lilk_a Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='katinka']Melduje sie u Samiego :painting:[/QUOTE]witamy serdecznie :) [quote name='Maciek777']Niestety dzisiaj nawet nie było czasu gadać więc nie wiem nic:roll: Porobiłem mu dzisiaj kilka fotek, do których ładnie pozował:smile:[/QUOTE] to czekamy na zdjecia i relację :) Quote
magdyska25 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 fotki koniecznie :) wykupiłam kilka pakietów ogłoszeń (trochę chorobowo się rozłożyłam i szczerze nie mam siły siedzieć długo przy komp.), więc i Sami się załapie. Quote
Maciek777 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 lilk_a napisał(a):to czekamy na zdjecia i relację :) Fotki będą jutro po południu, a relacja... Sam nie wiem. Mam nadzieję, że jutro bo dzisiaj się nie widzieliśmy, a wczoraj...to niestety pewna sunia nam odeszła :( Quote
lilk_a Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 (edited) Zdrojka odwołała deklarację , niestety dalej nie może wpłacać nie zmienia to nic , bo kwota deklaracji równa się wysokości opłat na hotel Edited March 10, 2013 by lilk_a Quote
Maciek777 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Rozmawialiśmy o Samim i wychodzi na to, że jest poprawa po głaskaniu:) Nie mnie, ale koleżankę podskubuje lekko za nogawkę (co nie do końca musi być dobrym znakiem), a oprócz tego daje podrapać się pod brodą, po czym szybko się oddala. Wcześniej to było nie do pomyślenia:) Jeśli chodzi o postępy względem mnie to chociaż łatwiej pozwala się głaskać:roll: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
lilk_a Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 to chyba dobrze się dzieje :) bez tego podłapywania za nogawkę ;) Quote
Maciek777 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 lilk_a napisał(a):to chyba dobrze się dzieje :) bez tego podłapywania za nogawkę ;) No właśnie i to mnie trochę martwi. To i obszczekiwanie nas. Naczytałem się ostatnio o oswajaniu dzikich wilków i im bardziej one przyzwyczajają się do człowieka i przestają przed nim uciekać tym bardziej potrafią być agresywne względem niego. Pocieszam się, że Sami to nie wilk;) Quote
lilk_a Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 masz rację Maćku , to że Sami przestaje się Was obawiać daje mu większą pewność siebie , może to dobry moment na jakieś małe szkolenie podstawowych komend , bo ich chyba nie zna oprócz reagowania na imię myślałam też o zabawkach , typu piłka ,sznur , ma Dianę , która wie co się z tym robi , jakby kupić im jakieś zabawki , może to też jakiś sposób na rozwój Samiego , bo tak szczerze to on chyba nigdy w życiu nie bawił się zabawkami Quote
lilk_a Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 zapłaciłam za luty w hotelu stan konta na dziś 177 zł aktualny arkusz na 1 stronie wątku Quote
Maciek777 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 lilk_a napisał(a):masz rację Maćku , to że Sami przestaje się Was obawiać daje mu większą pewność siebie , może to dobry moment na jakieś małe szkolenie podstawowych komend , bo ich chyba nie zna oprócz reagowania na imię myślałam też o zabawkach , typu piłka ,sznur , ma Dianę , która wie co się z tym robi , jakby kupić im jakieś zabawki , może to też jakiś sposób na rozwój Samiego , bo tak szczerze to on chyba nigdy w życiu nie bawił się zabawkami No nie wiem. Chyba jeszcze za wcześnie. On tak się wpatruje jakby się zastanawiał czy my go teraz zabijemy czy co z nim zrobimy... Oczywiście spróbować można, ale nie gwarantuję:roll: Quote
jola_li Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Ciągle mam wrażenie, że mógłby ciut przytyć. Jak u niego z apetytem? Quote
Maciek777 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 jola_li napisał(a):Ciągle mam wrażenie, że mógłby ciut przytyć. Jak u niego z apetytem? No fakt - gruby to on nie jest. Apetyt ma bardzo dobry - bez problemu. Quote
jola_li Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Maciek777 napisał(a):No fakt - gruby to on nie jest. Apetyt ma bardzo dobry - bez problemu. To może troszkę większe porcje by się przydały?... Quote
Maciek777 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 jola_li napisał(a):To może troszkę większe porcje by się przydały?... Będziemy działać:) Quote
