Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Balbina bronisz rc a w innym wątku piszesz że hill lepszy. http://www.dogomania.pl/threads/119642-Karma-Hill-s?p=16176475#post16176475 Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Przynajmniej fanatycznie nie jest nastawiona do tego hillsa a napisala ,ze sklad jej sie bardziej podoba ,a to zasadnicza roznica:) Tutaj sklad tak zachwalanej Nutra: http://www.telekarma.pl/p51/nutra.nuggets.adult.professional.15.kg.htm Sklad do du... nie podobny :) Jak mozna chwalic cos gorszego tego nie jestem w stanie pojac:)A nie chcial chlopak napisac czym karmi taka to tajemnica:)Wyszlo szydlo z worka:)Mam sasiada ktoremu tez sie caly czas cos nie podoba,a to nowy samochod krytykuje ,ze kolor nie taki,ze on to by w zyciu takiego nie kupil,a to spodnie mam za ciasne i zle uszyte,a jezdzi chlopinka starym polonezem zgnitym.:)Tak to niestety wyglada wszystko... Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Autodiagnostyka']Przynajmniej fanatycznie nie jest nastawiona do tego hillsa a napisala ,ze sklad jej sie bardziej podoba ,a to zasadnicza roznica:) Tutaj sklad tak zachwalanej Nutra: http://www.telekarma.pl/p51/nutra.nuggets.adult.professional.15.kg.htm Sklad do du... nie podobny :) Jak mozna chwalic cos gorszego tego nie jestem w stanie pojac:)A nie chcial chlopak napisac czym karmi taka to tajemnica:)Wyszlo szydlo z worka:)Mam sasiada ktoremu tez sie caly czas cos nie podoba,a to nowy samochod krytykuje ,ze kolor nie taki,ze on to by w zyciu takiego nie kupil,a to spodnie mam za ciasne i zle uszyte:)Tak to niestety wyglada wszystko... Karmi hillsem przejrzyj uważnie wątki w których pisze. [quote name='Balbina12']a równiez jestem zadowolona z hillsa.Kupki fajne,sierść błyszcząca,pies zjada ąz miło.Karmię hill's k/d [quote name='Balbina12']Sprowadzać za koszmarne pieniądze royala czy CO Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Chefrenek']Karmi hillsem przejrzyj uważnie wątki w których pisze. Chodzi mi o usera GATUSO.A on karmi tajemnicza Nutra... Tutaj masz linka gdzie pisze czym karmi przeczytaj sobie: http://www.dogomania.pl/threads/6457...4#post13489614 Wycinek GATUSO napisal: 2 moje psy są na Nutrze Nuggets z Jagnięciną i jest cudownie!!!!Psiaki piękne,sierść extra i qupy się unormowały(małe dawkowanie) nie obciąża żołądka. Jak się dowiedziałem od dystrybutora to karma z jagnięciną jest ich najlepszą ,najlepiej oceniana przez klientów(oczywiście z linii NN). Atutem jest jagnięcina z Nowej Zelandii.Kukrydza w tej karmie jest ograniczona do minimum i nie ma kurczaka to dobre dla uczulonych.:multi: Polecam Poprostu nic tylko polecac super hiper:)Malo co z krzesla nie spadlem jak to przeczytalem.:)JAGNIECINA Z NOWEJ ZELANDII HEHE:) Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Autodiagnostyka napisał(a):Chodzi mi o usera GATUSO.A on karmi tajemnicza Nutra... Ja wiem czym karmi i nie jest to ta karma, którą podałeś. Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Chefrenek napisał(a):Ja wiem czym karmi i nie jest to ta karma, którą podałeś. Z szacunkiem ,ale nie rob z chlopaka cygana.Widzisz przeciez co napisal. Quote
Chefrenek Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Autodiagnostyka napisał(a):Z szacunkiem ,ale nie rob z chlopaka cygana.Widzisz przeciez co napisal. A Ty co podałeś w linku? I co jest śmiesznego w tym że jagnięcina jest z NZ? Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Chefrenek']A Ty co podałeś w linku? I co jest śmiesznego w tym że jagnięcina jest z NZ? Podalem w tym linku potwierzdenie tego czym karmi GATUSO...Czyli Ty uwazasz ,ze ta karma (Nutra)jest super ,a RC nie tak mam to rozumiec? Wiesz w pewnym duzym markecie spozywczym mozna sie natknac na swieze jajeczka od kury z "wolnego wybiegu".Wiesz o jakim wybiegu mowa? Tutaj natomiast mozna sobie poczytac o toksynach doslownie zabijajacych wasze pieski w karmie Nutra: http://www.forum.amstaff.tox.pl/topics64/360.htm Quote
