Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 764
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Filuś był w klinice, dostał 3 zastrzyki- p/bólowy, p/zapalny i antybiotyk. Pani doktor zrezygnowała z podania kroplówki bo maluch od wczoraj już je, ma duży apetyt:lol:. Zapłaciłam 37 zł. za tabletki, które od jutra będzie dostawał. Jak nie zrobi koopki do jutra rana to będzie musiał jechać do weta na lewatywę. Mam nadzieję , że nie będzie to konieczne - dostaje parafinę w mięsku i może go wreszcie ruszy.
Czuję się dzis nagrodzona przez Filusia- macha na mój widok ogonkiem i liże po ręce jak go głaszczę:loveu:. Apetyt mu dopisuje , je chrupki , mięsko , szyneczkę , nie jest wybrednym piesem - nie to co Dyzio nasz drugi tymczasowicz:evil_lol:.

Posted

KateBono napisał(a):
Czuję się dzis nagrodzona przez Filusia- macha na mój widok ogonkiem i liże po ręce jak go głaszczę:loveu:. Apetyt mu dopisuje , je chrupki , mięsko , szyneczkę , nie jest wybrednym piesem - nie to co Dyzio nasz drugi tymczasowicz:evil_lol:.

faajnie :-)
ewidentnie życie wraca Filusiowi!
trzymam kciuki za koopkę :-)

Posted

Piromanka napisał(a):
Dziękuję za zaproszenie.
Będę na bieżąco śledzić wątek.
Mogę wspomóc tylko symbolicznym grosikiem. Poproszę o numer konta.

bardzo dziękujemy!!
nr konta wysłałam..

Posted

Boziu, jakie biedne maleństwo :(
W tej chwili niestety nie mogę wesprzeć niuńka groszem. Może uda mi się wywalczyć wejściówkę na bazarku, więc może w ten skromny sposób jakoś pomogę. A jak wpadnie mi jakiś grosz - będę pamiętała o maluszku.
Zdrowiej Filusiu !

Posted

On teraz to chyba czuje jacy ludzie powinni być. Jak wchodzę do pokoju to podnosi łebek ,patrzy z zaciekawieniem na człowieka i oczywiście merda ogonkiem:lol:. Jak go zanoszę na dwór to tuli się i pozwala ucałować swój łebek , nie cofa się i nie ma już takiego strachu przed ludziem. Choć jest krótko u nas to widać z każdym dniem poprawę w jego zachowaniu.
Gufcia uważa za swojego kumpla i jak widzi, że jest w pokoju to popiskuje na niego i czeka aż głupol podejdzie:evil_lol:. Muszę uważać bo pani dr kazała mu się za dużo nie ruszać a on wtedy chce dokazywać i bawić się z Gufiakiem.

Posted

KateBono napisał(a):
On teraz to chyba czuje jacy ludzie powinni być. Jak wchodzę do pokoju to podnosi łebek ,patrzy z zaciekawieniem na człowieka i oczywiście merda ogonkiem:lol:. Jak go zanoszę na dwór to tuli się i pozwala ucałować swój łebek , nie cofa się i nie ma już takiego strachu przed ludziem. Choć jest krótko u nas to widać z każdym dniem poprawę w jego zachowaniu.
Gufcia uważa za swojego kumpla i jak widzi, że jest w pokoju to popiskuje na niego i czeka aż głupol podejdzie:evil_lol:. Muszę uważać bo pani dr kazała mu się za dużo nie ruszać a on wtedy chce dokazywać i bawić się z Gufiakiem.

dobrze, że do Was trafił :-) Gufi każdego z dołka wyciągnie swoim pozytywnym usposobieniem!!

Posted

KateBono napisał(a):
Choć jest krótko u nas to widać z każdym dniem poprawę w jego zachowaniu.
Gufcia uważa za swojego kumpla i jak widzi, że jest w pokoju to popiskuje na niego i czeka aż głupol podejdzie:evil_lol:.

bo Wy umiecie czarować, a Gufcio to taka dobra dusza :)

Posted

Filuś z każdym dniem lepiej się czuje. Rano koopa była więc nie musieliśmy jechać do weta:multi:. Dzwoniłam do pani dr ,żeby się dowiedzieć kiedy na kontrolę. Jak wszystko będzie dobrze to wizyta u weta dopiero za 3-4 tygodnie. Pani dr zaproponowała aby maluch był w klatce bo strasznie się rozbrykał. Więc żeby maluch zdrowiał i wszystko się zagoiło to podzwoniłam do cioteczek i pożyczyłam klatkę- chciałabym za to podziękować GoniP i conceited:Rose:.
Jak wchodzę do pokoju- wołam go- to przylatuje do mnie i aż piszczy z radości. Dzisiaj w nocy spał osobno bez Gufiaka, myślałam, że będzie spokojniej spał bez kumpla, a on znalazł nasze kocice do zabawy , urządzili sobie "gonito" w nocy po pokoju , kuchni i korytarzu:evil_lol:. Dzisiejsza noc będzie chyba już spokojniejsza.
Od jutra wg zaleceń weta będzie dostawał też tran.

Posted

fajnie, że Filuś odżył :-) mam nadzieje, że gonito za kotami to nie jego morderczy instynkt, a chęć zabawy!
młody jest, ból minął, ma fajną, kochającą ekipę koło siebie to roznosi Filusia!!

Posted

What May NN napisał(a):
fajnie, że Filuś odżył :-) mam nadzieje, że gonito za kotami to nie jego morderczy instynkt, a chęć zabawy!
młody jest, ból minął, ma fajną, kochającą ekipę koło siebie to roznosi Filusia!!

goni koty zabawowo... ból wróci, wet kazała odstawić leki p/bólowe, żeby Filutek nie brykał...

Posted

ciemno, prawie nic nie widać... zamieszanie po wieczornym spacerze

[video=youtube;YYj90KGLj-g]http://www.youtube.com/watch?v=YYj90KGLj-g[/video]

ps. ten "wark" na filmie, to Pepsi (Gufiak jej się tam pchał, to go ofuknęła)