Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jest info. ze strony hotelu:

[FONT=Verdana]Koszt pobytu psa uzależniony jest od jego wielkości. W cenę wliczone jest wyżywienie:[/FONT]

• ceny dla Fundacji i Stowarzyszeń:

[FONT=Verdana]- 13zł/doba - mały pies[/FONT]
[FONT=Verdana]- 14zł/doba – duży pies[/FONT]

• ceny dla klientów prywatnych (w zależności od tego czy pies ma własną karmę i czy jest agresywny, przy dłuższych pobytach są możliwe rabaty):

- 25zł - 35zł/doba - mały pies
- 35zł - 45zł/doba - duży pies

[FONT=Verdana]Pragniemy stworzyć jak najlepsze warunki dla zwierząt, dokładając wszelkich starań, by czuły się u nas bezpiecznie i komfortowo.[/FONT]
[FONT=Verdana]Opiekunowie hotelu często udzielają się na wątkach psów przebywających w Psanatorium.

czy Samsung jest fundacyjny czy "prywatny?
[/FONT]

Posted

Sam jest bezdomny. Nie wiem nawet kto go wyciągnął ze schroniska, kto podpisał umowę, kto teraz powinien żebrać o stałe deklaracje- NIE JEST nią na pewno Lilka, która tylko grzecznościowo zgodziła się prowadzić FINANSE tego psa.
Już nic pisać nie będę bo znowu mnie poniesie...

Posted

magdyska25 napisał(a):
Sam jest bezdomny. Nie wiem nawet kto go wyciągnął ze schroniska, kto podpisał umowę, kto teraz powinien żebrać o stałe deklaracje- NIE JEST nią na pewno Lilka, która tylko grzecznościowo zgodziła się prowadzić FINANSE tego psa.
Już nic pisać nie będę bo znowu mnie poniesie...

a może właśnie trzeba by ustalić kto podpisał papiery oddając go do hotelu- no sam chyba nie poszedł?

Posted

chyba już kiedyś był poruszany tutaj ten temat- może i nie jeden raz. z drugiej strony co można zrobić tej osobie? zmusić do pomocy psu? wyegzekwować od niej to?
ja tego po prostu nie rozumiem. ŻADNEGO wsparcia pies nie ma. ani jednego, durnego ogłoszenia.
Gdyby tak Lilka to wszystko walnęła i stwierdziła, że umowa była inna. pies jak nic zostaje na lodzie.

Posted

może jakaś fundacja wzięłaby go pod swoje skrzydła - wtedy Hotel byłby tańszy i łatwiej byłoby go utrzymać. Jeżeli jest jakiś "czynny" bazarek ogłoszeniowy to podeślijcie go ode mnie. Zapłacę.

Posted

magdyska25 napisał(a):
chyba już kiedyś był poruszany tutaj ten temat- może i nie jeden raz. z drugiej strony co można zrobić tej osobie? zmusić do pomocy psu? wyegzekwować od niej to?
ja tego po prostu nie rozumiem. ŻADNEGO wsparcia pies nie ma. ani jednego, durnego ogłoszenia.
Gdyby tak Lilka to wszystko walnęła i stwierdziła, że umowa była inna. pies jak nic zostaje na lodzie.

spokojnie , trzeba wszystko przemyśleć , różnica jest duża (160 zł), na nasze mozliwości bardzo duża :(
umowę z hotelem podpisywała Aneta (ata)( na którą pies jest zapisany) i ja jako osoba do kontaktu
mdk8 napisał(a):
może jakaś fundacja wzięłaby go pod swoje skrzydła - wtedy Hotel byłby tańszy i łatwiej byłoby go utrzymać. Jeżeli jest jakiś "czynny" bazarek ogłoszeniowy to podeślijcie go ode mnie. Zapłacę.

cenę mieliśmy fundacyjną

Posted

chodziło mi w poście powyżej, że ogłoszenia od osoby, która powinna się nim zajmować (a jak ma to chyba nie na tych portalach co przynajmniej ja go ogłaszam albo wyszukać się nie da).
mdk8- dzięki bardzo.
Jak nikt się tym nie zajmie to sklecę mu jutro jakiś inny tekst (macie pomysł na tytuł?), poszukam fajnych zdjęć + bazarku.

