magdyska25 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='lilk_a'] grube futro dobra rzecz , powinno też izolować od gorąca :) [/QUOTE] chyba ona co innego myśli ;) dzisiaj u nas 22 st. a sucz już z domu wyjść nie chciała. Ładna pogoda a wywrotowiec leży w chałupie. Co do kleszczy- masakra. Moje zabezpieczyłam jakiś tydzień temu...mam nadzieję, że nic nie złapią- chodzimy na spacery do lasu. Quote
lilk_a Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [FONT=Georgia]Arkusz[/FONT] z aktualnym na dzisiaj rozliczeniem dzisiaj naprawdę ciepło Quote
magdyska25 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 kurczaki nie zapłaciłam jeszcze za IV? czy ślepa jestem? Quote
paula_t Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='magdyska25']chyba ona co innego myśli ;) dzisiaj u nas 22 st. a sucz już z domu wyjść nie chciała. Ładna pogoda a wywrotowiec leży w chałupie. Co do kleszczy- masakra. Moje zabezpieczyłam jakiś tydzień temu...mam nadzieję, że nic nie złapią- chodzimy na spacery do lasu.[/QUOTE] Właśnie czytam cały czas o tym, że jest "atak" kleszczy, a u mnie ani widu, ani słychu:shake: Chodzimy do parku, jeździmy na wycieczki za miasto i nic się nie przypałętało, od znajomych psiarzy też nic nie słyszałam, żeby jakiś psiak złapał. Myślicie, że już zabezpieczać psiura? Quote
lilk_a Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='magdyska25']kurczaki nie zapłaciłam jeszcze za IV? czy ślepa jestem?[/QUOTE]zapłaciłaś , wrzuciłam najnowsze , nie wiem dlaczego nie wrzuciło mi się poprzednio na serwer , teraz jest , najnowsze , sprawdzałam , przepraszam :) Quote
jola_li Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='paula_t']Właśnie czytam cały czas o tym, że jest "atak" kleszczy, a u mnie ani widu, ani słychu:shake: Chodzimy do parku, jeździmy na wycieczki za miasto i nic się nie przypałętało, od znajomych psiarzy też nic nie słyszałam, żeby jakiś psiak złapał. Myślicie, że już zabezpieczać psiura?[/QUOTE] Kleszcze nie występują równomiernie w całej Polsce - jest różnie w różnych rejonach, w różnych okresach, więc spróbuj się rozeznać jak jest u Ciebie i zadecyduj. Quote
lilk_a Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 mapka jest z 2010 roku , to się lekko zmienia z roku na rok , ale jakieś pojęcie daje o występowaniu kleszczy w Polsce Quote
jola_li Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Bywam od wielu lat na Mazurach i mogę powiedzieć, że są bardzo różne lata - czasami jest kleszczy niewiele, a było tak, że po powrocie z malinobrania znalazłam na sobie 9. Mało tego - jeden sezon też nie jest jednakowy przez cały czas. Quote
Maciek777 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 U nas też raczej kleszczy brak. Przynajmniej nie widać ich:roll: Kilka filmików z Samim dzisiaj powstało. Jeszcze coś jutro się nakręci, całość przebierze i zobaczymy co z tego wszystkiego będzie się nadawało:) Quote
lilk_a Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 Maciek777 napisał(a):U nas też raczej kleszczy brak. Przynajmniej nie widać ich:roll: Kilka filmików z Samim dzisiaj powstało. Jeszcze coś jutro się nakręci, całość przebierze i zobaczymy co z tego wszystkiego będzie się nadawało:) Maćku , wyślij mi wszystko , ja powycinam ;) Quote
paula_t Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 jola_li napisał(a):Kleszcze nie występują równomiernie w całej Polsce - jest różnie w różnych rejonach, w różnych okresach, więc spróbuj się rozeznać jak jest u Ciebie i zadecyduj. Sama sobie dzisiaj odpowiedziałam na pytanie- znalazłam kleszcza:roll: Polecieliśmy szybko do weta, bo był w takim miejscu, że sama nie dałabym rady wyciągnąć i przy okazji się psiknęliśmy :) Quote
