Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam z nadzieją, że Kubulek już lepiej się czuje. Tak bardzo chciałabym aby wszystko co najgorsze już było za nim.

Paulinken, Książęca to niestety, delikatnie powiedziawszy, nie najlepsza lecznica i lepiej ich diagnozy konsultować z innym wetem.

Posted

Kubu nie jest leczony na Książecej, byl tam tylko 1 noc, na samym poczatku, gdy nie mialysmy co z nim zrobic, a do kojca nie nadawal sie ze wzgledu na oskrzela. Jest w okolicach Mielca i tam jest leczony.
(a co do Książęcej - to ilu pacjentow, tyle opinii, jak wszędzie zreszta;)

Posted

Prosze Kubuniu :) sam wyszedł więc napewno jest lepiej, ale jedzonka ni hu hu... wsadzałam mu mięsko głęboko do pyska, to wypluwał wszystko, będzie kroplówka...
Ale za to mnie zaszczyt kopnął bo Kuba się przy mnie załatwił :) o dziwo i na szczęście było to zdrowe, średniej wielkości kooo i nie biegunka :)

http://www.youtube.com/watch?v=8vEz0bW9VDc

http://www.youtube.com/watch?v=bjAyMHBhT1o

Posted

Kasiu, dzięki:)
kochany, widac, ze słaby..
Przekazalam dziś P. Joannie puszki -recovery i convalescence, to sa delikatne pasztety, gdybyscie wsadzali mu po lyżeczce tak jak tabletke - gleboko w gardło, przytrzymac za pysk i pomasować gardło - powinien przełknąć. Moj wet mowi ze nie wolno pozwalac mu na dalszą glodówkę, wydaje mi sie to rozsądne.

Kuba dostał wsparcie 150 zł na leczenie z Kundelkowej Skarpety:) i bardzo serdecznie dziekuje!!!:loveu:
i dziekuje Dobrej Duszy, ktora wskazała mi wątek Skarpety:):loveu:

Paulinka, bardzo proszę - zajrzyj na pierwszą stronę czy zgadzaja sie wszystkie wpłaty, ja to spisywałam z wątku, Ty masz dostęp do twardych danych;)

Posted

Juz zagladam, wlasnie sprawdzalam konto :)

Ostatnio pisalam, ze byly trzy piatki :) 555, nie?

Wiec doszlo 50 zl Johannnalind, 50 zl chlopak Neci (tak podejrzwam Michal z Wawy),
yoko100 - 130 zl i anawa 30 zl, co nam daje 260 zl.
W SUMIE NA KUBE PRZYSLANO MI tamte 555zl plus ostatnie wplaty 260 zl, czyli
815 zl, z czego 450 zeta przeslalam Ci na hotelik, wiec zostalo ...

365 zl ( u mnie) + ten bazarek, tak???

Posted

Nie :), jest tak jak napisalas, ostatnia wplata, ktora zapisalas to Rybka 60 zl? Prawda?
To doszly 4 wplaty wiecej , te co napisalam ponizej, 50, 50, 130, 30 = 260 zl
To sa jedyne ostatnie wplaty od wpisu Twojego, ktory widze :)
Ale, ze wspolnie na moje konto przeslanio mi 815 zl i 450 przelalam Tobie, to zostalo 365 zl...

Nie mam zadnej kasy za bazarek... Ja na bazarek chcialam dac obrazek namalowany przez moja mame, ale sama nie umiem robic bazarku :) Nie mam opcji nawet wkleic fotki na tym kompie :(
Ja pytalam o to co wspominals, ze tam 135 sie zebralo, ale to nie do mnie przyszlo... Chyba, ze te 130 to nie od yoko, a z bazarku??? Tego nie wiem... Mam jedna wpalte yoko 130 zl, z 8 listopada...

Posted

moze yoko100 wpadnie to sie wypowie, mi wydaje sie ze to byl jednak ten bazarek. zaraz sie bedzie wsio zgadzalo na 1 stronie - dodaje wplaty:)

mam ksero wynikow badan kuby i zdjecia RTG na plycie, ale moj komp nie otwiera tych formatow, w ogole nie rozpoznaje ich, szkoda

Posted

Nie zdazylam napisac, jak ogromnie sie ciesze:multi:, ze Kubulinie lepiej, choc wiem, ze stan niestabilny...
rescal, napisz Ty mi kobiecino droga:loveu:, czy mozna w dwoch zdaniach napisac co mu jest? Czy te wszelkie badania cos wykluczyly, lub potwierdzily?

Rozumiem, ze nowotworu nie ma i to byly pestki? A jak z watroba? Czy ma ta marskosc?
Ja z oskrzelami? Zdrowieje???
I co w koncu z tym zoladkiem, z rzygankiem itd? Czy to te pestki czy to marskosc???
Mozesz poodpowiedac na te, ktore wypisalam jak znajdziesz chwilke i wiesz co napisac :)

Aha, to niech wpada yoko100 :) i pisze, bo ja mam jedna wplate w kwocie 130 zl, tylko zdawalo mi sie, ze tam sie uzbieralo 135 zl (z bazarku) i moze stad ta roznica i sie gubie...

Posted

na pierwszej stronie wsio napisalam, ale spacjalnie dla Ciebie i dla podczytywaczy ostatniej strony: :)
- płuca są czyste (2 RTG), od 2 dni prawie wcale nie juz nie kaszle!!
- jest obawa ze cos jeszcze tkwi w przewodzie pokarmowym - w przyszlym tygodniu jesli stan pozwoli to bedzie badanie z kontrastem
- wyniki badan wskazuja glownie na ostrą niewydolnosc wątroby, nadal brak apetytu. rzyganka nie ma.

dostalam ksero badan, wiec wpisuje:
ALP - 468 U/l
AST - 396 u/l
ALT - 129 u/l
BUN - 28 mg/dl
Kreatynina - 1,4 mg/dl
Amylaza - 4532 u/l
GPO -70 mg/dl

Najgorsze jest to ze nie chce jesc, poza tymi 2 lyzkami kaszy i kawalkiem mięsa wczoraj - nie je od 8 dni. caly czas na kroplowkach.

Posted

Tak, spoko, widze :) Dziekuje :loveu: Tylko myslalam, ze masz jakies nowinki, czemu on jesc nie chce i co dalej...? No nic, czekamy na rozwoj sytuacji :)

Ale widze, ze faktycznie yoko miala wplacic za bazarek 130 zl, tylko moze nie mialam hasla BAZAREK ( w rozliczeniu z bankiem ) i stad ta niepewnosc:)
Czyli mamy 365 zl i nic wiecej z bazarku :shake: