Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stefcio pozdrawia swoje cioteczki i prosi o ogłoszenia.
To cudowny , nie konfliktowy , mało wymagający psiak. W grupie psów stał się obecnie nieco odważniejszy i zaczepia je wszystkie w bardzo specyficzny sposób, mianowicie podchodzi i jak hipopotam stara sie połknąć cały pyszczek swojej koleżanki lub kolegi:-) Najlepiej mu to wychodzi ze szpicem, który jest taki spokojny i pozwala mu na obwąchiwanie swojej mordki, na podgryzanie, na włażenie na siebie i na tulenie się do siebie. Pozwala Stefkowi nawet spać w swoim kojcu, a jak Stefek zajmie mu cały kojec to biedak tylko wzdycha głęboko i popiskuje;-). Zabieram wtedy okupanta do swojego pokoiku na jego wygodne mięciutkie łóżeczko i zasypia:-) Gdyby był sam w domu, to nie byłoby psa, on sobie potrupta i zasypia. Ma szalony apetyt, dopomina się wszystkich przysmaków takich jak inne psiaki dostają. Nawet tych najtwardszych, dzielnie z nimi wtedy walczy, rozkracza się wtedy ale walczy dzielnie:-).

Stefek przyjechał do nas na chwilkę i może jeszcze zostać ale mam swoich 4 psiaków i jest mi dość ciężko. Już teraz myślimy z mężem jak rozlokować psiaki na okres wakacji i naszego wyjazdu na 2 tygodnie. Stefcio musiałby wtedy pojechać do innej cioteczki na wakacje, proszę pamiętajcie o tym.:-(

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ihabe']Stefcio pozdrawia swoje cioteczki i prosi o ogłoszenia.
To cudowny , nie konfliktowy , mało wymagający psiak. W grupie psów stał się obecnie nieco odważniejszy i zaczepia je wszystkie w bardzo specyficzny sposób, mianowicie podchodzi i jak hipopotam stara sie połknąć cały pyszczek swojej koleżanki lub kolegi:-) Najlepiej mu to wychodzi ze szpicem, który jest taki spokojny i pozwala mu na obwąchiwanie swojej mordki, na podgryzanie, na włażenie na siebie i na tulenie się do siebie. Pozwala Stefkowi nawet spać w swoim kojcu, a jak Stefek zajmie mu cały kojec to biedak tylko wzdycha głęboko i popiskuje;-). Zabieram wtedy okupanta do swojego pokoiku na jego wygodne mięciutkie łóżeczko i zasypia:-) Gdyby był sam w domu, to nie byłoby psa, on sobie potrupta i zasypia. Ma szalony apetyt, dopomina się wszystkich przysmaków takich jak inne psiaki dostają. Nawet tych najtwardszych, dzielnie z nimi wtedy walczy, rozkracza się wtedy ale walczy dzielnie:-).

Stefek przyjechał do nas na chwilkę i może jeszcze zostać ale mam swoich 4 psiaków i jest mi dość ciężko. Już teraz myślimy z mężem jak rozlokować psiaki na okres wakacji i naszego wyjazdu na 2 tygodnie. Stefcio musiałby wtedy pojechać do innej cioteczki na wakacje, proszę pamiętajcie o tym.:-([/QUOTE]

po co ja to wszystko piszę i tak już nikt nie odwiedza Stefka, zostałam z nim sama:-(
Czeka nas wizyta u lekarza, nowe tabletki bedzie ciężko:-(
Tak to juz jest , oferujesz DT, kochasz psa i zostajesz sama. Ale tak w tym przypadku nie będzie, gdyz oferowałam tylko pomoc. Nie chcialabym byc zmuszona do oddania Stefka do Budryska. Pisałam, ze może z nami być jeszcze jakis czas ale to nie oznacza, że pozostałam z problemem sama!!!!!!
Książeczki też jeszcze nie mam:-(

Posted

[quote name='ihabe']po co ja to wszystko piszę i tak już nikt nie odwiedza Stefka, zostałam z nim sama:-(
Czeka nas wizyta u lekarza, nowe tabletki bedzie ciężko:-(
Tak to juz jest , oferujesz DT, kochasz psa i zostajesz sama. Ale tak w tym przypadku nie będzie, gdyz oferowałam tylko pomoc. Nie chcialabym byc zmuszona do oddania Stefka do Budryska. Pisałam, ze może z nami być jeszcze jakis czas ale to nie oznacza, że pozostałam z problemem sama!!!!!!
Książeczki też jeszcze nie mam:-([/QUOTE]

Ja też jestem i czytam. Budryska już dawno na dogo nie widziałam, nie wiem, jaka sytuacja.

Posted

[quote name='paulinken']Ja też jestem i czytam. Budryska już dawno na dogo nie widziałam, nie wiem, jaka sytuacja.[/QUOTE]
ja rowniez...

BUDRYSEK ma nr tel. podany w podpisie moze choc smsa ktos wysle...
mi cala karta poszla rozmawiajac z Arktyka i schronem Galeczki i lecznica w Wawie ...

Posted

ja też regularnie zaglądam :)
ja bym go chętnie wzięła do domu ale dopiero fundamenty leżą, zaczynamy murować,
że też domy się tak powoli stawia..prędko się nie wprowadzę kuźwa

strasznie mi zapadł w pamięć skubaniec :)

Posted

[quote name='beataczl']ja rowniez...

BUDRYSEK ma nr tel. podany w podpisie moze choc smsa ktos wysle...
mi cala karta poszla rozmawiajac z Arktyka i schronem Galeczki i lecznica w Wawie ...[/QUOTE]

jestem sercem i myślami przy Gałeczce, to takie cudo:-) Mysłałam , że juz znalazałam na FB dla niej DS ale mąż tej Pani się nie zgodził na drugiego pieska:-(
Ja bym chyba oszalała, gdyby mój mąż nie chciał ze mną rozmawiać i powiedział, NIE!!!!! bo NIE!!!!!:-(

a Stefek szaleje:-) Skacze jak ping-pong a przytulanka sie z niego zrobiła straszna:-)

Posted

Gonieczko, Stefanek jest pod Stowarzyszeniem dla Braci Mniejszych z Żywca

www.braciamniejsi.com.pl , tam są wszystkie namiary

bardzo ale to bardzo dziekujemy za każdy grosik.

Po ostatniej wizycie u weta w piatek 11 marca, zmieniliśmy mu tabletki na Karsivan ( 2x 1/2 tabletki) oraz dodatkowo na stawy to co brał artro coś tam:-)

Posted

ihabe napisał(a):
wczoraj miałam pierwsze zapytanie o Stefka"-)
Ciekawe co z tego wyjdzie? Trzymajcie kciuki!!!!!

O matko:))) co, gdzie, jak???? trzymamy mocno!

Posted

Najwyższa pora !
Stefciowi nalezy sie własny dom na stare lata a kochana ihabe bedzie mogła nowa biedę tymczasować..