catie Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='Autodiagnostyka']Podalem w tym linku potwierzdenie tego czym karmi GATUSO...Czyli Ty uwazasz ,ze ta karma (Nutra)jest super ,a RC nie tak mam to rozumiec? Wiesz w pewnym duzym markecie spozywczym mozna sie natknac na swieze jajeczka od kury z "wolnego wybiegu".Wiesz o jakim wybiegu mowa? Tutaj natomiast mozna sobie poczytac o toksynach doslownie zabijajacych wasze pieski w karmie Nutra: http://www.forum.amstaff.tox.pl/topics64/360.htm w pierwszej kolejności proponuje sprawdzić datę z linka :) W ciągu 4/5 lat dużo się mogło zmienić. Sama karmiłam rok temu psy nutra nuggets z jagnęciną i nie uważam jej za gorszą od RC . Quote
Merrick Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Mój Tamlin jest strasznie wybredny, straszny z niego niejadek. Każdej karmy może zjeść co najwyżej jeden worek :D, potem już musi być zmiana. Próbowałam go głodzić, zero mięska póki nie zacznie jeść też suchej karmy, próbowałam dawać o stałych porach ale...minął tydzień, Tamlinowi burczało w brzuchu ( dosłownie ) ale karmy nie tknął. W hodowli był karmiony Arionem, ja dawałam mu w szczenięctwie Eukanube i przez jakiś czas jadł. Potem był pro plan, którego nie tknął, Acana, która dosyć długo była tolerowana przez Tamlina ( ale tylko dla szczeniąt ras średnich a on już szczeniakiem nie jest ). Potem próbowałam Hills ( nic z tego ). W końcu kupiłam royala. Pierwsza paczka wcząchnięta ze smakiem, druga też :) ale teraz przy trzeciej już mi marudzi, będę musiała znów coś wymyślić :D. A 5 lutego do mojego domu trafi szczeniak czechosłowackiego wilczaka, którego jeszcze nie zdecydowałam jaką karmą będę karmić :D. Quote
Autodiagnostyka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 catie napisał(a):w pierwszej kolejności proponuje sprawdzić datę z linka :) W ciągu 4/5 lat dużo się mogło zmienić. Sama karmiłam rok temu psy nutra nuggets z jagnęciną i nie uważam jej za gorszą od RC . Karmilas?Czy to znaczy zezminilas?Po co skoro byla dobra? To byl zart z tym ,ze Nutra jest na tym samym poziomie co RC?:)O jakim RC mowimy chyba o RC Special Club? Quote
Koszmaria Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Balbina12'] Royal ma równiez większy procent dodatków typu ryż no i nie produkuje karm świńskich sprzedawanych w sklepie na rogu u pana Henia.A purina i owszem:diabloti: ę,że jak? markę ROYAL CANIN przejął koncern produkujący pedigree i whiskas-mars! po tej zmianie koci rc to tylko trochę lepszy whiskas. Quote
GATUSO Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Autodiagnostyka czy masz z głową problemy?Jeśli tak to zapraszam na inny dział,tu jest dział żywienie(karmy suche) A tym ,że nazwałeś mnie szczeniakiem tylko pokazałeś swoją klasę-bez wiedzy ,bez inteligencji,bez rozumu to jeszcze powinieneś kupić karmę bez zbóż,żeby wszystko było ok do kompletu Quote
Autodiagnostyka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 GATUSO napisał(a):Autodiagnostyka czy masz z głową problemy?Jeśli tak to zapraszam na inny dział,tu jest dział żywienie(karmy suche) A tym ,że nazwałeś mnie szczeniakiem tylko pokazałeś swoją klasę-bez wiedzy ,bez inteligencji,bez rozumu to jeszcze powinieneś kupić karmę bez zbóż,żeby wszystko było ok do kompletu Bo zachowujesz sie jak przyslowiowy szceniak.Zobacz co wypisujesz.Zachwalasz chlam najgorszy pod sloncem,a walisz glupa,ze tajemnica czym karmisz.Widzisz wszystko w swoim czasie wychodzi...Chyba ze Ty rozdwojenie jazni masz i nie wiesz co piszesz. Quote
