evel Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Autodiagnostyka napisał(a):Jak mozesz polecac cos takiego jak purina pro plan.Wiekszosc psow sr.. po tym dalej niz widzi.Taka prawda(sam sie tez o tym przekonalem).Co do Orijena juz pisalem mojemu pieskowi to nie pasi.Wiec uszanuj prosze to,ze dla mojego psiaka najlepszy okazal sie Rc i dlatego jest dla mnie dobra karma.Zreszta nie tylko dla mnie jak mozesz wyzej poczytac.Prosze Cie nie pisz juz o zaletach puriny bo to naprawde niesmaczne jest.Pozdrawiam! A to dziwne, bo znam psy na purinie, które maja się całkiem dobrze. No i właściwie na cholerę mnie prosisz o polecanie czegoś, skoro i tak "Twój piesek będzie jadł tylko boski RC"? :niewiem: Rozumiem, że z tej całej listy wyłowiłeś tylko to, do czego się zamierzałeś przywalić? :razz: Mój pies np. po Fitminie robił zielone kupy. Czy to oznacza, że Fitmin jest goownianą karmą? Ja tam uważam, że jednym psom pasuje, drugim nie, ot tyle. Quote
evel Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Balbina12 napisał(a):purina pro plan?Zartujesz sobie? A twierdzisz, że żartuję sobie, bo...? Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 logiczna argumentacja?Ok:diabloti: Myślę ,ze żartujesz ponieważ -karma ta ma bardzo mało mięsa,jest to w granicach 20 % -ma mały procent dodatków typu ryż(w karmie adult jest to 7 %) -firma purina produkuje również karmy vel syf typu friskies więc szczerze wątpię w jakość ich wyrobów Royal ma natomiast w granicach 40% mięsa odwodnionego(w zwykłym mięsie jest ok70% wody wiec gdyby tak wziąć owe 20% kurczaka i odjąć z tego 70% wody to... Royal ma równiez większy procent dodatków typu ryż no i nie produkuje karm świńskich sprzedawanych w sklepie na rogu u pana Henia.A purina i owszem:diabloti: Obecnie nie karmię psa royalem,jest na hillsie z zaleceń lekarza i również uważam ,ze karma która podaję swojemu psu jest od niebo lepsza od wyżej wymienionej puriny pro plan. :diabloti: Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 evel napisał(a):A to dziwne, bo znam psy na purinie, które maja się całkiem dobrze. No i właściwie na cholerę mnie prosisz o polecanie czegoś, skoro i tak "Twój piesek będzie jadł tylko boski RC"? :niewiem: Rozumiem, że z tej całej listy wyłowiłeś tylko to, do czego się zamierzałeś przywalić? :razz: Mój pies np. po Fitminie robił zielone kupy. Czy to oznacza, że Fitmin jest goownianą karmą? Ja tam uważam, że jednym psom pasuje, drugim nie, ot tyle. Pootwieraj pare szufladek w swojej slisznej glowce i zauwazysz ,ze znasz i pare takich pieskow ktore bardzo dobrze wygladaja na Rc.Widzisz zreszta teraz co pisze na purinie,a co na royalu i widzisz jak purina wyglada w swietle RC,a piszesz ,ze to lepsza karma od RC?Z calym szacunkiem ogarnij sie prosze...Skoro napisalas ,ze jednym pasuje to jeszce innym tamto to dlaczego oczerniasz tak RC skoro niektorym psiakom odpowiada?Nie jestem w satnie Cie zrozumiec niestety... Quote
evel Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 To może inaczej. Jakiś czas temu RC faktycznie ponoć był dobrą jakościowo karmą. Jakiś czas później RC zaczął mieć galopującą reklamę, kontrakty z weterynarzami, sklepami, promocję na full wypas, gadżeciki, bla bla bla. Przy czym jakość znacznie spadła. I dlatego na chwilę obecną nie rozumiem, jak ktoś może powiedzieć, że RC jest super hiper karmą i w ogóle najlepszą na świecie, bo mamy wiele lepszych karm (zostawcie tę PPP biedną, czepcie się TOTW, WB, WW... gorsze są niż royal?). Ach, Balbinka... Czy cudowny RC nie został przejęty przez koncern Marsa, który to właśnie produkuje cudowne Pedigree, Chappi i inne, które można zakupić u pana Henia i czy wtedy właśnie jakość RC nie spadła na łeb na szyję? :cool3: Quote
