miron h Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Nowe fotki chłopaka :) Jutro będzie miał pobierane wycinki i krew do badań ( między innymi w kierunku tarczycy ) . Quote
Pocahontas Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 miron h napisał(a): Jutro będzie miał pobierane wycinki i krew do badań ( między innymi w kierunku tarczycy ) . uważam że to powinno być zrobione na dzień dobry a nie wet krąży.czekamy na wieści. Quote
Dżdżowniś Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 miron h napisał(a): Jutro będzie miał pobierane wycinki i krew do badań ( między innymi w kierunku tarczycy ) . O super, nareszcie coś będzie wiadomo na "100%" A ten różowy kolor to taki samiusieńki jak u mojego Houmika.Mój jak wyłysieje, to będzie przy swoich gabarytach posterydowych wyglądał jak różowy prosiak :lol: Quote
MaDi Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Przerabiałam w tym tygodniu badanie tarczycy u swojego psa...niedoczynność:shake: Quote
Pocahontas Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 jakieś wieści?co z chłopakiem?jak wyniki? Quote
miron h Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 nadal czekamy ponieważ krew poszła na badania do laboratorium berlińskiego Quote
malami Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jaki piękny!!!. Trzymam kciuki za dobre wyniki. Quote
miron h Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Znamy już wyniki :( Niestety u Wikinga stwierdzono toczeń. Na szczęście nie dotyczy on narządów. Przeklejam Dzisiaj wet telefonicznie poinformowała mnie, że dotyczy skóry. Nie jest to Toczeń układowy (to jedyny pozytyw). Leczenie do końca zycia Encortonem , może być tylko modyfikowana dawka leku (raz więcej, raz mniej) Dieta nie musi już być hypoalergiczna, ale musi posiadać wysokie dawki VIt.E, D, A, K oraz Nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i 6. Czyli musi to być karma weterynaryjna, która wspomaga leczenie problemów skórnych - do końca życia Wikinga czeka co jakiś czas kontrola krwi (próby wątrobowo - nerkowe) I kąpiele w specjalnych dermatologicznych szamponach Psiak będzie potrzebował kochanego domu, w którym zapewnią mu szczególną opiekę do końca jego dni. Mimo wszystko jest to kochany i cudowny pies :D Wikuś wygląda i zachowuje się jak młody pies, przecież nawet wet pomylił się co do wieku. A ja uwielbiam biegać z Nim po lesie Nie wspomnę o mizianiu i czochraniu Łapki też daje na zmianę i powala tym wszystkich na kolana Quote
Iljova Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 To oby znalazł się wspaniały domek który zadba o niego, otoczy troskliwą opieką i miłością. Trzymam kciuki za taki domek dla Ciebie Wikinguś. Quote
Kajusza Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 jak dobrze, że Wiking trafił do dt, w schronie z taką chorobą niemiałby żadnych szans :-( wyłysiałby i schudł ..... Quote
Pocahontas Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 kurcze.to na pewno zmniejszy szansę na ds.ale wierzę że znajdzie się dobra dusza... Quote
Dżdżowniś Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Znamy już wyniki Niestety u Wikinga stwierdzono toczeń. Na szczęście nie dotyczy on narządów. Przeklejam Dzisiaj wet telefonicznie poinformowała mnie, że dotyczy skóry. Nie jest to Toczeń układowy (to jedyny pozytyw). Leczenie do końca zycia Encortonem , może być tylko modyfikowana dawka leku (raz więcej, raz mniej) Dieta nie musi już być hypoalergiczna, ale musi posiadać wysokie dawki VIt.E, D, A, K oraz Nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i 6. Czyli musi to być karma weterynaryjna, która wspomaga leczenie problemów skórnych - do końca życia Wikinga czeka co jakiś czas kontrola krwi (próby wątrobowo - nerkowe) I kąpiele w specjalnych dermatologicznych szamponach Psiak będzie potrzebował kochanego domu, w którym zapewnią mu szczególną opiekę do końca jego dni. Mimo wszystko jest to kochany i cudowny pies Wikuś wygląda i zachowuje się jak młody pies, przecież nawet wet pomylił się co do wieku. A ja uwielbiam biegać