Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxx52 , już dowiedziałam się od Anety - aty że to MyszkaMiki , niestety nie ma jej na dogomanii już chyba od września 2012 roku , zajrzę na ten wątek który podałaś
rozmawiałąm z atą , podała mi nr do komendanta SM we Wrześni .... zadzwonię jutro

xxxx52 , jak tu jesteś to napisz co działo się Samsungiem w schroniskiu ??

Posted

[quote name='magdyska25']Jakieś wieści?
A jak tam Sami? pewnie bez większych zmian chociaż może zrobił jakiś malutki kroczek do przodu?[/QUOTE]
Dzisiaj pozwolił wygłaskać się za wszystkie czasy:) Był spokojniejszy niż zwykle. Muszę przyznać, że te wszystkie odpicowane Yorki mogą pozazdrościć Samiemu takiego miękkiego i gładkiego futra. W końcu jest (jeszcze) niewygłaskane;)
Po za tym, na życzenie [B]lilk_i[/B], ma zawieszone czerwone paski (od smyczy) przy obroży by go odczulić na dotyk.

Posted

[quote name='Maciek777'][SIZE=2][B]Dzisiaj pozwolił wygłaskać się za wszystkie czasy:) Był spokojniejszy niż zwykle. Muszę przyznać, że te wszystkie odpicowane Yorki mogą pozazdrościć Samiemu takiego miękkiego i gładkiego futra. W końcu jest (jeszcze) niewygłaskane;)[/B][/SIZE]
Po za tym, na życzenie [B]lilk_i[/B], ma zawieszone czerwone paski (od smyczy) przy obroży by go odczulić na dotyk.[/QUOTE]
a ja nawet nie wiem co napisać .... NARESZCIE ! :D kochany psiak :)

Posted

[quote name='lilk_a']a ja nawet nie wiem co napisać .... NARESZCIE ! :D kochany psiak :)[/QUOTE]
Tzn już wcześniej dawał się głaskać, ale wyglądał jakby miał na zawał za chwile zejść, a dzisiaj było dużo spokojniej. Nawet po głowie był głaskany,choć to miejsce było zwykle omijane bardziej ze względu na jego wzrok - nie było wiadomo czy nie chapnie;)
Ogólnie zrobił ostatnio dużo postępów - takie małe szczegóły, a cieszą:)

Edit: No proszę, nawet ogień pod nickiem dostałem:)

Posted (edited)

[quote name='Maciek777']Tzn już wcześniej dawał się głaskać, ale wyglądał jakby miał na zawał za chwile zejść, a dzisiaj było dużo spokojniej. Nawet po głowie był głaskany,choć to miejsce było zwykle omijane bardziej ze względu na jego wzrok - nie było wiadomo czy nie chapnie;)
Ogólnie zrobił ostatnio dużo postępów - takie małe szczegóły, a cieszą:)

Edit: No proszę, nawet ogień pod nickiem dostałem:)[/QUOTE]
przekroczyłeś 2, 5 tysiąca postów ;)

więc wychodzi na to że. wszystko razem daje dobre efekty
Wasza opieka i praca z Samim , stress out , witaminy b i c zawarte w rumen tabsie , i .............. ;)
grzeczny piesek :) tym bardziej szkoda jego straconego czasu , to wszystko można było zacząć lata temu
jola _li miałaś świetny pomysł ze stress outem :)

dobrze że to wszystko zaczęło działać choć zostało jeszcze parę sposobów ... aromatoterapia , muzykoterapia , refleksologia... ;)

Edited by lilk_a
Posted

[quote name='lilk_a']przekroczyłeś 2, 5 tysiąca postów ;)
(...)
dobrze że to wszystko zaczęło działać choć zostało jeszcze parę sposobów ... aromatoterapia , muzykoterapia , refleksologia... ;)[/QUOTE]
Kolejny próg to pewnie 5 tys postów. Może za kolejny rok...:)