GATUSO Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Royal to może sobie tylko pomarzyć o takiej jakości,powtarzam jakości karm jaką jest Purina Pro-Plan. Myslę,że wiele osób naprawdę wie niewiele o karmach i opiera się tylko i wyłącznie na opisach z opakowań.Istnieje cos znacznie ważniejszego od zwykłego opisu,to coś to przyswajanie,to nośniki itd . Dlategoo zawsze będę się upierał przy tym,że zawartosc%mięsa o niczym zupełnie nie świadczy:shake: Autodiagnostyka nie dowiesz się czym karmię ,ale masz za małą wiedzę na to,żeby karmić tą karmą.Dla takich ludzi jak Ty trzeba być materialistą. Wsadziłeś kij w mrowisko i sam go wyciągnij,przeginałeś a teraz chcesz wiadomości -to żart? Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Widzialas z bliska fabryke RC?Sa dni otwarte raz w roku wiec proponuje tam zajrzec lub zapytac ludzi ktozy tam pracuja.Wtedy dowiesz sie ,ze RC w tej fabryce to inna linia produkcyjna itp.Ja nie twierdze ,ze RC jest super hiper ale nie moge zniesc tego jak ktos bezpodstawnie oczernia ta karme i porownuje do marketowek typu Purina friskeis itp.Widzisz juz ktos kto chcial siac ferment napisal ,ze fabryke zamknieto itp.Co jest bzdura.Po co siac ferment? Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 evel napisał(a):Skoro dla Ciebie PPP to to samo co Friskies to nie mamy o czym rozmawiać ;) Nie to samo ,a produkowane przez to samo.Widzisz ma to sie tak samo do tego jak piszesz o RC i o pedigree,ze ta sama fabryka itp... Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Ty wiesz co piszesz wogole?Czym ja przeginam tym,ze napisalem iz mojemu psaikowi sluzy RC?Nie osmieszaj sie prosze.Widzisz smailo pisz czym karmisz czy to dlaej tajemnica haha:) PS Od Cienbie nie chce Twoich cennych wiadomosci tak wlasciwie bo mogl bym z krzeselka spac czytajac Twoje madrosci na temat karm.Pozdrawiam! Quote
evel Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Skoro dla Ciebie PPP to to samo co Friskies to nie mamy o czym rozmawiać ;) Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 evel napisał(a):Skoro dla Ciebie PPP to to samo co Friskies to nie mamy o czym rozmawiać ;) Nie to samo ,a produkowane przez to samo.Widzisz ma to sie tak samo do tego jak piszesz o RC i o pedigree,ze ta sama fabryka itp...Nie udawaj ,ze nie wiesdz kto produkuje friskis... Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 patrząc na skład...nie sądzę. Napisałam powyżej argumenty za royalem i są to również argumenty za innymi karmami tego przekroju-eukanuba,hills. Karmiłam psa royalem przeszło rok i wszystko w najlepszym porządku. Dopiero jak zaczęłam dawać mu BARF , orijen to się zaczęłym nieco częstsze wizyty u weta.Potem dawałam mu znowu RC a teraz z powodu braku dostępności odpowiedniej wersji zjada sobie hillsa i tez ma się dobrze...Ale skoro rc czy hills jest syfem-to cóż-widać mój syfiasty pies,mający syfiaste przyzwyczajenia dobrze się czuje na syfiastej karmie i nawet mu owa syfiasta karma smakuje. Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 na właśnie droga evel.Tak się czepnęłaś tego royala produkowanego przez Mars a co masz na wytłumaczenie ppp którą produkuje ten sam producent do darling czy friskies???:diabloti::shake: Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Widzisz tutaj jest problem w tym ,ze coniektozy sa juz tak nastawieni z pewnych powodow czesto strikte finansowych przeciwko RC,ze im nie przetlumaczysz:)Juz maja zakodowane ,ze drogie i Be i koniec...Zreszta na temat konserwantow w karmach jest i nawet tu: http://www.dogomania.pl/threads/82311-Konserwant-BHA-w-Royal-Canin Kilka madrych wypowiedzi tam sie tez znajduje w tym watku.To tyle z mojej strony i prosze was wiecej zrozumienia dla kogos kto szanue RC bo jemu psinie to pasuje, a nie widly i heja.A proponowanie czegos co RC do piet nie dorasta pod kilkowa wzgledami jest niesmaczne.Ja mam potwierdzenie wplywu mojej karmy tym iz robie badania krwi i wyniki sa pozytywnie zaskakujace,a to o czyms chyba swiadczy... Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Autodiagnostyka']Jak mozesz polecac cos takiego jak purina pro plan.Wiekszosc psow sr.. po tym dalej niz widzi.Taka prawda(sam sie tez o tym przekonalem).Co do Orijena juz pisalem mojemu pieskowi to nie pasi.Wiec uszanuj prosze to,ze dla mojego psiaka najlepszy okazal sie Rc i dlatego jest dla mnie dobra karma.Zreszta nie tylko dla mnie jak mozesz wyzej poczytac.Prosze Cie nie pisz juz o zaletach puriny bo to naprawde niesmaczne jest.Pozdrawiam! Jak się kupuje podróbki na allegro to takie są efekty. [quote name='Balbina12']logiczna argumentacja?Ok:diabloti: Myślę ,ze żartujesz ponieważ -karma ta ma bardzo mało mięsa,jest to w granicach 20 % -ma mały procent dodatków typu ryż(w karmie adult jest to 7 %) -firma purina produkuje również karmy vel syf typu friskies więc szczerze wątpię w jakość ich wyrobów Royal ma natomiast w granicach 40% mięsa odwodnionego(w zwykłym mięsie jest ok70% wody wiec gdyby tak wziąć owe 20% kurczaka i odjąć z tego 70% wody to... Royal ma równiez większy procent dodatków typu ryż no i nie produkuje karm świńskich sprzedawanych w sklepie na rogu u pana Henia.A purina i owszem:diabloti: Obecnie nie karmię psa royalem,jest na hillsie z zaleceń lekarza i również uważam ,ze karma która podaję swojemu psu jest od niebo lepsza od wyżej wymienionej puriny pro plan. :diabloti: 70% ciekawe czemu o tym nie piszą na opakowaniu skoro tyle go dodają. Jest się czym chwalić. [quote name='Autodiagnostyka']Widzialas z bliska fabryke RC?Sa dni otwarte raz w roku wiec proponuje tam zajrzec lub zapytac ludzi ktozy tam pracuja.Wtedy dowiesz sie ,ze RC w tej fabryce to inna linia produkcyjna itp.Ja nie twierdze ,ze RC jest super hiper ale nie moge zniesc tego jak ktos bezpodstawnie oczernia ta karme i porownuje do marketowek typu Purina friskeis itp.Widzisz juz ktos kto chcial siac ferment napisal ,ze fabryke zamknieto itp.Co jest bzdura.Po co siac ferment? A ty ją widzisz na co dzień bo tam pracujesz. Mam nadzieję, że nie rzucasz petów do karmy. [quote name='Autodiagnostyka']Ty wiesz co piszesz wogole?Czym ja przeginam tym,ze napisalem iz mojemu psaikowi sluzy RC?Nie osmieszaj sie prosze.Widzisz smailo pisz czym karmisz czy to dlaej tajemnica haha:) PS Od Cienbie nie chce Twoich cennych wiadomosci tak wlasciwie bo mogl bym z krzeselka spac czytajac Twoje madrosci na temat karm.Pozdrawiam! Noooo to niskie musi być to krzesełko na pewno niższe niż pięty GATUSA. [quote name='Autodiagnostyka']Widzisz tutaj jest problem w tym ,ze coniektozy sa juz tak nastawieni z pewnych powodow czesto strikte finansowych przeciwko RC,ze im nie przetlumaczysz:)Juz maja zakodowane ,ze drogie i Be i koniec...Zreszta na temat konserwantow w karmach jest i nawet tu: http://www.dogomania.pl/threads/82311-Konserwant-BHA-w-Royal-Canin Kilka madrych wypowiedzi tam sie tez znajduje w tym watku.To tyle z mojej strony i prosze was wiecej zrozumienia dla kogos kto szanue RC bo jemu psinie to pasuje, a nie widly i heja.A proponowanie czegos co RC do piet nie dorasta pod kilkowa wzgledami jest niesmaczne.Ja mam potwierdzenie wplywu mojej karmy tym iz robie badania krwi i wyniki sa pozytywnie zaskakujace,a to o czyms chyba swiadczy... Ręczę Ci że płacę więcej za "moją" karmę niż ty za swoje rc. Tak więc argument że krytykuje ten kogo nie stać jest mało trafiony. Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 uuu,widzę ,ze chefrenek bawi się w jasnowidza wieczorową porą...przykre i jednocześnie nieco żałosne.To,ze ktoś stosuje royal i poleca znaczy,ze tam pracuje.Acha,to w takim razie ty pracujesz dla 'Twojej karmy'.Miło,nieprawdaż? Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Chefrenek napisał(a):Jak się kupuje podróbki na allegro to takie są efekty. 