z Nim po lesie Nie wspomnę o mizianiu i czochraniu Łapki też daje na zmianę i powala tym wszystkich na kolana Niestety muszę was zmartwić ,Encortonem się nie leczy tylko powstrzymuję chorobę która w sposób oczywisty jest nieuleczalna.Encorton podaje się właśnie wtedy gdy u zwierzęcia pojawia sięnp. immunoagresja.Encorton niszczy organizm, bo to jest najsilniejszy steryd jaki można podać zwierzęciu przy chorobach nowotworowych włącznie.Po dłuższym podawaniu może pojawić się choroba Cashinga, choroba nadnerczy dlatego pamiętajcie aby mu przy usg jeśli będziecie robić za jakiś czas starannie kazać je obejzeć.Podawajcie mu również środki osłonowe na wątrobę to jest baardzo ważne np.Heparagen i nie wiem czy wetka wam powiedziała że przy encortonie trzeba obniżać kwasowość żołądka więc codziennie min 15min przed Encortonem 75mg ranigastu max, ulgastran,prazol itp.Najtańszy i jednak naj, jest ranigastmax, od roku go kupuję dla Houmika.Bez osłonowych leków grożą mu wrzody i wszelkiego rodzaju dolegliwości trawienne.A tak przy okazji, to bym jeszcze go z kimś innym skonsultowała.Mam na myśli wetkę od chorób skórnych. Ilona Blanc jest świetna.Co do karmy to 1stChoice nie jest drogi ? ma omege 3-6-9, chondroitynę i glukozaminę i ogólnie jest to bardzo dobra karma, psu i tak suplementy trzeba kupować bo witamyny nawet w karmach wetowych szybko sie ulatniają.Mój Houmik dostaje tą karmę przy tarczycy i nowotworze.Mam kumpelę która sprzedaje tą karmę na granicy ważności i można ją kupić taniej.Tak że jak ktoś chce to mogę tel. do niej na pw dać.Przykro naprawdę i mnie przykro tymbardziej, bo dowiedziałam się że mojego Houmika dopadł juz Cashing.Oby Wiking był dłużej "zdrowy". Quote
miron h Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Zapraszamy na bazarek dla Wikinga http://www.dogomania.pl/threads/197280-Co%C5%9B-przydatnego-dla-Was-nowe-%C5%BCycie-dla-Wikinga-%29 Quote
Husky4ever Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Miron, uprzedziłeś mnie :) Serdecznie zapraszamy. Quote
miron h Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Husky4ever napisał(a):Miron, uprzedziłeś mnie :) Ma się ten refleks :evil_lol: Quote
Sayrel Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Łącznie do tej pory na Wikinga: Wiking-Cody łaczna suma wpłacona na konto AM: 140zl +(chyba)179zl z bazarku na dogomani zrobionego przez pocahontas Bardzo dziekuje wszystkim darczyncom! Zaplacilismy narazie 619 zł za leczenie psa. Cale leczenie narazie wynioslo: 759zl Dlatego, tez prosimy dalej o Wasza pomoc. Quote
Sayrel Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Podnosze Wikinga! Dlug za jego badania jest ogromny, a niestety bedzie tylko rosnac Quote
miron h Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Aukcja Allegro dla Wikinga :) http://allegro.pl/wiking-okaleczony-husky-walczy-o-zycie-i1353128079.html Zapraszamy :) Quote
miron h Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Fotka psiaka z dzisiejszego spacerku. Wygląda co raz lepiej :D [IMG]http://img10.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img10/1143/p0512101004.jpg&via=mupload[/IMG][URL="http://img10.imageshack.us/i/p0512101004.jpg/"][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/1143/p0512101004.jpg[/IMG][/URL] Quote
Pocahontas Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 zapraszam na świąteczny bazarek!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/197727-Zestawy-kosmetyczne-super-prezent-na-%C5%9Bwi%C4%99ta-na-3-biedne-husky!do-15.12.2010-do-24-00?p=15876068#post15876068[/url] Quote
Sayrel Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Podnosze chlopaka, psiarze pomozcie splacic dlug, psa dalej trzeba leczyc, a naprawde chwilami nie ma juz z czego Quote
Sayrel Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Od poczatku miesiaca na pomoc Wikingowi wplynelo: 187,19 zl Bardzo dziekuje wszystkim osobom, ktore wspomogly leczenie psa! Dlug, ktory pozostal na dzien dzisiejszy to juz tylko 252 zl! Bardzo wam dziekuje jestescie wspaniali Quote
Recommended Posts