magdyska25 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 stres też robi swoje. tylko, żeby nie przytył za dużo ;) Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 [quote name='magdyska25']stres też robi swoje. tylko, żeby nie przytył za dużo ;) Sami nigdy nie był gruby , ale 3-4 kg pewnie by mu się przydały więcej tu u jamora chronologicznie ( wybrałam z tych co miałam na dysku , bo niestety albumu Samiego w albumach jamora już nie ma) pomyślimy jak podtuczyć Samiego Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 (edited) rozmawiałam z Asią , właścicielką Psanantorium, Sami będzie miał dokładki jedzenia tak że być może utyje :) myślę, że jednak stres go trochę zjada i dlatego taki szczupły u jamora tylko w jedną zimę był nieco grubszy a i u leny przez rok też nie był grubasem , choć ruchu to tam chyba żadnego nie miał zobaczymy po 2 tyg - miesiącu stress out dotarł dzisiaj , na styk , przerwy w podawaniu nie będzie i jeszcze dopiszę ;) pytałam o to podłapywanie za nogawkę ;) nie ma w tym agresji , to chęć zwrócenia uwagi , jakby zaproszenie do zabawy , Sami podchodzi też sam do dziewczyny o której pisał Maciek ( imienia jak zwykle zapomniałam ;) ) i najbardziej ją lubi :) ogólnie jest duża zmiana w porównaniu z początkami w Psanatorium Edited March 12, 2013 by lilk_a Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 lilk_a napisał(a):stress out dotarł dzisiaj Właśnie chciałem o tym pisać... Odbierasz mi chleb;) lilk_a napisał(a):pytałam o to podłapywanie za nogawkę ;) nie ma w tym agresji , to chęć zwrócenia uwagi , jakby zaproszenie do zabawy , Być może naoglądał się Diany bo ona tak delikatnie podskubuje, choć nie za nogawkę. Woli gryźć po dłoniach, a raczej podszczypywać jakby na pchły "polowała":) lilk_a napisał(a):Sami podchodzi też sam do dziewczyny o której pisał Maciek ( imienia jak zwykle zapomniałam ;) ) i najbardziej ją lubi :) To Ania;) Przy niej pozwala sobie na więcej:) lilk_a napisał(a):ogólnie jest duża zmiana w porównaniu z początkami w Psanatorium Nie da się ukryć;) Wcześniej poodgryzałby nam ręce za to głaskanie. Już nie wspomnę ile by do sprzątania było;) Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 no to ja jeszcze napiszę że dowiedziałam się przed chwilą jaki duży jest Sami ;) jak suka owczarka niemieckiego czyli powinien ważyć ok 35 kg i do tej wagi trzeba dążyć :) Maćku , macie wagę w Psanatorium ? jak macie to go zważcie , Asia mówiła że on waży tak z 30 kg , ale nie wiem , bo nie zapytałam czy był ważony czy "na oko " Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 lilk_a napisał(a):no to ja jeszcze napiszę że dowiedziałam się przed chwilą jaki duży jest Sami ;) jak suka owczarka niemieckiego czyli powinien ważyć ok 35 kg i do tej wagi trzeba dążyć :) Maćku , macie wagę w Psanatorium ? jak macie to go zważcie , Asia mówiła że on waży tak z 30 kg , ale nie wiem , bo nie zapytałam czy był ważony czy "na oko " Mamy wagę, ale nigdy ważony nie był żeby go nazbyt nie stresować, ale myślę, że już pora:) Wydaje mi się, że wystarczy mu 30 kg. Mamy 34 kg ONka i to kawał psa w porównaniu do Samiego;) Z resztą nie ma co gdybać - zważymy i zobaczymy do jakiej wagi dążymy:) Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Maciek777 napisał(a):Mamy wagę, ale nigdy ważony nie był żeby go nazbyt nie stresować, ale myślę, że już pora:) Wydaje mi się, że wystarczy mu 30 kg. Mamy 34 kg ONka i to kawał psa w porównaniu do Samiego;) Z resztą nie ma co gdybać - zważymy i zobaczymy do jakiej wagi dążymy:) no dobrze ;) niech będzie 32kg ;) Quote
jola_li Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 (edited) Myślę, że liczby nie są ważne; jak nie będzie żeberek na wierzchu - znaczy starczy podtuczania ;). Szkoda nerwów Samsunga. Ostatnio w poczekalni u weterynarza obserwowałam psy ważone przez włascicieli - wszystkie się opierały i miały stracha. Edited March 12, 2013 by jola_li Quote
lilk_a Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 jola_li napisał(a):Myślę, że liczby nie są ważne; jak nie będzie żeberek na wierzchu - znaczy starczy podtuczania ;). Szkoda nerwów Samsunga. Ostatnio w poczekalni u weterynarza obserwowałam psy ważone przez włascicieli - wszystkie się opierały i miały stracha.no to zostawimy decyzję o zważeniu Samiego w rękach opiekunów :) a jak kupy Samiego ? są ok ? Quote
Maciek777 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 jola_li napisał(a):Szkoda nerwów Samsunga. Ostatnio w poczekalni u weterynarza obserwowałam psy ważone przez włascicieli - wszystkie się opierały i miały stracha. Bo to podstępem trzeba;) Sami zwykle ucieka do kąta gdy się zestresuje. Wystarczy postawić tam wagę. Oczywiście na pewno zauważy różnicę i pojawi się pytanie, co ważniejsze: przyzwyczajenie czy strach przed wagą?:) lilk_a napisał(a):a jak kupy Samiego ? są ok ? Widzę, że często przebywasz na wątku Sama:D Tak, kupy w porządku - nie ma się o co do nich przyczepić;) Quote
Recommended Posts