70% ciekawe czemu o tym nie piszą na opakowaniu skoro tyle go dodają. Jest się czym chwalić. A ty ją widzisz na co dzień bo tam pracujesz. Mam nadzieję, że nie rzucasz petów do karmy. Noooo to niskie musi być to krzesełko na pewno niższe niż pięty GATUSA. Ręczę Ci że płacę więcej za "moją" karmę niż ty za swoje rc. Tak więc argument że krytykuje ten kogo nie stać jest mało trafiony. Ja tam nie pracuje to popierwsze primo. Po drugie nigdy nie kupilem karmy z allegro ani tej na wage w zoolu.Staram sie kupowac z Telekrmy lub w gabinecie weterynaryjnym. Za co placisz wiecej jesli to nie tajemnica.?Bo widze,ze coniektozy strasznie tajemniczy sie zrobili jak w piety im powlazilo... Quote
GATUSO Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Szkoda gadać,po prostu człowiek z innej dekady, na innym forum ktoś mądrze nazwał takich jak Autodiagnostyka to świadomi sponsorzy weterynarzy(tylko szkoda psów) Napisałem mato...i już 2 krotnie,ze karma ma przede wszystki stronę chemiczną nie to co widać gołym okiem a on swoje dalej.Żałuję,że nie mozna poprzeklinac:mad: Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Balbina12 napisał(a):uuu,widzę ,ze chefrenek bawi się w jasnowidza wieczorową porą...przykre i jednocześnie nieco żałosne.To,ze ktoś stosuje royal i poleca znaczy,ze tam pracuje.Acha,to w takim razie ty pracujesz dla 'Twojej karmy'.Miło,nieprawdaż? Wybacz ja nie piszę cały czas o jednej firmie produkującej karmę tudzież nie śledzę jakie zarobki oferują. Nie wiem co to Twoja Karma ale jeśli jest ok to czemu nie. Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Autodiagnostyka napisał(a):Ja tam nie pracuje to popierwsze primo. Po drugie nigdy nie kupilem karmy z allegro ani tej na wage w zoolu.Staram sie kupowac z Telekrmy lub w gabinecie weterynaryjnym. Za co placisz wiecej jesli to nie tajemnica.?Bo widze,ze coniektozy strasznie tajemniczy sie zrobili jak w piety im powlazilo... A co piszesz o mnie książki że chcesz wiedzieć? To Ci powiem tysiąc pięćset sto dziewięćset. Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='GATUSO']Szkoda gadać,po prostu człowiek z innej dekady, na innym forum ktoś mądrze nazwał takich jak Autodiagnostyka to świadomi sponsorzy weterynarzy(tylko szkoda psów) Napisałem mato...i już 2 krotnie,ze karma ma przede wszystki stronę chemiczną nie to co widać gołym okiem a on swoje dalej.Żałuję,że nie mozna poprzeklinac:mad: Dal Tobie ktos pozwolenie by ubliazac i nazywac mnie sponsorem weterynarzy szczeniaku?Wbij sobie wkoncu do tej swojej malej glowki ,ze jednum pasuje to drugim tamto!!I przestan robic z siebie lizodu.. A tak na marginesie to Ty z Twoimi preferencjami i znajomoscia karm tutaj sie popisales w tym watku: http://www.dogomania.pl/threads/6457-NUTRA-NUGGETS-kto%C5%9B-zna?p=13489614#post13489614 Gatuso napisal: Nutra Nuggets jest dość zapomnianą karmą i niedocenianą.Według mnie to jest naprawdę dobra karma.Ludzie gonią za nowościami a ja wróciłem do korzeni;-) Pozdrawiam. To Twoje czlowieku slowa.:) Quote
GATUSO Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Chefrenek wie co pisze nigdy się nie myli Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 szkoda psow bo jedzą royal?Paranoja?Bo jak inaczej takie coś nazwać.... Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Balbina12 napisał(a):AAA,już rozumiem-jest nieomylna.Ma to od urodzenia czy też cecha nabyta przy dłuższym kontakcie z dogo? Jestem praźródłem wszelkiej wiedzy. Ot co.:eviltong::eviltong::eviltong: Gąsko Balbinko. Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 GATUSO napisał(a):Chefrenek wie co pisze nigdy się nie myli AAA,już rozumiem-jest nieomylna.Ma to od urodzenia czy też cecha nabyta przy dłuższym kontakcie z dogo? Quote
Recommended Posts