Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypuszczam , że historia Bajki zaczyna się tak jak inne na tym forum... Bo dziecko chciało psa... Dziecko chciało psa, a rodzice spełnili największe marzenie... Przynieśli do domu małą, kilkutygodniową, puchatą kulkę, ale po kilku miesiącach kiedy kulka urosła, zaczęła gryźć buty i inne rzeczy pozbyli się jej jak niepotrzebnej zabawki... Po prostu wyrzucili z samochodu. Na szczęście znalazła się dobra dusza, która dokarmiała sunię przez kilka dni a później złapała wystraszoną sunię i przywiozła do schroniska. Sunia ma ok. 6 miesięcy boi się ludzi. Warczy, szczeka, chce gryźć. Schowała się za szafkę i nie wychodzi. Boi się wszystkiego - rzeczy dużych i małych, psów, ludzi, wszystkiego co się porusza lub stoi w miejscu, krzeseł, ławek, misek, jedzenia, nawet swojego kocyka na którym się położyła po dwugodzinnym staniu na dwóch łapkach.
Pilnie szukamy osoby , która zabierze Bajkę do siebie, pokaże że ludzie nie są źli i pokocha ją.

Tak sobie siedziała

A tak się schowała jak zobaczyła aparat

Posted

Marchewa, nie mozesz miec klatki przy socjalizacji. Bo jej stan bedzie sie poglebial. Centralny punkt mieszkania, a tam poslanie. Zadnego chowania sie w katy. Obserwacja i totalna jej olewka. I najlepiej inne psiaki.

Posted

Marchewa zadzwoń do p. Krysi Lis. To ona ją przywiozła. Bajka jest jej ulubienicą. Codziennie pani Krysia do niej przychodzi ;) Sunia dalej szczeka i warczy. Pani Krysia dała mi ją dzisiaj na kolana. Dała się pogłaskać, nie uciekała :) Do mnie i do pani Krysi podchodzi, daje się pogłaskać. Do innych jest ostrożna, warczy i szczeka. Ma swoje posłanko w koncie, a dzisiaj spodobało jej się w szafie ;) Później usiadła na środku kuchni i przeprowadzała obserwację ;)

Posted

eve-w napisał(a):
Marchewa, nie mozesz miec klatki przy socjalizacji. Bo jej stan bedzie sie poglebial. Centralny punkt mieszkania, a tam poslanie. Zadnego chowania sie w katy. Obserwacja i totalna jej olewka. I najlepiej inne psiaki.

Tak jest - potwierdzam, olewanie strachów, dziury i szpary przy szafach i kredensach zasłonięte, żeby nie mogła wejść, ja jeszcze lokuję strachulca wyżej - na fotelu albo sofie, pies patrzy nie z poziomu moich butów i czuje się pewniej.

Sunia - CUDO !!!

Posted

Chodziło mi bardziej o to,żebym mogła sunię w niej przetrzymać pod moją nieobecność,bo nie wiem jak moje psy mogłyby ją potraktować gdyby np.zaczęła na nie warczeć,miałam wczesniej dom tymczasowy dla szczyli i różnie to było z moimi psami,ale nie pracowałam i mogłam interweniować jak coś.

Posted

Nie wiem, co ci ludzie jej zrobili, że to młode takie zastraszone.:shake:
Rady nie udzielę, bo tu mądrzejsi są ode mnie i uczyć mi się jeszcze długo trzeba ..., ale trzymam kciuki, bo wiem, że tu same Wielkie Serca psiowych ciotek i mała bez pomocy nie zostanie.Mnie się tylko nasuwa na myśl jeszcze jedna ciocia o wielkiej mądrości i empatii - elinka, założycielka wątku "25 domków chce kudłatego ...".Może ona ma jakiś pomysł ?:roll:

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Chodziło mi bardziej o to,żebym mogła sunię w niej przetrzymać pod moją nieobecność,bo nie wiem jak moje psy mogłyby ją potraktować gdyby np.zaczęła na nie warczeć,miałam wczesniej dom tymczasowy dla szczyli i różnie to było z moimi psami,ale nie pracowałam i mogłam interweniować jak coś.

Nie wiem jaką masz pracę, ja takie pipki wystrachane jako że z upierdliwcem Bugim sama się bałam ich zostawić - do pracy woziłam ...

Posted

Agusia juz znalazłem Sunię po banerku:)
Wystrachana bieda, a moze by ją dać na "Kudłacze"
Rozeznam się;)

Edit: Agusia to wątek Kudłacze w potrzebie:
http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIECYTOWANIE-ZDJĘĆ!!
Można wstawić zdjęcie z opisem i linkiem do wątku:)
Wstawisz? :loveu:

Jest jeszcze Skarpeta Kudłaczy;
mozna sie starać o jakąś pomoc w przyp. sterylki, transportu, wyciągania ze schronu:
http://www.dogomania.pl/threads/173217-Skarpeta-kudA-aczy-POMA-A-kudA-atym-psiaczkom

Pozdrowienia :loveu: