata :)!

Posted

[quote name='magdyska25']mi się zrobiło gorąco jak przeczytałam początek...

no no pieszczoch się z Zapa robi ;)[/QUOTE]
dowiedziałam się dzisiaj od Magdy że Zap spał koło niej na łóżku , był też w mieście ale nie wysiadał z samochodu , siedzieli sobie razem i obserwowali zza szyby co się dzieje , był też w innych miejscach , żeby przekonać się że jazda samochodem nie oznacza tylko miasta na końcu podróży ;)
kenel uważa za swoje bezpieczne miejsce ...
już prawie nie idzie po okręgu kiedy Magda go wola ...
...ale prawdopodobnie o czymś jeszcze zapomniałam ;)

Posted

[quote name='Maciek777']A może by imię w tytule zmienić?;) W końcu to nowy pies:)[/QUOTE]nowy jak nowy ;) a tytuł zmienialam niedawno , a że trzeba prosić moda o to bo wątek stary więc jeszcze trochę poczekam , bo trochę dziwnie prosić o to samo dwa razy w ciągu tygodnia

Posted

[quote name='lilk_a']od Magdy ;)

Zap zaczyna sie skutecznie uczyć siadania na komendę. A uczy to sie on jak burza.:)[/QUOTE]
A jeszcze do niedawna marzyliśmy o choćby mikroskopijnym sygnale, że Zap ciut mniej się boi człowieka :).
Najprawdziwsze czary :)!!!!
Pani Magdo ---
:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted (edited)

[quote name='xxxx52']wszystko pieknie ladnie ,ale co dalej ?
mam nadzieje ,ze juz jego lapy nie przekrocza bud i kojcow?[/QUOTE]
....a kto to wie co psu w życiu pisane ;)

Edited by lilk_a
Posted

[quote name='lilk_a']....a kto to wie co psu w życiu pisane ;)[/QUOTE]
to co jestb "pisane" jest tylko w rekach adoptujacych i prawnych opiekunow psa
Przeciez nie od psa zalezy co sie z nim stanie jak opusci Magdy paradis ,tylko od tych ktory o nim decyduja