Posted

[quote name='Javena']Dawno tu nie byłam. Kurcze nie jest dobrze. Ten strach ,już mu zostanie.Ja mam w domu takiego. Nie mam pojecia ,czemu jest taki lękliwy ,ale od szczeniaczka taki był i taki chyba zostanie. Mimo ,że już ma 3,5 roku.
Jeśli matka była lękliwa to niestety to wszystko przechodzi na szczeniaki, choć nie jest to jeszcze wyrok. Zawsze można nadrobić w wychowaniu i stymulacji już od pierwszych dni.

[quote name='mdk8']to jest info. ze strony hotelu:

[FONT=Verdana]Koszt pobytu psa uzależniony jest od jego wielkości. W cenę wliczone jest wyżywienie:[/FONT]

• ceny dla Fundacji i Stowarzyszeń:

[FONT=Verdana]- 13zł/doba - mały pies[/FONT]
[FONT=Verdana]- 14zł/doba – duży pies[/FONT]

• ceny dla klientów prywatnych (w zależności od tego czy pies ma własną karmę i czy jest agresywny, przy dłuższych pobytach są możliwe rabaty):

- 25zł - 35zł/doba - mały pies
- 35zł - 45zł/doba - duży pies

Te info niestety wymaga aktualizacji:(

[quote name='magdyska25']Jak nikt się tym nie zajmie to sklecę mu jutro jakiś inny tekst (macie pomysł na tytuł?), poszukam fajnych zdjęć + bazarku.
Ja mam już kilka zrobione na ten tydzień, ale jeszcze o coś się postaram.
Co do tytułu to nie wiem, ale już ktoś tu pisał, że jak jest "Samsung" w tytule to jest więcej odsłon;)

Posted

podnoszenie cen tak sobie ,a czym tlumacza te zmiany z dnia na dzien moze zmiana pogody lub kierunkiem wiatru?
Uczciwi to nie sa ,bo nalezy wczesniej uprzedzic napisac na watku np.dwa miesiace wczesniej ,ze z zwiazku np.drozsza karma podniesione beda oplaty ,albo zime mamy ciezka i cena opalu wzrosla(no mamy wiosne) za pobyt psa ,a nie tak jak zrobili podniesli oplaty i co, prawni opiekunowie maja malo czasu i mozliwosci zorganizowania ,albo nowego lokum ,albo pieniedzy
.Do tego hotelu nie dalabym psa bo sa nieuczciwi!Lekcewarza sobie ludzi ,bo wiedza ,ze nie maja wyboru,bo jak na cito cos swoim podopiecznym zorganizuja .
Wstyd :Moga podniesc sobie znowu bez uprzedzenia za pol roku CENY itd
A te bzdury co pisza jako zacheta i reklama ,ze daja "informacje na dogomani o psie" jest smiechu warte.To powinno byc zrozumiale ,jasne "jak slonce"ze sie podaje informacje tym bardziej jak sie placi, to nalezy wymagac!

Posted

Xxxx chyba nie rozumiesz tu czegoś. Maciek jak napisał NIE JEST właścicielem hotelu ALE jest tam opiekunem (dobrze zrozumiałam z wpisów?)- inf. o psie jest- baaaardzo wyczerpujące kilka postów wcześniej + 2 filmy. Wszystko wytłumaczone "jasne jak słońce"- chyba prościej się nie da?
Wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem.

Posted

magdyska25 napisał(a):
Xxxx chyba nie rozumiesz tu czegoś. Maciek jak napisał NIE JEST właścicielem hotelu ALE jest tam opiekunem (dobrze zrozumiałam z wpisów?)- inf. o psie jest- baaaardzo wyczerpujące kilka postów wcześniej + 2 filmy. Wszystko wytłumaczone "jasne jak słońce"- chyba prościej się nie da?
Wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem.

czy ja sie zwrocilam do Macka w sprawie cen,czytaj ze zrozumieniem!
natomiast w sprawie socjalizacji to mialam kilka zapytan do Macka(on jest szkoleniowcem) .No a do tego ze pisze ,ze "daja odpowiedzi o psach na dogomani"(dziwne stwierdzenia)dla mnie to zrozumiale,nic dodac nic ujac!

Posted

magdyska25 napisał(a):
Maciek jak napisał NIE JEST właścicielem hotelu ALE jest tam opiekunem (dobrze zrozumiałam z wpisów?)

Tak, dobrze zrozumiałaś:) Pracuję tam.

xxxx52 napisał(a):
natomiast w sprawie socjalizacji to mialam kilka zapytan do Macka(on jest szkoleniowcem) .

Nie odpowiedziałem tylko na jeden z wielu Twoich zestawów pytań, ale jeśli na prawdę Ci na tym zależy to mogę to zrobić, jeśli ciągle chcesz.

xxxx52 napisał(a):
No a do tego ze pisze ,ze "daja odpowiedzi o psach na dogomani"(dziwne stwierdzenia)dla mnie to zrozumiale,nic dodac nic ujac!

Patrz zdanie powyżej.

Jeśli chodzi o Samiego w roli stróża to są jego zalety i wady:
Zalety:
- szczeka na ludzi i zwierzęta
- nie "przyparty do muru" nie ugryzie nawet obcego człowieka / trzyma się na dystans
- nie próbuje skakać przez nic więc siatka 1,5 m powinna w zupełności wystarczyć
- nie będzie nieszczęśliwy jeśli człowiek nie będzie poświęcał mu zbyt wiele czasu

Wady:
- polubił kopanie dziur (pewnie chodzi o rozładowanie napięcia), ale nie typowych podkopów pod płotem, ale zwykłe małe dziury od niechcenia na środku wybiegu
- najprawdopodobniej początkowa całkowita nieufność do właściciela
- w razie ucieczki......chyba nie muszę kończyć...

A od wczoraj Sami jest uczony by się położył gdy się z nim przebywa. Nie na komendę, tylko tak po prostu, jak na razie. Dość szybko wchodzi mu to w nawyk co dobrze rokuje:) Docelowo chciałoby się by kładł się na boku (czego NIGDY nie robi, nawet gdy jest sam) by się rozluźnił i zaufał nam, że w tej pozycji nic mu nie grozi, ale póki co to kładzie się na czterech łapach, a wczoraj nawet położył się na swoim udzie, a przednie łapy skrzyżował:)

Posted

Ktoś tu mi mocno zachodzi za skórę ale dla jasności i czystości wątku- zamknę się.

Maćku- mam wziąć jakieś ostatnie zdjęcia czy coś jeszcze uda Ci się wrzucić aaa i czy mogłabym pożyczyć sobie do ogłoszeń zalety i wady Samiego?

Posted

magdyska25 napisał(a):
Maćku- mam wziąć jakieś ostatnie zdjęcia czy coś jeszcze uda Ci się wrzucić aaa i czy mogłabym pożyczyć sobie do ogłoszeń zalety i wady Samiego?

Przepraszam, ale przez te dzisiejsze "leżakowanie" Samiego nie zdążyłem zrobić kolejnych fotek, a do hotelu wracam w sobotę. Mogę Ci przesłać (dzisiaj lub jutro rano) tylko te kilka co już mam.
Jeśli chodzi o wady i zalety to rób z nimi co uważasz:-) Tyle, że to obserwacja na dzień dzisiejszy i w hotelu. Nie mogę zagwarantować, że taki pozostanie jak się przeprowadzi:roll:

Nie ma sensu żebyś się denerwowała na tę osobę. "Kto wyprowadzi Cię z równowagi, zdobywa nad Tobą kontrolę".
Może Stress Out?;-)

Posted

Magdyska :) ten tekst w ostatnich Twoich ogłoszeniach był dobry , krótki i treściwy , zdjęcia z psanatorium wszystkie są tutaj :http://www.lilka.grabalski.gre.pl/sami_zdjecia.html te ostatnie w pełnym słońcu są bardzo ładne

dla mnie Sami to pusta książka którą trzeba zapisać , ja bym go uczyła komend , jestem przekonana że szybko się nauczy , bardzo szybko , on chyba chce wiedzieć czego od niego się oczekuje

Posted

chciałam trochę zmienić, żeby ludziom się nie "rzucał stary opis", wiecie- "niby" nowy Sami ;)
kurcze jaki ładny album, że go nie widziałam...chyba faktycznie potrzebne mi już okulary.

Zabiorę się za wszystko pod wieczór. teraz po pracy muszę oporządzić swój zwierzyniec.
Mdk- nadal z Twojej strony jest wykup ogłoszeń?

Posted

magdyska25 napisał(a):
chciałam trochę zmienić, żeby ludziom się nie "rzucał stary opis", wiecie- "niby" nowy Sami ;)
kurcze jaki ładny album, że go nie widziałam...chyba faktycznie potrzebne mi już okulary.

Zabiorę się za wszystko pod wieczór. teraz po pracy muszę oporządzić swój zwierzyniec.

album zrobiłam jakiś czas temu , dokładam zdjęcia zamieszczone przez Maćka sukcesywnie , wpisałam więcej numerków , żeby mieć na "zaś" więc na końcu są jakby zdjęcia które się nie wpisują ale to tylko następne numerki ;)

obniżona nowa cena to 520 zł/mc

Posted

magdyska25 napisał(a):

oczywiście. Ja nie rzucam słów na wiatr.

Posted

no więc ....
tak sobie siedzę i myślę od wczoraj i myślę że powinniśmy działać w trzech kierunkach

prróbować obniżyć cenę hotelu - zrobione cena obniżona na 520/mc

szukać Sameimu miejsca na stałe

rozejrzeć się za nowym tymczasowym miejscem dla Samiego ( bo trzeba się liczyć z tym że nie dozbieramy deklaracji na pełną kwotę )

każdy zdaje sobie sprawę z tego że Sami jeśli byłby w domowym domu tymczasowym , cały czas z ludzmi siłą rzeczy musiałby pogodzić się z faktem obecności człowieka na stałe obok niego
znalazłam na dogo hotelik kudłate i łaciate http://www.dogomania.pl/forum/threads/214517-Hotel-Kud%C5%82ate-i-%C5%81aciate-wolne-miejsce-w-domu?p=20822586#post20822586
rozmawiałam wstępnie z Donką cena za Samiego 450zł /mc ( razem z karmą ) i wolny wstęp do domu , praca z psem , to Promna w mazowieckim ok 400 km od Nowego Tomyśla - daleko.... znacie kogoś kto ma tam psa ?

pytałam też mariamc o jakiś hotel który mogłaby polecić obiecała się rozejrzeć

to nie to żeby na siłę zabierać Samiego z psanatorium , ale musimy mieś jakiś plan "b" gdyby nie udało się zebrać deklaracji

Posted

U Donki Sami byłby w domu czy w kojcu, bo sam : wolny wstęp do domu wydaje mi się dla Samiego za mało- jak będzie miał wybór, to zapewne do domu wchodzić nie będzie. Nie wiem tez jakie Donka ma doświadczenie w pracy z trudnym psem, który może zachować się agresywnie przyparty do muru np.
Czytam i kibicuję Wam mocno, sama mam u siebie podobny przypadek , pies jest nieadopcyjny zupełnie- tzn jest, ale nie znam nikogo kto by chciał psa z takim obciążeniem zachowawczym i psychicznym niestety...

Może w przypadku Samiego pomógł by taki domowy dt , nie wiem... ja jestem zdania, że nie da się zrobić z każdego psa super przytulasa , co będzie leżał na kanapie-jak to ktoś tu cały czas próbuje insynuować;) Są psy , które jako dzikie od szczeniaka + obciążenia genetyczne , pomimo pracy i socjalizacji dotrą do pewnego etapu i koniec....
Jamor z Samim wypracował ogromnie dużo.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
U Donki Sami byłby w domu czy w kojcu, bo sam : wolny wstęp do domu wydaje mi się dla Samiego za mało- jak będzie miał wybór, to zapewne do domu wchodzić nie będzie. Nie wiem tez jakie Donka ma doświadczenie w pracy z trudnym psem, który może zachować się agresywnie przyparty do muru np.
Czytam i kibicuję Wam mocno, sama mam u siebie podobny przypadek , pies jest nieadopcyjny zupełnie- tzn jest, ale nie znam nikogo kto by chciał psa z takim obciążeniem zachowawczym i psychicznym niestety...

Może w przypadku Samiego pomógł by taki domowy dt , nie wiem... ja jestem zdania, że nie da się zrobić z każdego psa super przytulasa , co będzie leżał na kanapie-jak to ktoś tu cały czas próbuje insynuować;) Są psy , które jako dzikie od szczeniaka + obciążenia genetyczne , pomimo pracy i socjalizacji dotrą do pewnego etapu i koniec....
Jamor z Samim wypracował ogromnie dużo.
ja zupełnie nie znam Donki , i dlatego pytałam czy ją ktoś zna , znalazłam hotelik , zapytałąm o warunki ... Donka w domu ma dwie małe sunie , powiedziała że jeśli Sami zgodzi się z nimi to mógłby być w domu , na tą chwilę ma jeszcze dwa psiaki w domu szykowane do adopcji , jeśli znajdą dom zwolniło by się miejsce dla Samiego ( tak to zrozumiałam )
ale to tylko gdybanie na razie
mam nadzieję że uda się dozbierać deklaracje ale decyzja nie należy do mnie , ja tu tylko sprzątam :)