Chefrenek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Autodiagnostyka']Bo zachowujesz sie jak przyslowiowy szceniak.Zobacz co wypisujesz.Zachwalasz chlam najgorszy pod sloncem,a walisz glupa,ze tajemnica czym karmisz.Widzisz wszystko w swoim czasie wychodzi...Chyba ze Ty rozdwojenie jazni masz i nie wiesz co piszesz. No normalnie ujawniłeś tajemnicę państwową i teraz potrzebujesz ochrony świadka koronnego. Prawda jest taka, że nie wysunąłeś nawet jednego argumentu za tym, czemu rc jest dobry. I chciałam Ci przypomnieć, że wcześniej karmiłeś pedigree. TAKIM OTO BYŁEŚ I JESTEŚ ZNAWCĄ SUCHYCH KARM. Quote
Chefrenek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Autodiagnostyka']Podalem w tym linku potwierzdenie tego czym karmi GATUSO...Czyli Ty uwazasz ,ze ta karma (Nutra)jest super ,a RC nie tak mam to rozumiec? Wiesz w pewnym duzym markecie spozywczym mozna sie natknac na swieze jajeczka od kury z "wolnego wybiegu".Wiesz o jakim wybiegu mowa? Tutaj natomiast mozna sobie poczytac o toksynach doslownie zabijajacych wasze pieski w karmie Nutra: http://www.forum.amstaff.tox.pl/topics64/360.htm WOW a co myślisz że w rc to sam ekologiczny kurczak jest? Hahaha Quote
GATUSO Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Autodiagnostyka. Czym ja karmię,to 1/4 tego forum wie,natomiast nie śledziłem Twoich postów,żeby dowiedzieć się ,że karmiłeś Pedigree,to zrobili inni użytkownicy Dogomanii ale miło wiedzieć jaki jestes AS. Czy naprawdę dalej myślisz,że masz wiedzę na temat żywienia? Napisałem kilka razy,napiszę jeszcze raz i pomysl o tym zanim odpiszesz. Karma sucha nie składa się tylko z opisu na worku.Bardzo ważne są nośniki które odpowiadają za całkowite przyswajanie poszczgólnych składników(witamin,minerałów,aminokwasów) tego nie widać gołym okiem , ale wychodzi po kilku miesiącach,a czasami latach co która karma jest warta.To nie są wiadomości z google to wiadomości z SGGW. Jeśli nie chcesz być sponsorem weterynarzy to zmień obecną karmę RC. To nie jest ta sama marka i jakość co karma z lat 90-tych. I nie obrażaj więcej Chefrenka bo to moja siostra :lol: a ja Twojej rodziny nie obrażam. Quote
Autodiagnostyka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 GATUSO napisał(a):Autodiagnostyka. Czym ja karmię,to 1/4 tego forum wie,natomiast nie śledziłem Twoich postów,żeby dowiedzieć się ,że karmiłeś Pedigree,to zrobili inni użytkownicy Dogomanii ale miło wiedzieć jaki jestes AS. Czy naprawdę dalej myślisz,że masz wiedzę na temat żywienia? Napisałem kilka razy,napiszę jeszcze raz i pomysl o tym zanim odpiszesz. Karma sucha nie składa się tylko z opisu na worku.Bardzo ważne są nośniki które odpowiadają za całkowite przyswajanie poszczgólnych składników(witamin,minerałów,aminokwasów) tego nie widać gołym okiem , ale wychodzi po kilku miesiącach,a czasami latach co która karma jest warta.To nie są wiadomości z google to wiadomości z SGGW. Jeśli nie chcesz być sponsorem weterynarzy to zmień obecną karmę RC. To nie jest ta sama marka i jakość co karma z lat 90-tych. I nie obrażaj więcej Chefrenka bo to moja siostra :lol: a ja Twojej rodziny nie obrażam. Zgadza sie karmilem bo biorac psa z chodowli musisz jak bys nie wiedzial puki sie nie zaklimatyzuje karmic ta karma,a dopiero pozniej zmienic na lepsza i tak tez uczynilem.Czy Tobie juz calkowicie na leb padlo?Gdzie ja niby Twoja Siostre obrazam?Przytocz choc jeden fragment...Wszystko by bylo ok gdybyc ganil cos gorszego niz Ty karmisz. Quote
Chefrenek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Dobra czas zakończyć ten denny wątek. Kto wie że rc to syf, ten wie i bardzo dobrze. Autodiagnostyka pozostanie przy swoich poglądach i krzyż mu na drogę. Quote
Autodiagnostyka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Diokladnie jestem za! A wyzszosci RC nad Nutra nie bede juz tlumaczyc bo nie zrozumiecie tak jestescie fanatycznie ta niskobudzetowa karma zaslepieni.Pozdrawiam!Droga Siostro Gatuso nie czuj sie obrazona bo nie mialem zamiaru Cie obrazac i tego nie zrobilem.:oops: Quote