Muzykoterapia? Masz na myśli muzykę poważną? Podobno krowom to pomaga;) Ja już sprawdzałem jak to działa na psy i ustawiłem w radiu na "Dwójkę". Niby były spokojniejsze, ale później zaczęły lecieć jakieś głupawe piosenki typu "Tańczymy walczyka" na to przyjechały wolontariuszki w odwiedziny do psa (kto wie co pomyślały) i na tym się skończyło;)

Posted

[quote name='Maciek777']I jeszcze jedna sprawa:
Nie wiecie dlaczego ten wątek nie ma jednej gwiazdki w subskrypcjach?
Wszystkie wątki jakie widziałem to albo nie miały wcale gwiazdek albo miały cały komplet...[/QUOTE]
wiem .... trzeba ocenić wątek i wtedy być może gwiazdka dojdzie ;)

Posted

[quote name='lilk_a']jola _li miałaś świetny pomysł ze stress outem :)[/QUOTE]
Bardzo się cieszę, że to działa.
Trzeba zacząć myśleć o kolejnej dawce, bo czas leci ;).
Przydałby się dodatkowy grosz na ten cel - choćby jeszcze przez jakiś czas. Na przykład od wirtualnego opiekuna ;).

[quote name='lilk_a']wiem .... trzeba ocenić wątek i wtedy być może gwiazdka dojdzie ;)[/QUOTE]
Już doszła :).

Posted

Wreszcie porządnie wygłaskany! :)

pewnie też w jakimś stopniu pomogła sunia z którą Sami jest w klatce. Ona odważna to i on się przekona.
A czy na widok znanych osób macha ogonem?

xxxx- jak nie możesz napisać na wątku to przynajmniej wyślij pv co się działo z Samim w schronisku.
Myślę, że inf. pomoże hotelowi w ułożeniu psiaka.
Muszą wiedzieć na czym stoją.

Posted

[quote name='magdyska25']Wreszcie porządnie wygłaskany! :)

pewnie też w jakimś stopniu pomogła sunia z którą Sami jest w klatce. Ona odważna to i on się przekona.
A czy na widok znanych osób macha ogonem?

xxxx- jak nie możesz napisać na wątku to przynajmniej wyślij pv co się działo z Samim w schronisku.
Myślę, że inf. pomoże hotelowi w ułożeniu psiaka.
Muszą wiedzieć na czym stoją.
o to , to :) jak z ogonem ? ;)

właśnie Fiśce wyciągnęłam kleszcza , jeszcze malutkiego , świeżynkę , rusza łapkami , ale jestem w szoku:crazyeye: .... na podwórku mamy kleszcze , psy muszę fiprexem potraktować

Posted

[quote name='magdyska25']A czy na widok znanych osób macha ogonem?[/QUOTE]
Odebrałem to jako żart;)
Jeszcze nie ten etap. Jego ogon zwyczajnie sobie wisi lekko zakręcony do tyłu. Przynajmniej nie trzyma go pod szyją;)
Jednak przedwczoraj 2 raz przyłapałem go na "uśmiechaniu" się w obecności Diany:) Wiem, że psów się nie boi, ale pierwszy raz widziałem go takiego:)
[quote name='lilk_a']właśnie Fiśce wyciągnęłam kleszcza , jeszcze malutkiego , świeżynkę , rusza łapkami , ale jestem w szoku:crazyeye: .... na podwórku mamy kleszcze , psy muszę fiprexem potraktować[/QUOTE]
Kleszcze już teraz? To co będzie latem???
Chociaż mnie już nic nie zdziwi skoro na początku lutego była u nas burza, a zamiast deszczu sypał śnieg:roll:

Posted

co do kleszczy to też się zdziwiłam , bo nie dość że jeszcze zima to nigdy nie było ich u nas na podwórku :shake: i teraz mam kleszczowy problem , nie tylko z psami , bo przecież na nas też sobie mogą skoczyć :cool3:

teoretycznie burza może zdarzyć się przez cały rok , ale w zimie to dość rzadkie zjawisko ;)
już wolę wiosnę w lutym

ja już zaczynam patrzeć optymistycznie na dalsze dobre zmiany w zachowaniu Samiego .... na razie ostrożnie ;)

