mshume Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Jak mówią 'good value for the money' to złota zasada konsumencka, ja za dużą kasę kupuję drogą ale bardzo dobrą karmę, nie lubię być robiona w jajo przez reklamę i karmić psa drogą i kiepską karmą gdzie mięso jest na 3 miejscu.Jak ktoś lubi, jego prawo ;)Balbina&F napisał(a): A co do ceny- każdy kupuje to, na co go stać ,więc nie uważam aby cena była minusem tej karmy. Jeden kupuje rc,drugi musi pedigree. Jeden jeździ starym polonezem :) drugi nowym porsche :) :) Każdy znajdzie coś dla siebie, nie trzeba od razu obrzucać karmy błotem, naprawdę. :) :) :) Quote
ayumi_666 Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Fifisław jest dość wybredny. Wypróbowałam wiele karm aż stanęło na RC. To jedyna pasza, którą ma ochotę jeść. Co do jej jakości, osobiście nie jestem przekonana, ale nawet gdybym chciała coś pod tym kątem zmienić spotkałoby się to z buntem mojego czworonoga. Wolę już pozostać przy niej niż narażać psa na zmiany żołądkowe. Skoro nie ma żadnych problemów zdrowotnych, to chyba nie jest z tą karmą tak źle. Quote
ann1gorszapolowa Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 http://biznes.onet.pl/uokik-ukaral-za-zmowe-na-rynku-karm-dla-zwierzat,18490,5600668,1,news-detal Dość lakoniczna wzmianka, czy ktoś wie może coś więcej? Quote
vicvictoria Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=10828 Quote
Losiek1990 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 2 086 829 zł kary. Bardzo dobrze bo RC to i tak najdroższa kukurydza na tym rynku. Quote
Val_Lindemor Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Kto by powiedział jeszcze 50 lat temu ze człowiek będzie "zbijał koksy" na psiej karmie :crazyeye: Retrokant Quote
barbarasz49 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Moim zdaniem RC to zła karma z niejasno podanym składem i obłędną ceną, nijak nie pasującą do jakości.Dobrze że ktoś wreszcie prześwietlił producentów i ukarał,bo za długo robili ludziom wodę z mózgu. Quote
juras23 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='barbarasz49']Moim zdaniem RC to zła karma z niejasno podanym składem i obłędną ceną, nijak nie pasującą do jakości.[/QUOTE] Tak jak P i CH są reklamowane w tv i w ich cenie jest koszt kosmicznej reklamy, tak RC jest reklamowana u wetów i koszt reklamy jest wliczony w cenę. Quote
barbarasz49 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Tylko niech producenci sami inwestują w reklamę,a nie obciążają nabywców RC sprzedając im za wysoką cenę bardzo niskiej jakości karmę. Quote
juras23 Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='barbarasz49']Tylko niech producenci sami inwestują w reklamę,a nie obciążają nabywców RC sprzedając im za wysoką cenę bardzo niskiej jakości karmę.[/QUOTE] Koszt KAŻDEJ reklamy jest wliczony w cenę produktu. Czy to karmy dla psów, czy batonika, czy też proszku do prania. Od tego się nie ucieknie. A inna jest sprawa jakości reklamowanych produktów ;) Quote
barbarasz49 Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [quote name='juras23']Koszt KAŻDEJ reklamy jest wliczony w cenę produktu. Czy to karmy dla psów, czy batonika, czy też proszku do prania. Od tego się nie ucieknie. A inna jest sprawa jakości reklamowanych produktów ;)[/QUOTE] Ale w RC więcej kasy wkładają w reklamę słabego produktu,a mniej w jego jakość. Gdyby było odwrotnie może karma byłaby ok. Quote
marlena i arvena Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 chciałam zamówić na allegro royala i głowię sie czym różni sie karma 8kg za 119,80 i ta sama 8kg za 210zł :-o jakieś podróbki powstały czy co??? Quote
andromeda Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Nasz wet ostatnio ostrzegał nas przed internetowymi zakupami. Miał przypadki zatrucia karmami zakupionymi w sklepach internetowych. W swojej lecznicy nie ma royala na sprzedaż. Więc to nie była zachęta do robienia zakupów w jego gabinecie :) Quote
gryf80 Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 marleno każdy sklep ustala sobie rózne marże stąd ta róznica,wiadomo kupuje sie tam gdzie najtaniej Quote
marlena i arvena Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 tak ,krakvet czy zooplus też ma takie różnice w cenie ,z tego co wiem to w klubie hodowców royala worek 8kg kosztuje chba 160zł więc troche dziwne bo to spora różnica w cenie i tak sie zastanawiam czy się czymś różni . Quote
Recommended Posts