lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 no fakt , u Sama to temat przewodni prawie :D ale nie , nie dlatego pytam , bo kupa to wskazówka jakby nie było dobrego trawienia ;) Quote
jola_li Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Maciek777']Bo to podstępem trzeba;) Sami zwykle ucieka do kąta gdy się zestresuje. Wystarczy postawić tam wagę... ... a potem go zestresować ;). Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 lilk_a napisał(a):no fakt , u Sama to temat przewodni prawie :D ale nie , nie dlatego pytam , bo kupa to wskazówka jakby nie było dobrego trawienia ;) Łatwo idzie odróżnić jego qpy od pozostałych bo nie jedzą tego samego;) jola_li napisał(a):... a potem go zestresować ;). On już sobie jakiś pretekst znajdzie;) Quote
xxxx52 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Maciek777 napisał(a):No fakt - gruby to on nie jest. Apetyt ma bardzo dobry - bez problemu. te zebra powinny byc niewidoczne ,czemu nie dajecie im wiecej jedzenia?Moze nalezy go karmic 3 x dziennie.On zle wyglada Jezeli nie moze przytyc ,a dostaje duze pelne miski karmy 3 x dziennie nalezy udac sie do wet.zeby go zbadal Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 xxxx52 napisał(a):te zebra powinny byc niewidoczne ,czemu nie dajecie im wiecej jedzenia?Moze nalezy go karmic 3 x dziennie.On zle wyglada Jezeli nie moze przytyc ,a dostaje duze pelne miski karmy 3 x dziennie nalezy udac sie do wet.zeby go zbadalxxxx52 , Sami dostaje 2x dziennie tyle ile powinien , z uwagi na to że nie może przytyć będzie dostawał więcej , myślę że 2-3 tygodnie wystarczą żeby sprawdzić czy to daje efekt , jeśli nie to zrobimy mu badania Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='LILUtosi']Kochani zapraszam do oddania głosu na moją pracę na FB. Wystarczy kliknąć "Lubie". Z góry dziękuję. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=301431929984172&set=a.301431859984179.1073741825.242992659161433&type=1&theater lilk_a - konkurencja Ci się tworzy:evil_lol: Świetny rysunek i oczywiście kliknąłbym, ale nie mam konta na fb:roll: Quote
LILUtosi Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Dziękuje za chęci. Ja na fejsie nie ma wielu znajomych to i przegrywam. Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 [quote name='Maciek777']lilk_a - konkurencja Ci się tworzy:evil_lol: Świetny rysunek i oczywiście kliknąłbym, ale nie mam konta na fb:roll: ołówek to nie moje klimaty ;) kliknęłam :) Quote
LILUtosi Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 To zwykłym długopisem zrobiłam bo nie miałam narzędzi. :evil_lol: Ja cienka w kolorze jestem. Ale może kiedyś.....kto wie. Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 (edited) LILUtosi napisał(a):To zwykłym długopisem zrobiłam bo nie miałam narzędzi. :evil_lol: Ja cienka w kolorze jestem. Ale może kiedyś.....kto wie.każdy w czymś czuje się dobrze :) LILUtosi czy my się znamy na fb ? ;) ..... nie .... ale wysłałam Ci zaproszenie ;) Edited March 12, 2013 by lilk_a Quote
LILUtosi Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 A nie wiem. Bo z dogomani po nikach ciężko sie rozpoznać. :diabloti: Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 2 artystki się spotkały:) Ja kiedyś też tworzyłem. Ołówkiem. Przerysowywałem karteczki z Królem Lwem;) Quote
LILUtosi Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Mój nauczyciel uważał że wszystkich można nauczyć rysować tyle ze jednym to zajmuję więcej czasu a innym mniej. Maćku zawsze możesz spróbować ponownie. Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 LILUtosi napisał(a):A nie wiem. Bo z dogomani po nikach ciężko sie rozpoznać. :diabloti:fakt :) Maciek777 napisał(a):2 artystki się spotkały:) Ja kiedyś też tworzyłem. Ołówkiem. Przerysowywałem karteczki z Królem Lwem;)no tak Maćku , jesteś w wieku moich dzieci ;) takie małe karteczki , w notesikach , na wymianę :D jeszcze to gdzieś leży na strychu :D Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 LILUtosi napisał(a):Mój nauczyciel uważał że wszystkich można nauczyć rysować tyle ze jednym to zajmuję więcej czasu a innym mniej. Maćku zawsze możesz spróbować ponownie. W tym wieku?;) Co prawda podobno dobrze mi to szło:roll: Najgorsze to znaleźć na to czas... lilk_a napisał(a):no tak Maćku , jesteś w wieku moich dzieci ;) takie małe karteczki , w notesikach , na wymianę :D jeszcze to gdzieś leży na strychu :D Stare dobre czasy:D Teraz już pewnie ich nie ma w sprzedaży:roll: Quote
paula_t Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 LILUtosi napisał(a):Mój nauczyciel uważał że wszystkich można nauczyć rysować tyle ze jednym to zajmuję więcej czasu a innym mniej. Maćku zawsze możesz spróbować ponownie. Mi by chyba do emerytury czasu nie starczyło:evil_lol: Quote
Maciek777 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Już mogę oficjalnie potwierdzić (bo do żadnych zgrzytów nie doszło), że w poniedziałek do Samiego i Dianki, wprowadziła się piękna i bardzo żywiołowa ONka Meggi:) Co do zważenia Samiego - nie dało się... Quote