Posted

[quote name='lilk_a']ja już zaczynam patrzeć optymistycznie na dalsze dobre zmiany w zachowaniu Samiego .... na razie ostrożnie ;)
Będzie coś optymistycznego, ale w tej chwili nie mam czasu się rozpisywać - napiszę wieczorem;)
Teraz fotki:)

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

Posted

[quote name='Maciek777']Będzie coś optymistycznego, ale w tej chwili nie mam czasu się rozpisywać - napiszę wieczorem;)
Hm, hm... ;) Już wieczór ;)...

[quote name='paula_t']On te uszy ma po prostu zabójcze
Bardzo lubię taką asymetrię :).

Posted

[quote name='magdyska25']A czy na widok znanych osób macha ogonem?
Masz dar:D
Dzisiaj wypuściłem Dianę i Samiego na duży wybieg, a sam wziąłem się za gruntowny porządek w ich boksie. Gdy skończyłem to poszedłem po nie. Gdy byłem ok 15 m do furtki od wybiegu to Sami też podszedł do niej i zaczął machać ogonem (!!!). Kiedy otworzyłem furtkę to on odsunął się na 2-3 m, co i tak jest sukcesem. Ogon się zatrzymał. Złapałem doczepiona do niego smycz i poszliśmy z powrotem:)
Tyle tylko, że należy pamiętać, że machanie ogonem tylko pośrednio oznacza radość, a bezpośrednio pobudzenie. Przed ugryzieniem też czasem machają ogonami;) Tyle, że od grudnia nie zaobserwowano żadnych zachowań agresywnych u Samiego:)
Jednak mało tego:
Zanim je wypuściłem to głaskałem Samiego przez dłuższą chwilę po głowie, a on położył się w trakcie z tylnymi łapami ułożonymi na bok:) Jestem w szoku! Jutro będzie aportował;)

Posted

no tak , machanie ogonem to nie tylko zadowolenie , ale w tym wypadku przyjmijmy że tak ;)
Cieszę się bardzo z postępów Samiego , bo to utwierdza mnie w przekonaniu że nasza decyzja o przeniesieniu Samiego była słuszna
a pomysł z aportem ... czytaj z zabawą wcale nie taki głupi , warto by sprawdzić czy np bawiąc się z Dianą na wybiegu nie sprowokujecie tym Samiego do przyłączenia się :)

Posted

[quote name='Maciek777']Zanim je wypuściłem to głaskałem Samiego przez dłuższą chwilę po głowie, a on położył się w trakcie z tylnymi łapami ułożonymi na bok:) [/QUOTE]
To już nie mały kroczek tylko całkiem spory :).
Tak trzymać!

Posted

[quote name='lilk_a']a pomysł z aportem ... czytaj z zabawą wcale nie taki głupi , warto by sprawdzić czy np bawiąc się z Dianą na wybiegu nie sprowokujecie tym Samiego do przyłączenia się :)[/QUOTE]
Chwilowo nie wydaje mi się:)
Kiedy sie na niego spojrzy to on nawet jeść przestaje i zaczyna obserwować co od niego chcemy to co tu o złapaniu zabawki mówić;)

[quote name='jola_li']To już nie mały kroczek tylko całkiem spory :).[/QUOTE]
Też mnie się tak wydaje:)

Posted

[quote name='xxxx52']Maciek glaskac po glowie ? glaszczemy po boku szyi ,karku ,ale nie po glowie[/QUOTE]ja nie trzymałabym się tak sztywno tej zasady , mam 3 psy , Fiska nie lubi głaskania po głowie ( choć jest u nas od małego), unika tego jak może , Batman , wzięty ze schroniska z niewiadomą przeszłością wręcz upomina się o głaskanie po głowie , wciska się pod rękę , i naprawdę to lubi , to samo Kredka , którą też adoptowaliśmy .... tak że nie do końca tak jest że głowa to tabu