Maciek777 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 lilk_a napisał(a):Maćku , wyślij mi wszystko , ja powycinam ;) Świetny żart;) Sam nawet nie wiem jak to wyszło bo jeszcze nie oglądałem:roll: paula_t napisał(a):Sama sobie dzisiaj odpowiedziałam na pytanie- znalazłam kleszcza:roll: Polecieliśmy szybko do weta, bo był w takim miejscu, że sama nie dałabym rady wyciągnąć i przy okazji się psiknęliśmy :) Nie strasz bo moje jeszcze nie zabezpieczone:shake: Quote
Maciek777 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Filmy już przesłane:) Choć Sami wyraźnie zaniepokojony faktem, że ktoś się tak kręcił wokół niego z czymś w rękach:roll: Quote
lilk_a Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Maciek777 napisał(a):Filmy już przesłane:) Choć Sami wyraźnie zaniepokojony faktem, że ktoś się tak kręcił wokół niego z czymś w rękach:roll: to ja je tu wstawię :) i zaczynam myśleć nad złożeniem czegoś dłuższego razem ze zdjęciami i historią Samiego [video=youtube;Z8Qrsu7ZDGc]http://www.youtube.com/watch?v=Z8Qrsu7ZDGc&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;TtYQJ5SKbCo]http://www.youtube.com/watch?v=TtYQJ5SKbCo&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;nh_-sYi-fBc]http://www.youtube.com/watch?v=nh_-sYi-fBc&feature=youtu.be[/video] Quote
magdyska25 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 fajnie, że nie ucieka :) Lilka- no coż Ty! nie ma za co. Quote
Maciek777 Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 I macie porównanie wielkości Samiego z Meggi:) A i Hera, jego obecna współlokatorka, się pojawiła;) Niestety przerobione na malutką rozdzielczość żeby się w mailu zmieściło:roll: Quote
jola_li Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Cytat z wątku dzisiaj złapanej suczki, która mieszkała w lesie: "Dziewczyna pobiegła za nimi i po chwili Gabi dała się chwycić. Była przerażona. W samochodzie była jak sparaliżowana. U weterynarzy Ania zaczęła jej usuwać kleszcze (na samej głowie ok. 30)" Tak myślę, że Samsungowi przydałyby regularne kilkuminutowe sesje głaskania zakończone "prezentem" do pysia. Może za czas jakiś polubiłby dotyk. Quote
lilk_a Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Maćku , czy ja mogę wrzucić te filmiki na fb na wydarzenie Samiego ? tak sobie patrzę na ten filmik co Sami siedzi i Asia do niego się pomału zbliża a on w pewnym momencie wstaje jakbym widziała swoją Fiskę , ona na 10 razy myślę że 5-7 razy zrobiła by to samo co Sami , nie mówiąc już o tym że nie dała by się tak głaskać jak daje się głaskać Sami od głowy do końca szyi to nasz Figulec niedotykalski jest niestety ..... teoretycznie mi to nie przeszkadza , taka jest i już ,co nie znaczy że nie lubi się pomiziać ;) choć niejednokrotnie mam wrażenie że amstafa miała w rodzinie: klepanie po boku , po pupie , to lubi , przeciągać się sznurem uwielbia ... takie powiedziałabym "końskie pieszczoty" raczej ale spać to już jak ksieżniczka , na podusi , przykryta kołderką ;) Quote
Maciek777 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='jola_li']Cytat z wątku dzisiaj złapanej suczki, która mieszkała w lesie: "Dziewczyna pobiegła za nimi i po chwili Gabi dała się chwycić. Była przerażona. W samochodzie była jak sparaliżowana. U weterynarzy Ania zaczęła jej usuwać kleszcze (na samej głowie ok. 30)" :-o [quote name='jola_li']Tak myślę, że Samsungowi przydałyby regularne kilkuminutowe sesje głaskania zakończone "prezentem" do pysia. Może za czas jakiś polubiłby dotyk. Tylko on ani myśli brać z ręki:roll: [quote name='lilk_a']Maćku , czy ja mogę wrzucić te filmiki na fb na wydarzenie Samiego ? tak sobie patrzę na ten filmik co Sami siedzi i Asia do niego się pomału zbliża a on w pewnym momencie wstaje jakbym widziała swoją Fiskę , ona na 10 razy myślę że 5-7 razy zrobiła by to samo co Sami , nie mówiąc już o tym że nie dała by się tak głaskać jak daje się głaskać Sami od głowy do końca szyi to nasz Figulec niedotykalski jest niestety ..... teoretycznie mi to nie przeszkadza , taka jest i już ,co nie znaczy że nie lubi się pomiziać ;) choć niejednokrotnie mam wrażenie że amstafa miała w rodzinie: klepanie po boku , po pupie , to lubi , przeciągać się sznurem uwielbia ... takie powiedziałabym "końskie pieszczoty" raczej ale spać to już jak ksieżniczka , na podusi , przykryta kołderką ;) Jasne, wrzucaj:) Stąd Twoje doświadczenie w sprawie Samiego:) Też macie wrażenie, że jak tylko zrobiło się ciepło to nie ma ludzi na dogo, jakby wakacje były? I fotki:) " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
lilk_a Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 słoneczko , to ciągnie na zewnątrz :) u nas psy cały dzień na dworze , wracają wieczorem zmęczone maksymalnie , kondycji jeszcze żadnej :) Kredka jest bardzo szczekliwa , to chyba domena terierów , którego ma w sobie chyba najwięcej , Batek nie chce zostać w tyle , też szczeka a Figulec przyłącza się do awantury na końcu i harmider na całego :) Sami wygląda pięknie :) aha i najważniejsze .... Zaczynamy szukać chętnych na 30 zł /mc tyle nam brakuje do pełnych deklaracji na Ma6dę już nie liczę , nie odpisuje na moje maile , nawet z informacją że rezygnuje , i "odpadła" eloonia razem 30 zł szukajcie ;) Quote
magdyska25 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 może nie wakacje ale jakoś więcej pracy się zrobiło ;) postaram się wpłacać co miesiąc więcej kaski. Quote
lilk_a Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 (edited) nie wiem dlaczego , ale zawsze jak widzę tą dwójkę w akcji przypomina mi się czeska bajka o dwóch psach , początkowo kojarzyły mi się imiona Pat i Patafil , ale to nie były psy .... czeska bajka o dwóch psach to " Psi żywot " , a psy to Staflik i Spagetka spolszczone na Szczudlik i Bagietka ... w naszej domowej wersji to Szczudliczka i Bagietek :D pozdrawiamy ;) Edited April 26, 2013 by lilk_a Quote
magdyska25 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 ale masz piękne (i okrąglutkie ;) ) psiska. ja jak widzę moją "młodszą dwójkę" to przypomina mi się bajka o dwóch, niezbyt mądrych psach :evil_lol: Quote
lilk_a Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 okrągłe troszeczkę są ;) ale pięknie chudną .... prawie w oczach ;) no niestety , zimę prawie przesypiają więc przybierają ciała :) Quote
Maciek777 Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 magdyska25 napisał(a):może nie wakacje ale jakoś więcej pracy się zrobiło ;) Coś w tym jest:) magdyska25 napisał(a):ale masz piękne (i okrąglutkie ;) ) psiska. Zgadzam się;) magdyska25 napisał(a):ja jak widzę moją "młodszą dwójkę" to przypomina mi się bajka o dwóch, niezbyt mądrych psach :evil_lol: Wychowałem się na tej bajce:D U Samiego wszystko dobrze. Miał ostatnio taki swój kryzys zaufania, ale minęło mu i znowu jest dobrze:) Quote
Recommended Posts