BUDRYSEK Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Stefko to staruszek, niedawno trafił do schronu ciągle zamyślony, smutny, bez nadziei.... Czasem nawet nie podniesie glowy żeby zobaczyć kto go odwiedza :( Czy juz wie ze nie ma szans na dom? Czy ktoś z nas zrozumie co to znaczy całe życie być niekochanym? Jakie to uczucie nie mieć imienia? A gdy jedyne w co chętnie się ucieka jest sen? Zastanawiacie się dlaczego sen?? Bo we śnie ktoś może nas kochać, ktoś może nas przytulać... Ktoś może się o Nas troszczyć... Napewno zrozumie to każdy psi staruszek. Napewno zrozumie to Stefko... Stefko od niedawna jest w schronie. Trafił tam jednak w najgorszym okresie... W okresie jesiennych chłodów i pierwszych przymrozków. Niedługo zima.Sroga zima to dla staruszka śmierć. Bądź paraliż,niedowład - męka!! Chociaż nie mogę powiedzieć za wiele o przeszłości Stefko to mogę obiecać,że za ciepłe schronienie i kołderkę z miłości nie będzie chciał brać... Będzie chciał tylko dawać... Nie przejdź obojętnie obok Niego... Rozumię,że może nie masz możliwości Go zabrać do siebie... Ale może jesteś w stanie dołożyć Mu do hoteliku?? Pomyśl o Nim w chłodny wieczór... Ty będziesz w ciepłym domu - On w schroniskowej,zimnej,wilgotnej budzie... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Klaudus__ Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Boże ja mam taki sentyment do staruszków... Trzeba Mu pomóc... Zima idzie... Quote
BUDRYSEK Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 prosze o pomoc z ogłoszeniami nie wyrabiam czasowo :( Quote
dudson13 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Na dogo pieska porozgłaszać Budrysku, czy gdzieś jeszcze?? Quote
BUDRYSEK Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 dudson13 napisał(a):Na dogo pieska porozgłaszać Budrysku, czy gdzieś jeszcze?? na razie nie ma jeszcze ogłoszeń, ja nie dam rady :( jak mozesz to ogłoś wszedzie gdzie się da :) dzięki :) Quote
Klaudus__ Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Nie wiem czemu,ale On się taki Mikusiow wydaje... Dużo o Tobie chłopino myślę. Quote
maarit Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='Klaudus__']Boże ja mam taki sentyment do staruszków... Trzeba Mu pomóc... Zima idzie... Też mnie takie psinki rozczulają. Mam staruszkę w domu- jaka ona potrafi być wdzięczna za to że znalazła dom... tego się nie da opisać. Czemu ludzie są tacy ślepi??? :( Quote
Onaa Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Jak zobaczyłam to zdjęcie to pomyślałam, że to Miodzik się odnalazł. Pamiętacie pewnie Miodzika :(. A ten bidul jest w tym samym schronisku ? Quote
BUDRYSEK Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 [quote name='Dogo07']Jak zobaczyłam to zdjęcie to pomyślałam, że to Miodzik się odnalazł. Pamiętacie pewnie Miodzika :(. A ten bidul jest w tym samym schronisku ? Miodzika nigdy nie zapomnimy :( mamy jeszcze Miodzia http://www.dogomania.pl/threads/194721-Młody-Miodzio-pilnie-szuka-domku...Żywiec sa z tego samego schronu Quote
dudson13 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ok, postaram się porozgłaszać gdzie się da, na razie ogłoszę na portalach społecznościowych - facebook i nk Quote
ihabe Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ciotka Iwona też obojetnie przejść nie może obok staruszka. Stefcio już zamieszkał w jej sercu:-( Quote
BUDRYSEK Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 ihabe napisał(a):ciotka Iwona też obojetnie przejść nie może obok staruszka. Stefcio już zamieszkał w jej sercu:-( w moim tez :( Quote
ihabe Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 BUDRYSKU TO GDZIE ZACZNIEMY OGŁASZAĆ Stefcia? Może zróbmy listę gdzie go ogłosimy i podzielmy się... ja moge zrobic allegro i alegratkę i co tam jeszcze zaproponujecie. Ogłaszam go juz na bezdomnych i FB Quote
BUDRYSEK Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 ihabe napisał(a):BUDRYSKU TO GDZIE ZACZNIEMY OGŁASZAĆ Stefcia? Może zróbmy listę gdzie go ogłosimy i podzielmy się... ja moge zrobic allegro i alegratkę i co tam jeszcze zaproponujecie. Ogłaszam go juz na bezdomnych i FB niestety ja odpadam z ogłoszeniami :( nie wyrabiam sie czasowo Quote
BonaJ Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='BUDRYSEK']Stefko to staruszek, niedawno trafił do schronu ciągle zamyślony, smutny, bez nadziei.... Czasem nawet nie podniesie gloi żeby zobaczyć kto go odwiedza :( Czy juz wie ze nie ma szans na dom? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Jejku jaki on smutny.... serce pęka... Takie staruszki bardzo za serce chwytają. Ludzie niestety ich nie dostrzegają. Wolą młodsze pieski... Staruszki się odwdzięczają. Baaaaaaaardzo. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, odda mu swoje serce. Quote
Klaudus__ Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 A właścicielki wątku nie ma... Założyć wątek i zniknąć - tak najłatwiej... :haha: Quote
BUDRYSEK Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 [quote name='Klaudus__']A właścicielki wątku nie ma... Założyć wątek i zniknąć - tak najłatwiej... :haha: ciekawe czemu? pewnie "ratuje świat" z taką jedną Klaudus__:eviltong: Quote
Klaudus__ Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Hahahahaha!! Której też nie ma wątkach :P :haha: Ułożyłam coś takiego do ogłoszeń. Pisałam to w wolnych chwilach,więc nie będę zła jak ktoś napisze,że to kicha. Postaram się to w nocy ogarnąć. Czy ktoś z nas zrozumie co to znaczy całe życie być niekochanym? Jakie to uczucie nie mieć imienia? A gdy jedyne w co chętnie się ucieka jest sen? Zastanawiacie się dlaczego sen?? Bo we śnie ktoś może nas kochać, ktoś może nas przytulać... Ktoś może się o Nas troszczyć... Napewno zrozumie to każdy psi staruszek. Napewno zrozumie to Stefko... Stefko od niedawna jest w schronie. Trafił tam jednak w najgorszym okresie... W okresie jesiennych chłodów i pierwszych przymrozków. Niedługo zima.Sroga zima to dla staruszka śmierć. Bądź paraliż,niedowład - męka!! Chociaż nie mogę powiedzieć za wiele o przeszłości Stefko to mogę obiecać,że za ciepłe schronienie i kołderkę z miłości nie będzie chciał brać... Będzie chciał tylko dawać... Nie przejdź obojętnie obok Niego... Rozumię,że może nie masz możliwości Go zabrać do siebie... Ale może jesteś w stanie dołożyć Mu do hoteliku?? Pomyśl o Nim w chłodny wieczór... Ty będziesz w ciepłym domu - On w schroniskowej,zimnej,wilgotnej budzie... Quote
Igiełka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Piękny straszy psiak, jesień życia w schronie żal ściska serce :-( Quote
Recommended Posts