xxxx52 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Maciek -tak sobie przyjzalam sie wyrywkowo psom ktore masz u siebie w tzw.hotelu(myslam ,ze jestem przewrazliwiona) i sie zastanawiam dlaczego sa one takie chude ,bo to nie tylko jeden jest pies. Opiekunowie straca do Ciebie zaufanie jak podopiecznym bedzie zle,bo same pisanie na watku bardzo milo dypolomatycznie to nie wystarczy. Hotelowanie odplatne i ciagle dokldanie kasy przez wolontariuszki( lepsza karm,tabletki) itd to bardzo zobowiazuje. Cos nie tak Quote
Maciek777 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 (edited) xxxx52 napisał(a):Maciek -tak sobie przyjzalam sie wyrywkowo psom ktore masz u siebie w tzw.hotelu(myslam ,ze jestem przewrazliwiona) i sie zastanawiam dlaczego sa one takie chude ,bo to nie tylko jeden jest pies. Opiekunowie straca do Ciebie zaufanie jak podopiecznym bedzie zle,bo same pisanie na watku bardzo milo dypolomatycznie to nie wystarczy. Hotelowanie odplatne i ciagle dokldanie kasy przez wolontariuszki( lepsza karm,tabletki) itd to bardzo zobowiazuje. Cos nie tak Bo w "tzw hotelu" przyjmuje się nie tylko piękne, rodowodowe pieski wyrośnięte na mięsku z kangura i wylegujące się na kanapie w salonie, ale i psy chore, czego efektem jest utrata na wadze. W kółko jest jeżdżone do weta i robione są badania. Oprócz tego regularnie je ważymy i zmieniamy dawki karmy, bądź rodzaj karmy. Polecam też czytać te wątki, a nie tylko zdjęcia oglądać. Poza tym to nie schronisko, gdzie pies je byle co, puchnie i nawet nie ma gdzie tego wybiegać. Mamy w tej chwili 4 psy (na ponad 30) z niedowagą i wszystkie są leczone. Sami jest piąty, ale on prawdopodobnie potrzebuje więcej karmy. Zwłaszcza, że dopiero co zmienił rodzaj na niskobiałkową. Ja (i pewnie nie tylko) w dalszym ciągu jestem ciekaw tego co działo się z Samim w schronisku bo pisałaś, że wiesz bardzo dobrze:) Edited March 13, 2013 by Maciek777 Quote
lilk_a Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 (edited) o Megi słyszałam :) xxxx52 może poczekamy spokojnie te dwa trzy tygodnie i zobaczymy czy przytyje czy jeszcze schudnie ?? jak nie przytyje będziemy się zastanawiać co dalej Edited March 13, 2013 by lilk_a Quote
xxxx52 Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 lilk_a napisał(a):o Megi słyszałam :) xxxx52 może poczekamy spokojnie te dwa trzy tygodnie i zobaczymy czy przytyje czy jeszcze schudnie ?? jak nie przytyje będziemy się zastanawiać co dalej No to czekamy Quote
lilk_a Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 (edited) xxxx52 napisał(a):No to czekamy dzięki za cierpliwość bardzo możliwe, że przy zmianie karmy ilość karmy jest za mała , więc będzie dostawał o kubek więcej ( objętościowo myślę że o 1/3 więcej )i zobaczymy myślę też, że ma tak szybki metabolizm jak niektórzy nerwowi ludzie i trzeba to wziąć po uwagę i dawać mu więcej , zadzwonię , porozmawiam z Asią czy zwiększenie ilości jedzenia będzie coś kosztować , możemy założyć przecież, że odkarmiamy go i dajemy przez miesiąc psu dwa razy tyle jedzenia xxxx52 -podkreślę - Sami nigdy nie był gruby , żebra mniej lub bardziej zawsze grały mu pod skórą edit: i jeszcze jedna rzecz ... dziurawiec zawarty w stress oucie, oprócz uspokajającego -ma działanie żółciopędne, żółciotwórcze, pobudzające trawienie,moczopędne na pewno przyspiesza trawienie u Samiego , jak też likwiduje nadmiar wody w organizmie xxxx52 ,więc jaka decyzja? - grubszy bardziej nerwowy pies czy chudszy i spokojniejszy? Edited March 13, 2013 by lilk_a Quote
xxxx52 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 (edited) Normalnej postury bez widocznych zeber ,nie mam wymagan wizualnych :oops:Kazdy psiak o ile nie jest chory juz po miesiacu podania odpowiedniej karmy powinien przytyc.Przeciez nie mozna podejrzewac psinke o bolemie Edited March 14, 2013 by xxxx52 Quote
lilk_a Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 xxxx52 napisał(a):Normalnej postury bez widocznych zeber ,nie mam wymagan wizualnych :oops:Kazdy psiak o ile nie jest chory juz po miesiacu podania odpowiedniej karmy powinien przytyc.Przeciez nie mozna podejrzewac psinke o bolemiekażdy zdrowy pies już po dwóch tygodniach odkarmiania przytyje, nie podejrzewamy Samiego o bulimię ;) Quote
Maciek777 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='lilk_a']nie podejrzewamy Samiego o bulimię ;) No właśnie. Wtedy Diana musiała by się roztyć bo nie przepuściła by takiej okazji i jadła by za dwoje:) Smacznego:D Z innej beczki: Pewnie każdy z Was widział Mafię dla Psa:) http://www.youtube.com/watch?v=1quiKLMy0ng Na końcu jest tam taki piesek kiwający głową;) Ale nie jakiś tandetny tylko porządny. Nie wiecie gdzie można kupić identycznego? Tym z allegro wieeele do niego brakuje;) Quote
Recommended Posts