Balbina. Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 chefrenku,owszem karmię hills tylko i wyłączine z zaleceń lekarza.Mój pies żył sobie rok na syfie royal canin i miał się bardzo dobrze.Dopiero kiedy wyszła jego choroba musiałam zmienić karmę na specjalistyczną.Niestety sprowadzanie royala kosztowałoby mnie masę kasy więc lekarz powiedzial,ze bardziej dostępny-a również dobry - jest hills.Uwazam ,ze jest o wiele więcej dobrych karm niż orijen,TOTW czy acana.Ja karmiłam kilkoma rodzajami karm i zarówno eukanuba,royal i hills mojemu psu podpasowały.Ale tak jak pisałam-jak widac mój pies ma syfiaste upodobania, ponieważ nie je boskiego orijena tudzież innych karm które polecacie. A co do markietingu...Wiecie czemu RÓWNIEŻ weterynarze polecają karmy typu hills , royal?Bo to są karmy specjalistyczne,które maja również linię dla psów chorych i jest to bardzo pomocne w weterynarii. Niestety karmy typu TOTW nie mają takich lini, co więcej karma wyżej wymieniona ma produkty pieczone i wędzone więc szczerze wątpię w jej korzysne działanie...No , ale to ja, gąska balbinka, która niestety nie jest siostrą gatuso,guru w dzidzinie karm, co niestety wyklucza ja jako osobę mającą choć nikłe pojecie o psach...Moja wiedza niestety jak widać jest poniżej zera, gdyż nie uświadomiłam sobie ,że karmię psa syfiastą karma ,która jest tylko trochę lepsza od pedigree....Tylko jakieś...hmm...35% mięsa różnicy,rzeczywiście pikuś...pan pikuś:diabloti: Quote
Autodiagnostyka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Chefrenek']No normalnie ujawniłeś tajemnicę państwową i teraz potrzebujesz ochrony świadka koronnego. Prawda jest taka, że nie wysunąłeś nawet jednego argumentu za tym, czemu rc jest dobry. I chciałam Ci przypomnieć, że wcześniej karmiłeś pedigree. TAKIM OTO BYŁEŚ I JESTEŚ ZNAWCĄ SUCHYCH KARM. Widzisz wysunolem dosc wazny ,a mianowicie badania krwi mojego psiaka.Zrob swojemu po tej Nutrze to pogadamy.Ale dobrze nie widze powodu by sie klucic wiec przestanmy.Ty ze swoim bratem wiesz swoje ja swoje (bo chyba mam do tego prawo)Pozdrawiam! Quote
Balbina. Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 srducho.Kardiomiopatia przerostowa i niedomykanie się zastawek sercowych.Plus ciśnienie skacze jak oszalałe...A maluch ma dopiero dwa latka... Quote
Chefrenek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Balbina12 napisał(a):chefrenku,owszem karmię hills tylko i wyłączine z zaleceń lekarza.Mój pies żył sobie rok na syfie royal canin i miał się bardzo dobrze.Dopiero kiedy wyszła jego choroba musiałam zmienić karmę na specjalistyczną.Niestety sprowadzanie royala kosztowałoby mnie masę kasy więc lekarz powiedzial,ze bardziej dostępny-a również dobry - jest hills.Uwazam ,ze jest o wiele więcej dobrych karm niż orijen,TOTW czy acana.Ja karmiłam kilkoma rodzajami karm i zarówno eukanuba,royal i hills mojemu psu podpasowały.Ale tak jak pisałam-jak widac mój pies ma syfiaste upodobania, ponieważ nie je boskiego orijena tudzież innych karm które polecacie. A co do markietingu...Wiecie czemu RÓWNIEŻ weterynarze polecają karmy typu hills , royal?Bo to są karmy specjalistyczne,które maja również linię dla psów chorych i jest to bardzo pomocne w weterynarii. Niestety karmy typu TOTW nie mają takich lini, co więcej karma wyżej wymieniona ma produkty pieczone i wędzone więc szczerze wątpię w jej korzysne działanie...No , ale to ja, gąska balbinka, która niestety nie jest siostrą gatuso,guru w dzidzinie karm, co niestety wyklucza ja jako osobę mającą choć nikłe pojecie o psach...Moja wiedza niestety jak widać jest poniżej zera, gdyż nie uświadomiłam sobie ,że karmię psa syfiastą karma ,która jest tylko trochę lepsza od pedigree....Tylko jakieś...hmm...35% mięsa różnicy,rzeczywiście pikuś...pan pikuś:diabloti: A co mu? Nerki czy serce? Quote
Recommended Posts